Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:12 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Vypnutí časovek v dílně
PostPosted: 22:27 16. Aug 2010 
Ďábel
 Profile

Má to nějaký důvod a hlavně smysl?

Popřípadě doufám se neuvažuje o kompletním vypnutí časovek.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Post subject: Re: Vypnutí časovek v dílně
PostPosted: 22:30 16. Aug 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ano, ma to zmysel.

Kompletne vypnutie casovek bolo zatial odmietnute, budu zvolene ine preventivne opatrenia. Viac coskoro v oficialnom vyjadreni tymu.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 22:32 16. Aug 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Má to nějaký důvod a hlavně smysl?

Má to důvod i smysl.

Craft je od toho, aby se v něm získávali předměty, popř. peníze a ne epické levely. Doteď to byla nejvýhodnější činnost na serveru bez rizika. Navíc se tímto odstranila možnost zneužívat při craftu makro a huntit časové xp, které mají být odměnou za RP hru ne za klikání na kovadlinu.

-RoF- wrote:
Popřípadě doufám se neuvažuje o kompletním vypnutí časovek.

Uvažuje se. Pokud se zruší, bude se uvažovat o jejich zpětném zabavení. :twisted:

PostPosted: 22:36 16. Aug 2010 
Ďábel
 Profile

Aha takže PG hráče tímhle nevyženete, ale vyženete erpé hráče? No budiž.

Tohle vidím jako krok zpět. :wink:

Jinak vydělat na craftu? No nevím výdělek je směšný, to bych musel prodávat hráčům a to fakt vydělá jen velice dobrý crafter, ale ten ty zlatky musí někde vydělat. Začarovaný kruh.

Jinak ono hodně hráčů erpilo i v dílnách. Ted budou utíkat kecat ven, aby měli časovky.

Chcete radši aby hráči jako zběsilí pobíhali po dungoch a expili a nebo aby kamarádi DM dostávali xp? Hmmm hmmm

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 22:50 16. Aug 2010 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Aha takže PG hráče tímhle nevyženete, ale vyženete erpé hráče? No budiž.

Hrál jsem v podtemnu, kde nikdo necraftil... a zažil sem tam mnohem, mnohem lepší RP než na povrchu, kde se každej zdravil, všechno se prodávalo pod cenou a z kamarádství. Takže bych to neviděl tak černobíle.
-RoF- wrote:
Jinak vydělat na craftu?

No když si crafter neváží toho co vyrobí a prodává všechno za levno...
-RoF- wrote:
Jinak ono hodně hráčů erpilo i v dílnách. Ted budou utíkat kecat ven, aby měli časovky.

Si počkej na oznámení, myslim si, že jim to za zlý nikdo mít nebude.
-RoF- wrote:
Chcete radši aby hráči jako zběsilí pobíhali po dungoch a expili a nebo aby kamarádi DM dostávali xp? Hmmm hmmm

Bože jen to ne, já chci aby hráči craftili jak zběsilí. Užíval sem si chvíle kdy ve hře bylo 40 hráčů a nikde ani živáčka, všichni zavřený v dílně.

PostPosted: 22:54 16. Aug 2010 
Poutník
 Profile

Ja se prostě směju. Proč tým přednostně neřeší ty bany?

PostPosted: 22:57 16. Aug 2010 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Miking wrote:
Ja se prostě směju. Proč tým přednostně neřeší ty bany?

Tohle se řešilo zároveň s banama. A zřejmě se napřed nastaví protiopatření a pak verdikt... rozhodnuto už je.

PostPosted: 23:07 16. Aug 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Berte to jen jako můj názor (byť si kus argumentů půjčím si od RoFa 8) ).

PG (creepery, atd.) hráče tímhle nevyženete, ani hard-cored-RP hráče, kteří nepreferují zabíjení NPC a PC a craft, ale dotknete se takové té "šedé - medium" RP skupiny...kterou tímto "nastimulujete" víc chodit ven zabíjet, než kecat u kovadlin.

Btw - vím že jako hráč na to nemám nárok, ale kdo se nezeptá, nic se nedoví - mohl bych znát předpokládanou logiku toho kroku (tj. zrušení časovek)? (klidně pošeptejte do PM :oops: :twisted: )

Ta poznámka, že se dá vydělávat na kraftu - tady to platí snad jen pro bugery(??), kteří zneužívají/využívají některé špatně nastavené výkupní hodnoty. Osobně trochu fušuji do kovařiny (protože není truhlařina) a alchymie a nějak tam marně hledám "systémovou" cestu jak si vydělat... Myšleno ekvivalent toho, že creeper (nic proti nim, probůh!!!) oběhne prahvozd za dvě hodiny (a to se nepřetrhne :mrgreen: )...a má jednak expy za mobíky (a časovky) a jednak si vynese i 100k. Já za tu samou dobu -20k na zlatě klidně v dílnách ztratím... (a nemám ani expy za potvory - odteď ani za časovky). A to při kraftu "neriskuji" - jenže i když i level před trivkou vám rupne výrobek jedna dvě při výrobě...jsem rád, když mě "sponzorují", abych neumřel s craftem na oubytě. Ehm. Takže jediný kdo dokáže vydělávat je Kora apod. (starší hráč), která prodává výrobky 2x draze než je jejich výrobní cena. Tj. elitní krafter. Od nikoho "horšího" si nikdo (leda z kamarádství) nic nekoupí.

P.S. Teď už chybí jen PLACOS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 23:18 16. Aug 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

*zkusí nohou teplotu půdy tohoto tématu*
Jááu, to je horký, to bude mazec!

1.Zajímavý krok který bych nečekal, nicméně proč ne?
2.Více lidí pobíhajících po dungu - proč ne?
3.Craft bude jen o craftu - z me strany OK,vznikne rozdělení na crafter/creeper - proč ne?

Cíl který v tom vidím: prodloužit čas strávený hraním k dosažení vyššího lvlu - sice mi už teď přijde dost dlouhý, ale bude to zajímavé...

PostPosted: 23:30 16. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

No, zajímavej krok, ale nevím zda úplně spravedlivý. Zas tím získají nejvíc jen ti, kteří craftili a expili v dílnách jako diví a kvůli kterým jistě toto opatření je. Creepeři si creepují a vesele si získávají XP, prachy a RP hráči, kteří se snaží vytvářit a utvářet nějak svět zas trochu ostrouhají. Tedy, pokud je vyženete do dungů za XP atp. Nevím zda se pletu, ale myslel jsem, že tenhle server je RP a tolerují se zde ostatní způsoby hry, jako je creep a craft a další extrémní přehánění těhle činností. Samozřejmě, pokud je vše v zájmu pravidel. Opravte mě pokud se pletu, ale zatím mám pocit, že RP hráči jsou na tom dost bytí, protože se snaží utvářet ,,říkám tomu herní hodnoty´´ a díky tomu nemají naexpený takový lvl jako creepeři, nemají takovou výbavu jako creepeři a za chvíli nebudou mít ani XP. Já samozřejmě na jednu stranu ten krok chápu a uznávám, na druhou stranu mám docela strach z toho co přijde dál. Nehodlám flamovat, jen nabízím pohled z mé stránky.

Edit: Jen dodám, že tyto kroky už jsem jednou zažil. Omezování možností pro druhé, protože to někteří zneužívají. Tak to na mě aspon působí. A jestli to půjde dál, budu z toho smutnější a smutnější.

Last edited by efu_redo on 23:32 16. Aug 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 23:30 16. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

Bahnak wrote:
3.Craft bude jen o craftu - z me strany OK,vznikne rozdělení na crafter/creeper - proč ne?

Ještě si měl dopsat, že ti co chtěj hrát RP, at si trhnou a jdou jinam.

PostPosted: 23:31 16. Aug 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

V čem je RP klikat celý dny na kovadlinu?

PostPosted: 23:34 16. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

Rejty wrote:
V čem je RP klikat celý dny na kovadlinu?

Jsou hráči, kteří i v dílnách hrají RP a snaží se hrát charakter a nejsou tam dva IC dny, jako jiní. Ale jdou tam, udělají dva meče a jdou pryč a přitom ještě hrají a jen a pouze neklikají. Ale jak jsem řekl, u craftu mě to příliš nevadí, jen se bojím úplného vypnutí časovek. To bych byl pro vypnutí XP z creepu a časovky at zůstanou. Chápu, bojíte se expařů přes clikátor, ale na druhou stranu tím opravdu odpravíte RP skupinky hráčů, kteří tu právě hrají kvůli RP.

Edit: Já už jsem to párkrát myslím říkal. Thalie je server se skvělým potenciálem, jediná jeho chyba je, že se snaží nabídnout všechno všem. Nikdy člověk nemůže mít všechno. Zkloubit craftery, creepery a RP hráče do jednoho je skoro nemožné a bohumžel, na tom vždy bude jedna nebo druhá strana bita. Snad nepřijdou další opatření, týkající se časovek.

PostPosted: 23:36 16. Aug 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Takže celé thalijské dení probíhá v dílně? :shock:

PostPosted: 23:40 16. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

Rejty wrote:
Takže celé thalijské dení probíhá v dílně? :shock:

Asi jsme si neporozuměli. Tohle netvrdím. Jen říkám, že ty, které chcete omezit omezíte ( svým způsobem je to ,,trest´´ ) ale omezíte tím i ty, kteří si to ,,nezaslouží?´´. Hlavně a především, jak jsem někde nahoře vyčetl, že se možná odstraní i časovky za RP hru ( v dílnách netrávím skoro žádný ). Toho se především bojím a také se snažím nastínit jak to na mě působí. Nesnažím se říkat, že je to správně, nebo ne... jen se snažím vyjádřit svůj názor a případné dopady. Jestli se časovky nechystaj zrušit ( normal časovky ) .. pak je víc jak půlka tohoto textu možná zbytečná.

Edit: Jako je to všude, jsou tu hráči, kteří využívají možností.. a pak jsou tu tací, kteří nejen že něčeho zneužívají, ale ždímou z toho co se dá a když už je toho ždímání až moc, odserou to i ti, kteří nejsou tak ždímající. Nevím, zda je to dost srozumitelné a chápete, co tím básník chtěl říct.

Last edited by efu_redo on 23:41 16. Aug 2010, edited 1 time in total.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]