Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:11 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Pro nováčky a začátečníky
PostPosted: 18:15 28. Apr 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Původní zpráva:

davidsoft wrote:
Toto téma zakládám jako diskusi k tématu Problém nwn komunity: stále stejní hráči, jak přilákat nové?, aby se tam nemuselo spamovat a bylo kde diskutovat. Zároveň přikládám svoje komentáře k Morfyho připomínkám:
Morfy wrote:
Osobně jako noví (s přítulkou) ve vaší/naší komunitě bychom měli pár rad a připomínek, jak udělat, aby se tu novej hráč neztratil a neztratil s tim trpělivost:

- sice si do začátku můžu nabrat celkem pěknou výbavu, ale stejně mě umlátí i 2 jezevci (a to jsem si vzal dobře navolenýho barbara), což je celkem fustrující
Ti jezevci museli být lítí nebo alespoň mimořádně silní. Existují i slabší. Podle mého názoru je na nejnižších úrovních vybíjení zvířat neefektivní způsob expení (a to nepočítám riziko, že postavu přitom chytí nějaký druid, kterému se to nebude líbit).

Morfy wrote:
- i ve dne jsme potkali černýho medvěda případně nějaký pumy (co byly 2 ale po zaútočení na ně byly uprostřed boje najednou 3 ?!?!?!?! :wall: )
Ano, v lese je na některých místech velmi nebezpečno i ve dne. Není problém potkat skřety nebo zlobry, kteří si na postavě pochutnají. Moje postava tím trpí natolik, že po lese chodí jen po jedné vyšlapané cestičce, kterou zná, a jinam se neodváží.

Morfy wrote:
- v základní vesnici (Ivory mi to doporučilo) jsem bohužel nepotkal moc NPC co by se se mnou bavily a když tak si stejně neporadim (mam nasbírat třešně, ale kde ... mohla by kořenářka poradit aspoň směr kudy se pro ně vydat!!!) nebo když jsem chtěl doručit balík, tak ho stejně neunesu (zrovna v Ivory mít balík co váží 100 liber a jinde maj co např. vážej jen 5,5???)
- Mám dojem, že balíky se generují náhodně, takže tě to klidně může poslat se stolibrovým balíkem do Murgondu s tím, že to musíš zvládnout za 3 hodiny a nikdo si nedělá starost s tím, zda je to reálné nebo ne.
- Na nošení věcí, které postava pořádně neunese, je mula (popř. jiná dopravní zvířata). Nutno říci, že místo, kde se v Ivory půjčují muly, není nijak viditelně označeno, takže nováček bude mít problém jej najít (jsou to jedny z vrat na farmě).
- S tím, že by kořenářka mohla poradit (alespoň na požádání), kde se to dá nasbírat, souhlasím. Problém je v tom, že často je po cestě nebo na místě někdo/něco, co postavu může snadno zabít, když si nebude dávat pozor.

Morfy wrote:
- selskym rozumem by mě napadlo, když potkám zemědělce na farmě, jestli nemaj nějakýho co je vede nebo tak něco aby mi dal nějakej lehkej úkoleček jako pomoct mu na farmě... nic takového tu neni a je to škoda
Souhlasím.
Morfy wrote:
- mohli byste buď udělat NPC nebo pro vás jednodušeji na fóru sepsat nějaké rady do začátku, co dělat, kam se vydat abych u toho nezemřel. (jo je tu jeden thread na tohle téma ale stejně se dozvim jen že nemam lozit po lese v noci, ale kde mam získat nějaký zkušenosti když nic neumlátim a nepotkávám lidi se kterejma se bavit? asi bude moje postava trpět samomluvou)
Když jsem začínal, také mě trochu zklamalo, že jsem dlouho nikoho nepotkal. Chce to zajít večer (myslím reálný večer) k severní karathské bráně a tam už se snad někdo potkat dá.

Morfy wrote:
- počítám že hračičkové co se vydaj na takovejhle svět, si celkem budou chtít zkusit craft (já určitě) ale chtělo by to nějaký info, jako kde by se mohlo začít s těžením nejlehčího dřeva nebo kovů, případně šutrů a základních bylinek ... to si myslim že by mě zabavilo na nějakou chvilku a třeba bych se díky tomu podíval do méně nebezpečnejch míst, nebo bych alespoň potkal nějaký lidi
Ano, informace, kde najít to či ono tu chybí, ale suroviny bývají spíš na nebezpečnějších místech. Dobré jsou tartenské doly, materiál z nich lze zpracovat přímo v Tartenu v dílně, ale tam nemůžeš počítat, že někoho potkáš. (Ne, že by tam nikdo nechodil, ale ruch je tam minimální.)

Morfy wrote:
- tak jsme zkusili vlézt na hřbitově do té prostřední hrobky (v té napravo byli moc silní a nešlo to ustát) a tady jsou najednou krysy a celkem slabí zombíci, takže prima... ale po vymlácení slušné části kobky ... za každou potvoru 1-3 expy a max 3 zlatý?? pardon ale kde to jsme, když i nejslabší zbraň stojí 900 zlatých??? připadám si trochu jak blázen

Už jsem psal, že je to neefektivní.

Morfy wrote:
Prosím neberte to jako že si jen stěžuju (ale od toho tenhle thread je, že? :D), ale do začátku, když tu nepotkávám lidi, tak to tu neni moc user-friendly (což je ten základní prvek co odradí 70% lidí)

Reply with quote  

Post subject: Re: Problém nwn komunity: stále stejní hráči, jak přilákat nové?
PostPosted: 08:24 29. Apr 2011 
Nováček
 Profile

Ahoj lidi,
jako dost z vás jsem taky hrál různé hry. Ze singlovek to byly mezi prvníma co mě uchvátily Warcraft 2, Duke, Diablo 1 posléze 2 a Unreal tournament (1) (posléze to vše multi s bratrem). Jednoho hezkého dne mě kamarád přitáhnul UO, ale kvůli vytáčenýmu připojení to moc dlouho nezustalo, tak jsem přišel na Baldura a časem NwN... oboje jsem dohrál nejen jednou :). Po čase jsem začal onlinovky hrát a chytla mě na hezkejch 7 let L2 a v přestávkách jsem se věnoval jinejm hrám, hlavně když jsem zjistil že NwN má perzistentní světy. To jsem začal hrát na Demoně (v tý době mi to přišlo nejzajímavější a hlavně "user friendly" ... kdo hrál, tak asi pochopí co myslim). Časem mi to přišlo na jedno kopyto tak jsem se vrátil za kamarádama na L2 a když mě i to přišlo pořád stejný tak jsem zkusil Aion, na kterym jsem moc dlouho nevydržel, ikdyž je celkem zajímavě zpracovanej. S přítelkyní (kterou jsem přitáhnul na L2, na chvilku Demonu a posléze jsme přešli na Aion) jsme si řekli že bychom vyzkoušeli NwN, ale nějakej zajímavější a protože hráváme s kamarádama D&D (3,5e) tak by to tu mohlo být rozhodně zajímavé.

Osobně jako noví (s přítulkou) ve vaší/naší komunitě bychom měli pár rad a připomínek, jak udělat, aby se tu novej hráč neztratil a neztratil s tim trpělivost:

- sice si do začátku můžu nabrat celkem pěknou výbavu, ale stejně mě umlátí i 2 jezevci (a to jsem si vzal dobře navolenýho barbara), což je celkem fustrující

- i ve dne jsme potkali černýho medvěda případně nějaký pumy (co byly 2 ale po zaútočení na ně byly uprostřed boje najednou 3 ?!?!?!?! :wall: )

- v základní vesnici (Ivory mi to doporučilo) jsem bohužel nepotkal moc NPC co by se se mnou bavily a když tak si stejně neporadim (mam nasbírat třešně, ale kde ... mohla by kořenářka poradit aspoň směr kudy se pro ně vydat!!!) nebo když jsem chtěl doručit balík, tak ho stejně neunesu (zrovna v Ivory mít balík co váží 100 liber a jinde maj co např. vážej jen 5,5???)

- selskym rozumem by mě napadlo, když potkám zemědělce na farmě, jestli nemaj nějakýho co je vede nebo tak něco aby mi dal nějakej lehkej úkoleček jako pomoct mu na farmě... nic takového tu neni a je to škoda

- mohli byste buď udělat NPC nebo pro vás jednodušeji na fóru sepsat nějaké rady do začátku, co dělat, kam se vydat abych u toho nezemřel. (jo je tu jeden thread na tohle téma ale stejně se dozvim jen že nemam lozit po lese v noci, ale kde mam získat nějaký zkušenosti když nic neumlátim a nepotkávám lidi se kterejma se bavit? asi bude moje postava trpět samomluvou)

- počítám že hračičkové co se vydaj na takovejhle svět, si celkem budou chtít zkusit craft (já určitě) ale chtělo by to nějaký info, jako kde by se mohlo začít s těžením nejlehčího dřeva nebo kovů, případně šutrů a základních bylinek ... to si myslim že by mě zabavilo na nějakou chvilku a třeba bych se díky tomu podíval do méně nebezpečnejch míst, nebo bych alespoň potkal nějaký lidi

- tak jsme zkusili vlézt na hřbitově do té prostřední hrobky (v té napravo byli moc silní a nešlo to ustát) a tady jsou najednou krysy a celkem slabí zombíci, takže prima... ale po vymlácení slušné části kobky ... za každou potvoru 1-3 expy a max 3 zlatý?? pardon ale kde to jsme, když i nejslabší zbraň stojí 900 zlatých??? připadám si trochu jak blázen

Prosím neberte to jako že si jen stěžuju (ale od toho tenhle thread je, že? :D), ale do začátku, když tu nepotkávám lidi, tak to tu neni moc user-friendly (což je ten základní prvek co odradí 70% lidí)

Reply with quote  

PostPosted: 10:03 29. Apr 2011 
Šlechtic
 Profile

Morfy wrote:
...

Pardon za spam sem....ale před několika měsici,ač tady hraju už dele,jsem o něčem podobnem psal.Byl jsem zdrban ostanima včetně DM tak že by si odemně ani pes nevzal kurku chleba.No a ted je tady nazor novačka ktery to piše jasně. Problem je že většina stavajicich hraču už se někdy z NWN setkala a vi jak na to.Ale nově přichozi ktery v životě na žadnymy NwN serveru nehral tady nevydrži ani den.(Pardon....90% nově přichozich :) )

EDIT DG: pokud odpovídáte na příspěvek před vámi, necitujte ho, zvlášť kdyý je tak dlouhý. Zbytečně se tím zaplaveluje topic.

Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti

Reply with quote  

PostPosted: 10:07 29. Apr 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Prasokralik wrote:
DenGrasse wrote:
Prasokralik wrote:
...
pokud je napsáno "nemá prachy" tak si pod tím rozhodně nepředstavím úvahu kterou předkládáš.

To už je tvůj problém
:?: :?: :?:
Jak to souvisí s problémem?
Ale OK, pro méně chápavé: jeho vyjádření rozhodně nenaznačuje nic z toho, co naznačuješ ty. Bez problému.

Reply with quote  

PostPosted: 10:11 29. Apr 2011 
Nováček
 Profile

Narsith wrote:
...

ahoj,
jsem rád že to sem píšeš, osobně je mi jedno jestli mě tu někdo zjebe nebo ne, ale rád bych tomuto serveru pomohl. Přijde mi, že má celkem pěknou atmosféru přírody a zajímavých míst. World Buildeři si s tím určitě dali dost práce a určitě si jich vážím, ale bohužel nováček to tu fakt nemá lehké a to ani když jsem už NwN hrál i jinde (ale moc dlouho jsem tam nevydržel a to přesně z těch důvodů co jsem tu popsal (nebo i z důvodů docela ošklivých bugů a málo hráčů)). Ani bych se moc nesnažil hnát na vyšší lvl kdybych měl pocit, že na tom svém mam co dělat a že si mě nedá párek jezevců ke svačině.

Reply with quote  

PostPosted: 10:20 29. Apr 2011 
Šlechtic
 Profile

Taky se omlouvám za spam, plně souhlasím s Morfym. Pomatuji si, když to Narsith psal, mimochodem ja to psal o par stranek dříve v tomto topiku podobně. Jsem rád, že nejsem se svým názorem sám:)

Reply with quote  

PostPosted: 10:42 29. Apr 2011 
Šlechtic
 Profile

No měl bych jeden napad jak ulechčit novačkum začatky ...ale asi sem nepatři takže počkam na dalši topic k tematu :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Reply with quote  

PostPosted: 11:18 29. Apr 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Pokud máš nějaký náoad můžeš topic klidně založit sám... při čekání na něj bys aky mohl zešedivět. :)

Reply with quote  

PostPosted: 11:27 29. Apr 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Morfy wrote:
...Osobně jako noví (s přítulkou) ve vaší/naší komunitě bychom měli pár rad a připomínek, jak udělat, aby se tu novej hráč neztratil a neztratil s tim trpělivost:

Předem musím říct, že je to vynikající příspěvek, který výborně ukazuje rozdíl mezi modernějšími online hrami a nadšenecky dělaný shard NWN. Některé z věcí na které ukazuješ asi nepůjdou v prostředí NWN snadno předělat. Jednoduše npc tu nejsou rozlišeny barvou podle obtížnosti (asi atmosféře by to neprospělo), není tu naprogramováno, že když dostaneš quest, tak ti to ukazuje cestičku k jeho splnění, systém je postaven na DnD, který prostě v základu je nastaven tak, že jsou velké rozdíly mezi úrovněmi a na prvních úrovních tě může s trochou smůly zabít cokoli... Ale některé věci by rozhodně alespoň částečně vyřešit šly.

Každopádně pokud se tím prohrabete (a ano, asi si to vyžádá dost smrtí, pokud ve hře nepotkáte někoho, kdo vás provede), objevíš svět, který je na poměry NWN velmi rozlehlý, bohatý a je tu hodně co dělat. Je pro nováčka hodně drsný (od věcí co píšeš po CvC, finanční situaci a podobně), ale ber to prostě tak, že ho dělali nadšenci svým způsobem pro nadšence a i když není úplně uživatelsky přívětivý, nakonec stojí za to.

Každopádně je normální při obtížnosti, kterou Thalie má, že jako noví potřebujete pomoc od ostatních. Takže se rozhodně zkuste zeptat - klidně i po tellu. Někteří lidé nebudou mít zájem, ale někdo ochotný se určitě najde, aby vám ukázal místa, taktiky, způsoby jak vydělávat a trochu vás provedl. Pokud by se nikdo nenabídl, napiš mi do PM, domluvíme se na čase někdy večer a já lognu nějakého svého newbieka a půjdeme projít kousek světa. :)

Morfy wrote:

Tomuhle se vyhneš jen těžko. Na první úrovni tě teoreticky může velmi rychle zabít cokoli, protože tak je prostě DnD a NWN nastaveno. Ber to tak, že když nemáš zkušenosti, smrt k prvním úrovním patří. Neztrácíš při ní příliš. Jako vhodnou taktiku doporučuji používat luky, vylákat jednu potvoru (přijdeš blíž aby si tě všimla, ale nevystřelíš a nejprve ji odlákáš bokem) a pak když hrajete ve dvou vždy jeden před potvorou utíká a druhý střílí. Taktik je hodně, rozhodně by vám pomohlo najít někoho, kdo vás zezačátku provede.

Morfy wrote:

Ano, je to tak. Když ještě nevíš kam ano a kam ne, snadno narazíš na potvory, které tě mnohonásobně předčí a mohou tě zabít. Až budete mít trochu peněz, vřele doporučuji koupit si lektvary neviditelnosti (500 zl jeden), je to sice investice, ale zachrání vám v podobné situaci život. Další možnost je aby jeden z vás dvou hrál něco kouzlícího a nové lokace jste nejprve procházeli v invisu (3. level čaroděje). Ta puma byla zřejmě v hidu a tak jste ji prostě neviděli. I npc se na Thalii mohou skrývat a také to dělají.

Morfy wrote:

Tyhle questy jsou pro nováčky výborný způsob jak si vydělat - hlavně to nošení balíků. Ten quest je dělaný globálně. Balíky se generují náhodně. Chápu že by bylo lepší, kdyby to bylo přizpůsobené pro nováčky začínající v Ivory, ale prostě jsme rádi i že tu vůbec někdo ty questy napsal. Takže pokud je tam nevhodný balík, počkejte prostě než tam bude vhodnější a zajděte i na další dostupná místa, kde se balíky objevují (opět vhodné téma na rp rozhovor s ostatními postavami). To s těmi třešněmi, není no. Je to zase dělané hromadně, kdy se prostě generují věci k výkupu u všech npc, které jsou tak nastaveny. Občas se tam objevují vážně vtipné věci, které nemáš možnost získat, občas něco rozumného.

Morfy wrote:

Dobrý nápad. Je fakt, že různé tyhle nebojovéquesty by hlavně v okolí Ivory nováčkům usnadnily začátek.

Morfy wrote:

Tohle by šlo. Osobně si myslím, že by bylo fajn to i doplnit kontakty na lidi, na které se může nováček obrátit s radama ohledně hře na Thalii, případně na lidi, kteří budou ochotni ho zaučit. Protože i když se budeme snažit, ten systém bude vždy pro nováčky celkem náročný a bude muset pomoc komunita. Jakmile máš někoho, kdo už ví jak na to a bude se ti věnovat, začátek je mnohem jednodušší a to je u lidí, kteří jsou odchovaní jiným typem hry než je ADOM nebo Ultima důležité.

Morfy wrote:

Ideální je ptát se postav ve hře. Ale jinak doporučuji dojít z Ivory do Tartenu, můžeš tam zkusit těžit nějaké ty kovy a podobně. Ale jinak - ber to tak, že craft je zpočátku spíš prodělečný a vyžaduje práci navíc. S tímhle ti asi poradí víc někdo, kdo se v tom vyzná. Osobně bych doporučil míchat si základní léčivé lektvary v alchymii (LI), kdy se levně dostaneš k nějakému tomu léčení a bylinky jsou dostupné. Ale je fakt, že základy řemesel by se pro nováčky daly rozhodně lépe sepsat. Ten craft je poznamenán tím, že se vytvářel až v době, kdy už tu byla hráčská základna nedočkavá aby se mohlo začít a nevím nakolik bylo počítáno s jeho přístupností pro úplně nové hráče.

Morfy wrote:

Jo... no. Tohle je asi na Rejtyho, možná by těm pár potvorám na Ivorském hřbitově mohl lehce zvednout CR aby z nich bylo víc expů. Jinak na prvních levelech se ti vyplatí zabíjet přátelská zvířata (veverky, jeleny...). Pak zabíjet jezevce (lítý jezevec je tuhý soupeř), pak jsou zajímavé kanály pod severní částí Karathy a celkově s trochou opatrnosti a šikovnosti Karathský hřbitov. Část expů se vám rozhodně vyplatí udělat časovkama (například při nošení balíků) a nebo se spojit ještě s někým a expit s ním. Už jsem kdysi poukazoval na to, že určité levely (imho tak 2-5) mají méně snadných soupeřů, ze kterých by byly expy než kdysi.

Morfy wrote:

Ještě jednou díky za tvůj příspěvek. A piš všechny své zkušenosti a zážitky. Začínáte jen jednou a tím jsou vaše zkušnosti neopakovatelné a velmi cenné.

Hodně štěstí a trpělivosti. :)

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 11:53 29. Apr 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

LDamian wrote:
Každopádně je normální při obtížnosti, kterou Thalie má, že jako noví potřebujete pomoc od ostatních. Takže se rozhodně zkuste zeptat - klidně i po tellu. Někteří lidé nebudou mít zájem, ale někdo ochotný se určitě najde, aby vám ukázal místa, taktiky, způsoby jak vydělávat a trochu vás provedl. Pokud by se nikdo nenabídl, napiš mi do PM, domluvíme se na čase někdy večer a já lognu nějakého svého newbieka a půjdeme projít kousek světa. :)

Já se nabízím. Elandra by toto dělala velice ochotně. Bývám k dispozici 16.00-20.00, napiš tell a domluvíme se. Jméno mé postavy: Elrandra Dalenden.

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 12:04 29. Apr 2011 
Nováček
 Profile

Doufám že toto nebude vypadat jako že pitvám vše cos řekl, moc si vážím tvého přístupu (osobně jsem se mockrát s dobrým přístupem k pozitivní kritice nesetkal :lol: ), jen pár věcí bych z toho lehce vypíchl:

Quote:
Některé z věcí na které ukazuješ asi nepůjdou v prostředí NWN snadno předělat. Jednoduše npc tu nejsou rozlišeny barvou podle obtížnosti (asi atmosféře by to neprospělo), není tu naprogramováno, že když dostaneš quest, tak ti to ukazuje cestičku k jeho splnění, systém je postaven na DnD

jo tohle rozhodně beru a osobně bych to ani nechtěl měnit tak radikálně (a je mi jasné že by to nešlo), ale kdyby bylo někde v ivory npc (nebo třeba ukecanější klerik) tak by mohlo říct pár rad, jako "Nýmandi jako jsi ty rádi loví jezevce a jinak mírumilovné tvory na severu od této vesnice, takže si dávej pozor na druidy když budeš tak činit." a hned bych se jako nováček cítil informovaněji a nepotřebuju ani šipku co mě tam dovede za ručičku :wink:

Quote:
Takže se rozhodně zkuste zeptat - klidně i po tellu.

s timhle se budu muset asi smířit, ikdyž bych dal přednost npc co mi to taky řekne, než abych měl pocit že pořád někoho otravuju (špatná zkušenost s lidma ... nemyslim na tomhle serveru) ... před chvílí mi tu nějaká moc hodná elfí bardka pomohla se zorientovat na začátku lesů (jo Isiolia to byla... děkuju moc ještě jednou)

Quote:
Balíky se generují náhodně. Chápu že by bylo lepší, kdyby to bylo přizpůsobené pro nováčky začínající v Ivory, ale prostě jsme rádi i že tu vůbec někdo ty questy napsal. Takže pokud je tam nevhodný balík, počkejte prostě než tam bude vhodnější a zajděte i na další dostupná místa, kde se balíky objevují

tyhle questy co jsou náhodně generované jsou super, jsem moc rád že to tu je, jen bych určitě uvítal nějaké varování že bývají různé a ne stále to samé (teď už to vim, ale co další po mě?) takové upozornění by také nemělo být snad problém doskriptnout

ale mam k tomu ještě otázečku... změní se ty úkoly po nějakém čase když lidi o něj nemaj zájem? (třeba jednou za 24 hodin vynucený vygenerování znova) případně pokud ne, dalo by se to dodělat? :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 12:09 29. Apr 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Morfy wrote:
ale mam k tomu ještě otázečku... změní se ty úkoly po nějakém čase když lidi o něj nemaj zájem? (třeba jednou za 24 hodin vynucený vygenerování znova) případně pokud ne, dalo by se to dodělat? :wink:

Po každém restartu. Tehdy se mění i nabídka v obchodech a většina dalších věcí. Restart je dvakrát denně, ve 14:00 a ve 2:00 ráno. Občas se k tomu přičte i nečekaný restart po pádu hry a tak podobně.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky
PostPosted: 13:23 29. Apr 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Thalie rozhodne je narocna pro zacatecniky a urcite je zahodno resit co a jak menit.
informace
Spoustu informaci si hrac a postava musi ziskat az behem casu. Nektere z informaci by se rozhodne mohly doplnit a nejefektivnejsi system je prave aby si jakykoliv novacek sepsal, na co narazil a jakou informaci neziskal, nebo ziskaval spatne.
Nicmene spousta informaci ani nema byt k ziskani pomoci nejakych navodu, ci NPC, ktera ti vse reknou. Online hra by imho mela byt prave zalozena na komunikaci a kooperaci vice hracu. Svet umyslne neni staveny pro samotare, k tomu ti staci singleplayer. Naopak hrac by mel byt stale tlacen k tomu, aby reagoval na ostatni.
Takze ano. Pokud ti prislo, ze nekde chybela nejaka informace, zkus ji prosim nekam stranou napsat a muzem z toho udelat HOWTO pro zacatecniky.

Efektivita expeni a vydelku
Existuje spousta zpusobu vydelku a ty se lisi obtiznosti a navic kazdy je vhodny pro jinou postavu, nebo pro jinou partu. Neni dost dobre mozne, aby byly vsechny vydelky xp a gp rovnocene pro vsechny postavy.

Pevne (NPC) questy
Tyhle questy chcem samozrejme podporit, ale vsechno se musi udelat a vsechno stoji nejaky cas. Asi to bude znit jako reklamni, nebo odrazovaci trik, ale opravdu ocenime jakoukoliv pomoc. Aktualne prakticky nejsou scripteri, kteri by tohle mohli delat.

PS: Ruzne drobne questy se nemeni jen s restartem, ale zpravidla i casteji.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 19:19 29. Apr 2011 
Šlechtic
 Profile

To kucik: Nicmene spousta informaci ani nema byt k ziskani pomoci nejakych navodu, ci NPC, ktera ti vse reknou. Online hra by imho mela byt prave zalozena na komunikaci a kooperaci vice hracu. Svet umyslne neni staveny pro samotare, k tomu ti staci singleplayer. Naopak hrac by mel byt stale tlacen k tomu, aby reagoval na ostatni.

A v tom je problem....95% haču nekomunikuje z nově přichozimi postavami.Jako duvod uvaději že v realu se taky nevybavuji z kde kym ( jo holt daň z zde tolik proklamovane "chovej se stejně jako by ses choval v realu".Z toho 90% hraču nekomunikuje skorem vubec.Pamatuji časy kdy i hig lvl se v klidu zastavil na karatsky cestě a pokecal z novačkem,holt tyhle časy jsou už prič :(

Reply with quote  

PostPosted: 19:21 29. Apr 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Jo, tak to když nám přišli nováčci do podtemna :D Si teda netroufnu říct, že jsme se o ně nestarali. Dělali jsme vše proto, aby se drželi a zatím se drží :)

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]