Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:11 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Notebook
PostPosted: 14:54 17. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Mám takovou delikátnost.
Rád bych si koupil notebook.

Tak aby cena byla do 8.000kč (hranice, více nejde)
Potřebuji to do školy na dělání si poznámek, práci na tom - kancelářské věci apod.
A hlavně bych rád na tom hrál NeverWinter Nights + Tool.

Bohužel se v tomhle moc neorientuji. Takže uvítám veškeré rady, popřípadě přímo nabízené notebooky.

Reply with quote  

Post subject: Re: Notebook
PostPosted: 15:01 17. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Shodou okolností právě teď ve firmě vyprodávají nějaké věci, mezi nimi i

Notebook HP Compaq 6710b („student“) – 8.000 Kč/ks
procesor
Intel Core 2 Duo T8100 (2100 MHz)
paměť RAM 3 GB
grafika integrovaná (intel 965)
pevný disk 160 GB
obrazovka 15" (1680x1050)
připojení LAN,WiFi, Bluetooth, modem
operační systém Licence Windows Vista OEM (instalováno Windows XP)

neznám ten stroj ale obecně mají tyhle firemní NT slabou grafiku (obvykle nedají ani video). Na kancelářskou práci to stačí, na svém služebním NT jsem NWN spustil, ale novější hry ne.

Reply with quote  

PostPosted: 00:12 18. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Díky DenGrassi.
Někdo další nějaké návrhy? Abych měl z čeho vybírat kdyžtak :biggrin:

Reply with quote  

PostPosted: 00:35 18. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

Nooo.. notas za 8k, nebude to superstroj => abys mohl hrát NWN, měl bys mít Win XP, páč WIN7 tu kompatibilitu sice zvládaj, ale není to efektivní.
Pro představu:
Doporučené požadavky na Hardware u NWN http://nwn.bioware.com/about/requirements.html
P III 800MHz, 256 RAM, NVidia GeForce Ati radeon.

Já mám Notebook MSI gx623 http://www.alza.cz/msi-gx623-614xcz-win7-d171024.htm
Není to žádný superstroj, je starej ale jen jeden rok a dovolím si říct, že má celkem přijatelný parametry a určitě přesahujou doporučený požadavky udávaný na BioWare.
Hru hraju na úplně low detaily, přesto se mi to při větším počtu postav(+-10 NPC, nemluvě o hráčích) seká a občas je to vážně nehratelný.

Takže.. jedině Win XP, na který je NWN defaultně stavěný.

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 00:55 18. Dec 2010 
Poutník
 Profile

Ty notasi sou na tom fakt tak špatně? Taky bych rád něco koupil.
Podle toho odkazu cos dal, tam píšou že to má grafiku s 512MB. Tolik nemam ani ja na stolním. To musí valit na nejlepší detaily přece uplně plynule. Kde je háček? Je to v tom OS a s Xpčkama by to bylo hratelny na plny detaily?

Reply with quote  

PostPosted: 01:13 18. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

Myslím, že se to tu už řešilo. Možná je problém ve vícejádrových procesorech. Kdoví...
když jsem si konfiguroval nwn (nejdří automaticky, pak jsem to zkrouhl na minimální detaily) zarazilo mě pár řádků v nwconfig.ini
[OS]
OS=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2 //MÁM Win7
...
[Processor]
Type=Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz //to sedí
Vendor=GenuineIntel //to sedí
NumCPUs=255 žebych měl 255 procesorů? hmm.
...

Z tohoto usuzuju, že vyšší verze Windowsů to jen tak nepozná no :(
Zkoušel jsem i natvrdo spouštět NWN v režimu kompatibility pro WinXP (Serv. Pack 1, 2 ale i (jako správnej drsňák) Win98 :D ale beze změny.

EDIT: Je jasný, že hodit natvrdo OS=Windows 7 atd atd nebude ideální že? :)

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha

Reply with quote  

PostPosted: 01:36 18. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Driv (nekolik let zpatky) jsem mel nejaky HPcko, byla v tom integrovana ATIna, sempron 1600+, a tusim 512ramka. NWN na tom behalo uplne krasne.

Ted mam notas mnohem novejsi s lepsima parametrama, ale je tam mizerna grafika (nejaky intergrovany intel) a NWN se na tom obcas dost krute seka.

Takze podle myho, staci klidne starej notas s nic moc parametrama, ale chce to nejakou "herni" grafiku, neco od ATI nebo nvidie.

Reply with quote  

PostPosted: 01:53 18. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

Woxa wrote:
Driv (nekolik let zpatky) jsem mel nejaky HPcko, byla v tom integrovana ATIna, sempron 1600+, a tusim 512ramka. NWN na tom behalo uplne krasne.

Ted mam notas mnohem novejsi s lepsima parametrama, ale je tam mizerna grafika (nejaky intergrovany intel) a NWN se na tom obcas dost krute seka.

Takze podle myho, staci klidne starej notas s nic moc parametrama, ale chce to nejakou "herni" grafiku, neco od ATI nebo nvidie.

Mám ATI Mobility Radeon HD4670 ten můj notebook je ryze herní sestava :) Dokonce mám označený i tlačítka WSAD jinou barvou :) a stejně mi NWN jede s posekem. Je to určitě kompatibilitou mezi novýma winglema a starejma. Škoda že neexistuje něco jako DOSBox ale WIN98Box :)

Reply with quote  

PostPosted: 02:13 18. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

No na obouch tech notasech jsem mel XPcka. I kdyz je fakt, ze tehdy jsem mel jen nakou warez verzi NWN a tedka uz mam originalku, kdo vi jestli roli nehraje to :)

Reply with quote  

PostPosted: 10:33 18. Dec 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Obecne by na NWN melo stacit neco s 2GHz procesorem a alespon 2GB pameti (ale idealne tam nacpi 4). Hodne zalezi na grafice. ATInam se vyhybam jak cert krizi a od nvidie povazuju za pouzitelny vsechno nad 6100 radu.
Pokud tam chces mit wokna, tak pocitej ze cim novejsi system, tim vic systemovejch prostredku sezere sam. To se projevi hlavne na pameti.

Obecne pokud se chces vejit do tehle ceny s PC, tak u stolniho bych nevahal nad repasovanym. V pripade notebooku bych nad tim uz dost premejslel, protoze nikdy nevis, co se s nim predtim delo. Jestli s nim nekdo neprastil a nema v sobe neco naprasklyho (zazil jsem NB, co kvuli tomu v nahodnejch intervalech zamrzal).
Proto pokud se rozhodnes pro jetej, dobre zvazuj kde/od koho ho koupis. Osobne repasovany kompy nakupuju tady http://www.eurotech.cz/ a za osm let a desitky pocitacu, co jsme od nich kupovali, muzu jen doporucit. Podotykam, ze jsem tam kupoval jen delly, protoze Dell je proste Dell a co do spolehlivosti jsem nevidel nic, co by se jen priblizovalo.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:05 18. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Plny souhlas s Kucikem, když kvalitu, tak Dell.
Bohužel Dell je obvykle dražší stroj...
Já měl HP Pavillion s nVidií, dvoujádrem a 2GB pamětí a NWN jelo pěkně.
Problém notebooku je a vždy bude grafika, a hlavně pozáruční servis.
U stoláku vyhodíš spálenou grafiku a koupíš novou, u noťasu těžko...
Ať koupíš cokoliv, doporučuju všemi deseti investovat do prodloužení záruky. Opravdu dokup záruku co to jde až na doraz.
Stejně mám dodnes pořád pocit, že v noťasech je schovaný nějaký šidítko, který hned den po uplnynutí záruky spustí a comp ti odrovná.

Dále doporučení:
Raději si kup o něco levnější stroj a investuj do: chladící podložky pod notebook (notebooky s grafikou maj úžasnou tendenci se přehřívat, tohle alespoň zařídí, že bude comp dýchat), dále si dokup klávesnici, opravdu doporučuji než mlátit denně do keyboardu noťásku tak raději odrovnat něco co je bokem. (nehledě k tomu, že když si poliješ tuhle klávesnici kafem nebo pivem, tak to alespoň neodsere celej noťas)
Jak již bylo řečeno, když vokna tak asi XPčka, visty ani 7 nedoporučuji, užerou ti z výkonu docela pořádný sousto (a ty toho na rozdávání mít moc nebudeš)
Poslední investice: Brašna - doporučuji pořádně vystlanou sviňi, čím víc, tím lépe. Pokud ti to zručnost umožní, klidně brašnu ještě více vyztuž. Pakliže jsem dobře pochopil tak budeš noťas přenášet, v tom případě investuj hlavně tady. I kdyby ti v obchodě nakecali z čeho je ten noťas vyroben a že je z titanu a ja nevím čeho, tak věř že jednou udělá bác, a máš po srandě.

Jinak s cennou defakto nebudeš mít u noťasu problém, notebook co dnes stojí 30k bude za dva roky vždy stát 10-15k ne-li méně. Dle mě jde i za částku 6-7k pořídit notebook co by to krásně utáhl, nicméně stolák je stolák.
Můj osobní názor je, když chci dělat poznámky a mít něco sebou do školy či práce, koupím si takovou tu minimalou mršku , tuším mininotebook tomu říkaj a píšu si to na to. Není v tom skoro žádná grafika, ale zas vydrží dlouho jen na baterky a vleze se i do normálního batohu/tašky, koupil bych tu nejlevnější a mám klid. Za zbylé peníz koupím domů stolák, narvu do něj alespoň průměrnou grafiku a šlus.

Reply with quote  

PostPosted: 11:29 18. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Podle toho co tu čtu bych asi taky zvolil nějaký značkový repas, 8k je na nový stroj který má mít i trochu výkonu celkem málo (pokud pominu pseudověci jako packard-bell nebo emachines).

@ podložky) tyhle věci jsou na nic - jediné co umí pořádné (a to dokonce jen některé) je, že notes zvednou o něco víc z podložky a tím pádem může lépe dýchat. Úplně stejného efektu se dosáhne při použití knihy nebo jiného pevného objektu pro podložení zadku notesu. A vyjde to levněji. V reálném provozu pak mluvíme o snížení teploty (pokud notes normálně neleží na dece a je udušený :) ) cca o 2-3 stupně, což je v případě zátěže stejně nic (~50°C součástkám nevadí, a u ~90°C je to už fuk).

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 18. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Děkuji všem moc, klidně pište dál, rád si to vše přečtu.
Bahnáku, stolák doma mám, o tom není pochyb. Ale někdy je škola tak nudná, že mě nebaví jen serfovat po netu. Na druhou stranu, v té škole zase být musím. Takže tak se to má, proto bych rád aby utáhl NeverWinter Nights a mohl jsem si ve škole vždy odskočit z reality, když by mě to tam nezaujalo. :biggrin:

Reply with quote  

PostPosted: 12:37 18. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Ta podložka právě že zvedne notebook o něco málo výš, je jich spousta druhů, mě se osvědčily. Taky jsem používal velké prkýnko nebo knihu, ale jak na tom ten noťas leží, tak se to stejně zahřeje. Jop, položit notebook na deku nebo peřinu se rovná jeho vraždě :-D

Reply with quote  

PostPosted: 12:48 18. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Proto jsem taky psal o podložení pouze zadní částo notesu ;)

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]