|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Treason
|
Post subject: Nizké FPS/sekání hry Posted: 12:26 16. Sep 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Zdravm, tak mě napadlo jestli by nešlo udělat nějakej command na despawn NPC, kteří nejsou nezbytně nutný pro hru např. obyvatelé. Rozhodně by to ulehčilo spousty hráčům. Já osobně mám teda dual 3.00 Ghz a 4 GB RAMky a stejně se mě to kouše, když dojdu někam do osídlené části.
Btw: Musím dodat že o programování vím uplnej prd, takže pardón pokud melu sran*e...
_________________ Bivrííík Také znám jako Bhaall
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 12:39 16. Sep 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Náročnost nesouvisí ani tak s počtem NPC, která bývá na dohled do deseti, jako s počtem placeablů a graf. efektů v lokaci.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Treason
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 13:39 16. Sep 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Mno konkrétně v Ivory jsou spousty objektů, ale jsou to většinou baráky, to mi chcete říct, že takhle zalagujou lokaci baráky?
_________________ Bivrííík Také znám jako Bhaall
|
|
Top |
|
joergen
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 13:42 16. Sep 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
kucik wrote: Náročnost nesouvisí ani tak s počtem NPC, která bývá na dohled do deseti, jako s počtem placeablů a graf. efektů v lokaci. A Ivory je udělaný tak krásně, že ani počítač 5x lepší než doporučená konfigurace na NWN to nestíhá  Včera jsem měl průměrně 8-14 FPS, obcas to slo i níž...bez ohledu na nastavení kvality grafiky. V pravidlech DnDcka je jeden obrazek na stránku, někdy dva, tady jich je obcas i 10 za vteřinu, takže nějakej pokrok je patrnej  )
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 13:48 16. Sep 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ne, baráky v zásadě ne (jinak baráky jsou zpravidla tilesety), ale množství drobných placeablů.
Samozřejmě je taky dobrý se podívat na nastavení grafiky, pokud ti to nezvládá. Osobně hraju na docela archaickejch kompech a nemívám s tím problémy i přes vysoký rozlišení.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 14:28 16. Sep 2010 |
|
|
To bude možná i otázkou operačního stystému, přece jen NWN je starší hra a Win7 to rozběhne pomaleji než třeba XPčka
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 15:28 16. Sep 2010 |
|
|
No ja mam tiez dual 3.00 Ghz, 4 GB RAMky a 512 grafiku, W7 a frci mi to viac menej v pohode - nejake trhnutia a lagy viac menej ani nezaznamenavam ci uz v Ivory, Alwarieli alebo inom meste - byt tebou tak sa pohram s nastaveniami.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
joergen
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 17:20 16. Sep 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
No, zkoušel jsem kdejaký nastavení a třeba rozdíl mezi rozlišením 1024*768 a 2048*1024 nebo 16MB a 64MB texturama je naprosto minimální, ne-li žádnej. Mam 2,8čku 2GB ramky, radeon X1800GTO. Stejně tak ostatní nastavení jako dynamický světla atd. nemaj žádnej větší vliv. Trochu mě to štve a nevim už, kde hledat problém. Jinak dneska jsem prošel Ivory a jen statek v severovýchodnim rohu Ivory a jeho okolí obsahu přes 60 placeablů. Ve výsledku jich v Ivory bude tudíž několik set z toho spousta animovanejch. Když do toho přijde nějaká po dekl nabuffovaná postava, tak můj komp fakt nechápe, která bije...
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 17:55 16. Sep 2010 |
|
|
Tak bych se rád zeptal, zda je to jen u mě, ale proces nwmain.exe ma 350 000 K paměti. Kolik maj ti kterym se to neseka?
Muj PC dvoujadro po 2GHz, 4GB ram, 64bit
v nwconfig.ini mám dost nesrovnalostí: OS=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2 (a mám Win7) RAM=2048 a mám 4096
i ikdyz nevim jestli tyhle informace maj nejakou vahu. Jak vypada tvuj config Daanri pls?
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 21:38 16. Sep 2010 |
|
|
Jeste drive kdyz jsem paříval nwn na svem NT (jelikoz odeslo neco v grafarne a nejsou prachy, tak uz jen serfuji), tak jsem mival zaseky jen v jednom okamziku, pri jedne veci a to bylo kdyz jsem nekam bezel awsd a pritom otacel kameru pomoci myši a v tu chvili vlitl nekam mezi 10npc trebas. Ano v tu chvili mi to vzdy zalaglo a odlaglo zas. Jinak to jelo vzdy krasne, na nejvetsi rozliseni apod.
Mel, nebo tedy mam: Dvoujadrovko od Intelu 2.0GHz Pamet 3GBRAM System jsem mel 32bitovej, Visty Grafika byla myslim GeForce 8400M GS (neco takoveho uz nevim)
A mel jsem nejaky ruzny vecicky jako nastaveni aby u nwn se mi spoustela obe jadra apod. Nebyl nikdy problem jak rikam.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 01:06 17. Sep 2010 |
|
|
No to já nevim jestli mi běží dvě jádra při NWN. Zdá se mi, jakoby běželo NWN na stejnym jadru jako OS a druhy jadro je rezervovany pro dalsi aplikace 
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 07:12 17. Sep 2010 |
|
Joined: 10:54 28. Dec 2008 Posts: 107 Location: Valašské království
|
Imho je to přesně jak říká Zachy, nwn je stará hra -> v době vydání dvoujádra byly teprve v plenkách, tím pádem bude mít optimalizaci pro 2,3,4 jádra. Jinak můj config PhII X3 2,6ghz, 2GB 1066Mhz DDR3, HD4830 a hra se mi i přes to v ivory někdy lehce na sekundu, dvě kousne. Spíš než malým hw možnostem bych chybu přisuzoval spojení Server->PC, prostě ve špičce ten server nestíhá odesílat data a tak to lagne? 
_________________ Magbug - vesnický půlork-žoldák Mutharil - Okřídlený elf bojující výhradně s oboustranným mečem a vlastnoručně vyrobeným lukem Raphael le Mars
Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 07:49 17. Sep 2010 |
|
|
Mám 2Gh a 2Gb Ram, Xp. Když jsem ladil nwn, řešil jsem podobné problémy. Nakonec pomohly staří řadiče na grafiku a jemné donastavení systému. Plynulost hry šla nahoru o 30%. Občas k tomu udělám úklid - registry, defragmentace. NWN určitou dobu jede plynuleji a rychleji.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 09:15 17. Sep 2010 |
|
|
Ja mam asi 5 let stary pocitac, nic jsem neladila, nic v pocitaci neuklizim a presto mi to bezi uplne vsude v pohode. 
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
joergen
|
Post subject: Re: RP NPC Posted: 09:28 17. Sep 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
to je nějaká záhada. Já mam systém uklizenej, hru jsem se snažil ladit, sestava pravda trochu zaostalá proti výše uvedenejm, ale porad xkrat rychlejsi nez doporucena konfigurace na NWN a v Ivory, Karathtě atd. se mi to proste seká. Nejde o lagy, ty mam maximálně ve špičce při dialozích s NPC.. Prostě jenom málo FPS. Pamatuju, že když jsem kdysi hrával Vietcong, tak u něj nezáleželo příliš na rychlosti procesoru, grafiky ani velikosti pamětí, ale na rychlosti FSB..což sice byla trochu záhada, ale prostě i lidi s tehdy nejlepší kartou radeon 9800pro a rychlym procakem meli vetsi problemy nez lidi s horsi kartou a procakem, kterej ale frcel na vyssim FSB. Tak jestli NWN taky nemá podobnej fígl. Grafárna evidentně nemá problém utáhnout veškerý efekty atd. když počet fpsek je dost nezávislej na Nastavení videa ve hře... Případně kdyby znal někdo nějaký vychytávky do configu, který by tomu pomohly, tak by se mohl podělit. 
|
|
Top |
|