|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
nomis_b
|
Post subject: NPC po wipu Posted: 11:37 23. Nov 2007 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Uz se tady neco zacalo o NPC po wipu, takze to muzem dokoncit v novem tematu. Se Sethem sme se dohodli na nasledujicim resenim:
Franta s Eleanor koupi v Doubkove hospodu. Obsluhu v hospode budou resit nase deti, misto byvaleho Zabinozky a pristavi se jedna mistnost, ktera se bude jmenovat rytirsky sal. V tomto rytirskem sale bude k zakoupeni zidle, obraz, ci cokoliv jineho ( napr, mece nad krbem, zbroj v rohu..), ktera ponese jmeno dane postavy.
Taky bych nebyl vubev proti, kdyby se u dlouholetych ras obcas objevila samotna postava. Napriklad nejakej trpaslik, by mohl mit 20% sanci, ze se tam objevi opily, Franta se muze objevit u krbu, jak pokuruje dymku a spi , nekdo se muze objevit jak vypravi o vyprave na draka.. a tak.
Takze cela vec spociva na tom, ze nam DM musi urcit castku, za kterou by tato hospoda mohla byt dosazena, a pote se zacnou mista prodavat. Cena mista bude stanovena prislusne k dane postave, napri. kdyz vime, ze nekdo ma na ucte milionek, tak asi nebudem chtit 10.000 a pod...
Celou hospodu i s osazenstvem bych naskriptoval osobne ja, takze DM to vubec nezatizi a snad nam daji zelenou. Jde jen o to, ze kdyz si budete chiti koupit misto v hospode, musite rict, co presne byste si predstavovali, ze tam od vas zbude.
Takze cekam na prispevky, zatim jsou aktualni castky na konto hospoda u Potucku nasledujici:
20.000 Eleanor (Uvidime)
60.000 Franta (Starik v hospode)
30.000 Dar od Berserkra
20.000 Theogil (Obraz??)
20.000 Paralchin (??)
10.000 Phantorris (mec bastard na stene, pripadne paveza)
100.000 Darek stribrneho kruhu ( trikrat hura Kirimu! )
300.000 Neznamy darce (nechce mi to dat taky nekdo v realu?  )
--------
560.000 Dohromady
castka ktere chceme dosahnout: ????
-----------------------------------------------------------------------
P.S. Dulezite upozorneni!! Pro kazdeho hrace max. Jedna postava!!
(hospoda neni nafukovaci a sal s 50 postavami by vypadala divne )
Last edited by nomis_b on 01:07 24. Nov 2007, edited 6 times in total.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 11:55 23. Nov 2007 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Dobrej nápad, popřemejšlim jestli bych tam taky nedal někam svoji postavu, dyžtak něčim určitě přispěju
EDIT: Tak kdybys tam mohl dát někam do rohu nějakou věc jako roba Neka Andera nebo jeho hůl (používal sem žezlo mrazu) je to člověk tak tak dlouho by asi nepřežil aby tam někd vysedával on, zažil vpád ksřetů do Ivory a s Žoržem sme pak sepsali příběh v RP skeci, kdy mi žorž hodně pomohl a za to dík .. třeba by se mohla objevit po kliknutí na předmět nějaká hláška typu "toto je roba mága Neka Andera který pomohl zahnat skřety od Ivory" nebo tak něco, a dát okolo i jiné předměty lidí co pomaháli protože to byla událost kterou prošlo dost postav, a je o nich i zmínka v příběhu ale je to i na nich, kdyby měli jiné plány tak tam nechej jenom tu moji  . Myslim že by bylo dobrý, kdyby si hráči třeba přečetli příběh a pak někde uviděli zbylé věci té postavy..
EDIT: menší úpravy
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Parlachin
|
Post subject: Posted: 14:52 23. Nov 2007 |
|
|
Parlachin
No jak jsem již psal tak, semnou taky počítejte zatím 20.000zl, ale v nouzi by se dalo snad sehnat i víc(nutno sdělit v předstihu abych trochu zapracoval). Jako bárd nechci nic smutného takže žádný hrob či vlastní věci, viděl bych to asi na ten obraz –"Na obrazu je vidět usmívající se charismatický hobit. Oblečen v hedvábném kimonu zdobeném výšivkami rudých draků. Neurčité pozadí je tvořeno směsicí různých míst. Pod obrazem je napsáno - „Miluji všechny i když některé víc, Váš Parlachin Bočina“". Vzhledem k dračí krvi ten život nevidím tak krátký, takže bych se tam mohl objevit i z nějakým příběhem(rozhodně ne o vraždění draků), nebo posedět a popít z Frantou a ostatními.
Theogil
Určitě taky přispěje, zatím počítejte taky z 20.000zl. Ocenil by taky nějaký ten portrét - popisek asi něco takovéhle „horník z donucení, kovář z láskou a vírou, strážce králova pokladu Theogil Mistrovské Ostří“), eventuelně by tam mohl Franta Theogilovo Brnění co má na sobě. Jako trpaslík rozhodně neodmítne pozvání na škopek dobrého piva, takže se tam může objevit.
Prozatím brát jen jako informaci, že přispějeme. Podrobnější informace přijdou až jak to dopadne z odkoupení.
_________________ Smrt se posmívá našim starostem.
Last edited by Parlachin on 18:32 25. Nov 2007, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Posted: 15:21 23. Nov 2007 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Dekuji za prvni kladne ohlasy.
jsem rad, ze to vypada, ze se na to slozime.
Predbezne jsem pro vsechny vase navrhy, ale videl bych to do budoucna, neco jako prvni navrh tady na web, a pak vam poslu soukromou zpravu, jak bych to videl ja. Tzn, kdyz budete psat, treba by tam mohl byt obraz, treba by se tma mohl objevit, chtel bych presnejsi informace. Napr, chci aby se tam objevil 20% v noci a chci, aby si povidal s postavou o tom, ze dnesni pivo neni uz to co byvalo. Jeste tam bude viset jeho oobraz, ktery bude mit tento popisek :
*Na obrazku je vyobrazeny vousaty trpaslik v zarive zlate zbroji jak stoji pred velkou budouvou. Pod obrazkem vysi vysvetlujici cedulka: Theogil Misrovske ostri vyobrazen, jako strazce kralova pokladu pred budovou Karadske banky.*
Neni v mych silach o tom premyslet za vas a pak to predelavat.. kdyz mi teda napisete, ze nejaka postava by mohla tohle a nebo tamto, tak to neni dobre. radsi jednu vec, ale s presnym popisem. Kdyz mi nekdo napise napis tam i jmena ostatnich lidi, co byly na honu na skrety, tak opravdu nemam predstavu, co tam napsat.
Diky moc za pochopeni.
P.S. Zatim mi irkejte castky, ktere jste schopni dodat, bylb bych rad, kdyby byly co nejvetsi, ale az se vyjadri WB DM k cene, tak uvidime jasnejsi cil, kolik nam jeste chybi, a pak to muzete vsichni videt, koik nam chybi. svou prvni zpravu budu pri castkach prubezne editovat
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Lucie by mohla dělat správce veřejné dílny v Ivory Posted: 15:46 23. Nov 2007 |
|
|
Současná dílna, která je ve společném majetku Myriel (Melvik - přízemí budovy a jedna persist. bedna ) a Lucie Exos ( ostatní vybavení a sklep ) by se mohla dokompletovat o některé chybějící náčiní a stařenka Lucie stále ve svých zelených šatech a zelených vlasech by tam mohla radit jak co dělat a pronajímat úložný prostor v bedně. Dílna by byla veřejně přístupná, na dokompletování by Lucie mohla dát cca 600 000 a Ranunkula cca 200 000 s tím, že někde na stěně by visel Luciin meč ( ten, co používá, to jest admantin očarovaný ohněm ) její luk ( očarovaný skládaný mahagon ), případně její zbroje, boty, helmy. ve vitrince sbírka amuletů, prstenů a náhrdelníků a vůbez vše cenné z jejího majetku. Případně by mohl DM tento meč i dalšízbraně od Lucie vypůjčit pro nějaké hrdiny v questu, který by zachraňoval Ivory a pak je zase vrátit . "Panáčku, já jsem už moc stará na tom, abych bojovala, ale půjčím ti aspoň meč a prsten..." Mohla by případně lacino vykupovat polotovary vyrobené v dílně a o něco dráž je zase prodávat.
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Last edited by monstera on 18:43 23. Nov 2007, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 16:12 23. Nov 2007 |
|
|
jj je to trochu nepřehledný, byl to jenom návrh
Obraz Neka Andera s robou a popiskem
"Mág Nek Ander který pomohl přemoci skřety dotírající na Ivory.
Nyní pohřben kdesi v poušti"
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Sylmael
|
Post subject: Posted: 17:50 23. Nov 2007 |
|
Joined: 22:49 27. Apr 2007 Posts: 473 Location: The Oblivion
|
Pripis tam postavu Sylmaelis, ktora prispeje sumou 245k zlatych. (nech ostane navzdy v srdciach a mysliach tych ktory ho dobre poznali)
A taktiez Tyliena (mali sme holt velke plany a nakoniec vidis ako to dopadlo...) zo sumou 61k zlatych.
Edit : Aha len jedna postava, takze si zvol ty a uznaj kto ti ma dat peniaze (muhahahaaaa *zahrobny smiech*)
_________________ Kazdy hrdina ma svoj osud urceny.
Kazda jeho volba nesie nasledky.
No raz, to vsetko aj tak skonci...
Last edited by Sylmael on 18:18 23. Nov 2007, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Posted: 18:03 23. Nov 2007 |
|
|
Také Vám moc rád přispěju na pořízení hospody, ale bohužel moje postava neni schopna(nebo spíš já  ) něco pořádnýho ušetřt tak zatím můžu nabídnou 10 000zl.
Jinak byl bych moc rád, kdyby tam někde na zdi byl pověšen meč bastard a pavéza Phantorrise s ňákou tou popiskou, že tento meč a štít patřil statečnému bojovníkovi Phantorrisovi von Duptcheckovi, který byl vždy bez váhaní ochoten pomoci slabším v nouzi nebo tak něco. Za moc to nestojí, ale teď mě nic lepšího nenapadlo.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Posted: 18:53 23. Nov 2007 |
|
|
Krata wrote: Obraz Neka Andera s robou a popiskem
"Mág Nek Ander který pomohl přemoci skřety dotírající na Ivory. Nyní pohřben kdesi v poušti"
Jo, tohle je uskutecnitelne. Jenom pripominam, z ekrome obrazu, jsou umistitelne i kuze medvedu, koberce, tapiserie (treba pro craftare) takze fantasii muzete navrhy podporit. Jenom se jeste musim zeptat, kolik si nam schopen prispet  (kdyby ti to vadilo rici verejne, napis mi PM zpravu, a ja te tam umistim, jako neznameho darce  ) Sylmael wrote: Pripis tam postavu Sylmaelis, ktora prispeje sumou 245k zlatych. (nech ostane navzdy v srdciach a mysliach tych ktory ho dobre poznali)
A taktiez Tyliena (mali sme holt velke plany a nakoniec vidis ako to dopadlo...) zo sumou 61k zlatych.
Edit : Aha len jedna postava, takze si zvol ty a uznaj kto ti ma dat peniaze (muhahahaaaa *zahrobny smiech*) Tak tohle neni fer... ty penize by se hodili Ale Tyliena bych spis videl s jeho elfim puvodem, ze by se nekdo z DM smiloval, treba Lorelei, a prejmenovali toho SD co je v pristavni krcme, a stal by si tam misto nej ty. Myslim ze po te ukazce v arene by sis to zaslouzil jako cestne misto. P.S: A pak bychom mohli umistit Sylmaelise k nam (. Ale osobne k nemu nemam vztah, radsi bych Tyliena. Zkus kontaktovat DM co by tomu rikali, a pak mi zdel, jak se rozhodli a jestli tam teda nekoho k nam do hospody chces. Phantorris wrote: na zdi byl pověšen meč bastard a pavéza Phantorrise s ňákou tou popiskou, že tento meč a štít patřil statečnému bojovníkovi Phantorrisovi von Duptcheckovi, který byl vždy bez váhaní ochoten pomoci slabším v nouzi
Jo, no zatim te berem, snad tam nebude tech mecu viset padesat (. Penize nejsou "zatim" problem, nechtel bych , aby nekdo o tu sanci prisel jen kvuli tomu, ze hraje kratsi dobu.. ale treba prodejem vlastniho vybaveni pred wipem, to muzem nejak jeste nahnat, kdyby nam zbivali nejake ty tisice.. uvidime, jak to bude s penezma casem...
|
|
Top |
|
Seth-Plzen
|
Post subject: Posted: 19:31 23. Nov 2007 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Hezky se nám to tady rozrůstá. Zlaťák ke zlaťáku  A brzo bude naspořeno. Eleanor určitě bude chtít být zvěčněná v hospůdce taky. Ale ta si to domluví s manželem soukromě  .
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Posted: 19:44 23. Nov 2007 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Zdravim
Tak od Stribrneho kruhu muzete pocitat s darkem kolem 100 k uvidim mozna i vic...dejmetomu, ze by ste to meli dostat jako svatebni dar, i kdyz krapet opozdene, nebo jako veno prvnimu potomkovi
Az se nekdy s chuti pripojim tak predam.
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Posted: 20:06 23. Nov 2007 |
|
|
Nádherný nápad, snad to vyjde a vytvoří se nové centrum dobrodruhů.
Já se však nejspíše nezúčastním..a nejen protože nemám finance. V Ivorské domobraně se podle mě docela nabízí vytvoření NPC strážců s vlastním rozhovorem....tedy např. u zídky by stál strážmistr a pomocný ponocný Najív Virtutes, jako už ostatně hlídá každou noc, který za celou tu dobu vůbec nezmoudřel....nebo naopak se z něj stal stretegický vůdce? Jinde by mohl hlídat a dávat rady branec Maeglin, obcházet okolí branec Gardakan, stát jako balvan před dveřmi hostince branec Bu....to vše samozřejmě dle posouzení Týmu.
Řekl bych, že by o mohlo vypadat zkrátka úžasně.  Ty dopady na svět mi přijdou pro život postavy vůbec nejdůležitější, jeidět, že jsme nehráli zbůdarma.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 20:38 23. Nov 2007 |
|
|
No nezabudajte prosim, ze ak bude uplny wipe, tak sa cas v hre posunie tak o cca 100rokov dopredu.
Inac som rad, ze ste sa takto toho chytili. Nemusite sa ale sustredovat len na Doubkovsky hostinec. Moznosti je vela po celej Thalii. Zbroje, zbrane, obrazy atd. ako pamiatky na postavy mozu vysiet, byt aj v inych castiach Thalie. Tak isto je moznost si nechat postavit honosny pomnik, uverejnit v knihovne knihu o vasom zivotnom pribehy (samozrejme je treba ju napisat) atd.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Posted: 20:43 23. Nov 2007 |
|
|
Daanri wrote: No nezabudajte prosim, ze ak bude uplny wipe, tak sa cas v hre posunie tak o cca 100rokov dopredu. ...
Ach tak. *zklamaně* Nějak jsem se chytil toho, že se někde psalo "několik desítek let dopředu", mno. Dobře, pokud tedy chcete o tolik, tak se s tím smířím. Ale to podle mne dělá zbytečné potíže s NPC....VŠECHNY (alespoň lidské, půlorčí, pulčické...etc.) budou muset být změněny, včetně obchodníků, jejich popisků, hlášek....pokud si však na to tým věří, tak samozřejmě nemám co namítnout. 
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 20:44 23. Nov 2007 |
|
|
S tylienem souhlasim jako učitel SD, a Sylmale taky do hostince, tady je trochu problém že většinu těch "starších" postav nebude moc nových hráčů znát, ale ti staří na ně rádi zavzpomínají a uviděj na něj památku.. nejradší bych dal do chrámu Juany ještě nějakej památník na Jákoba, ten klerik byl dobře hranej a taky by se mohl nějak zapsat do historie Thalie 
|
|
Top |
|