(píšu čistě z pozice hráče)
Včera jsme byli v dungu s trollama. Trollové byli místy nároční, ale tak v partě 3-4 lidí se slušným levelem a nějakou tou základní taktikou celkem pohoda, zábavný boj, pekne misto, ty staje by se daly lehce posilit imho.
Problém byl hlavní šéf: jakmile se dostal ke slovu, tak hodil timestop, kouzla, timestop, kouzla, timestop... 4x timestop. Na konci serie timestopu byla parta mrtva po smrticim kouzle (nastesti pro nas az na jednoho clena co stal zrovna vzadu, protoze mu to padlo po dispellu od samana), i kdyz na pocatku byla ve full boostu vcetne imunity na to smrtici kouzlo s pratelskym DC na smrt.
Je mi jasne, ze ne vzdy ten sef bude bojovat takhle nebezpecne. Take je mi jasne, ze existuji taktiky, pri kterych se to npc necha vykouzlit nebo je mu zabraneno v kouzleni a podobne.
Jenze preci jen mi prijde nefer na jednu stranu PC postavam na NPC kouzlit a utocit v timestopu zakazat a na druhou mit ve hre NPC, ktere jedou tech timestopu celou serii a behem toho utoci.
Neni to imho v pohode mimo jine proto, ze proste odmena z toho bosse nemuze vyvazit takhle vzniklou narocnost. Proste ta stovka expu treba, co za nej pri prvnim pruchodu je, nenahradi, ze je tam dost vysoke procento smrti a ze pri smrti pres Astharotha je to 30 000 dolu a pri smrti pres kneze 6 000.
Takze mam tyto prani (kdyby se splnilo aspon jedno z nich, budu rad, nejsem narocny).
Kompletni reseni:a) povolit pc utocit v timestopu na npc, pokud je to pri creepu a ne v cvc
b) zprovoznit upravu, zabranujici i npc kouzlit utocna kouzla v timestopu
Castecne, aspon kompromisni reseni:a) nedavat npc kombinaci timestop, mordekain nebo jiny dispell a smrticich kouzel, aby je nemohla pouzit zaroven, at jsou vzdy jen dve z vyse jmenovanych veci pohromade, zejmena pokud timestopu je pouzitelnych vic
b) nedavat npc vic timestopu najednou, aby nemohla delat po sobe navazujici serii, jeden timestop co vydesi se jako bonus u sefa jeste da, ale jak to zavre do neprerusene rady...
c) obtiznost nechat, vyladit to tak, aby nebyly zadne snadne zpusoby pres castecne obchazeni AI a mechanismu NWN a odpovidajicim zpusobem zvednout odmenu za kouzlici mrchu, protoze takhle i kdyz nevezmu v uvahu oziveni, tak loot nepokryl ani naklady, expy radeji neresit - osobne doporucuji pouzit spis u jinych mist, mnohem hur dostupnych a hloubeji v dungeonech a tuhle priserku upravit spis tak, aby tolik nebezpecna nebyla - protoze zvedat zde odmenu povede ke creepu par povolani, co ty timestopy v pohode obejdou (pritelickem, na ktereho se boss komplet vyprska treba).
--------------------------------------------------------------------------------------
Navic bych chtel znovu upozornit na ty pady pri dispellu. Vcera mi to zrovna u trollu padlo v boji dvakrat a nebyl jsem sam. Pripadne aspon treba vypsat lektvary, u kterych je potvrzene ze to pada nebo nejak snizit sanci ze to padne ci aspon ze dotycny bude umlacen behem padu.