|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Lidda
|
Post subject: Persuade Posted: 12:32 22. Jun 2010 |
|
|
Poslednich par dni si tak trosku lamu hlavu s protihodem na presvedcovani. Je nelogicky hazet proti dovednosti vlastnosti, o trosku vic logicky je hazet zachranym hodem a nejlogictejsi je to prehazovat jinou dovednosti.
Kterou?
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 12:35 22. Jun 2010 |
|
|
Lidda wrote: Poslednich par dni si tak trosku lamu hlavu s protihodem na presvedcovani. Je nelogicky hazet proti dovednosti vlastnosti, o trosku vic logicky je hazet zachranym hodem a nejlogictejsi je to prehazovat jinou dovednosti.
Kterou? Na tohle jsem nikdy nepřišel. Já to vždy hrál tak, že jsem házel přesvědčováním proti přesvědčování. Přišlo mi to logický. Nebo by tam mohl být možná hod na vůli? Nevím jak to má být ,,správně´´. Záleží na domluvě s hráčem. Edit: I když tento hod se používá spíš při komunikaci s NPC. Kde DM určí nějaké TO a hodí ti na persuade. Mezi hráčema se to nevyužívá. Záleží na tom, jak to prostě zahraješ.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 12:47 22. Jun 2010 |
|
|
Proti persuade by se mělo házet taky persuade. Ale větší problém je těm hodům rozumět a umět je zahrát...
|
|
Top |
|
Lidda
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 13:12 22. Jun 2010 |
|
|
My hazivali na vuli, kazdymu classu to vicemene leze s levelem, takze ma alespon nejakou sanci. Ale zase je fakt, ze presvedcovaci protihod by byl logickejsi. No dobry, vyzkousim tak.
|
|
Top |
|
alchariot
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 13:17 22. Jun 2010 |
|
|
Ja vacsinou ked hrac hadze, len sa zariadim podla toho aka vysoka je jeho vlastnost vyplyvajuca z hodu a kolko hodil. Tym chcem povedat, ze vo velkem miere nehadzem proti niekomu, ale sluzi to ako informacia pre mna ako zahrat situaciu.
Al.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 13:22 22. Jun 2010 |
|
|
Tak stejně nemůžeš přesvědčit hráče aby zahrál něco jak chce on jen proto že ti to padlo na kostkách... a je třeba si uvědomit, že věci které postavě uškodí jsou přesvědčitelné jen velmi omezeně. spíš třeba nějaké informace tad. a pak by měl přesvědčovaný spíš házet na vůli jestli povolí nebo ne proti TO přesvědčování. házet samotným přesvědčováním je podle mého zbytečné, protože nemáš pevně stanovené cílové TO, které bude variabilní podle situace... takže je použitelné jen proti NPC, které má pro konkrétní situaci TO pevně nastavené.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 14:06 22. Jun 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: Quote: Tak stejně nemůžeš přesvědčit hráče aby zahrál něco jak chce on jen proto že ti to padlo na kostkách... Komplikace č.1 Quote: TO, které bude variabilní podle situace Komplikace č2. Pokud tuší že mu uškodí nebo ho přesvědčuje k něčemu proti vlastnímu přesvědčení je to jasný hod na vůli. V podobných případech se háže i charisma proti vůli. Pro přesvědčování vs přesvědčování je běžná situace typu dva trpaslíci se dohadujou do které půjdou hospody nebo půlčík kupující na sekyru. Ale jak psala Lidda, hratelné je i házení pouze proti vůli (tak jsme hráli na Ark2, pokud se pamatuju). Možná je i verze, kde se hod upravuje rozdílem úrovní a určitě by se našlo x dalších verzí. Spíš jde o to určit jasná pravidla kdy a jak používat který hod na Thalii a nakolik se jím řídit.
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 22:08 06. Jul 2010 |
|
|
Podle me nejlogictejsi v teto situaci je:
A - hodis si skillem, kterej je proti tobe pouzit B - pokud mas skill prilis nizkej nebo vubec hodis si atributem kterej se pouziva na hod na skill (coz znamena ze kdyz si nekdo hodi na presvedcovani a ty ho nemas vubec ses v hajzlu, ale tak to proste chodi)
Hod na vuli proti presvedcovani mi prijde jako nesmysl.
_________________ "We all are standing in deep mud, but just few of us still look up to stars."
Czech republic RPG klub : http://www.xfire.com/clans/budweiscompany/

Nesnaž se přesvědčid bohy, že nemají pravdu. Je to boj s větrnými mlýny. Uražená pýcha je ta nejhorší nemoc.
|
|
Top |
|
White wolf
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 22:19 06. Jul 2010 |
|
|
Bluud_Elf wrote: Podle me nejlogictejsi v teto situaci je:
A - hodis si skillem, kterej je proti tobe pouzit B - pokud mas skill prilis nizkej nebo vubec hodis si atributem kterej se pouziva na hod na skill (coz znamena ze kdyz si nekdo hodi na presvedcovani a ty ho nemas vubec ses v hajzlu, ale tak to proste chodi)
Hod na vuli proti presvedcovani mi prijde jako nesmysl. A proč? Myslíš,že když někoho nedokážeš ukecat pak automaticky každýmu skočíš na špek? Si to vem inteligentní postava se klidně nechá odvést do lesa i když jí její chytrost říká,že je to kravina jen proto,že má někdo vysoké charisma? Já ti nevím no,ale dle mě to je kapku proti logice ne...ani Hitler každýho nepřesvědčil,že to co dělá je správné...dle mě proti přesvedčování jednoznačně hod na vůli a důvod je prostý postava si hodí jestli má dost silnou vůli odolat ukecávání...pokud nemá halt má smůlu. 
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 22:36 06. Jul 2010 |
|
|
Hmm. Kdyz ted nad tim premejslim, tak je zase pravda, ze hod na vuli ti dava jistou sanci uspet, i kdyz na presvedcovani nejsi pripravenej a je to asi vic fer nez hod na atributy no.
_________________ "We all are standing in deep mud, but just few of us still look up to stars."

Nesnaž se přesvědčid bohy, že nemají pravdu. Je to boj s větrnými mlýny. Uražená pýcha je ta nejhorší nemoc.
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 23:30 06. Jul 2010 |
|
|
White wolf wrote: .... Pokud chceš někoho přesvědčit ve smyslu informačního střetu; že je něco nějak, je logický protihod persuade. Uspěšným hodem zpochybníš nebo změníš názor oponenta. V případě že někoho explicitně manipuluješ, dává smysl moudrost (vůle). Přesvědčíš ho k něčemu co sám (obykle s odstupem) nechce nebo postoj znejistíš.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 07:01 07. Jul 2010 |
|
|
Umět někoho přesvědčit by se spíš mělo umět zahrát a ne spoléhat na kostku. Stejně jak tu někteří, ryjou do toho že vysoká int, moudrost a spol by se mělo umět zahrát. Stejné je to i s přesvědčováním a spol.
Hod kostkou (pokud teda někdo má zájem házet, já teda určitě ne) tak by měla být až ta poslední možnost.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
White wolf
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 09:02 07. Jul 2010 |
|
|
Miky wrote: White wolf wrote: .... Pokud chceš někoho přesvědčit ve smyslu informačního střetu; že je něco nějak, je logický protihod persuade. Uspěšným hodem zpochybníš nebo změníš názor oponenta. V případě že někoho explicitně manipuluješ, dává smysl moudrost (vůle). Přesvědčíš ho k něčemu co sám (obykle s odstupem) nechce nebo postoj znejistíš. Noo hele to není tak až pravda.....dám ti dvě situace ..první půlork int 8 stojí před dveřma domu se zelenou barvou a přijde k němu elf bard a začne ho přesvědčovat,že dveře jsou červené ....ano je pravděpodobné,že ho o tomto přesvědčí či ho přinutí pochybovat,ale i tak se může stát,že půlork bude mít pevnou vůli a nedá se zvyklat a ted tatáž situace s čarodějem....vysoká int sice nezaručuje auto odolání nicméně chytrý člověk pozná,že se ho někdo snaží obalamutit tak očividně,ale může mít slabou vůli a prostě se nechá ukecat. Jinak souhlasím s RoFem hraní přes kostku je dle mě až na posledním místě zvláště pokud máte co dočinění s dobrým hráčem a neděláte nic co by se příčilo povaze,příběhu či přesvědčení dané postavy. 
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 12:16 07. Jul 2010 |
|
|
-RoF- wrote: Hod kostkou (pokud teda někdo má zájem házet, já teda určitě ne) tak by měla být až ta poslední možnost. Podle me opak je pravdou. Hodit si kostkou a umet to zahrat i pokud by to melo neprijemny vliv na tvoji postavu je umeni, ktere ne prilis mnoho hracu dokaze a proto se boji s tim zacit. Pokud hod kostkou vyjadruje urcity stupen tveho skillu znalosti, vlastnosti atd...tak je mnohem presnejsi, nez tvuj pohled na chovani tvoji postavy jako hrace. Priklad: I kdyz hrajes tvoji postavu jako drsnaka od kosti a nekdo ti vyhrozuje mucenim. Jako hrac dost pravdepodobne budes dal hrat drsnaka od kosti, protoze ti to vyhovuje. Ale pokud si hodis na fortitude, vuli, nebo cokoliv v co doufas, ze ti tvou pozu drsnaka podrzi a hodis fatalni neuspech a zahrajes, ze to postava proste nezvladla, to je podle me dobra RP hra od hrace.

|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Persuade Posted: 12:52 07. Jul 2010 |
|
|
White wolf wrote: Noo hele to není tak až pravda.....dám ti dvě situace ..první půlork int 8 stojí před dveřma domu se zelenou barvou a přijde k němu elf bard a začne ho přesvědčovat,že dveře jsou červené ....ano je pravděpodobné,že ho o tomto přesvědčí či ho přinutí pochybovat,ale i tak se může stát,že půlork bude mít pevnou vůli a nedá se zvyklat a ted tatáž situace s čarodějem....vysoká int sice nezaručuje auto odolání nicméně chytrý člověk pozná,že se ho někdo snaží obalamutit tak očividně,ale může mít slabou vůli a prostě se nechá ukecat. Jinak souhlasím s RoFem hraní přes kostku je dle mě až na posledním místě zvláště pokud máte co dočinění s dobrým hráčem a neděláte nic co by se příčilo povaze,příběhu či přesvědčení dané postavy. Postava s int. osm bude znát barvy a bude vědět že se jí snaží nabulíkovat naprostý nesmysl (v životě si x krát ověřil jak vypadá červená), tím pádem je to druhý případ kdy si může hodit vůli ( ví že se ho snaží zmanipulovat), jiná situace by byla kdyby se dva půlorci s int 8 dohadovali která květina je nachová. Že se tě někdo záměrně snaží ovlivnit pozná postava na základě přesvědčování nebo intuitivně vycítí postava svoji moudrostí. Pokud je ji jasné že ji manipuluje, může se bránit vůlí.
|
|
Top |
|