Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 13:58 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Přehazování věcí
PostPosted: 21:50 26. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Quote:
acc, Senaej, Jeanes

prohřešek:
přehazování věcí mezi postavami
hráč si předával mezi dvěma postavami suroviny do alchymie, čímž si hodně zjednodušil cvičení se v alchymii u druhé postavy.

trest: smazání postav (Kapibarana Bobříková, Balisstra)

hráč se nevytáčel a přiznal, trest zmírněn na:
- smazání postavy Kapibarana
- výmaz craft XP alchymie u postavy Balisstra

Takhle to vidím já:

prohřešek:
Postava Bobříková se setkala s postavou Balisstra, chvíli si zahráli RP, a potom udělali obchod. Výměna surovin za peníze, při standartní ceně. Úplně běžný obchod jakých se dělá na Thalii desítka za den. Za postavu Balisstra jsem hrál já, za postavu Bobříková hrála kamarádka.

Nechápu proč je tu napsané "hráč si předával" Proč tam nenapíšete pravdu? Tj "Hráč udělal poctivý obchod"? Čímž si hodně zjednodušil...? Tohle mi velice připomíná obyčejné čecháčství... Totiž, každý řemeslník, který si kupuje suroviny si "hodně zjednodušuje" cvičení, a težko za to může skončit na pranýři.
Jak jsem pochopil od DenGrasse, kdybych ty věci nabídl perzistentnímu obchodníkovi za běžnou cenu a pak je koupil s jinou postavou na svém účtu bylo by to ok?

Hráč se přiznal? Řekl jsem popravdě jak to bylo. A řekl jsem, že si myslím, že přehazování vypadá úplně jinak. Proti tomu, že je tu napsané, že jsem se přiznal protestuji.

Prosím o to aby jste na ten pranýř napsali, že to nebylo předávání, ale dejme tomu nestandartní a poctivý obchod. Dále nevidím žádné pravidlo, které by takový obchod zakazovalo. Nechci aby o mě bylo známo, že podvádím, protože to nebylo cílem mého jednání!

Také prosím někoho z týmu o objasnění těchto věcí ohledně přehazování. Co to je přehazování, jak se to provádí, za jakým účelem se to provádí a co je na tom špatného z hlediska RP. Věřím, že když si odpovíme na tyto "hloupé" otázky, bude zřejmé, že jsem se žádného přehazování nedopustil.

Mám nůž na krku, protože trest je likvidační. Nechtěl jsem to řešit na fóru a nechci se hádat, ale nemám jinou možnost jak se hájit.

Reply with quote  

Post subject: Re: Přehazování věcí
PostPosted: 14:05 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

J8 teda nechci působit jako vyvolávač flamu, klidne mi ten post smažte a řekněte mi to v PMku, ale sem zvědavý člověk, jak to etda vlastně bylo? :-)

Takuž jsem sám, uff

Reply with quote  

PostPosted: 14:10 29. Dec 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="Senaej"][quote]acc, Senaej, Jeanes.....

Jestli to chápu správně, tak z jednoho účtu za dvě různé postavy hráli dva různí hráči, a to současně , zřejmě na dvou různých PC s různou IP.
Je toto možné ?

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 14:15 29. Dec 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Chápeš to špatně. Dva hráči, dva účty, možná stejná ip, možná ne. :D

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 14:26 29. Dec 2010 
Bůh
 Profile

A to jsou obě podtemácký postavy?

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 14:56 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

dve postavy, dva ucty (oba moje), dva hraci, dva kompy, dve ruzny IP, charaktery z podtemna. Dm tým teď řeší co s tím

Reply with quote  

PostPosted: 15:23 29. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Jen ve zkratce - názor Týmu je takový, že když přehazuješ věci mezi dvěma svými postavami, je celkem jedno jak to uděláš, jestli položením a sebráním, nebo jestli logneš za obě najednou z různých kompů a dokonce i kdyby ti pro tuto příležitost hrál jednu postavu někdo jiný.

Reply with quote  

PostPosted: 15:38 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Na způsobu nezáleží, s tím souhlasím. Ale pokud to je zaplacený, tak už to není přehazování, ale obchod

Reply with quote  

PostPosted: 20:56 29. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Když na způsobu nezáleží, tak proč operuješ tím, že "hrála kamarádka"?

Co se týče placení, tak:
- bohužel tvrdíš jen ty, žes to zaplatil. Nepořídil sis screen ani nemáš log že se to opravdu stalo
- to co říkáš - tedy "není přehazování ale obchod" - je samozřejmě zcestné. Kde je hranice mezi přehazováním a obchodem? Bude si jí určovat každý hráč sám? Na názoru Týmu jaksi nezáleží??? Nebo jak to myslíš?

Reply with quote  

PostPosted: 21:58 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

DenGrasse wrote:

Co se týče placení, tak:
- bohužel tvrdíš jen ty, žes to zaplatil. Nepořídil sis screen ani nemáš log že se to opravdu stalo
- to co říkáš - tedy "není přehazování ale obchod" - je samozřejmě zcestné. Kde je hranice mezi přehazováním a obchodem? Bude si jí určovat každý hráč sám? Na názoru Týmu jaksi nezáleží??? Nebo jak to myslíš?

- operuju tím, protože se bavím o obchodu nikoliv o přehazování.

- to, že jsem to zaplatil netvrdím jenom já, říkal jsem, že to ta kamarádka může také potvrdit. OOC se obchodu účastnil ještě její manžel, protože mají kompy u sebe. A ještě jeden další kamarád, který byl u mě na návštěvě. Všichni tři jsou to dlouholetí hráči na Thalii. To snad má nějakou hodnotu. Můžu ti poslat jména po pm.

Ale myslel jsem si, že když řeknu, že jsem to zaplatil, tak prostě platí. Něco jako naivní presumce neviny. Doufal jsem, že nějakou důvěru mám, teda hlavně tvojí a Nomisovu. Screen by nic nedokazoval. Log možná mám, ale bohužel nevím co to je.

- hranici obchodu a přehazování bych stanovil, jako standartní cenu té věci která je obchodována. Když je obchod fér pro obě strany mělo by to být ok. Nevím jestli jste takový problém už někdy řešili, nebo jestli jsem do něčeho rýpnul. Zajímalo by mě, jak to chodí u perzistentního obchodníka? Dá se tam nastavit nějaká směšná cena (1gp) a následně volný kšeft pro ty co přehazují, nebo je to nějakým způsobem ošetřené?

- proč říkáš, že na názoru týmu nezáleží? :( já přece nic takového netvrdím! A každopádně mě zajímá jak by tuto hranici stanovil tým.

Reply with quote  

PostPosted: 22:06 29. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:

Co se týče placení, tak:

Pardon za spam, ale tohle me vazne neni jasne. To Thalie nema zadne item logy, v kterych by to slo dohledat? Pokud ne, tak na zaklade ceho byl Senaej usvedcen z prehazovani?

Protoze z toho co ctu, to vypada, ze se priznal k obchodu a za odmenu byl potrestan :)

P.S.: nezastavam se ani jedna strany, jen mi z toho celeho jde hlava kolem

Reply with quote  

PostPosted: 22:13 29. Dec 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Woxa wrote:
DenGrasse wrote:

Co se týče placení, tak:

Pardon za spam, ale tohle me vazne neni jasne. To Thalie nema zadne item logy, v kterych by to slo dohledat? Pokud ne, tak na zaklade ceho byl Senaej usvedcen z prehazovani?

Protoze z toho co ctu, to vypada, ze se priznal k obchodu a za odmenu byl potrestan :)

P.S.: nezastavam se ani jedna strany, jen mi z toho celeho jde hlava kolem

Item vystopuješ, ale zlato, kterým bylo placeno už ne. Nebo se snad pletu ? NErad bych dával falešné informace :wall:

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 22:15 29. Dec 2010 
Rytíř
 ICQ  Profile

Zajímalo by mě, jak to chodí u perzistentního obchodníka? Dá se tam nastavit nějaká směšná cena (1gp) a následně volný kšeft pro ty co přehazují, nebo je to nějakým způsobem ošetřené

Ano, je to ošetřené. Každý předmět má nějakou minimální hodnotu, za kterou tě to nechá dát do bedny.

[color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi
http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4

Reply with quote  

PostPosted: 23:02 29. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Bylo by dobrý kdyby ti kdož to zde komentují se nejprve seznámili s pravým stavem věci. Není povinností Týmu každému vše stále dokola vysvětlovat!

Skutečnost, že něco není v pořádku jsem zjistil ve hře jako DM při inventuře věcí postavy Balisstra, kde jsem našel několik set alchymistických surovin včetně velkého množství druhů z povrchu. Jelikož není možné, aby postava na tomto levelu získala za svou běžnou herní dobu takové množství surovin (o povrchových ani nemluvě) položil jsem hráči dotaz, kde je získal. Odpověděl mi že obchodem s jinou postavou. Tázal jsem se s kterou s tím, že se hráče dotyčné postavy zeptám. Při šetření však vyšlo najevo, že se jednalo o obchod mezi postavami téhož hráče, což i hráč sám následně přiznal s tím, že lognul na dvou různých acc. postavy na dvou kompech naráz a svou bývalou postavu svěřil kamarádce (tedy osobě odlišné od originálního hráče postavy) pro účel sehrání obchodu.

Tým následně vyhodnotil situaci jako přehazování předmětů mezi postavami téhož hráče, za což je stanoven trest smazání všech zúčastněných postav. Vzhledem k přiznání hráče byl trest zmírněn na smazání jedné postavy (té kterou již nehraje) a smazání craft XP u druhé postavy (šlo o ty craft XP, které získal díky onomu přehazování, takže to vlastně ani není trest, jen uvedení na původní stav).

Reply with quote  

PostPosted: 23:32 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Jenom doplním, že DG se na jméno postavy neptal, řekl jsem mu to sám od sebe. Kdybych věděl, že se na to bude druhé postavy chtít ptát, řekl bych mu, že je moje. Doufám, že to je jasné.
No a ještě ohledně těch surovin. Těch 300 vraních ok, ty jsem dostal cca před dvěma roky? Byly to staré a zabugované suroviny. Nešlo z nich nic rozumného uvařit. Ostaní suroviny byly z drtivé většiny základní kytky ze skupiny boostů (sila, obratnost a podobně)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 40 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]