|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
KaTo
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 10:48 12. Nov 2014 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Tak jsem (v kině) skoukl Interstellar a řeknu to takhle. Není to marný. Líp bych to nenatočil...ale nejsem si úplně jistý, že bych druhou půlku filmu líp nesestříhal případně trochu neproškrtal scénář  . Trochu jsem se bál, aby to nedopadlo jak s Promethem ( ale ten nastavil laťku tak nízko, že by se Interstellar musel hodně snažit, aby ji podlezl), kde se idiocie konání hlavních protagonistů spojovala s porušováním všech pravidel BOZP a zdravému rozumu v míře větší než nebývalé. "Mezihvězdný" má sice pár děr v fyzice černých děr (např. se neřeší radiace  černé díry, neřeší se diferenciál gravitace apod. v blízkosti) + si scénárista hraje s dilatací času jak se mu to hodí (chvíli platí, chvíli neplatí  ), které jsem objevil i já se svým "vágním" středoškolským vzděláním, ale celkově se daly odpustit...bo postavy (a roboti  ) se jinak chovali jako lidi a ne jako idioti  . Dokonce jim scénář dovolil dějově překvapit a místy prohodit i vtipné hlášky (třeba scéna, kdy se nastavuje AI "smysl" pro humor a míra upřímnosti  apod. nebo ta část, kdy jedna z AI je obětovaná, aby mateřská loď mohla opustit Horizont událostí, tak rozhovor mezi doktorkou, pilotem a samotnou "obětovanou" AI pobavil). Spoustu věcí (ekologická katastrofa, proč nejedli třeba řasy, apod.) film moc neřeší, jen je tak předhazuje jako pozadí příběhu, kde jde o něco jiného...u mě dobrý. Filmu ohromně pomáhalo velký plátno a dobrý soundrtack (Hanzík nezklamal, zvláště varhaní části mě donutí soundtrack sehnat). Sumasumárum - nevím co s fílmem udělá "domácí" případná produkce na monitorech, ale v kině to za ty peníze stálo.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 23:18 14. Nov 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Star Wars - Povstalci
Vrele doporucuji tuto animovanou serii (made in Disney). Asi jsem jeste (nebo uz zase?) dite - protoze se u ni velmi bavim. HLasky typu "Tady to mas, kybliku!" nebo "To jste jeste nevideli oholeneho wookie?" jsou vskutku epesni.
Edit: Zazitek nejvyssi kvality - situace kdy se dva povstalci namackani v kabine TIE fighteru pretahuji o rizeni, byvse vzapeti zjistili ze maji celni vyhled zasvineny od zeleniny kterou omylem pri pretahovani o rizeni rozstrelili...
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 11:04 24. Nov 2014 |
|
|
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 15:20 27. Nov 2014 |
|
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 16:22 27. Nov 2014 |
|
|
http://www.csfd.cz/film/9390-dogville/Trochu nevšední rozbor mezilidských vztahů a ukázka lidské nadřazenosti nad méně silným jedincem. Film má jednoznačně co nabídnout k přemýšlení.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 17:05 27. Nov 2014 |
|
|
Pár stran dozadu jsem ho všemi deseti doporučoval také, je to unikát a Kidmenka je v tom snímku naprosto famózní. Obsah zvítězil nad formátem, byť tomu u filmu z produkce svatého kopce nikdo nechce věřit. Ten film mám pořád před očima a začínám se bát dne, kdy si jej pustím znovu, je to mazec.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Zeerit
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 21:43 28. Nov 2014 |
|
|
Star Wars teaser trailer https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE..příznám se, že jsem čekal od prvního traileru něco zajímavějšího, než zpocenýho černocha a droida jedoucího na mičudě. edit: a ten meč je taky divnej 
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 15:50 30. Nov 2014 |
|
|
Je to teaser trailer, ne regulérní trailer. Jeho smyslem není tě nalákat do kina, ale tvořit hype/diskusi. Mě se líbily ty X-Wingy 
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 11:26 05. Dec 2014 |
|
|
Tak na tohle se těším  Sice Terminátor 1 a 2 jsou prostě nej, ale i tak je to legendární film. http://kultura.idnes.cz/video-termnator ... ntent=top6
_________________ Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi
Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia
Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 19:00 06. Dec 2014 |
|
|
Interstellar. Po dlouhý době scifárna, kde člověk nemusí řvát jak je to blbý. Dokonce i dobrý to je! 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 20:46 06. Dec 2014 |
|
|
Interstellar - ach bože , mám strach napsat svůj názor . Bylo tam několik věcí které mne zarazili , už to naznačoval KaTo , třeba smrt Doyla na te první planetě byla na mně dost divná !! Začátek - Kukuřičné děti a poltrgeist, mne ihned uvedl do střehu. (ano KaTo to napsal dobře - žádné demonstrace , bouře ,lidé spořádaně a v klidu umírali ! Neuměli sázet stromy a vytvářet větrolamy jako naši dědové a pod a pod. ) Pokračování - Podivná červí díra , která ustí v jiné galaxii jako černá díra žeroucí tamní hvězdnou soustavu o jejíž hvězdě nám myslím také nic neřekli. ( To že je třeba Mars rekultivovatelný - teraformovatelný to jim bylo fuk) téměř neexistující Nasa , vypadající jako rodiná sešlost . Let kosmickou lodí - noooo kosmická loď s rotací prstence - no budiž. Štvala mne tam ta finta s propíchnutým papírem , kterou jsem viděl už asi po 22té , poprvé někdy v roce 1975 asi. Někdo v USA přečetl něco o A. Einsteinovi a obecné teorii relativity . Bohužel se nedostal k teorii strun, tedy ke Strunové teorii s 9 rozměry a pak to tak ve filmu vypadalo, ale budiž . Když už si udělali vlastní pravidla měli by je dodržovat , okolo te černé díry se mi to zdálo trošku chaotické. Co se mi tam hodně líbilo - film se přehoupnul přez polovinu a přistáli na druhé planetě a začal uplně jiný film. Od počátku jsem měl pocit , že tam není něco OK že tam bude podraz. A pak se to rozjelo , obvztláště když honili deltaplánem kosmickou loď , to jsem moc nedýchal , film získal na dramatičnosti a na napětí. Trošku mi to připomínalo Clárkovu Odyseu 2001 , ale od mistrů se má učit. Závěr - byl na mne zbytečně moc citlivý, lidé nemusí u každého filmu slzet že. Dialogi byli vtipné , neotřelé , zajímavé . Hudba super , UI byla také super - souhlas s KaTo . Bohužel Brandová byla dost okatě mladá , takové mládě zajímá jiný druh zábavy, ale spolk jsem to. Film je dobré vidět (75% ode mne) . K Prometheovi - viděl někdo tu původní verzi kdy ten majitel co by ještě mladší vysvětluje proč se loď jmenuje Prometheus? Já jsem viděl jen treiler a zanedlouho i ten smazali.
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 19:53 07. Dec 2014 |
|
|
http://www.csfd.cz/film/321395-millerovi-na-tripu/Pamatujete na road-trip movie typu "National Lampoon's Vacation"? Zaměňte onu idylickou rodinku za dýlera trávy, striptérku, holku z ulice a benadějného loosera a příběh z toho vyleze sám. Jo, rejža to občas pustil za čáru a bez zhruba tří nebo čtyř fórků na genitální téma bych byl šťastnější, ale díky zbytku příjemného rádoby rodinného movie rád odpouštím. (A u scény striptýzu klobouk dolů, Jennifer Aniston má po čtyřicítce...) PS: Kosatka papající žraloky mě dostala na podlahu)
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:07 08. Dec 2014 |
|
|
Já zase po delší době sledoval filmy s predátorem, sice od konce, ale to nevadí, ty filmy na sebe nějak nenavazují. Takže Predátoři, Predátor 2 a pak Predátor 1. Prostě super filmy  . Všiml jsem si že v roce 2016 by měl být další film s Predátorem, tak jsem hodně zvědavý  .
_________________ Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi
Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia
Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:13 08. Dec 2014 |
|
|
Před Úsvitem / Before SunriseVynikající herecký duet. Má ještě dvě pokračování (s dlouholetým odstupem). Neviděl jsem ještě ani jedno ale chystám se.
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Zeerit
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:23 08. Dec 2014 |
|
|
Taky jsem na to zvědav. Predyš je můj oblíbený ufon a Shane Black napsal/režíroval některé z mých oblíbených akčňáků, takže do něj vkládám naděje. Krom toho hrál Hawkinse v prvním Predátorovi 
|
|
Top |
|