|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Necrooo
|
Post subject: Velikost duse. Posted: 14:54 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Chtel bych se optat. Pouzil jsem maly kamen duse, pote stredni. Vzhledove dva stejni kyklopove.
U pouziti maleho mi to napise ze by to chtelo kamen vetsi. Kdyz pouziji stredni (o stupen vetsi kamen), tak mi to napise ze je duse zas moc mala. Jak tomu mam chapat? Se mi zda ze si to lehce protireci.
Ty dva kyklopove, meli stejny vzhled a zdali se mi i stejne silni.
Attachments: |

duse.jpg [ 36.4 KiB | Viewed 3466 times ]
|
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 15:05 03. Dec 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ty potvory jsou samozřejmě každá trochu jinak silná, ale naprosto nechápu, proč nemůže větší kámen zvládnout stejnou duši jako malý. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 17:19 03. Dec 2009 |
|
|
kucik wrote: Ty potvory jsou samozřejmě každá trochu jinak silná, ale naprosto nechápu, proč nemůže větší kámen zvládnout stejnou duši jako malý.  Je to jednoduché. Na prvního silnějšího kyklopa byl použit kámen malý, který byl jeho duší zcela naplněn, druhý, větší kámen byl podle zákona schválnosti použit na kyklopa s trochu menší duší.. to je velmi častý případ nejen u kyklopů...
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 17:23 03. Dec 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Já to chápu, ale to nic nemění na mym názoru, že je blbost, aby velkej kámen nemohl polapit menší duši.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 17:46 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
kucik wrote: Já to chápu, ale to nic nemění na mym názoru, že je blbost, aby velkej kámen nemohl polapit menší duši. Tak tak. Jako von ten kamen stal zatim jen 10.000. Ale az budu pracovat s tema drazsima, to se nedoplatim snad  Takhle me to nalaka na vetsi kamen a pak nechytnu nic a kamen se taky rozbije 
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 22:04 03. Dec 2009 |
|
|
Necrooo wrote: kucik wrote: Já to chápu, ale to nic nemění na mym názoru, že je blbost, aby velkej kámen nemohl polapit menší duši. Tak tak. Jako von ten kamen stal zatim jen 10.000. Ale az budu pracovat s tema drazsima, to se nedoplatim snad  Takhle me to nalaka na vetsi kamen a pak nechytnu nic a kamen se taky rozbije  Ale spočítej si kameny - když je duše moc malá, kámen zůstává, nemizí, aspoň podle mých zkušeností.... Mizí pouze tehdy, když se nepodaří duši chytit ( kostka )
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 22:16 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Aha, aha, ja jen zacinam. Budu si toho vsimat schvalne.
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:20 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Kamen urcite nemizi, kdyz je duse prilis mala. S tim, ze te jednou bude stat ocarovani miliony pocitej, chytat duse s kamenama za 100k a 200K je velmi obtizne, a nez se to naucis je sance velmi mala dusi zachytit. Docela to ocarovani koumam, ale zasekl jsem se na nedostatku financi.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:22 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Nedostatek financi, hadam ze to me taky v brzke dobe ceka 
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:24 03. Dec 2009 |
|
|
Istvan wrote: Kamen urcite nemizi, kdyz je duse prilis mala. S tim, ze te jednou bude stat ocarovani miliony pocitej, chytat duse s kamenama za 100k a 200K je velmi obtizne, a nez se to naucis je sance velmi mala dusi zachytit. Docela to ocarovani koumam, ale zasekl jsem se na nedostatku financi. Necrooo wrote: Aha, aha, ja jen zacinam. Budu si toho vsimat schvalne. A já byl první, kdo se do něj po zavedení pustil, ale zasek jsem se na tom, že jako kněžka mám nízkou inteligenci a tak mi přibývají zkušenosti po 1exp
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:25 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
monstera wrote: Istvan wrote: Kamen urcite nemizi, kdyz je duse prilis mala. S tim, ze te jednou bude stat ocarovani miliony pocitej, chytat duse s kamenama za 100k a 200K je velmi obtizne, a nez se to naucis je sance velmi mala dusi zachytit. Docela to ocarovani koumam, ale zasekl jsem se na nedostatku financi. Necrooo wrote: Aha, aha, ja jen zacinam. Budu si toho vsimat schvalne. A já byl první, kdo se do něj po zavedení pustil, ale zasek jsem se na tom, že jako kněžka mám nízkou inteligenci a tak mi přibývají zkušenosti po 1exp To sem se chtel prave zeptat. Jak to ovlivnuje modifikator inteligence? Ovlivnuje zisk expu nebo zda se mi to povede? S moji inteligenci 30/+10 nevim co cekat 
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:27 03. Dec 2009 |
|
|
Necrooo wrote: monstera wrote: Istvan wrote: Kamen urcite nemizi, kdyz je duse prilis mala. S tim, ze te jednou bude stat ocarovani miliony pocitej, chytat duse s kamenama za 100k a 200K je velmi obtizne, a nez se to naucis je sance velmi mala dusi zachytit. Docela to ocarovani koumam, ale zasekl jsem se na nedostatku financi. Necrooo wrote: Aha, aha, ja jen zacinam. Budu si toho vsimat schvalne. A já byl první, kdo se do něj po zavedení pustil, ale zasek jsem se na tom, že jako kněžka mám nízkou inteligenci a tak mi přibývají zkušenosti po 1exp To sem se chtel prave zeptat. Jak to ovlivnuje modifikator inteligence? Ovlivnuje zisk expu nebo zda se mi to povede? S moji inteligenci 30/+10 nevim co cekat  počítá se jen základ bez předmětů a faetů, nad 13 je to v pohodě, mých 10 je katastrofa
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:29 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
A cim vic mam nad 13 uz nehraje roli?  EDIT: Featy se pocitaji do základu.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:32 03. Dec 2009 |
|
|
Necrooo wrote: A cim vic mam nad 13 uz nehraje roli?  EDIT: Featy se pocitaji do základu. nad 13 není penalizace za nízkou hodnotu, a pro kraft opravdu počítají jen holý základ - o tom si ale pohovoř s někým z týmu...)
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 23:41 03. Dec 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Halooo TÝME vznáším námitku. ..čtěte jako dotaz  za A) Tedy, dalo by se udělat, pokad by se chtělo, že by se to počítalo i s featama, které se normálně počítají do základu? za B) U různych postav základní hodnota rosta v souvislosti narustaní vyššího lvl, nedalo by se udělat, že by postava dostala lehky bonus? (třeba +1xp navic za 4body v te vlastnosti) - ze by se tim zvyhodnili postavy ktere maji k tomu danemu řemeslu blíže. Př. Čarodej očarovávava. Základ jeho inteligence je 15. Má 3xp za ocarovavani. Postupem casu dosahne zakladu inteligence 19, tak by dostaval 4xp., když 23, dostaval by 5xp. Bojovník zas lépe rozumí kování. Základ síly 15. Má 3xp za kování zbraní. Dostane sílu na základní hodnotu 19 (bud si da epic feat, nebo pri prestupu na dalsi lvl - kazde 4lvl se dava vlasnost mam pocit), bude mit 4xp. Dosahne 23, bude mít 5xp - za trivialni vyrobek samozrejme. Timto by se zvyhodnil craft pro ty povolani ktere maji k nemu nejblize. Je to jen navrh, rozhodnuti je na vas. 
|
|
Top |
|