|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Hafen
|
Post subject: Skryvani Posted: 17:32 12. May 2011 |
|
|
Behem hry jsem vypozoroval par veci o kterych nevim co maji znamenat  a moc je nechapu: 1. jsem za rohem, dam utajeny mod, a v tom se rozbehne npc z vedlejsi mistnosti, dobehne az ke me, a boucha me, ja presto provedu zakerny utok (a to i kdyz udelam nekolik kroku kolem npc). Chapal bych to tak, ze jsem neuspel v testu dovednosti, ale nechapu proc pak postava provede zakerny utok? 2. skryju se, npc na me vybehne zpoza rohu, ale ja uz couvl na jine misto abych se vyhnul ze dobehne na moji pozici a bac. Presto npc udela nekolik klicek a stejne me prasti, jednou dvakrat. A ja pak provedu zase zakernak jako kdybych byl schovany uspesne.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 17:39 12. May 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Záleží jak moc jsi na tom rohu. Obvykle pokud už dokážeš vidět NPC v průhledné podobě (i třeba TABem), tak nabíhají... proč pak padne zákeřný netuším.
_________________ .
|
|
Top |
|
Hafen
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 18:29 12. May 2011 |
|
|
V jeskyni vidim casto npc i ve vedlejsi mistnosti i pres dva tri rohy pomoci tabulatoru.
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 18:58 12. May 2011 |
|
|
Hafen wrote: Behem hry jsem vypozoroval par veci o kterych nevim co maji znamenat  a moc je nechapu: 1. jsem za rohem, dam utajeny mod, a v tom se rozbehne npc z vedlejsi mistnosti, dobehne az ke me, a boucha me, ja presto provedu zakerny utok (a to i kdyz udelam nekolik kroku kolem npc). Chapal bych to tak, ze jsem neuspel v testu dovednosti, ale nechapu proc pak postava provede zakerny utok? 2. skryju se, npc na me vybehne zpoza rohu, ale ja uz couvl na jine misto abych se vyhnul ze dobehne na moji pozici a bac. Presto npc udela nekolik klicek a stejne me prasti, jednou dvakrat. A ja pak provedu zase zakernak jako kdybych byl schovany uspesne. Já mám pocit že zákeřnej dáváš z hipsu vždycky aj když tě jiná postava vidí. Alespoň co se npc týče. Hipsaře sem hrál jen v sunglu takže v pvp moc nevim.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 14:28 15. Jan 2013 |
|
|
Mám další dotaz na tuhle mechaniku, ale tentokrát z jiného soudku. Zajímal mě přesný rozdíl mezi ukrytím a tichým pohybem, resp. postřehem a nasloucháním. Na wiki je to psané dost nejasně - sice je tam spousta čísel, ale kdo tomu má rozumět. Co třeba znamená Quote: Can only hear creatures within the max attack range when listener is blind.
a Quote: Can only hear invisible creatures within the max attack range.
Nikde jsem se nedočetl, v jaké dálce už jde slyšet nebo si všimnout neviditelné/ukryté postavy... To jako musím oslepnout, abych slyšel o něco dál?
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 15:05 15. Jan 2013 |
|
|
Hoď kdyžtak ještě odkazy z kterých čerpáš. Ten tvůj český "postřeh" mi nějak nesedí, do českého překladu mechaniky.
A jinak bych řekl, že první říká, že slyší jen do "útočné vzdálenosti oslepené vzdálenosti". Druhé je pak, že slyší do útočné vzdálenosti. A tam to nedává smysl zase mě, protože jde střílet na větší vzdálenost, než vidíš mluvení.
EDIT: za předpokladu, že postřeh = všímavost (angl. spot), tak se asi řeší mechanika jak přesně slyšíš hidaře, podle toho jestli ho odhalíš všímavostí nebo nasloucháním.
_________________ .
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 15:31 15. Jan 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Hoď kdyžtak ještě odkazy z kterých čerpáš. Ten tvůj český "postřeh" mi nějak nesedí, do českého překladu mechaniky.
A jinak bych řekl, že první říká, že slyší jen do "útočné vzdálenosti oslepené vzdálenosti". Druhé je pak, že slyší do útočné vzdálenosti. A tam to nedává smysl zase mě, protože jde střílet na větší vzdálenost, než vidíš mluvení.
EDIT: za předpokladu, že postřeh = všímavost (angl. spot), tak se asi řeší mechanika jak přesně slyšíš hidaře, podle toho jestli ho odhalíš všímavostí nebo nasloucháním. No a myslí se tím útok jako fakt útok, nebo příkaz k útoku? Nebo střelný útok? NasloucháníVšímavostHledání (mód)Tichý pohybUkrytíNikde ani zmínka o dosahu, jen u hledání pro pasti... a přitom má snad být doslech celkem krátký, pokud tomu rozumím...
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 15:37 15. Jan 2013 |
|
|
No když jsi oslepený, tak můžeš útočit jen na to, co máš v té určité vzdálenosti, ve které ty potvoráky vidíš průhledně aspoň. Quote: Can only hear invisible creatures within the max attack range. Can only hear creatures within the max attack range when listener is blind. Je to teda v poznámkách u naslouchání. Takže můj původní "překlad" byl samozřejmě mimo. První větu chápu tak, že za normální situace je schopný slyšet neviditelné do té určité vzdálenosti (kterou nevidím nikde definovanou, tak to snad osvětlí někdo další). To druhé říká, že pokud je oslepený, pak dokáže zaslechnout (čili si zprůhlednit) potvory "viditelné" (které by viděl, nebýt slepej) zase do té určité vzdálenosti. Aspoň tak to chápu. Dál se v tom rýpat nebudu, snad někdo znalejší podá vysvětlení.
_________________ .
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 15:41 15. Jan 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Caehan wrote: ...Nikde ani zmínka o dosahu, jen u hledání pro pasti... a přitom má snad být doslech celkem krátký, pokud tomu rozumím... K tomu dosahu - namátkou vypíchnu opravy k TO u Naslouchání (tj. vs Tichý pohyb). Btw - když se ty opravný TO nasčítají, jsi schopný neslyšet dupající stádo nosorožců v půlce lokace, které ti cloní hejno slepic  , zvláště, pokud na tebe zrovna útočí moucha. Code: +10 DC if the listener is in combat. +5 DC if the target is standing still. -5 DC if the listener is standing still. +1 DC for every 3 meters between listener and target. Size modifiers (tiny: +8, small: +4, medium: 0, large: -4, huge: -8). +5 DC for every 40cm of object (including creatures) between listener and target in outdoor areas. +2 DC in indoor areas if the line of sight is blocked and the target is within 4 tiles. Area listen check modifiers. + Code: Cannot hear silenced creatures. Cannot hear sanctuaried creatures. Can only hear invisible creatures within the max attack range. Can only hear creatures within the max attack range when listener is blind. Both silenced or deafened creature can hear others creatures normally however. This is probably bug. Max attack range chápu jako dostřel z luku - a co vím, tak střílet se dá přes celou obrazovku (aspoň na mém monitoru  ). Co se týká oslepeného, tak tam je attack range zkrouhlá na hodně malý dosah (drowíci to řeknou jistě zcela přesně  ).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 23:59 15. Jan 2013 |
|
|
Sneak můžeš udělat když postavy vychází zpozarohu i když tě nevidí, záleží na tom jestli má na tebe battlefocus
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 00:02 16. Jan 2013 |
|
|
Doporučoval bych dívat se na data. Řekl bych, že předchozí diskuze byla asi dostatečná, když se autor dál nevyptával.
_________________ .
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 00:15 16. Jan 2013 |
|
|
Přídám ještě další otázku (ta poslední - "dohled" u naslouchání a skrytí, pořád platí)... jde v craftu vyrobit věci s +10 na ukrytí / tichý pohyb, nebo je to jen +5? Abych ten dotaz rozšířil, je známé, do kterých dovedností může ten bonus být +10 a do kterých +5kový? Když tak alespoň do PM, jestli někdo ví? Moje postavy nejsou právě milionáři, ta druhá neexistuje dost dlouho na to, aby stihla tolik zlata nashromáždit a ta první si může o sólování většiny dungeonů nechat jen zdát, takže tak nějak není momentálně v mých možnostech si to ověřit přímo a hádám, že tak rok ještě dost možná nebude.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 18:18 16. Jan 2013 |
|
|
Tak IC se na to můžeš zeptat kdykoliv. Stačí najít jen správného řemeslníka 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 19:24 16. Jan 2013 |
|
|
-darkvision- wrote: Tak IC se na to můžeš zeptat kdykoliv. Stačí najít jen správného řemeslníka  Stalo se, vlastně mě spíš zajímalo, jestli to někdy bylo jinak, popřípadě jestli tím pádem jde někde zázrakem najít věci s +10. Popřípadě jestli existují jiné předměty ve hře, které dávají nějaký obdobný bonus. Vím o existeci pár z nich - vesměs se nepřehoupnou přes +5 celkem, nebo jsou omezené pro zloděje a podobně...
Last edited by Caehan on 19:25 16. Jan 2013, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Skryvani Posted: 19:25 16. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Pokud nejdou vyrobit v craftu, tak by neměly existovat, vyjma unikátních kusů.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|