|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 16:55 02. Sep 2013 |
|
|
Takhle to dopadne, když jsme na lajne 4 proti 7 a nakonec zůstanu sám proti 6 Občas se zadaří. Jsem rozdal 5300dmg a dostal potencionálních 4500 dmg Samozřejmě je to s trojnásobkem na expy 
_________________ Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi
Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia
Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 17:34 02. Sep 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Puxina wrote: ... N-E-N-Á-V-I-D-Í-M tyhle Rusáky  . Zeptejte se koho chcete a každej vám řekne, jak tyhle IS (ať už od Rusů nebo Číňanů) nenávidím. Cinkací zmetci ze všech stran. P.S. Hezký výsledek. Škoda, že jsi nezůstal z těch šesti proti pěti sám, je za to taky nějaká medaile  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 17:37 02. Sep 2013 |
|
|
Náhodou víš co je sranda? Že z těch tanků mi hlavně dmg dala artyna a pak ta malá T-50 co do mě šila jak zběsilá. Tak jsem jí dal jednu výchovnou ránu, že jí zbylo 5HP a věnoval jsem se těm silnějším a pak až tu T-50 dorazil 
_________________ Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi
Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 11:52 03. Sep 2013 |
|
|
Jinak tenhle měsíc jede (mimojiné) akce, že za 15 vítězných bitev je 250 000 kreditů.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 12:00 03. Sep 2013 |
|
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 15:04 03. Sep 2013 |
|
|
JJ o těch akcích vím, ale hlásím jen tu fatální. Na nereálný  nebo těžce náhodně splnitelný  ani neupozorňuju. Btw - ty lehký tanky dlabu - možná kdybych měl nějaký lehký tank se zásobníkem (či sakra rychlým penetrujícím dělem) a 100% posádkou s plným maskováním, tak možná ale jinak je to za trest. Když si vemu co já běžně dělám scoutům, pokud je vidím (a můžou být v pohybu jak chtějí  ). Leda by to bylo 30killů za týden...to by se nechalo "nastřádat". Ale za den bych to dělat nechtěl. Zvlášť na tierech 4+, který to běžně hází i o 4tiery výš. P.S. Podle mě se musí dát 15výhre. Mě hra dala o víkendu v řadě 18 porážek (někdy je to XVM za trest to takhle vidět spočítaný  ) a to jsem myslel, že rozkoušu stůl. Série her s lemingama, teamkillerama, nasazován jako spodek, případně jjako top s T32 proti KSkám ve městě  , kdy já jim procinkám kam vystřelím, oni co zásah, to skrz. Pak týmy jen s tankama proti TDéčkům na mapách s křovíčky a lesem. Předem rozhodlá bitva, leda by v těch TD seděli totálně sjetý vopice. No řval sem jak hyena  . A to jsem mnohdy byl na topu s dmg a umíral jsem jako "poslední", ale prostě to nešlo zvrátit.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 08:12 09. Sep 2013 |
|
|
Bushcamping master  (co ten tank bude dělat se 100% posádkou a 100% maskováním si nedokážu ani představit). Už teď je to taková "malá" matildička  s přesností Loweho a dmg Focha: Attachment:
shot_045.jpg [ 740.47 KiB | Viewed 4526 times ]
Když dostanete do týmu partu lemingů, nepomůže vám s KV ani svěcená voda a 10 zlatých nábojů (jinak ten Stug byl na hrotu "druhého" útoku, já se z cca třetiny mapy musel vrátit bránit bázi, bo mi útočný klín jednak ujel  a jednak se na obranu báze všichni vykašlali a začali ji obsazovat dva meďáci), ale bohužel když ke mě přijel nepoškozený  Churchill III s naklovanou KV, tak jsem si jen jednou cinknul do Churchila a pak definitivně shořel  pod jejich soustřelem: Attachment:
shot_039.jpg [ 711.06 KiB | Viewed 4523 times ]
Mno a tady je další podobný "výsledek" WoT umělé inteligence, která prasí týmy tak, aby vám udržovala +/- 50% vítězství. Nevím jak to dělají, ale prostě když moc vyhráváte, tak vám to namíchá týmy tak, aby výsledky vypadali takto...a opět se můžete snažit jak chcete: Attachment:
shot_021.jpg [ 709.55 KiB | Viewed 4518 times ]
edit: Vyměněn poslední špatný screen.
Last edited by KaTo on 10:09 09. Sep 2013, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 08:20 09. Sep 2013 |
|
|
Jo to nasazování je občas zvláštní. Já jezdil s Aersem 6. tier středáky mezi šestkama a níže. A parádně se nám dařilo, že jsme skoro tři bitvy po sobě měli dohromady kolem 7 killů v každé bitvě. No a pak nás to švihlo mezi sedmičky a osmičky a přebíjelo se na zlatáky.  Občas mě ale štvě jízda s desítkama. Stává se mi že vezmu objekta 268, někdy mám 5x odraženou střelu po sobě a jindy dám za bitvu třeba i 7000 - 8500 dmg. 
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 10:31 09. Sep 2013 |
|
|
Puxina wrote: Jo to nasazování je občas zvláštní... Fakt je, že je to až nepřirozený, ale naučil jsem se s tím počítat a s 80% pravděpodobností odhadnu výsledek následující bitvy. Kouknu na svoje win/lose ratio a pokud zrovna nemám "přibližně" 50%, je příští hra ložená. Ale naučil jsem se s tím kalkulovat - když mám vyhrát, nasadím tank který chci expit, když mám prohrát dávám prémiák (ten je "výdělečný" i při prohře) nebo nějaký tank "pro radost", kde mě prohra nebolí. Mno a když pak kouknu na XVM rozložení týmu, při nahrávání do mapy, je to už jasný na 95%  .
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 10:42 09. Sep 2013 |
|
|
Problém je že ten XVM někdy značně zkresluje. Si vem z čeho se ten koeficient počítá. Tam je myslím nějaký poměr počtu spotnutých tank, dmg za bitvu, a bodů za capování při útoku a nebo za bránění základy.
A problém je předěvším v tom DMG za bitvu. Vem si když někdo hraje bez premiáku, tak se pomalu dostává na lepší tanky, takže má to DMG právě značně nižší.
Taky to ovliňuje jaký tank hraješ, pokud hraješ středák nebo lehký tank, tak většinou nedáš takový DMG jako stíhač nebo těžký tank.
To znamená, že i hráč s koeficientem 800-1200 může být solidní hráč, jen prostě měl těžký začátek, než se dostal na vysoké tiery a nebo nehrál tanky s vysokým dmg.
Si vem já mám třeba průměrný dmg za bitvu kolem 1107 a ty máš jak vidím 556 a Aers třeba 618. A to je právě ten rozdíl, že já hrál s premiákem a hrál stíhače, s kterýma jsem dával pecky za 600-1000 a to ten DMG zvyšuje šíleně.
Ten spot a capování už tam tolik myslím nedělá.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 11:07 09. Sep 2013 |
|
|
Puxina wrote: Problém je že ten XVM někdy značně zkresluje. ... Ee, jo, není úplně objektivní, ALE... XVM se liší tank od tanku (aspoň to moje XVM  to rozlišuje). Tedy XVM mi přesně ukazuje, který můj tank je "fialový/zelený/žlutý/červený", takže to podle mě nehodnotí hráče, ale "výkon" hráče s konkrétním tankem. Z čeho to počítá, po tom jsem nepátral  , ale ať je to cokoli, tak nějak to koreluje s výkonem...a výsledkem. Tj. když sednu do KV (tier 5), jsem "fialový" (nejlepší), když sednu do T32 (tier 8 ) jsem "jen" zelený. A dal bych ruku do ohně, že ostatní hráče to bere stejně. A ono, jak dopadne hra je ti jasný v okamžiku, kdy ti na městské mapě nalosuje proti sobě jako topy 3x T32 proti 3x IS3 (ideálně ještě dva z nich v četě, zatímco nám to dá četu nějakých meďáků o dva tiery níž). Nebo v lesní mapě to soupeři dá 6x TD a nám "jen" 2x. A o výsledku je z větší části rozhodnuto  . Případně soupeři to jako scouty dá 2x AMX s dohledem a nám pomalý vraky s dohledem mojí heaviny  (to je vůbec pakárna od WoTu, že o 3-4 tiery nižší lehký tanky to nasazuje směrem nahoru, přitom ti chudáci mají KRATŠÍ dohled věže než moje heavina, co jede 200m za nima  ). Jediný na co jsou, že soupeř střílí po nich a tak mám "právo" první rány, někdy i dvou, než si uvědomí, že jsem pro ně mnohem větší nebezpečí (a buď se na mě zaměří nebo couvnou). Jako pomáhá to, mít před sebou naprosto zbytečný masoštít...ale popravdě to těm klukům v "rádoby" scoutech nezávidím. Taky mě dokáže rajcovat, když nám to dá 2x artinu (tier8) a jim 3x (z toho pravda 2 sou tier7, ale ono už to takový rozdíl není, ale to že je JEDNA navíc, už zase rozdíl je, hlavně v tom, že ty jejich HEčka dokážou zkriplit naše tanky o třetinu rychleji  ). WoT mě baví, ale tohle ovlivňování výsledků mi vadí. Jak říkám - pomalu s tím začínám při expení počítat, ale je to škoda, že ty hry nejsou doopravdy náhodný, ale "uměle" řízený.
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 11:22 09. Sep 2013 |
|
|
Jo tak pokud se používá ten koefiecient na jednotlivé tanky, tak tím líp. To už vypovídající vcelku je. Já právě XVM používal dřív a tam bylo jen to celkové na všechny tanky dohromady.
Ohledně nasazování tanků proti sobě, já osobně to moc neřeším. Ty sice máš mindrák ze sovětů, ale i dobrá T32 může ty IS-3 vykosit.
K těm scoutům, někdy mi hry bez scoutů příjdou těžší. Protože ikdyž se to nezdá, tak ten scout udělá dost práce. Problém je narazit na dobrého scouta, který nespáchá sebevraždu v začátku hry a já se nedivím hrát scouta je hrozně těžké. Ale občas dobrý scout na sebe převezme pozornost a tanky, co po něm střílí si nedávají bacha a spojenci scouta po těch tancích můžou střílet.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 11:37 09. Sep 2013 |
|
|
Puxina wrote: ...dobrá T32 může ty IS-3 vykosit... Může, ale vzhledem k tomu, že pokud IS-3 se postaví T32 na otevřeném prostoru (tj. město) tak IS prostě ODCINKÁ minimálně jednu, dvě rány, kdežto amíkovi do vany projde 100% střel. Nebo jinak - nikdy se mi nestalo, aby mi IS cinkla o vanu, já jo. Samozřejmně ne vždy, snažím se to posílat, abych probil, ale pokud protivník "vrtí" vanou, je tu dost vysoká šance...mimojiné i protože T32 má na svůj tier shitový dělo  . P.S. Scout je podle mě někdo, kdo tiše v křoví nasvěcuje a ne někdo, kdo tancuje před nepřítelem tanec Sv. Víta a nechá se vyndat po dobře "předstřelené" ráně...protože mu nic jiného nezbývá. když má dohled věže 320, zatímco moje heavina má 420. Tohle pak není podle mě scout, ale kanónfutr  .
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 11:39 09. Sep 2013 |
|
|
Puxina wrote: Ohledně nasazování tanků proti sobě, já osobně to moc neřeším. Ty sice máš mindrák ze sovětů, ale i dobrá T32 může ty IS-3 vykosit.
Slušně zahraný KingTiger taky, vcelku mě baví se držet naúhlovaný proti tomu protivnému kanónu a progresivně mu perforovat vanu nebo ten pankáčský plech na věži nad dělem. Hlavně se nenechat zatáhnout do nějakého face to face kolotočářského souboje. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: World of Tanks Posted: 12:42 09. Sep 2013 |
|
|
Tak to je obecně známé, že T32 má to dělo fakt děsné, ale tak přebiješ na zlaté a jsi v klidu ne?
Jinak když schováš podvozek, tak máš zase navrh, páč musíš T32 trefovat jen do poklopu na věži.
Tyguena je taky občas mrcha no.
Jinak dohled scouta není až tak nutný, hlavní je, aby mě dobré rádio a mohl přes rádio posílat pozici spojencům. On scout prostě musí být blízko, musí kličkovat a nebo vyčkávat za kamenem a jen nakukovat. Ono pak ty expy a prachy dostaneš za nasvícení a následně za to, že nasvícený tank zasáhnou spojenci.
|
|
Top |
|