|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|
Author |
Message |
Narsith
|
Post subject: Věc:ztrata koně Posted: 07:55 16. Dec 2011 |
|
|
Už to bylo posouzeno a vyřešeno,ale chtěl bch uvest na pravou miru tuhle věc a taky rozhořčeni wesweetjane. Tak za prve...z qestem kokosaka neměla nic společneho,ten jsem dělal ja,jen se prostě po cestě přidala.Takže podle meho miněni pan adept měl k tomu přihlednout a poslat do gulaše meho koně a ne jejiho.Za druhe...to že jeden kuň je v gulaši to mi sice zdělil ale že se jedna o koně postavy wesweetjane to už jaksi opoměl.Taky hralo velikou roli to že q jsem přijal ale docela jsem pospichal do prace,takže s vědomim že koně i po smrti postavy se po restaru vraceji dohral q a odlogl.A za třeti..pokavad budou hrači přichzet při DM qestech nejen o expy ale už i o věci tak v tom připadě ja osobně na jakykoliv dalši takovyhle qest kašlu.At si ho DM sehravaji sami.
PS. A perlička na zavěr,muj kuň se po restaru v pohodě objevil vedle mě...takže prakticky za qest byl potrestan hrač/hračka ktera zcela dobrovolně se přidala do qestu o kterem zhola nic nevěděla...jen to že jeden jeji přibuznej hleda jakousi holčičku.A to se dozvěděla ve zkratce od něj. Teda panove DM...klanim se tomu jak se snažite motivovat hrače k tomu aby s Vama hrali.A reakci wesweetjane s uveřejněnim soukome korespondence se vubec nedivim...asi na jeji mistě bych učinil totež a ještě s docela ošklivym komentařem.
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 08:46 16. Dec 2011 |
|
|
1) Pokad se přidala (je jedno zda dobrovolně či nuceně či nevím jak ještě), tak už s tím questem něco společného měla. Pokad se člověk přidá ke Q (je to zcela na něm zda se přidá či ne, pokad není donucen k tomu nějak - nevím jak  ) tak nese plnou zodpovědnost za sebe. (smrt, ztraty itemů, cokoliv). 2) To že víš že umřeš a po restu se ti vrátí kůň back. Promiň, mě osobně se to zdá jako "obcházení systému". Samozřejmě naše názory se zde nemusí schodnout. Ale stavět konec Q na tom, že se ti po restu něco vrátí se mě osobně nezdá zrovna dvakrát košér. 3) Co se týče ztrát u Q. Podle mého celý Q záleží na tom jak se zachovaj postavy. Pokad si postavy budou myslet že u Q nemohou nic ztratit (což se šeredně pletou, podle mě), tak Q nemá význam. Q nejsou od toho aby postavy něco získávaly či ztrácely. Q jsou od toho aby se jednak lidi bavili, ale druhak a POZOR, hráli svoji postavu. Pokad se postava zachovává jinak a ústí to k její smrti, či ztrátě, tak Dm může dát nějakou možnost ( je jen na něm zda ano či ne ), ale taky nemusí. Ps. I my dole, někteří, zažili Q kde jsme jen ztráceli. Ale hold takový to prostě je. Život není jen růžová zahrada. Tedy vlastně vůbec není. Tak asi tak.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 08:47 16. Dec 2011 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Já teda nevím nic o tom,že by questy byly zárukou toho,že Vaše postava přežije se vším všudy.Každý Q nese toto riziko a pokaždé je si třeba to uvědomit.
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 08:54 16. Dec 2011 |
|
|
Ale ne..diskuze neee prosim,jen jsem uvaděl věc na pravou miru a vyjařil pochopeni s realci wesweetjane.Už jen z toho duvodu že jsem tam mezi ty NPC naběhl jak trotl a ona to prakticky odnesla za mě.Smozřejmě že počitam u q že se něco poděla a moje postavička umře a ztratim expy. Ale o tom koni že takle buguje se už vi davno.A každy s tim počita.Proto jsem psal že do gulaše měl jit muj kuň,ja byl hlavnim akterem toho qestu.Když už chce DMko hrat z hračem stylem ..udelaš špatny krok a zemřeš...tak by to mělo ale dělat s citem a rozlišovat mezi hrači kteři udelaji nejakou blbost a hrači kteři se k tomu přichomejtnou jen nahodu.Ale to je jen muj osobni nazor.Ale po tehle zkušenosti mohu řict že i kdby qestovně nebe padalo na hlavu všem okolo,ja osobně se ani nehnu.Radši se odlognu než abych se zučastnil DM qestu.
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:09 16. Dec 2011 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Ta neztrátovost  To mi připomělo, jak jsem v Idlahský nechal v podsvětí vejka a taa *kryje se před šutrama* Jinak podlě mě Q rozhodně nejsou od toho aby jste něco ztráceli, spíše aby jste třeba něco získali, ale musíte pochopit, že když uděláte nějakou blbost( v tvém případě bezhlavé nalítnutí do nepřátel), tak se za to prostě platí. Dmka přeci musí reagovat za ten svět. A dělat takové caviky kvůli 80k?  To mi přijde uplně mimo. Prostě za blbosti se platí *vzpomene na Izrara  *
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:12 16. Dec 2011 |
|
|
Koukám je to náročný překousnout. Takže, aby nebyla mejlka: ty NPCčka, na který ste naběhli, bez jakýhokoli pokusu o komunikaci NEBYLI součástí questu. Hledaná holčička se schovávala kousek za hradbami, protože ačkoli je malá, není blbá. Poté, co jste se vydali kamsi do lesa jsem začal dělat něco jiného a sem tam sem na vás kouknul. Takže sem viděl, když ste se vrhli na cigány a ty vás zmlátili, bez toho, abych cokoli udělal. Viděl sem, že s váma chcípli i koně. Ty byste po smrti správně měli ztratit. Takže sem vám jednoho killnul hned, a z dobrý vůle druhýho hodil do Limba s tím, že sem čekal, až se pro něj vrátíte. V tom smyslu sem ti i psal.
Poučení pro všechny: když chcípnete na koni, o koně PŘIJDETE. Pokud o něj nepřijdete, jedná se o bug. Jestli ste byli, nebo nebyli na questu je irelevantní.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:14 16. Dec 2011 |
|
|
Derken- wrote: Ta neztrátovost  To mi připomělo, jak jsem v Idlahský nechal v podsvětí vejka a taa *kryje se před šutrama* Jinak podlě mě Q rozhodně nejsou od toho aby jste něco ztráceli, spíše aby jste třeba něco získali, ale musíte pochopit, že když uděláte nějakou blbost( v tvém případě bezhlavé nalítnutí do nepřátel), tak se za to prostě platí. Dmka přeci musí reagovat za ten svět. A dělat takové caviky kvůli 80k?  To mi přijde uplně mimo. Prostě za blbosti se platí *vzpomene na Izrara  * Ale jo..ale měl jsem zaplatit za tu blbost ja a ne wesweetjane.Kruci ctete to poradne.Celou dobu do tam je napsane.A 80k je pro tyhle postavicky hromada penez.Jako na tomhle lvl bychom se na nejake kone vyprdli,mam namysli si je kupovat.Ale z IC duvodu je proste mit musime :-/
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:20 16. Dec 2011 |
|
|
kokosak wrote: Koukám je to náročný překousnout. Takže, aby nebyla mejlka: ty NPCčka, na který ste naběhli, bez jakýhokoli pokusu o komunikaci NEBYLI součástí questu. Hledaná holčička se schovávala kousek za hradbami, protože ačkoli je malá, není blbá. Poté, co jste se vydali kamsi do lesa jsem začal dělat něco jiného a sem tam sem na vás kouknul. Takže sem viděl, když ste se vrhli na cigány a ty vás zmlátili, bez toho, abych cokoli udělal. Viděl sem, že s váma chcípli i koně. Ty byste po smrti správně měli ztratit. Takže sem vám jednoho killnul hned, a z dobrý vůle druhýho hodil do Limba s tím, že sem čekal, až se pro něj vrátíte. V tom smyslu sem ti i psal.
Poučení pro všechny: když chcípnete na koni, o koně PŘIJDETE. Pokud o něj nepřijdete, jedná se o bug. Jestli ste byli, nebo nebyli na questu je irelevantní. Ach bože...jasny že jsem dělal něco jineho.No něco.Hledal jsem holčičku. Podle vyjadřeni jednoho stražneho u brany šla an maliny...asociace kokosaku je sviňa.Prvně jsem hledal u Hilskych tam je malinik a potom nahledl i k plivnikum,co kdby ? A dalši asociace...malinove svahy.Ale to asi je moc složite pochopit že se hrač snaži to trošku rozvinout že ? Mno nic...stalo se stalo.Napomohl jsi napravě bugu o kterem se všeobecně vi a doted se to přechazelo mlčeni..tleskam. A už se k tomu nebudu vyjadřovat.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:26 16. Dec 2011 |
|
|
kokosak wrote: Poučení pro všechny: když chcípnete na koni, o koně PŘIJDETE. Pokud o něj nepřijdete, jedná se o bug. Jestli ste byli, nebo nebyli na questu je irelevantní. A proč? Jde zabít jezdce a nemusí umřít kůň. Kůň může utéct a tak dále.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:34 16. Dec 2011 |
|
|
-RoF- wrote: kokosak wrote: Poučení pro všechny: když chcípnete na koni, o koně PŘIJDETE. Pokud o něj nepřijdete, jedná se o bug. Jestli ste byli, nebo nebyli na questu je irelevantní. A proč? Jde zabít jezdce a nemusí umřít kůň. Kůň může utéct a tak dále. Bravo RoFe...to jaksi nikomu z dotyčnych nedochazi.Že i v realu při valečnych taženich koně umirali minimalně.Povětšinou z bojiště po padu sveho jezce ze sedla uteli.No do ty doby než bylo vynalezeno dělostřelectvo a třištiva munice  .Takže pani DM..hura NPC narvat děla aby smrt koně měla aspoň trochu realny zaklad  PS.Už několikrat jsem psal že v tomhle je Thalie velmi přatelska...znam hry kdy člověk po sve smrti když se nevrati včas po oživeni strati svoji veškerou vybavu.Mě jde tady spiše o použiti vymluvy za zabiti koně že je to jen naprava bugu o kterem se ale vi už nejakou dobu a mlčky se toleruje.Tohle mě z prominuti se**e.Takova to pitoma vymluva.
Last edited by Narsith on 10:00 16. Dec 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 09:40 16. Dec 2011 |
|
|
Pokud je obnovování koní po restartu bug, měl by být co nejdříve opraven.
Myslím si, že Thalie prostě nějaká je, a pokud tu hráč chce hrát, musí ji takovou přijmout. Když je velká pravděpodobnost, že hráč či postava o koně přijde, prostě taková je a diskutovat o tom je stejně marné jako diskutovat v kasinu u rulety, zda by neměla být jinak nastavená, aby častěji vyhrávali sázející. Thalie je stejně jako většina RP světů stavěna pro nějakou cílovou skupinu hráčů a těm vyhovuje taková, jaká je. Jen je mi líto, že hráč tu musí hrát několik měsíců, než přijde na to, zda do této skupiny patří, a když jeho očekávání nejsou naplněna, cítí se tak trochu podveden, ale přitom za to může sám. Jít hrát do jakéhokoliv RP světa znamená riziko, že se to hráči nebude líbit.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 10:04 16. Dec 2011 |
|
|
Narsith wrote: -RoF- wrote: kokosak wrote: Poučení pro všechny: když chcípnete na koni, o koně PŘIJDETE. Pokud o něj nepřijdete, jedná se o bug. Jestli ste byli, nebo nebyli na questu je irelevantní. A proč? Jde zabít jezdce a nemusí umřít kůň. Kůň může utéct a tak dále. Bravo RoFe...to jaksi nikomu z dotyčnych nedochazi.Že i v realu při valečnych taženich koně umirali minimalně.Povětšinou z bojiště po padu sveho jezce ze sedla uteli.No do ty doby než bylo vynalezeno dělostřelectvo a třištiva munice  .Takže pani DM..hura NPC narvat děla aby smrt koně měla aspoň trochu realny zaklad  PS.Už několikrat jsem psal že v tomhle je Thalie velmi přatelska...znam hry kdy člověk po sve smrti když se nevrati včas po oživeni ztrati svoji veškerou vybavu.Mě jde tady spiše o použiti vymluvy za zabiti koně že je to jen naprava bugu o kterem se ale vi už nejakou dobu a mlčky se toleruje.Tohle mě z prominutim se**e.Takova to pitoma vymluva.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 10:23 16. Dec 2011 |
|
|
Narsith wrote: RoF wrote: A proč? Jde zabít jezdce a nemusí umřít kůň. Kůň může utéct a tak dále. Bravo RoFe...to jaksi nikomu z dotyčnych nedochazi.Že i v realu při valečnych taženich koně umirali minimalně.Povětšinou z bojiště po padu sveho jezce ze sedla uteli.No do ty doby než bylo vynalezeno dělostřelectvo a třištiva munice  .Takže pani DM..hura NPC narvat děla aby smrt koně měla aspoň trochu realny zaklad  Můžu vědět, jaké prameny cituješ, kde je podklad tvého tvrzení o minimálním umírání koní? Ptám se, protože mě to z poměrně odborného hlediska zajímá, a ty zníš dost sebejistě. To že se koně snažili majitelé šetřit je jasné, ovšem tos ty dle popisu situace nedělal, a navíc nahoře píšeš o situaci, kdy už byl jezdec poražen. Tedy, bez ironie, máš nějaký zdroj, alespoň hrubý? ...ne že by to mělo nějaký význam. I kdyby kůň utekl, stejně bys o něj nejspíš přišel. Zvěř by ho roztrhala, lidé by si ho nechali. Tak či tak - jeho návratnost by byla minimální a rozhodně ne taková, kdy se ti po restartu objeví u boku. Nebo máš nějaké odůvodnění na tohle? K tomu si dej vyjádření Rejtyho a dalších DM - JE to bug. Je ti líto tvé spoluhráčky? Tak jí koně kup. Stěžovat si, že vám DM "nedovolilo" zneužít bug, potom co jsi vlastním přičiněním umřel na jím neovládaných NPC? To jako vážně?
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Věc:ztrata koně Posted: 10:38 16. Dec 2011 |
|
|
Zvrhává se to tu ve SPAM. Vyjádření Rejtyho k celé záležitosti řešený problém uvedlo na pravou míru, nechápu proč se zde ještě na toto téma diskutuje. Platí: umře li postava na koni, umírá s ní i kůň. Nestane li se tak, jde o bug, který se má správně hlásit. Absolutně zde nejde o to, zda postava umře na koni při Q a nebo kdykoliv jindy. Byla jen dobrá vůle Kokosáka, že nezabil oba koně, namísto díků se tu na něj jen hází špína. V brzké době bude BUG opraven a koníci budou umírat automaticky. Téma je dle mě vyčerpáno, zamykám.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|