|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Pajule
|
Post subject: okřídlený elfovácí Posted: 00:15 13. Dec 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
tak ybch se chtěla zeptat jak to s nima podle realii je, páč jsme se dostali do menší výměny názorů s Fallem ze kterého vyšla Elen jako naprostej idiot.je Haeltyr označení pro všechny elfy ajk je to v realicích nebo ne? prosííím o žádný spam, fakt beze srandy  neslouží to k žádným hádkám ani tak, jen o ujasnění edit: to je na webu : Okřídlení elfové: Nejzvláštnější odnoží elfů jsou elfové okřídlení, někdy nazývaní též 'Haeltyrové'. Nikdo neví přesně, kde se vzali a jakým zázrakem či milostí bohů došlo ke vzniku této odnože. Některé teorie tvrdí že se jedná o křížence elfů s celestialy, ale k tomu postrádají ostatní znaky nebešťanů. Modifikovaná teorie Tarpisanova prohlašuje, že pocházejí z jednoho jediného celestiala a že se dotyčné spojení uskutečnilo hned na počátku Velké války, tedy před více než 18 000 lety. Proto jsou ostatní znaky nebešťanské krve již potlačené a rozředěné krví elfskou. Jiné teorie nicméně dovozují, že se jedná o vyšší vývojový stupeň elfů, kteří již částečně splynuli s přírodou, další pak, že je to důsledek magické anomálie při proměně do přírodní formy. Ať již je pravdivá kterákoli z nich, Okřídlení jsou izolovanou skupinou elfí rasy, která do světa vstupuje jen výjimečně. Sídla si budují obvykle ve výškách, v korunách vysokých stromů či na nedostupných skalních štítech. Někteří z nich však i přes veškerou snahu létat nedokáží, i když mají křídla plně vzrostlá - Tarpisan opět tvrdí, že mají převahu elfí krve a jejich kosti, původně odlehčené jako kosti ptáků, jsou pro let příliš těžké. Tito pak žijí na zemi jako ostatní elfové, většinou mezi elfy divokými.
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 01:07 13. Dec 2010 |
|
|
reálie platí.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 01:24 13. Dec 2010 |
|
|
díky za ujasnění 
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 08:41 13. Dec 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: reálie platí. Pajule wrote: díky za ujasnění  Krom toho to je napsané velmi otevřeně aby se s tím dalo pracovat IC dále. Pokud by se toho někdo z okřídlených ujal a rozvíjel další teorie nebo potvrdil některou z udaných mohlo by z toho hezké počtení na dlouhé zimní večery ... mě se to líbí.
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 12:16 13. Dec 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
"Okřídlení jdou, okřídlení jdou a je jich moc, okřídlení jdou, dneska bude okřídlená noc!" (volná předělávka písničky o keltech)Čistě IC je to na tom co si postava uhraje (nebo neuhraje). Moje avarielka (ještě za starých reálií) tvrdila, že je "elfí anděl" (rozuměj, že si ji Lothian vybral a "povýšil" na lepšího/vyššího elfa) a myslím, že ke konci její kariéry to "věděli" všichni okolo ní a nikdo proti tomu už ani (moc  ) neprotestoval. Mno a OOC - reálie platí a tečka. Pokud OC přijde jakákoli postava s vlastní teorií, odporující reáliím...tak pokud to dělá nevědomě - odkázat jejího hráče na reálie. Pokud to hráč s postavou hraje vědomě, tak se IC k tomu s postavou postav IC (měj ho za lháře, za blázna, či vizionáře a nositele pravdy, atd.)
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 19:54 13. Dec 2010 |
|
|
však já nemám nic proti tomu, ale zase dělat debila ze mě , když to je tak psaný v realiích vyčítky, hádky a nadávky?promiňte, ale na to ve hře náladu fakt nemam  proto sem to chtěla objasnit a taky za to děkuju(i když to k ničemu nevedlo), aspoň mam čisté svědomí
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 20:15 13. Dec 2010 |
|
|
ty čisté svědomí samozřejmě mít můžeš, to je jasný.
v zájmu objektivity je třeba říci, že název Haeltyrové skutečně vymyslel Czech_luthor v rámci příběhu své postavy kdysi dávno.
Už tenkrát jsem mu ale řekl, že použít jej tak jak chtěl není v souladu s reáliemi elfů, resp. okřídlených elfů a pokud jej tam chce mít, použiju jej pro celou rasu. Což se také v nových reáliích stalo (asi před čtvrt rokem).
nyní přišel s tím, ať ho z reálií stáhnu, protože on mi prý nedal souhlas ho použít, což není nic jiného než pokus udělat si to po svým, přestože jsem mu tenkrát řekl, že tudy ne a diktovat ostatním, jak mají vypadat reálie - tedy tak jak chce on.
jinými slovy, snažil se mi vnutit, že když si někdo hraje "svoje RP", k němuž nedostal žádný souhlas Týmu, musí se Tým podle toho zařídit a umožnit každému realizovat jeho nápad.
asi nikoho nepřekvapí, že jsme se nedohodli.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 21:28 13. Dec 2010 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Dovolím si oponovat. Napsal jsi "jinými slovy, snažil se mi vnutit, že když si někdo hraje "svoje RP", k němuž nedostal žádný souhlas Týmu, musí se Tým podle toho zařídit a umožnit každému realizovat jeho nápad."
Nevidím důvod, proč bych měl dostávat souhlas Týmu k tomu, abych rozjível příběh svojí postavy, ačkoliv nikdy nebyl v rozporu realiemi světa. Dále je tu věc, že jak jsi napsal, opravdu to byl můj nápad a já jsem Tě slušně požádal, aby jsi jméno stáhl, že nechci a nikdy nebylo zamýšleno, aby bylo jménem pro celou tuto rasu. Vzhledem k tomu, že jsem je vymyslel já, dovolím si tvrdit, že jsi mi doslova ukradl nápad a předělal ho podle svých vlastních představ, aniž bych já o čemkoliv věděl.
To co mě na celé věci velmi štve je, že nikdy co si pamatuju se Okřídleným elfům neřeklo Haeltyrové. Ačkoliv po tom, co jsem přišel se svým nápadem, Fallion odehrál určité RP (A u toho byla Jachyra, která mi může dosvědčit, že jsem to psal a hrál, aniž bych porušoval realie) a nikdo neřekl jedno jediné slovo. K jádru problému se dostáváme nyní, že po tom, co jsem se po půl roce vrátil do hry, nic závratného ohledně okřídlených elfů jsem nezaznamenal. A najednou za mnou přijde elfka, začne mě oslovovat jménem, které mělo zůstat utajeno pouze členům klanu, který byl zničen při Velké Válce s drowy a hráčka do mě začne hustit, že porušuju realie a že si mám přečíst pravidla? S hrůzou jsem zjistil, že můj nápad, do kterého jsem vrazil dobře tři měsíce hraní, riskoval jsem při tom velkou spoustu věcí jak IC tak OOC (věci jsou to osobní, jak IC tak OOC informace), je vlastně uplně k ničemu, vzhledem k tomu, že najednou každá postava okřídleného elfa, má s Fallionem něco společného?
Jak mi napsal DenGrasse - Okřídlení elfové nikdy neměli nic, jako jsou rodiny, proto přijali jedno jméno, kterým je Haeltyr. Čímž bohužel vzniká problém - "Je tedy Fall příbuzným některého z elfů, který běhá po Thalii?" A pokud ano, pochybuji, že to je po domluvě hráčů. Naopak si myslím, že by byli naštvaní všichni hráči, kdyby zjistili, že s postavou kterou vůbec neznají, mají něco společného, něco co při vytváření ani v nejmenším neplánovali.
Ruku na srdce, myslíte si, že je to takhle správně? Od čeho je potom veškeré RP, které hráči hrají, když nakonci vlastně vůbec nic neovlivní, ať se snaží sebevíc, nakonec stejně zjistí, že nemají šanci jakkoliv se čehokoliv zbavit. Od čeho je veškerá ta různorodost postav, která je tímhle naprosto zničená, protože je člověk velice omezený na jednu určitou věc -> Musí počítat s tím, že pravděpodobně po světě pobíhá cizí hráč, který hraje postavu Okřídleného Elfa a bingo, on je vlastně můj sourozenec.
Zamyslete se nad tím, nechci to brát jako provokaci, nebo nedej bože přímo urážení nebo nabádání k nerespektování Teamu. Hezký Den.
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 21:38 13. Dec 2010 |
|
|
za 1, nehsutila jsem do tebe jen sem ti napsala s ledovým klidem ať se mrkneš do realii a pročteš si pořádně pravidla Thalie  , celkem mě rozesmívá, co píšeš v posledním odstavci, přijde mi to jako trochu ironie vzhledem kt omu co si psal.
|
|
Top |
|
Ajax the Great
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 10:24 17. Dec 2010 |
|
|
Takže pokud jsem to pochopil dobře, Hráč tady vyjádřil svůj názor o věci ,kterou vymyslel, douho jí hrál, a potom přišlo DM, použilo to za svou práci a zabannovalo hráče, který se pokusil bránit?
Není to náhodou porušení autorských práv o odcizení věci?
_________________ Artorius Meynolds
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 10:28 17. Dec 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ne, to je takové smíchání všeho možného i nemožného dohromady.  Zkus si to přečíst pozorněji. Jinak zajímavá otázka zrovna od tebe. Soudě, že byl dotaz odeslaný ze stejné adresy jako má czech_luthor, bude snazší, zeptáš-li se přímo jeho 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 10:49 17. Dec 2010 |
|
|
Ajax the Great wrote: Takže pokud jsem to pochopil dobře, Hráč tady vyjádřil svůj názor o věci ,kterou vymyslel, douho jí hrál, a potom přišlo DM, použilo to za svou práci a zabannovalo hráče, který se pokusil bránit? Ne, hráč byl zabanován za to, že se neumí chovat. Laskavě si přečti oznámení. kucik wrote: 14. 12. 2010 Czech_Luthor
Prohřešek: Znevažování a urážky DM Trest měsíční ban na forum. Ajax the Great wrote: Není to náhodou porušení autorských práv o odcizení věci? Porušování autorských práv? To jsi mě celkem pobavil. Má někde ten název registrovaný ochrannou známkou?
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 11:38 17. Dec 2010 |
|
|
Ajax the Great wrote: Takže pokud jsem to pochopil dobře, Hráč tady vyjádřil svůj názor o věci ,kterou vymyslel, douho jí hrál, a potom přišlo DM, použilo to za svou práci a zabannovalo hráče, který se pokusil bránit?
Pochopils to špatně (i když chápu, že vysvětlovat ti něco vzhledem k tomu že jsi buď czech_luthor sám nebo jeho bratr či tak něco je zbytečné, osvětlím to krátce pro ostatní). Na počátku přišel hráč czech_luthor s nápadem, že chce být poslední celé jedné rasy, která vypadá jako okřídlení elfové, ale nejsou to okřídlení elfové. Tento návrh byl zamítnut. Následně vymyslel příběh, který podal tak, aby se skupina, z níž chtěl být poslední, co nejvíce lišila od okřídlených elfů, což bylo také zamítnuto a bylo mu sděleno, že sice může pocházet z odloučené skupiny okřídlených elfů, ale nebudou se lišit ničím víc než že jsou odloučení. Rovněž chtěl pro tuto skupinu speciální název (shodou okolností stejný jako předtím pro tu rasu) a bylo mu opět sděleno, že to není možné, protože prostě jména u elfů fungují jinak. ale že pokud hráč chce, použiju to jméno pro celou rasu okřídlených elfů, protože ta nějaké jméno potřebuje (neboť obligátní avarielové patří do FR). Hráč řekl že chce aby jméno bylo použito a tak jsem jej použil jak jsem sdělil. Hráč toto sdělení úspěšně zignoroval a hrál si příběh tak, jak si jej vymyslel, to jest bez schválení ze strany Týmu. Každý jistě chápe, že kdyby bylo právem hráčů hrát své příběhy bez schválení a DM by se jim museli přizpůsobovat brzy bychom se dočkali anarchie, protože polovina lidí by byla Conan a druhá Aragorn a cpali by nám sem horem dolem reálie FR, Středozemě, Thuranie nebo Sin City. Poté co si hráč odehrál svůj neschválený příběh (stále podotýkám, že neschválený pouze v jediném bodě a to vztažení jména Haeltyr na celou rasu Okřídlených elfů, nikoli na jím vybranou skupinu) se začal rozčilovat nad tím, že tomu tak je a že jméno Haeltyr nemá jen pro sebe, ačkoli mu bylo předtím řečeno, že to tak bude. Vzhledem k tomu, že tento jeho útok přišel těsně poté, co měl ve hře incident s jedním DM, předpokládám, že se jednalo o jakousi "oplátku" Týmu za "ublížení" dotyčnému hráči, které si naprosto dokonale z celých 100% přivodil jen on sám svou neomaleností, arogancí a vnucováním svých představ ostatním (viz. zábavná představa o tom, že Pouštní psi tábořící u Karathy jsou strážní, kteří mají řešit jeho problémy), namísto aby si dal minimální práci seznámit se s děním ve světě. BAN, který obdržel, nebyl důsledkem debaty o Haeltyrech, ale důsledkem právě zmíněného incidentu, který Tým mezitím vyhodnotil jako porušení pravidla o znevažování autority DM (Týmu holt chvíli trvá než se všichni vyjádří).
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 12:52 17. Dec 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Dekuji za osvetleni cele situace. Jako clovek mimo deni jsem velmi rad, ze vidim celej sled udalosti. Rad vim co se resi a proc se resi, zatim jsem tu mel jen zmatek.
|
|
Top |
|
Ajax the Great
|
Post subject: Re: okřídlený elfovácí Posted: 14:45 17. Dec 2010 |
|
|
Mě je to vlastně jedno když na Thalii moc nehraju, jenom jsem se musel smát (Ikdyž nevim jestli mam spíš brečet? ) jak se vůbec lidi můžou k sobě takhle chovat... V poslední době co jsem teda zalez na Thalii tak jsem místo toho, aby DM zpestřilo hru viděl spíše něco, po čem bych si teda tu hru moc rád nezahrál
_________________ Artorius Meynolds
|
|
Top |
|