|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Absinthorix
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 17:28 15. Jun 2012 |
|
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 18:35 15. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Molly23 wrote: A aby sis rozšířil obzor, tak se přemož a poslechni si tohle, jedná se o folk metalový underground, solový projekt jednoho týpka a dle je to jedna z nejlepších věcí svého žánru... http://www.youtube.com/watch?v=EbdJxZ5pPmsPřemohl jsem se a poslechl celé. Zde je analýza dojmů: Do 43. vteřiny hezká melodie, rytmus, hudba. Bohužel, od 43. vteřiny je melodie téměř kompletně zakryta frenetickými synkopami, s primárním důrazem na basové tóny a high-pitch zvuk elektrických kytar. V konečném důsledku je melodie rozplizlá, dojde k jejímu potlačení. Na její úkor je zdůrazněn rytmus. Pokud si dobře pamatuji (už je to léta) základní pojmy, tak hudba je soubor zvuků jež mají melodii a rytmus. Zde melodii velmi težce hledám. Neodsuzuji komplet jeden hudební žánr (metal). Ale stojím si za svým názorem - je mnohem větší riziko že dostanu bolení hlavy z poslechu metalu jak z poslechu dechovky (a to považuji dechovku za těžký kalibr a zbraň hromadného ničení). Pozn.: Psal jsi, že člověk nemá kritizovat když tématu nerozumí a nezkusil hrát nebo skládat. Nejsem čistý teoretik, hrál jsem celkem na několik různých hudebních nástrojů, na ten primární přes 15 let (a bylo to víc než jen ovčáci-čtveráci). Hrál jsem primárně sólo, ale několikrát i se skupinou. Improvizace je, přiznám se, má slabástrana, pravděpodobně proto, že si potřebuji věci promyslet a musí mi celkově sedět. Abych nebyl zcela od tématu prezentace hudebních stylů, zde je jedno moderní dílo vznilé v druhá polovině 20. století. Anglicky mluvící jedinci se mohou pobavit nadvakrát i nad textem. http://www.youtube.com/watch?v=PvtsoLKYIu8
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 19:45 15. Jun 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
*odkašle si* Metal, rock, folk, či ještě lépe jejich "gotic" odrůdy mě nejen neurážejí, dokonce je vyhledávám (i když měknu, raději mám balady, třeba tohle), ale donutili jste mě tou debatou, si to poslechnout celý (předtím jsem to vypnul po cca 10ti vteřinách) a můj verdikt je (léta hraju na kytaru a zpívám  ) - je to plochý. Nejlepší je začátek a konec, který je melodický. V prostředku to přebije rádobybicím, které ale bohužel nedokáže přeřvat. Což je (dle mě) základ - bicí a řev (pardon, zpěv) musí být spoluhráči, ne konkurenti, kdy zpěv (jako v tomto případě) prohraje na body. P.S. Btw - argument - neumíš hrát jako Salieri, neodvažuj se kritizovat Mozarta je debilita. P.P.S. Ať taky něčím přispěju - decentní zpěv a neurážející bicí v rovnováze  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 19:56 15. Jun 2012 |
|
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 21:22 15. Jun 2012 |
|
|
Tribe - Mr. LieberJedna zajímavá písnička od už neexistující kapely... pokud to nestačí na navnadění, třeba někoho přemluví to, že zpěvačka téhle konkrétní skladby je Terri Brosius - také známá jako ta, která propůjčila svůj hlas SHODAN ve hrách System Shock 1 & 2.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 21:37 15. Jun 2012 |
|
|
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 21:53 15. Jun 2012 |
|
|
-RoF- wrote: Souhlas, jedna z mých více méně oblíbených, i když jich od nich moc neznám.  Docela dobrá od nich je taky Hymn.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 21:59 15. Jun 2012 |
|
|
Caehan wrote: -RoF- wrote: Souhlas, jedna z mých více méně oblíbených, i když jich od nich moc neznám.  Docela dobrá od nich je taky Hymn. Ano Hymn je moc povedený 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 23:30 15. Jun 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
No tak jako já hodně obdivuju instumentální dovednosti a nejlepší muzikanti na svoje nástroje bejvají vážně už v málo poslouchatelných kalibrech. Třeba dobrý případ je MESHUGGAH. Jejich kytaristé jsou na 11. a 30. příčce sta nejlepších metalovejch kytaristů světa a takhle to zní, mimojiné jsou i bicí naprostej masakr, hlavně na nohy. Prostě tohle zahrát není prdel... http://www.youtube.com/watch?v=qc98u-eGzlc
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 03:21 16. Jun 2012 |
|
|
Molly23 wrote: No tak jako já hodně obdivuju instumentální dovednosti a nejlepší muzikanti na svoje nástroje bejvají vážně už v málo poslouchatelných kalibrech. Třeba dobrý případ je MESHUGGAH. Jejich kytaristé jsou na 11. a 30. příčce sta nejlepších metalovejch kytaristů světa a takhle to zní, mimojiné jsou i bicí naprostej masakr, hlavně na nohy. Prostě tohle zahrát není prdel... http://www.youtube.com/watch?v=qc98u-eGzlcNo, a to je přesně to, o čem mluvím. I kdyby to byli nejlepší metaloví kytaristi v Universu, tak jsem to musel po minutě vypnout, protože jsem to už déle nevydržel a doslova mi to působilo fyzickou bolest. Ale proti gustu, samozřejmě, žádnej dišputát  Je ale pravda, že to, cos mi, Molly, posílal, abych to obzvlášť zkusil, bylo dobře poslouchatelný.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 03:28 16. Jun 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Metal je pro děti, chlapi poslouchaj rokec. Je melodickej a přitom drsnější Hellacopters - Darling Darling tahle skupina na chvíli oživila ducha těch dob minulého století, kdy se ještě tvořila hudba, než přišla ta příšerná komerce
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 03:32 16. Jun 2012 |
|
|
Pixies Klub Rváčů, nezapomenutelný 
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 11:15 16. Jun 2012 |
|
|
Molly23 wrote: No tak jako já hodně obdivuju instumentální dovednosti a nejlepší muzikanti na svoje nástroje bejvají vážně už v málo poslouchatelných kalibrech. Třeba dobrý případ je MESHUGGAH. Jejich kytaristé jsou na 11. a 30. příčce sta nejlepších metalovejch kytaristů světa a takhle to zní, mimojiné jsou i bicí naprostej masakr, hlavně na nohy. Prostě tohle zahrát není prdel... http://www.youtube.com/watch?v=qc98u-eGzlcTo věřím, že "zahrát" to nebude sranda... ale pro tentokrát vyjímečně souhlasím s Jonem, tohle je neposlouchatelné... pro mě je tohle v kategorii postmoderna ve vážné hudbě - technicky těžko zvládnutelné, egomasturbující, ale pro běžného člověka naprosto, ale naprosto mimo... A to takový Vivaldi je též zatraceně těžko hratelný  a přitom takový "popík" Ladies Night - Preson Reed & Sungha Jung (rehearsal)
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 11:30 16. Jun 2012 |
|
|
hmmm Páni Umělci. Olfield - Outcast taky mlácení do kytar
|
|
Top |
|
Desmond
|
Post subject: Re: Jakou hudbu posloucháte? Posted: 14:27 16. Jun 2012 |
|
|
|
Top |