Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:22 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: OOC versus RP Tresty
PostPosted: 13:32 15. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Dobrý den,
setkal jsem se ve hře nyní s varováním GM, že za jízdu na koni v Karathe je DM kill.

O co mi jde?

Quido dobře ví, že ježdění na koni je zakázáno, ale je "chaotic" pitome zákony proste IN Char ignoruje, nebo je ojebává.
Byl jsem překvapen, když jsem zjistil, že za hru charakteru mohu dostat DM kill. Domnívám se, že by RP prohrešky měly být řešeny RP tresty. Pouze zneuzivani systemu a podbně by melo byt resene DM killem.

Mimochodem gnom má připravenou podrobnou charakteristiku sveho zemanského původu, kdyby se ho straže zeptaly. Je hajzlík.... Ale nečekal, že by se nemusel ani ke své maličké lži dostat.....

Prosim DM team o zvážení a volbu trestů a rozlišení RP a OOCprovinění.

PS: Děkuji Desmondovi za nahradu poníka, ktereho jsem ztratil na přechodu
PPS: Autor nařizeni o zakazu ceste nakoni by měl zkusit při 30 lidech ve hře projit Karathu s vlečením - sesednu, popotahnu, nasednu, sesednu popotahnu, nasednu sesednu popotahnu....... možna by si pak uvedomil, že toto nařizeni je vzhledem k systemu zcela na škodu hratelnosti. Mimochodem nasednutí před přechodem je stejně porušení nařízení..... Jasně karatha sedá objet, ale zkuste si představit logisticke resení problému. Osobněbych byl pro nařízení zákazu klusu a cvalu koní s tvrdými RP tresty. (pokuta , zabaveni kone)
Mohlo by se stat, že rychle jedoucí jezdec zabije/zraní dítě, pak je to zajimavy přiběh a RP trest může následovat.

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Post subject: Re: OOC versus RP Tresty
PostPosted: 13:41 15. Dec 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Bylo by logické, aby byla ve městech zakázána rychlá jízda na koni, ne pomalá chůze.

DM kill se dává za jízdu na koni v jeskyni, ne po městě.

PostPosted: 14:59 15. Dec 2010 
Ďábel
 Profile

Mě by vceku zajímalo co to bylo za DM :roll:
Je fakt že to spíš měl řešit tím, že měl jít za strážného a jednat.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 16:40 15. Dec 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

Abych pravdu řekl taky mě překvapuje proč za jízdu městem by měl být dm kill. Jó kdyby se strážný naštval a ohnal se po dotyčném halapartnou, čímž by mu sekl hlavu, tož proč ne. Ale myslím že spíš nějaké vyhubování a pokuta by posloužili lépe.

DM kill přesně jak říká Rejty za jízdu jeskyní-což je zneužití systému a ne RP zvyklostí.

PostPosted: 20:02 15. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Já tě potkat takhle ve městě tak se mi šíleně zalaguje hra, ba dokonce by mi zamrzla, protože se mi to stává i venku, když potkám nějakého kdo na koní běží. Cuk cuk, zámrz a najednou vidím jak dotyčnej mizí v dálce. A co se týče toho těch npc, tak co jsem četl v topicu okrádání tak jde o to, že ty npc tam jsou, jen za ně není přítomné dm takže by normálně na tebe reagovala žes tam běžel, ale muselo by u toho být dm že.

PostPosted: 23:05 15. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Už bylo snad Rejtym řečeno vše. Jen tak do placu: představte si Karathu třeba jako Prahu a náměstí jako staromák. A představte si ten dav obyvatel (v případě Prahy teda turistů). A pak si tam představte tryskem běžícího koně! Pevně věřím že jezdec i kůň by ještě ten den byli v hlavnich zprávách na všech kanálech a z basy by ho pro několikanásobnou vraždu a ublížení na zdraví nepustili nikdy...

PostPosted: 07:44 16. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Bahnak wrote:
Už bylo snad Rejtym řečeno vše. Jen tak do placu: představte si Karathu třeba jako Prahu a náměstí jako staromák. A představte si ten dav obyvatel (v případě Prahy teda turistů). A pak si tam představte tryskem běžícího koně! Pevně věřím že jezdec i kůň by ještě ten den byli v hlavnich zprávách na všech kanálech a z basy by ho pro několikanásobnou vraždu a ublížení na zdraví nepustili nikdy...

Jen bych lehce upravil, nerekl bych praha, ale uplne by stacilo nejake mensi mestecko, jako treba Chrudim. Nesrovnaval bych velkomesto dnesni doby a stredoveku. Ma to par podstatnych odlisnosti.
Ale Rejty se vyjadril dost jasne. Věřim, ze vsichni hraci a DM to chapou.

PostPosted: 11:17 16. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Jak řekl Rejty, DM kill je OOC trest za vjíždění na koni do jeskyň.

Co se týče Karathy, je sice pěkné, že DM se má vtělit do strážného a postavu zastavit. Každému, kdo chová tento názor, doporučuju se pokusit vtělit do strážného a napsat větu, zatímco kolem sviští postava na koni tryskem, nejlépe s nahozeným haste. Než napíše první slovo, je fuč.

Takže se nedivte, když si DM "pomůže" tím, že dotyčnou postavu sundá DM killem z koně, pak si jí oživí a bude teprve s ní něco řešit.

PostPosted: 12:35 16. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

DenGrasse wrote:
Jak řekl Rejty, DM kill je OOC trest za vjíždění na koni do jeskyň.

Co se týče Karathy, je sice pěkné, že DM se má vtělit do strážného a postavu zastavit. Každému, kdo chová tento názor, doporučuju se pokusit vtělit do strážného a napsat větu, zatímco kolem sviští postava na koni tryskem, nejlépe s nahozeným haste. Než napíše první slovo, je fuč.

Takže se nedivte, když si DM "pomůže" tím, že dotyčnou postavu sundá DM killem z koně, pak si jí oživí a bude teprve s ní něco řešit.

A nestacilo by napsat Tallem "Stuj", promin, ale ten dm kill me pripada jako forma zastaveni neprimerena. Zbytecne to muze hrace nastvat, a treba omylem neco oskliveho napise nez se DM vyjadri co vlastne chtelo... Stejne jako by policii nejdrive strilela... taky bych na toho policajta zacal nadavat kdyby po me vystrelil (a ja prezil).
A prosim nepis, ze hrac ma dm kill dostat a pak poslusne cekat na vyjadreni, znam lidi co by je to nastvalo. A jinak jsou to normalni hraci, zadnej vysinutej silenec.
Nepisu to abych se do tebe navazel, prave chci aby si hraci DM vazili a takove chovani nevzbuzuje dojem primerene reakce. Aspon ne u me.

PostPosted: 12:50 16. Dec 2010 
Ďábel
 Profile

Hmm hmm a ona snad Menderonova postava dostala DM kill?

Trošku mi přijde, že tady píše jen svou pravdu, ale svou chybu nepíš hmm hmm. Okecávky

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.

PostPosted: 12:52 16. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

-RoF- wrote:

Trošku mi přijde, že tady píše jen svou pravdu, ale svou chybu nepíš hmm hmm. Okecávky

Promin, ale tohle taky nejak nechapu. Menderon pise, ze jel ve meste na koni a dostal varovani co nastane priste "dm kill", ja v tom nevidim nic k nepochopeni.
Menderon podle me vylozil danou situaci jasne a Rejty na to jeste jasneji odpovedel. Dale se podle me resi, pohled na jizdu ve meste na koni tryskem, jiz ne menderon. Tak to chapu ja.

PostPosted: 12:57 16. Dec 2010 
Ďábel
 Profile

Istvan wrote:
-RoF- wrote:

Promin, ale tohle taky nejak nechapu. Menderon podle me vylozil danou situaci jasne a Rejty na to jeste jasneji odpovedel. Dale se podle me resi, pohled na jizdu ve meste na koni tryskem, jiz ne menderon. Tak to chapu ja.

Já uznávám, že DM kill za tohle být nesmí.
Ale mám rád celou pravdu a upřímnost.

Menderon naspal že dostal varování. Ale DM kill nedostal.....to co tom uvarování předcházelo, ale pořádně nepopsal ne?
Takže tak.

Asi by se to mělo upravit, tak že jízda na koni v městě se může, ale jet rychlejí jak krokem se nesmí.

Menderon jel krokem a nebo tryskem?

PostPosted: 13:02 16. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Predpokladam, ze jel tryskem. A i tak si myslim, ze dm kill je trest za neco co porusuje pravidla hry, ne zakony ve hre, jak je zde vyse zminovano. Pochopil bych varovani strazi ci pokutu, po odmlouvani i prisnejsi trest. Ale ne, ze nekdo zmackne DM kill, ani jako trest ci formu zastaveni. Ja si myslim ze tell by byl pro zastaveni dostacujici nastroj, kdyby hrac neuposlechl muze byt proveden dm Kill. Ale nejsem DM a nechci to resit za ne.
Pisu to z pohledu hrace, tak aby to vyvolalo co nejprijatelnejsi reseni z obou stran.

PostPosted: 13:04 16. Dec 2010 
Ďábel
 Profile

Istvan wrote:
Predpokladam, ze jel tryskem. A i tak si myslim, ze dm kill je trest za neco co porusuje pravidla hry, ne zakony ve hre, jak je zde vyse zminovano. Pochopil bych varovani strazi ci pokutu, po odmlouvani i prisnejsi trest. Ale ne, ze nekdo zmackne DM kill, ani jako trest ci formu zastaveni. Ja si myslim ze tell by byl pro zastaveni dostacujici nastroj, kdyby hrac neuposlechl muze byt proveden dm Kill. Ale nejsem DM a nechci to resit za ne.
Pisu to z pohledu hrace, tak aby to vyvolalo co nejprijatelnejsi reseni z obou stran.

A on snad DM kill dostal?

PostPosted: 13:07 16. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Pise, ze nedostal. Ale pise "ze priste dm kill dostane". Ja v tom nevidim moc rozdil... jen v tom, ze umysl nebyl zatim uskutecnen.
A myslim si, ze je dobre to vyrikat s dm driv nez k te opetovne situaci nastane.

Zase bych pripomnel, ze Rejty se k tomu dost jasne vyjadril. A myslim, ze to nepotrebuje dalsi komentare nas hracu.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]