Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:18 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: tsk tsk, co to nevidím - můj render ve hře
PostPosted: 18:33 19. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Na fóru aby se občas prase vyznalo, ale to sem teď tahat nebudu...

Tohle: http://gypsfulvus.deviantart.com/gallery/#/dmz301 je moje práce. A považte mé překvapení, když na mě tenhle render vyskočil při vstupu do dílen v Charaxsu (dalo by se shrnout zhruba do "WTFLOL?!").

Aby bylo jasno - jsem rád že ho někdo používá, že se líbil, a že si někdo dal tu práci a zakomponoval do jej hry. Nic proti tomu. Problém mám ale s tím, že si nepamatuju že bych dával svolení k jeho použití ničemu co se byť jen vzdáleně spojuje s nwn komunitou.

Takže pokud je to práce někoho z Thalie a nezeptal se mě, nechť je prohlášen za kokota :)

(BTW: Pokud se zeptal a já zapomněl (je to už dlouho), jsem kokot já - a pokud to je něco externího, kokoti jsou oni neznámí)

Toť vše, díky za pozornost :)

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Post subject: Re: tsk tsk, co to nevidím - můj render ve hře
PostPosted: 19:05 19. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tak v prvom rade poprosim ta zmenit styl vyjadrovania. Nadavky tu nie su tolerovane. Ber to ako upozornenie, inac v dalsom pripade bude nasledovat docasny BAN na forum. Dakujem.

A co sa tyka toho loadscreenu tak ten myslim bol sucastou nakeho vacsieho packu obrazkov, aspon co si pamatam ja. Ak je problem s pouzivanim tak nie je problem to stiahnut.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 19:17 19. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Jak už jsem psal výše, problém s tím nemám. Jen mě to vytočilo tak jsem si obratem ulevil ;)

PostPosted: 21:39 19. Dec 2010 
Rytíř
 Profile

supik wrote:
Jak už jsem psal výše, problém s tím nemám. Jen mě to vytočilo tak jsem si obratem ulevil ;)

Proč tě to vytočilo?

PostPosted: 22:54 19. Dec 2010 
Bůh
 Profile

efu_redo wrote:
supik wrote:

Proč tě to vytočilo?

Oheň vhyasíná, tak přikládáš jo? Nic proti tobě, ale přijde mi to tak ;)

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 23:28 19. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Žádné přilévání se neděje, vysvětlím.

Jako autora mě naštvalo pouze to, že si někdo někde (na dA) stáhnul moje dílo, a bez souhlasu ho použil k jinému účelu něž bylo stvořeno. Takové jednání je neslušné.

Vím že to dělá (skoro) každý, ale když se to stane člověku co si svého času hrál a tvořil pro radost; zkrátka to zamrzí (nehledě na fakt že je to všechno pod licencí cc3 ( http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ ), takže dohodnout jde cokoliv)

Opět opakuji že umístění jako takové v packu obrázků, tady na Thalii, nebo na Měsíci neřeším, jsem rád že se ten render někomu hodil.

Takže tak.

p.s.: očekávám že mě pochopí hlavně lidé co něco tvoří a nekopírují, "problém" je to celkem specifický :)

PostPosted: 23:55 19. Dec 2010 
Rytíř
 Profile

Prasokralik wrote:
efu_redo wrote:
supik wrote:

Proč tě to vytočilo?

Oheň vhyasíná, tak přikládáš jo? Nic proti tobě, ale přijde mi to tak ;)

Nevšiml jsem si, kde jsem to zapálil... :lol: Máš dle mě špatnej pocit.

PostPosted: 23:58 19. Dec 2010 
Rytíř
 Profile

supik wrote:
Žádné přilévání se neděje, vysvětlím.

Jako autora mě naštvalo pouze to, že si někdo někde (na dA) stáhnul moje dílo, a bez souhlasu ho použil k jinému účelu něž bylo stvořeno. Takové jednání je neslušné.

Vím že to dělá (skoro) každý, ale když se to stane člověku co si svého času hrál a tvořil pro radost; zkrátka to zamrzí (nehledě na fakt že je to všechno pod licencí cc3 ( http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ ), takže dohodnout jde cokoliv)

Opět opakuji že umístění jako takové v packu obrázků, tady na Thalii, nebo na Měsíci neřeším, jsem rád že se ten render někomu hodil.

Takže tak.

p.s.: očekávám že mě pochopí hlavně lidé co něco tvoří a nekopírují, "problém" je to celkem specifický :)

Tak já také tvořím ( né obrázky jako ty, ale něco jiného ), a mám spíš radost, když to někdo použije. Co vím, tak si tam můžeš dát ochranou folii, na obrázek. Myslím, že když sis ji tam nedal, nemůžeš se snad na nikoho zlobit a naopak, měl bys mít radost, že to někdo využil. Myslím si, že by tě nebavilo odepisovat všem lidem, kteří by si chtěli něco takového od tebe stáhnout, protože se jim to líbí. Asi by tě to omrzelo a ještě, né každý zná pravidla těch stránek. Myslím, že vztekat se a někoho urážet je malicherné. O to víc, bejt sprostej.

Edit: jde tu pro mě o kravinu, jen se tě na to ptám jako člověka, protože to cos napsal v nejmenším nechápu a spíš to beru jako projev nevím koho. Jinak to není žádné ožehavé téma na podrobné debaty. Jen mě to zkrátka zajímalo.

PostPosted: 00:23 20. Dec 2010 
Bůh
 Profile

pokud na obrázku nemáš značku nebo "vodoznak" tak je fakt , že bys to neuhájil nebo takhle nám ti říkali aspoň ve škole ;) proto je dobrej právě ten "vodoznak" když už něco někam dáváš a nechceš, aby to bylo použitý..jinak rozhořčení trošku chápu, ale je to dobrý ponaučení do budoucna :)

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 10:14 20. Dec 2010 
Nováček
 Profile

efu_redo wrote:

Tak já také tvořím ( né obrázky jako ty, ale něco jiného ), a mám spíš radost, když to někdo použije.

To já taky (po kolikáte to už píšu? :) )

Co vím, tak si tam můžeš dát ochranou folii na obrázek.

Čtyři roky zpět nebyly na dA vodoznaky jako automat, a navíc jsem v té době sázel na elementární lidskou slušnost

Myslím, že když sis ji tam nedal, nemůžeš se snad na nikoho zlobit a naopak, měl bys mít radost, že to někdo využil.

Nezlobím se (resp. ne kvůli tomu)

Myslím si, že by tě nebavilo odepisovat všem lidem, kteří by si chtěli něco takového od tebe stáhnout, protože se jim to líbí. Asi by tě to omrzelo

Oceňují, že tak dokonale znáš mé vnitřní pohnutky a chování :)
Stalo se párkrát, nevadilo mi to, a vzhledem k tomu že nejsem žádný světoznámý umělec ale jen Ten Co Si Sem Tam Něco Vytvořil, naopak mě těšilo že jsou lidé slušní a zeptají se

a ještě, né každý zná pravidla těch stránek. Myslím, že vztekat se a někoho urážet je malicherné. O to víc, bejt sprostej.

Neznalost neomlouvá... A sprostota nebyla doslovná, psal jsem to ve stavu momentální nasranosti (ale pokud to někomu pomůže, tak pardon omlouvám se ;) )

Edit: jde tu pro mě o kravinu, jen se tě na to ptám jako člověka, protože to cos napsal v nejmenším nechápu a spíš to beru jako projev nevím koho. Jinak to není žádné ožehavé téma na podrobné debaty. Jen mě to zkrátka zajímalo.

V prvé řadě mě zajímalo odkud vítr vane, a jak se na Thalii dostala má práce. To co tu rozebíráme teď je už jen o slušném chování (a trochu i o autorském právu) toho kterého z nás. Někomu vadí, někomu nevadí...

Pajule wrote:
pokud na obrázku nemáš značku nebo "vodoznak" tak je fakt , že bys to neuhájil nebo takhle nám ti říkali aspoň ve škole ;) proto je dobrej právě ten "vodoznak" když už něco někam dáváš a nechceš, aby to bylo použitý..jinak rozhořčení trošku chápu, ale je to dobrý ponaučení do budoucna :)

Vzhledem k tomu, že už netvořím, je celkem zbytečné se tímhle zaobírat. A předělávat čtyři roky staré portfolio pro "kdyby náhodou" vážně nebudu (to raději sem tma propadnu malému rage někde na fóru) :)
Slušní lidé se zeptají (kontakty na stránce mám), méně slušní ne ani kdyby je člověk po hlavě heverem mlátil.

PostPosted: 10:45 20. Dec 2010 
Bůh
 Profile

moc to hrotíš ;) chce to klid a nohy v teple a je to

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 12:26 20. Dec 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Samozřejmě chápu pohoršení. Taky nemám problém s tím, když někdo použije něco mého, ale zeptat se je prostě slušnost.

Problém těhle obrázků je trochu v tom, že jich spousta obletí různé soukromé sbírky wallpaperů a dalšího a ve finále může být dost problém původ obrázku najít. Nevím, odkud se zrovna tenhle obrázek na Thalii dostal (možná bude tušit photter), za jeho použití bez souhlasu se samozřejmě omlouváme, ale obávám se že jen co se týče loadscreenů, bude podobných renonců víc.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 12:38 20. Dec 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

Navrhuji na dalším srazu nafotit novou sadu loadscreenu! Ženy at si pripraví spodní prádlo z kožešin a nabrousí své meče, muži plnovous a dostatek alkoholu. Fotovýbavu a vše ohledně fotek si vezmu na má bedra. :wink:

PostPosted: 12:45 20. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Hmm to bych se mozna i zucastnil, vezmu fotak a prijedu se podivat na zeny. A kdyz budete hodni, tak i zapozuju v pozici nejakeho toho pekne stateho alkoholika (to mi obcas jde).

PostPosted: 13:04 20. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Když už jsme u toho, tak mě se ten obrázek třeba nelíbí...
Ty dýky jsou nevkusně opracované a ty kérky co mají nad záštitou jsou do očí bijící nemístnost, stejně jako točená rukojeť či nevhodně zhotovené hlavice.
Osobně pro klidný spánek autora hlasuji pro stáhnutí obrázku a nahrazením třeba posvátné haldy lahváčů z posledního srazu.

Last edited by Bahnak on 13:40 20. Dec 2010, edited 1 time in total.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]