Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:21 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: mnich a věci na něj
PostPosted: 15:06 19. Jul 2010 
Poutník
 Profile

Chtěl sem se zeptat proč na thalii skoro vubec nejsou věci na mnicha, krom toho že sou tu jen kamy. Robu sem zahlídl jen jednou a rukavice třeba žadny. A chtěl sem se zeptat jestli se vubec plánuje aby měli mniši nějaký věci.

Reply with quote  

Post subject: Re: mnich a věci na něj
PostPosted: 15:07 19. Jul 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

Rukavice existujou, musíš hledat. Zbytek nevím.

Reply with quote  

PostPosted: 16:47 19. Jul 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

U dobrodruha se vzácně objevují "monk only" předměty. Jinak jsem nenašel (dosud) krámek, kde by mnich měl "nabídku" klasických NWN "monk only" bot, rukavic a rób.
Dle mého odhadu je monk (asi) odkázán na kraftové věci, které si nechá ušít (si ušije).

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 16:59 19. Jul 2010 
Šlechtic
 Profile

Přesně jak říká Tretas, krámek s širokým, možná ne až tak moc širokým výběrem existuje.

Reply with quote  

PostPosted: 12:25 20. Jul 2010 
Šlechtic
 Profile

mnich si může ušít, co potřebuje..jen ta hra s mnichem není nic moc, moc nedoporučuju za něj hrát..věci na výcvik si nemůžeš dovolit obléct a bez nich tě všechno srazí...a díky tomu, že NPC dělají srážení na každý útok, je to tvá smrt

Reply with quote  

PostPosted: 13:42 20. Jul 2010 
Mistr
 Profile

černý vlk wrote:
mnich si může ušít, co potřebuje..jen ta hra s mnichem není nic moc, moc nedoporučuju za něj hrát..věci na výcvik si nemůžeš dovolit obléct a bez nich tě všechno srazí...a díky tomu, že NPC dělají srážení na každý útok, je to tvá smrt

No spis bych to psal ze ty uz mnicha hrat nemuzes a ze te vsechno srazi, ikdyz...
Jinak veci sou pro mnicha k sehnani dostacujici.Jen ty rukavice uz nejsou tak silne.
A samozrejme z craftu je moznast sehnani lepsich veci.

PS:sam mnicha hraju a zatim to neni zase tak katastroficke jak popisuje cerny vlk.

Reply with quote  

PostPosted: 14:26 20. Jul 2010 
Šlechtic
 Profile

Nu já mám na rozdíl od Sorra opačný pocit a světe div se Vlkovi dávám za pravdu. Z mnicha obranáře mám mnicha průměrku s mizerným využitím pro partu. Pro hráče, který nemá chuť si zahrát tento ryzí charakter a nemá skupinku lidí se ktrerými si rozumí a hraje si rovněž mnicha nedoporučuji. Po úpravách kraftových věcí je tak říkajíc trošku ochuzen.

Reply with quote  

PostPosted: 14:49 20. Jul 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Glumišek wrote:
...
Mnich:
1) DEXař - "trpí" na Thalii jako všichni DEXaři :twisted: (trochu plus mají DEX zloději se snejky a Uncany dodge)
2) STR - má aspoň dmg (tohohle mnicha jsem viděl IC v "akci"), ale pokulhává mu AC.
3) WIS - nemá AB, dmg => "bylo to pižlal" :twisted: (tohohle mnicha jsem viděl taky IC v "akci", ale ještě za starého kraftu), ale trefovali ho jen na 20cky.
Mnich, jako povolání sám o sobě není slabý...ale v NWN kdo chce fakt silný charakter, ať si rozjede plechovku nebo prskavku :twisted: . Kdo má mnicha rád, ten ho hrát bude ať je jaký je.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 15:06 20. Jul 2010 
Ďábel
 Profile

Sorrow wrote:
černý vlk wrote:

No spis bych to psal ze ty uz mnicha hrat nemuzes a ze te vsechno srazi, ikdyz...
Jinak veci sou pro mnicha k sehnani dostacujici.Jen ty rukavice uz nejsou tak silne.

PS:sam mnicha hraju a zatim to neni zase tak katastroficke jak popisuje cerny vlk.

Tys byl někdy u rakshi a nebo u banditů a nebo někde jinde v prahvozdu a jiných dungoch?

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 15:08 20. Jul 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

Glumišek wrote:
Po úpravách kraftových věcí je tak říkajíc trošku ochuzen.

Jednoduše řečeno není možné mít AC 60, výcvik 60, 5 útoků za kolo, hody všechny silně nad 20 dohromady. :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 15:46 20. Jul 2010 
Šlechtic
 Profile

Tretas wrote:
Glumišek wrote:
Po úpravách kraftových věcí je tak říkajíc trošku ochuzen.

Jednoduše řečeno není možné mít AC 60, výcvik 60, 5 útoků za kolo, hody všechny silně nad 20 dohromady. :lol:

Nemáš páru o čem mluvíš. :wink:
Já ano a dokonce mi bylo v jistých ohledech dáno za pravdu lidmi, kteří do toho mají co mluvit. Po výměně minulých věcí (craftových a od dobrodruha) za dá se říci top výbavu opravdu mohu posoudit o čem to je. Jak jsem psal, kdo si chce zahrát charakter mnicha jakéhokoli boha ať ho hraje, tragédie to není, ale je myslím fér říci, že nemůže počítat s vyšší než nižší střední třídou co se týče bojových vlastností a využitelnosti.

Reply with quote  

PostPosted: 16:21 20. Jul 2010 
Bůh
 Profile

Ke Glumíškovi bych řekl jen jedno: Ano vymenovali se veci, kazdej se mohl portovat za pomoci DM kde sehnal krasne nadupane veci. Jen jedna vec, polovina tech veci co byla tam nahore se tady dole sehnat proste neda.

Mam-li byt konkretni tak treba v podtemnu a dovolim si rici ze i na povrchu (co jsem tam tak mesic registroval), co se tyce magu/zaklinacu nesezenou epickou hůl. Ale tam "nahore" tam byla. A myslim ze dalsi veci nejsou vyjimkou.

Ne nereju do DM, jen upresnuji informaci co řekl Glumíšek :wink:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 18:23 20. Jul 2010 
Šlechtic
 Profile

Sorrow wrote:
černý vlk wrote:

Nu, ano, samozřejmě píšu to hlavně podle své mnišky. byla zvyklá chodit na určitá místa a bavilo mě to..Bylo to hop nebo trop. Líbila se mi její síla. I když začátek byl s mnichem o poznání horší než u barda nebo zaklínače, jsem rád, že jsem ji hrál. V dnešní době může mnich sám dát bandity nebo i vlkodlaky přízračné, ale stojí ho to všechny možné druhy lektvarů...a míchat si ty lektvary před každou výpravou, to je otravné (když mám na hru třeba hodinu). Jistě, ty třeba jdeš do Krynu a tam s mnichem nemáš problémy, tomu rozumím a jistě se najdou low lvl lokace, jejichž NPC nesráží.
Co se týká craftu: aby jsi měl s mnichem dorbou obranu (asi nejsilnější výhoda mnicha), nesmíš oblékat skoro nic jiného než věci na AC + obratnost + moudrost. Bez odolnosti jsi taky v háji...na výcvik se jednoduše místo nedostane, tady je prostě debata nemístná. (kdyby byly šaty s bonusem na AC a zároveň na výcvik jak mají plechovky nebo kapuce nějaké pro mnicha, které ovšem taky nebudou právě proto, že by byly pro mnicha :O, tak by se to asi i dalo). Takže vytáhneš výcvik na nějakých 50 (s epic featem) a to ti je stejně na nic..takže se kruh uzavírá: můžeš mít obranu 200, když tě na hod 20 srazí, jdeš do kytek. Když omezíš AC a dáš výbavu na výcvik, jdeš do kytek rychleji.

A poslední věc: rukavice. Bývalá výhoda mnicha, DMG s pěstí, je minulostí. Rukavice oproti kamám nedávají již dmg jakoby za "vylepšení" (třeba AB +5 5 dmg) ale pouze AB bonus a trochu toho elementárního zranění. Proti redukcím u vyšších monster je takový monk naprosto na nic. Ale opět musím uznat, že v low lvl lokacích na 30ce zboucháš nějaká NPC solidně (třeba v Krynu, když nevlezeš zrovna k ledním medvědům, ti tě na 30ce sejmou - nadsázka? doufám).

je mi celkem jedno, co si o tom myslíš, Sorrow, já nepotřebuju nikoho přesvědčovat o ničem, tady dávám veřejně k dispozici svůj názor a své zkušenosti. Zároveň souhlasím s tím, že mnich se hrát dá, jen nesmíš chodit moc do boje.

Reply with quote  

PostPosted: 11:31 21. Jul 2010 
Mistr
 Profile

To Rof: ano byl a nejen tam, před výměnou předmětů sem neprošel do konce snad jen
jeden dungeon.Po výměně už to není stejné ale pořád je to hratelné a to nemám level
jako vlk.
Jinak opět reaguješ jako hráč který chce chodit jenom sám a proto se ta změna
dělala, aby to nebylo tak lechké :wink:

To Vlk: předně, to sražení nemá každé NPC ale to se tu už opakovalo snad 100x
O tom jak Tě to bavilo chodit vybíjet dungeony sám vím své, určo si pamatuješ na
debatu u vlkodlaků :) Já pociťoval to samé a po tom co sem prošel skoro vše už to
nebylo tak lákavé.Nikde vidina smrti či jen zrannění.
Holt teď už není nejsilnější mnich ale vrátilo to kde to bylo, klerik vede.

Že Ti je jedno co si myslím je sice pěkné ale na druhou stranu se nemůžeš divit když
reaguji na ty nepřesnosti co píšeš.Prostě si nemyslím že je to tak hrozné a dost mi vadí to
zveličování problému.

Nakonec sám píšeš že je to hratelné, tak aspoň tak :)

Sorrow

Reply with quote  

PostPosted: 15:53 21. Jul 2010 
Rytíř
 Profile

Nevím jak je tomu teď, ale ve speciálních obchodech se dali sehnat i dobré rukavice. Každopádně doporučuji kraft. Nevím jak přesně je ta nabídka v obchodech, ale v kraftu uděláš i pětkový rukavice. Bohužel se už nedají očarovat -> doporučuji kamy. Ostatně krejčovina, pokud chceš dělat kraft tak jí doporučuju stejně jako alchymii.

Možná má vlk problémy s tím, že si už nedává dungy sám, ale to je jedině dobře. A pokud to tak má být, musí počítat s kvantama lektvarů. Já osobně nezvládám jen upíří rytíře (dva najednou jsem umlátil, ale stálo mě to fakt nervy a hodně peněz). U rakshi jsem ještě nebyl, každopádně s nablblýma
medvědama v krynu fakt problémy nemám i když srazej na dvacku.

Konečně pokud budeš zakládat mnicha nepočítej, že budeš dávat pecky příšerám :). Je to spíš tank, kterýho nic netrefí, ale on sám jen "pižlá" potvory ;)

Hladový pes loví nejlíp.

Drowí mysl

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]