|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
menderon
|
Post subject: Hratelnost versus RP Posted: 17:46 02. Jul 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ahoj, jsem nový hráč, začínám se orientovat teprve ve hře, ale rád bych se zeptal na váš názor na hratelnost. Specifikace problému: Drow tě po vylákání do lesa po na 90% zjevné OOC domluvě dvou hráčů odvleče do podtemna. Zatím v pohodě, proč ne, mam par připomínek, ale OK.
Ale s čím mám problém, drow si tě dovede do do podtemna a tam te zavře do místnosti s tím, že půjdeš do arény, chtil mne , RP na to má právo, ale je normální aby to bylo za 26 hodin po uvěznění? Aby ti 26 hodin znemožnil vše jiné než tupě chattovat v malé místnosti sám se zdí? Arruzar - tenhle hráč je uvězněný už 3 dny a celkem bude 5 dní - pet dní nemohl hrát. 1. Nemyslíte si, že je to na úkor hratelnosti a v těchto případech by mělo být nějaké omezení? 2. Myslíte, že by to sami drowové vydrželi?
3. Pokud je to běžná praxe, myslíte, že by zajatí drowové mohli být zavřeni třeba na týden....? - omezí se jejich lov low level charakterů.
PS: drow se mne zepal jestlimam v sobotu čas, jestli mi nevadí podtemno, to bylo fer, ale neřekl, kdy, v 18:00 tady nebudu, ani po mne nemuze vyžadovat abych byl, mám povinnosti, takže zůstanu uvěznějen nejspíš do dalšího týdne.... je to opravdu hratelné?
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 17:50 02. Jul 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
domluva dvou hráčů to nebyla a já vůbec nečekala , že tam bude 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 17:58 02. Jul 2010 |
|
|
To samozřejmě v pořádku není. Poslední dobou se tu tyto případy množí, takže Tým zaujme nějaké stanovisko k tomu jak si počínat.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Lidda
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:02 02. Jul 2010 |
|
|
Tohle uz je zase o domluve mezi hraci. Je fakt, ze od drowa nemuzes cekat nejakou ohleduplnost, ale na druhy strane - ze trapis postavu jeste neznamena, ze je nezbytne nutny trapit i hrace samotnyho. Vezeni ano, na 5 dni ne : )
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:05 02. Jul 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: To samozřejmě v pořádku není. Poslední dobou se tu tyto případy množí, takže Tým zaujme nějaké stanovisko k tomu jak si počínat. To si myslim, ze by tym mel udelat. Neco jineho je zabavna RP hra a neco jineho je sejmout postavy na malym levelu a zavrit je na dny do cely. Me osobne by to prislo dost ubohy. Radeji bych je postrasil v lese a nechal pelasit o zivot, nez abych je zmasakroval a pak jim jeste kazil hru dlouhou dobou ve vezeni. Obzvlast novy hraci a postavy na nizkem levelu si z toho asi moc zabavy neodnesou.
_________________ "We all are standing in deep mud, but just few of us still look up to stars."
Czech republic RPG klub : http://www.xfire.com/clans/budweiscompany/

Nesnaž se přesvědčid bohy, že nemají pravdu. Je to boj s větrnými mlýny. Uražená pýcha je ta nejhorší nemoc.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:07 02. Jul 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
menderon wrote: ... Pořád ještě můžeš (OOC) drowa požádat o sehrání zabití (nebo se zabít sám) a jít přes Ďábla, pokud nevydržíš čekat den a něco (sice je to jak píšeš "éRPé" na hraně,ale na druhou stranu - kdo v noci leze do lesa si na Thalii koleduje *sám o tom vím svoje *. Mimochodem podobně si postava o kill koleduje i když se v noci objeví v Karathě a chytí ji. Holt v dnešní době to nově začínající hráči/postavy nemají zrovna růžový  . P.S. Nezoufej si, buď rád, že ti drow postavu nevykastroval, nezmrzačil, neznásilnil apod. (i takové věci se v rámci drowího RP dějí  a osobně je pro postavu(!) považuju za mnohem horší než jednodenní čučení do zdi). P.P.S. Grassi, ne že rozhodnutí týmu bude rozdání permek všem chyceným  (na obou stranách  ).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Urlraen
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:12 02. Jul 2010 |
|
|
O OOC domluvu nešlo. Motal jsem se náhodou kolem, takže v tomhle ohledu je to ok. Ptal jsem se tě na to, jestli ti podtemno nevadí či ano. Kývnuls, tak jsem tě tam vzal. Když si tě někam někdo odtáhne tak se to může protáhnout samozřejmě. Čekání máš do zítřka což zas tak nesnesitelný není. Navíc jste tam tři takže si můžete popovídat, rozvíjet příběh atd. Pokud to někomu přijde jako tupé chatování (např. když někdo nutně potřebuje za trenérem, či někdo se radši nechá zabít tak mi to napište do tellu a já vám něco vymyslim) tak s tím hold já nic neudělám. Hráč co tam má být 3 dny s tím byl seznámen a napsal mi, že mu to nevadí a že má jinou postavu se kterou hraje a logne kdykoli bude potřeba. S tím jsem byl domluvenej. A nakonec jsem se domlouval i s tebou a bylo mi řečeno, že to zítra není problém. A až tady na fóru vidim, že to problém je.
Takže pokud někdo nechce, nebo nemá čas tak mi to dejte vědět předem. Opakuju když si dá někdo práci vás dotáhnout dolů nečekejte návrat za hodinu.
_________________ Urlraen Zau'ndar - Vůdce klanu Zau'ndar.
Hladový pes loví nejlíp. Drowí mysl
|
|
Top |
|
Thenesen
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:21 02. Jul 2010 |
|
|
no val je veznenej pres tyden (ted je tu fuk kdyz ma ban).. a ja jsem veznenej 5 den... zeptali se me na jednu otazku a to je vse... nic se nedeje...
_________________ Scrio
Thenesen
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:23 02. Jul 2010 |
|
|
mno to není jen o drowech, ono tu má ve zvyku víc lidí zavírat postavy a znemožnovat tak hráčům hraní  ale co, moje postava to má už vyřešené nafurt, jen upozorním že tam v tom vězení jsou stále ještě další edit: tak Thenesen mě předběhl 
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:31 02. Jul 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ja jsem nerekl, že zavírání nemá být, ale řekl jsem, že by se měl najít kompromis mezi hratelností a RP. pokud je někdo zavřený 5 dní, pak je nenekde chyba, ale brutální chyba, takvé tresty by měla dávat jen GM za zneužití buggu, ci nejakou jinou brutalitu.
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
|
|
Top |
|
Thenesen
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:42 02. Jul 2010 |
|
|
menderon wrote: Ja jsem nerekl, že zavírání nemá být, ale řekl jsem, že by se měl najít kompromis mezi hratelností a RP. pokud je někdo zavřený 5 dní, pak je nenekde chyba, ale brutální chyba, takvé tresty by měla dávat jen GM za zneužití buggu, ci nejakou jinou brutalitu. jn s tim ale nic neudelam... proste kecam s mrizi a skakaj me expy..
_________________ Scrio
Thenesen
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 18:43 02. Jul 2010 |
|
|
To co tu řešíte je dost diskutabilní. Co se týká světa Thalie, když někdo udělá něco co dělat neměl ( nemyslím porušení pravidel ), tak za to může být potrestaný. A hráč by si měl uvědomovat zda unese následky své hry. Všude je varování, že v lese drowové chytají lidi. Když se tam postava vydá a nedbá varování tak taky asi není vše v pořádku. Ty bys v reálu pokoušel takové štěstí? Vyloženě si říkal o smrt? Souvisí to dost s puped sebezáchovy. Na jednu stranu je to zavření na X dní špatné, ale na druhou zase v pořádku.
1) hráč si třeba uvědomí, kde dělal chybu a pro příště si dá pokoj a bude lépe zvládat pud sebezáchovy 2) zabít postavu? Co z toho ten druhý má? Co když má postava tajné info a nedostaneme to z ní ani mučení a ještě to hráč hraje špatně? Protože je už smířenej, že ho asi zabiješ... tak ti neřekne info, protože si stejně projde přes podsvětí? Tady je asi taky chyba.
Jo, uznávám, být ve vězení x dní je opruz. Ale zažil jsem si to x krát a x krát jsem si tam hrál a nebylo to jen 5 dní. Mnohdy třeba 2 měsíce reálu a i tak jsem se logoval a i tak sem hrál. Proč postavy ve vězení něco nevymyslí? Nějakou lest... třeba obelhají své věznitele, proč jim nepodsunou to co chtějí slyšet jen trochu jinak? Ze všeho se dá dostat, jen to chce trochu fantazie a snahy a to je další problém co tu hráčům chybí. Snaha... většina z nich jen čeká co dostanou a když nedostanou to co chtějí je mnohdy zle. Věznitel pro hráče může udělat hodně, ale když nevidí žádnou snahu z druhé strany, žádnou snahu hrát... tak ho to taky otráví. Hlavně když pak dostává urážlivé telly od těch hráčů.... a nejvíc vtipné je, když ten hráč x krát poruší pravidla a pak si případně ještě stěžuje na foru jaká je chudinka. Teď nemluvím konkrétně, ale v mnoha a dovolím si říci ve většině případech jde právě o takovou věc. Ti co tu jsou za RP a především za RP, tak si tak nestěžují jako creepeři co jen čekají co od koho dostanou.
Ano, hra je o zábavě, ale jako všechno, i samotná hra má své meze. Kdyby tu nebyly tresty pro postavy, mohl bych si po ivory chodit všechny posílat do pr.... i DM jako to dělal právě sandoftime. O čem by pak ta hra byla? Kdyby si tu každej dělal co chce a žádné následky by nepřišli?
Ano, řešit by se to mělo, ale v první řadě by si každý měl zamést před vlastním prahem, než si na něco začne stěžovat.
Edit: Hrajte opravdu pud sebezáchovy a vyhnete se věznění x dnů ve vězení a dalším podobným věcem ve hře. Když si vybírám tieflinga, vybírám si ho s vědomím, že se do mě bude každej navážet a že to budu mít pěkně těžké. Když chci hrát zlou nebo hodnou postavu, je to stejné. Když chci hrát drowa atp.... Když už nechcete být věznění, zvažujte to co vaše postava dělá a zvažte zda chcete být konflitkní nebo ne.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 19:00 02. Jul 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
je vidět, že nekterí mate spousty času, představte si situaci:
1. Jsi uvnězněn a věznitel na tebe zapomene, takže tva postava končí v zájmu RP za hranici vkusu, popřípadě do ukončení serveru.... GM řádný RP hrac nepíše (ja vim ty zurive emote boje, kdyz se GM objeví jsouzcela náhodné)
2. S odlogovanim se, kdyz je to v prdeli se setkávám často, stačí sledovat. Taky to nedělám, chcípnu, asi nejsem pořádný RP hráč.
3. Postava neví o tom, že po smrti náseduje další život, radit charakteru, aby dobrovolně zemřel je pode mne jasný důkaz, ze došlo k pokřivení vnímání toho , co je to RP.
Pardon jsem naštvanej.
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 19:33 02. Jul 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Urlraen wrote: O OOC domluvu nešlo. Motal jsem se náhodou kolem, takže v tomhle ohledu je to ok. Ptal jsem se tě na to, jestli ti podtemno nevadí či ano. Kývnuls, tak jsem tě tam vzal. Když si tě někam někdo odtáhne tak se to může protáhnout samozřejmě. Čekání máš do zítřka což zas tak nesnesitelný není. Navíc jste tam tři takže si můžete popovídat, rozvíjet příběh atd. Pokud to někomu přijde jako tupé chatování (např. když někdo nutně potřebuje za trenérem, či někdo se radši nechá zabít tak mi to napište do tellu a já vám něco vymyslim) tak s tím hold já nic neudělám. Hráč co tam má být 3 dny s tím byl seznámen a napsal mi, že mu to nevadí a že má jinou postavu se kterou hraje a logne kdykoli bude potřeba. S tím jsem byl domluvenej. A nakonec jsem se domlouval i s tebou a bylo mi řečeno, že to zítra není problém. A až tady na fóru vidim, že to problém je.
Takže pokud někdo nechce, nebo nemá čas tak mi to dejte vědět předem. Opakuju když si dá někdo práci vás dotáhnout dolů nečekejte návrat za hodinu. jako jo, to co pises je sice pekny, ale.. treba tenhle Quido tady hraje jak dlouho 14 dni? tri tydny? low lvl proste. mozna by nebylo spatny si vybirat lidi co tu hraji dele, nebo maji chut si tohle zahrat. a ne jen dokola kydat a zastavat si tu svoji sobeckou hru. hra je o tom hrat a nechat hrat. dost lidi si to tu neuvedomuje.. a ne kazdej s tou svoji low lvl postavou, s kterou chodi lovit jezevce ma chut byt zavrenej v podtemnu po cely dny
_________________ nwn
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Hratelnost versus RP Posted: 19:40 02. Jul 2010 |
|
|
No, jedno řešení by bylo na snadě. Mít možnost dávat postavě XP se svou postavičkou a to za cenu, že přijdeš o své vlastní. Pak je milerád předám jiným postavám za jejich fajn hru ve vězení a ustátí jejich role. Jenže to tu není.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|