|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Scully
|
Post subject: Změna přesvědčení Posted: 17:33 29. Jun 2011 |
|
|
Bylo by možné změnit přesvědčení u postavy Elinky na neutrální dobro? Dlouhodobý vývoj postavy tomu odpovídá.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 18:48 29. Jun 2011 |
|
|
Požadavku rozumím. Jeho veřejnému řešení nikoliv. Proč mají všichni vědět že Elinka bude do týdne "neutrálně dobrý charakter"? Proč se toto neřeší ve hře či alespoň přes PM s DMky? Nechci nikoho peskovat ale zveřejňovat přesvědčení vlastní postavy zavání OOC...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 19:01 29. Jun 2011 |
|
|
Celý systém přesvědčení smrdí OOC. Ovšem souhlasím, že úpravy postav je lepší řešit neveřejně. Co vytvořit nové podforum, kde hráči založený topic vidí jen daný hráč a členové týmu? Do topicu pak hráč píše vývoj postavy, cíle, sny atp. a DM se toho mohou nebo nemusí chytit a vyvodit z toho ve hře nějaké důsledky (změnu přesvědčení, questík, co vás napadne). Viděl jsem to na některých zrahraničních serverech a nepřipadá mi to špatné.
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 19:20 29. Jun 2011 |
|
|
Myslel jsem to čistě technicky, pokud má dojít ke změně, musí to udělat DM, tedy je potřeba poslat žádost/prosbu. Postavu myslím hraju už dost dlouho, aby DM mohli posoudit IC chování postavy (je to tedy na zvážení od DM). Je pravda, že zveřejnit to všem asi není z hlediska IC dobré, to mě nenapadlo. Zřejmě to mělo být adresováno pouze DM.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 19:25 29. Jun 2011 |
|
|
Nijak jsem nezpochybňoval pádnost té žádosti, pokud to tak vyznělo, omlouvám se. Jen se mi ten nápad "deníku postavy" zrovna vybavil, právě ve spojstosti s tím, že tyhle změny je třeba mít něčím podložené.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 13:05 30. Jun 2011 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
na DM foru je specíalní podforum založené pro hráče a jejich příběhy, tyhle věci by se měli ale řešit s DMkama přes PM, ne na veřejném foru
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 13:13 30. Jun 2011 |
|
|
Jistě, ale já měl na mysli něco, kam může hráč průběžně psát aktuální informace o své postavě, protože ta se může v průběhu hry radikálně změnit od toho, jak vypadala, když byla založena.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 13:55 30. Jun 2011 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
stejně tak to může dále posílat DM a ten to může postovat na DM forum
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 14:13 30. Jun 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
G-ladiator wrote: Jistě, ale já měl na mysli něco, kam může hráč průběžně psát aktuální informace o své postavě, protože ta se může v průběhu hry radikálně změnit od toho, jak vypadala, když byla založena. Změny na postavě může psát do popisu postavy.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 14:35 30. Jun 2011 |
|
|
Nemyslím samozřejmě fyzické změny, ale změny v cílech, názorech, myšlenkových pochodech, vyznání,...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 15:06 30. Jun 2011 |
|
|
Změny v cílech, názorech apod. zase nevidim důvod proč ooc cestou cpát hráčům, jejichž postava třeba není s tou tvou vůbec v kontaktu, nebo je dokonce nepřátelská.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 15:14 30. Jun 2011 |
|
|
Vždyť jsem psal - do vytvořeného tpicu by měl přístup pouze hráč té postavy (autor topicu) a tým. Opravdu nejsem někdo, co má potřebu cpát všecko o své postavě každému hráči na serveru.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 15:19 30. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
G-ladiator wrote: Vždyť jsem psal - do vytvořeného tpicu by měl přístup pouze hráč té postavy (autor topicu) a tým. Opravdu nejsem někdo, co má potřebu cpát všecko o své postavě každému hráči na serveru. Já ti nevím, než vytvářet tisíce témat s tisícem přístupům pro každého hráče jednotlivě, nebude lepší, když hráči začnou používat mozek a naučí se k čemu slouží soukromé zprávy?
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 15:23 30. Jun 2011 |
|
|
Soukromá zpráva je pro informování všech DM poněkud nevhodná, Prasokraliku. Nejsem si jistý, ale nejde náhodou nastavit, že do tématu bude mít přístup pouze autor + tým nějak automaticky, aby se to nedělalo u každého tématu ručně? Navíc, použití PM by víceméně bylo cpaní DM informace, které ho třeba ani nemusejí zajímat, pokudb y to hráč psal do svého topicu, přečte si to pouze to DM, tkeré to budez ajímat (zrovna má psotavu v questu, chce pro postavu nějaký quest udělat,...)
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Změna přesvědčení Posted: 15:32 30. Jun 2011 |
|
|
Tak cokoliv píše hráč o postavě jednomu DM, zpravidla se dozví všichni. Jinak proto mají DM třeba k dispozici životopisy postav. Do budoucna chystám způsob, jakým by si mohli informace o postavě snadno zaznamenávat a upravovat i přímo ve hře.
Ty topicy by imho především znamenali v podstatě nutnost, aby to DM četli a případně ještě řešili nesrovnalosti.
|
|
Top |
|