|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 18:43 14. Jul 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Bigbiovky:
- postava odolá úspěšným hodem na dovednost výcvik. - Bigby's Crushing Hand: d20 + Disciple proti DC kouzla - Bigby's Clenched Fist: viz NWN wiki - Bigby's Grasping Hand: Pro zasáhnutí cíle - d20 + caster modifier + caster level vs. AC cíle Pro sevření: Caster modifier + caster level + 15 vs. d20 + disciple cíle. - Bigby's Forceful Hand: 10 + Caster level + caste rmodifier vs. Disciple cíle + d20 - Bigby's Interposing Hand: Bez zachraného hodu
Chtěl jsem se optat, zda se do TO bigbyovek počítá případné zaměření na školu vzývání. Aneb nejsem si jistý, jestli ty bonusy z toho featu platí jako část caster modifieru a jak to vlastně na Thalii funguje.
_________________ .
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 11:24 15. Jul 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Caster modifier se obyčejně jen jako bonus z ability. Spell focus, pokud vím přidává jen záchrený hod a snad i bonus do průraznosti?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 11:35 15. Jul 2011 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Nalkanar wrote: Bigbiovky:
- postava odolá úspěšným hodem na dovednost výcvik. - Bigby's Crushing Hand: d20 + Disciple proti DC kouzla - Bigby's Clenched Fist: viz NWN wiki - Bigby's Grasping Hand: Pro zasáhnutí cíle - d20 + caster modifier + caster level vs. AC cíle Pro sevření: Caster modifier + caster level + 15 vs. d20 + disciple cíle. - Bigby's Forceful Hand: 10 + Caster level + caste rmodifier vs. Disciple cíle + d20 - Bigby's Interposing Hand: Bez zachraného hodu
Chtěl jsem se optat, zda se do TO bigbyovek počítá případné zaměření na školu vzývání. Aneb nejsem si jistý, jestli ty bonusy z toho featu platí jako část caster modifieru a jak to vlastně na Thalii funguje. Čistě teoreticky.. Jestli takhle ty hody skutečně fungují tak ovlivní jen tudle a to o +2,+4,+6.. Skutečnost druhá je, že to hraje do karet opět SILOVÝM POSTAVÁM.
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:16 15. Jul 2011 |
|
|
Tak jednak mě zarazil ten výraz "caster modifier", jsem obecně zvyklý z wiki na "DC = 10 + spell level + ability modifier + feat modifier", takže caster modifier znělo tak nějak sjednoceně, že by to mohl být jak feat, tak abilita. kucik: Spell focus (Greter, Epic) mají právě TO zvyšovat. Arcane defense zvyšuje záchranný hod proti dané škole. "The feat modifier is +2 for spell focus, +4 for greater spell focus and +6 for epic spell focus. The feat modifiers are not cumulative." darkvision: tož to z toho asi nic nebude EDIT: derken eh 
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 12:32 15. Jul 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:30 15. Jul 2011 |
|
|
Já nejsem darkvision  A DC a TO je snad to samé ne?  Caster modifier jsem pochopil jako sorc=char a wizard=int. Silový buildy tady dosahujou výcviku ze základu + str modif + MINIMÁLNĚ 15 z top výbavy.. Takže ty hody jsou trochu mimo dle mě, ale co už..
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:33 15. Jul 2011 |
|
|
Derken- wrote: Já nejsem darkvision  A DC a TO je snad to samé ne?  Caster modifier jsem pochopil jako sorc=char a wizard=int. Silový buildy tady dosahujou výcviku ze základu + str modif + MINIMÁLNĚ 15 z top výbavy.. Takže ty hody jsou trochu mimo dle mě, ale co už.. *rozlepí i druhé oko a zadívá* fakt že jo... to se omlouvám, někde se stal fail Ono dle mě jde o to, že když půjde mág na stejný lvl silové postavy (každý bojovník atd.), tak pokud na tom budou vlasnostma stejně, tak to se vyruší, lvl mága bude nejspíš o tři nižší než výcvik bojovníka a pak už zbývá základ versus hod kostkou, kde bojovník musí hodit 8 a výš, což mágovi nechává 7 z 20 ti hodů, kdy bojovníka srazí, což je nějakých 35%, to je i snažší prostřelit magickou odolnost stejnolvlovýmu monkovi (nebude-li mít featy průrazného kouzla, tak je do k20 + lvl mága vs lvl mnicha + 10, tzn. 50% šance). Nechci další flame na téma Bigby, ale prostě se mi nezdá, aby bylo snažší se dostat skrz magickou odolnost, jak skrz nějaký nemagický výcvik. Takže ty featy by tam mohli přidat o něco málo lepší šanci.
_________________ .
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:40 15. Jul 2011 |
|
|
Já mám v tomhle trošku zmatek. Na wikině je: Spell focus: Specifics: A character with this feat is adept in a certain school of magic, granting a +2 bonus to spell save DC for all spells cast from that school.
Jenže nevim o tom, že bych viděl nějaký kouzlo, kde je tohle zohledněný přímo ve scriptu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:45 15. Jul 2011 |
|
|
kucik wrote: Já mám v tomhle trošku zmatek. Na wikině je: Spell focus: Specifics: A character with this feat is adept in a certain school of magic, granting a +2 bonus to spell save DC for all spells cast from that school.
Jenže nevim o tom, že bych viděl nějaký kouzlo, kde je tohle zohledněný přímo ve scriptu. http://nwn.wikia.com/wiki/DCWhen a spell allows a saving throw, the DC is determined by the spell level, the caster's primary ability modifier (for the ability on which their spells are based), and the caster's feats, as follows: DC = 10 + spell level + ability modifier + feat modifier. The feat modifier is +2 for spell focus, +4 for greater spell focus and +6 for epic spell focus. The feat modifiers are not cumulative. Spells cast from items do not factor in the caster, instead assuming a standard combined ability/feat modifier of +3; that is, the DC is 13 plus the spell's innate level.
_________________ .
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:49 15. Jul 2011 |
|
|
Ted tě asi nechápu.. V praxi to funguje tak, že wizard dejme tomu 20 lvl bude mít inteligenci 23 + 12 = 35(12)
Takže hod na Kvílení bude = 10 základ + 9 kruh + 12 modifikator + 4(max zaměření na 20 lvl) = 35 vs výdrž Pracka bude defakto to samý akorát bude 35(když vemeš zaměření) vs 1d20 + 23 výcvik + 12 modif síly.. To že by tam to 1d20 vůbec nemuselo být si už dopočítáš sám
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 12:59 15. Jul 2011 |
|
|
kucik wrote: Já mám v tomhle trošku zmatek. Na wikině je: Spell focus: Specifics: A character with this feat is adept in a certain school of magic, granting a +2 bonus to spell save DC for all spells cast from that school.
Jenže nevim o tom, že bych viděl nějaký kouzlo, kde je tohle zohledněný přímo ve scriptu. Je tam nejaká metoda GetSpellSaveDC() ktera se u tech utocnych kouzel vola a tohle je v ní už obsaženo.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 13:24 15. Jul 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: kucik wrote: Já mám v tomhle trošku zmatek. Na wikině je: Spell focus: Specifics: A character with this feat is adept in a certain school of magic, granting a +2 bonus to spell save DC for all spells cast from that school.
Jenže nevim o tom, že bych viděl nějaký kouzlo, kde je tohle zohledněný přímo ve scriptu. Je tam nejaká metoda GetSpellSaveDC() ktera se u tech utocnych kouzel vola a tohle je v ní už obsaženo. Tak v tomhle případě tam zrovna volaná není 
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 13:30 15. Jul 2011 |
|
|
Derken- wrote: Ted tě asi nechápu.. V praxi to funguje tak, že wizard dejme tomu 20 lvl bude mít inteligenci 23 + 12 = 35(12)
Takže hod na Kvílení bude = 10 základ + 9 kruh + 12 modifikator + 4(max zaměření na 20 lvl) = 35 vs výdrž Pracka bude defakto to samý akorát bude 35(když vemeš zaměření) vs 1d20 + 23 výcvik + 12 modif síly.. To že by tam to 1d20 vůbec nemuselo být si už dopočítáš sám No u pracky se na webu nepíše, že by se tam počítal vůbec kruh kouzla atd., takže beru to, co je napsané na webu, tzn. 10 + 20 (lvl) + 12 (abilita) = 42 vs d20 + 35 (23 výcvik + 12 síla). Což jsme zase na mém propočtu že mág má 35% šanci na obyč hloupého bojovníčka bez špetky magie. Tohle už jsou "nepodstatné" statistiky, mě by prostě jen zajímalo, zda featy "spell focus" (které dle wiki přidávají bonus do TO) lze aplikovat na školu vzývání a tím si posílit packu, nebo ne.
_________________ .
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 14:20 15. Jul 2011 |
|
|
Jasný, já mluvil o tý z devátýho kruhu Quote: - Bigby's Crushing Hand: d20 + Disciple proti !!!!DC!!!! kouzla Každopádně zapomínáš na to, že každej bojovník na 20 levl je oblečenej minimálně v adamantin kompletu, kterej dává výcvik +-10.. takže jsme furt tam kde jsme byli.. Výcvik je konkrétně na botách, helmě a zbroji
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 14:26 15. Jul 2011 |
|
|
Stále stejná otázka - na TH jsou prostě packy upravené, platí pro ně spell focus, nebo neplatí?
_________________ .
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bigbyovky vs zaměření na vzývání (evocation) Posted: 14:34 15. Jul 2011 |
|
|
Pro jednu ano podle vzorce, kolikrat to ještě chceš slyšet?
|
|
Top |
|