|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:10 23. Aug 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Koukám na Game of Thrones.. aktuálně u osmé epizody... a no.. mám smíšené pocity... obleky a kulisy dobré... děj až do šestého/sedmého dílu v podstatě nudný (nejvíce mě bavili šermířské vsuvky Arye a jejího učitele, k tomu Dothraki části, hlavní "Stark vs Lannister" linka mi přišla o ničem), takže jsem zmaten z vašeho nadšení... kniha je tak podstatně lepší, nebo v čem to je?
_________________ .
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 12:26 23. Aug 2011 |
|
|
Do toho cca šestého dílu je to rozjezd a seznamování s postavami (v rámci první sezóny), celá Píseň ledu a ohně je plánovaná jako sedmidílná série, tzn. pokud se toho budou autoři držet, tak by mělo být sedm sezón, tedy se nedá čekat, že se vše vyřeší hned - první sezóna je celkově taková "rozjezdová", další by měly být výrazně "akčnější" (ne, že by se pořád rubalo, ale bude se něco dít).
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 13:52 23. Aug 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Nalkanar wrote: Koukám na Game of Thrones.. aktuálně u osmé epizody... a no.. mám smíšené pocity... obleky a kulisy dobré... děj až do šestého/sedmého dílu v podstatě nudný (nejvíce mě bavili šermířské vsuvky Arye a jejího učitele, k tomu Dothraki části, hlavní "Stark vs Lannister" linka mi přišla o ničem), takže jsem zmaten z vašeho nadšení... kniha je tak podstatně lepší, nebo v čem to je? Bez ohledu na níže uvedený post s absolutně tebou souhlasím. Nechápu, proč CSFD tomu dala tolik bodů, jsou daleko lepší seriály. Na druhou stranu jsem všechny díly sledoval jedním dechem v naději, že se něco dít bude.  V každém případě je to řemelně dobře odvedená práce a jeden z nej seriálů současnosti. Doplňuji mám rád i příbehy Impa 
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 13:58 23. Aug 2011 |
|
|
No když se nic neděje, tak se nic neděje a kostýmy (a ta srandovní krev a tak) to nezachrání.. proto jsem právě udiven, jak se to tu vychvalovalo a každý slintal blahem a já pak koukám a ono nic. Tak řeším, kde je problém
_________________ .
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:00 23. Aug 2011 |
|
|
Neděje? Rozvíjení a představování postav, jejich charakteristika, politika, intriky, tomu říkáš nic?:))
Mě zase nudí seriály a filmy, které jsou řetězcem nekončících scén na téma Hrdina je proti A, B, C, ABC, CDA a nakonec proti svému dvojníkovi.
Ale hádám že mezi tvé oblíbence asi nepatří autoři, kteří věnují prvních sto stran popisu charakterů a okolí, minulosti atd, než dojde na samotný děj, co?:)))
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:05 23. Aug 2011 |
|
|
No tak nedávno jsem koukal na V a tam se taky postavy představovaly postupně, ale vždy se k tomu něco dělo a taky tam šlo o intriky. Tady se mluví, kecá, ukazují se intriky a tak, ale je to oproti zrovna třeba V nuda. Sem tam nějaký boj, co to vzpruží, nebo vsuvky mimo tu linii Stark x Lannister.
Ano, říkám tomu nic.
EDIT: mě popis postav baví, ale je mnoho cest jak to udělat. A nemluvíme o knize, ale o seriálu. Můžeš věnovat šest dílů popisování postav a unudění diváka, nebo tam můžeš přidat něco děje a udělat to zajímavým.
_________________ .
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:12 23. Aug 2011 |
|
|
Podle mě jseš, Nalku, nespokojenej jenom proto, že jseš přílišnej hnidopich; představení hlavních charakterů, intriky v Přístavišti, zrada Petyra Baelishe a poprava Neda Starka, prohlášení Robba králem severu, vzestup Daenerys Targaryen za mořem (a Mormontův příběh!) a zrození draků, zajetí Tyriona (+jeho hlášky) a jeho příběh... a to je teprve začátek. K tomu přidej celkem povedené ksotýmy, skvělou výpravu a svět, který má logiku a "dobře nastavené reálie". Podle mě se toho za prvních deset dílů dělo až až. Zvrat za zvratem, vykreslení charakterů kapitolu po kapitole... Co bys ještě chtěl?
P.S.: Jo, a mně krev nepřišla srandovní, ale hodně dobrá. Nejsou to žádné krvavé lázně ala Spartakus, působí to právě reálně až naturalisticky, což oceňuju. Konečně nějaká temnější fantasy bez hodných vil a růžových poníků, ve světě, kde největší zlo představuje zlý nekromant, který je zlý jen prostě proto, že je to cool. Čímž chci říct, že pokud už je někdo v Písni záporák, má k tomu racionální motivaci a je uvěřitelnější.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:15 23. Aug 2011 |
|
|
Jop, asi otázka vkusu. Mě se to líbílo a hodnotím to jako jeden z opravdu povedených fantasy děl, hlavně díky (do jisté míry) absenci magie. Dávám jim přednost před hi(y)ste(o)rickými dílky amerických blbečků, kteří investují miliony do produkce, ale že by si najali jednoho historika nebo někoho, kdo jim omlátí o hlavu jejich kostýmy a představu středověku, to už ne. A vůbec, když jsme u kvalitních historických děl - co takhle toto: http://www.csfd.cz/film/48311-ohnem-a-mecem/http://www.csfd.cz/film/27444-pan-wolodyjowski/a třetí/první díl Potopa, který, žel bohu, nemám nalezen v českém jazyce a odpovídající verzi.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:26 23. Aug 2011 |
|
|
Jon - říkal jsem prvních pět šest.. ne deset.. pak se to vskutku už rozjelo...
Ale stádo nezastavíš, jen mě zajímalo, co vás tak rozslintalo
EDIT dodatek ať nemusím spamit - CSFD 95% hodnocení, což svědčí o tom, že stádo to má rádo
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 14:36 23. Aug 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:31 23. Aug 2011 |
|
|
Nalkanar wrote: Ale stádo nezastavíš, jen mě zajímalo, co vás tak rozslintalo Hned bych ostatní ne nenazýval stádem jen proto, že tobě přijde děsně cool být vždycky "proti proudu". Spíš bych viděl vysvětlení v tom, že jsi nečetl knihy, ve výsledku čehož ti v seriálu může něco přijít nejasné a nebo nezábavné. Zatímco ostatní nadšeně sledují osudy svých knižních (ne)oblíbenců, ty se prostě nudíš, na což máš plné právo 
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Terbee
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 14:52 23. Aug 2011 |
|
|
Přidám se coby hlas onoho výše zmíněného "stáda" - knihy jsem nečetla a přesto jsem se na každý další díl hry o trůny upřímně těšila...zaujalo mě na tom seriálu přesně to, o čem mluvila Braenn: Braenn wrote: ...rozvíjení a představování postav, jejich charakteristika, politika, intriky, ... Knížku plánuju přečíst, až trošku zapomenu, o čem byl seriál. Abych se neochudila o to napětí 
_________________ "Lidé jsou ve tmě a nevědí, jak dál, já měl jsem lampičku, v ní plamínek plál, teď zhasl: já dlaň tvou hledám, co chci? jen nebýt ve tmě sám."
"I'm not scare of dying I just don't want to!" Robbie Williams, Come Undone
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 15:15 23. Aug 2011 |
|
|
Terbee wrote: Knížku plánuju přečíst, až trošku zapomenu, o čem byl seriál. Abych se neochudila o to napětí  To důležité stejně nezapomeneš, takže doporučuji pustit se do toho hned  Knihy ti umožní nahlédnout ještě hlouběji do uvažování postav, protože popisuje mimo jiné i myšlenkové pochody jednotlivých charakterů. A některé scény v seriálu nejsou. A některé zase nejsou v knize (jen pár) 
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 18:43 23. Aug 2011 |
|
 |
Bůh |
|
|
Nalkanar wrote: Koukám na Game of Thrones.. ... kniha je tak podstatně lepší, nebo v čem to je? Kniha je vyborna. Do te chvile nez jsem ji cetl jsem G.R.R.Martina povazoval za velmi dobreho psavce Sci-Fi. Po uchyceni dejem knihy jsem jej byl nucen zaradit do skatulky interne oznacene jako "bozske fantasy". Jen namatkou co obdivuji na deji (knih, serial jsem nevidel): * Akoratnost popisu a detailu: neumori vas (jako trebas v dilech M. Solochova nebo W. Scotta) a pritom postavu chapete. * Svet a postavy nejsou cernobile ani nahodou. Rekl bych, ze jsou az prilis ze zivota. Napred si o postave X udelate predstavu jako o nejvetsim hnusaku, ktery kdy pod sluncem chodil - a pak, az ctete jeho pohled, tak zjistujete ze tomu tak nutne nemusi byt. Nemluve o spouste pripadu, kdy i ten krivak-hnusak pomuze... Protoze se mu vysledek hodi do kramu. * Autor se neboji smrti postav, postavy umiraji (zadny stejny neprustrelny hrdina od prvniho do osmdesatehodevateho dilu jako v nekterych sagach) a pritom neumiraji s desivym patosem. * Postavy jsou tak rozlicne, s takovym stupnem vhledu, ze tam najdete snad vsechny typy lidi: oddane, zbozne, kurevniky, krivoprisezniky, cestne hlupaky, hloupe vojaky, chytre i pomale... * Dej je misty hrozivy a mrazivy (nekdy i doslovne  ), mnohdy jsou liceny veci ktere se nepublikuji ani v kriminalistickych sbornicich... Ale pritom nejde o liceni hnusu jen pro samotne liceni hnusu (z ktereho mate pocit, ze autor sve dilo napsal pripoutan v nejakem S-M salonu, coz mi prislo napriklad u pana T. Williamse, kdo se docetl az do knihy kdy si hrdina zastrkoval hulku do ucha bude vedet o cem pisi  ). Postavy na krutosti a nasili reaguji lidsky a realne: at se jiz postava (ke ktere ctenar prilne) strachem pokali nebo zdrhne - nebo se snazi chranit svou psychiku cernym humorem kdyz jiz nic jineho nezbyva (v tomto ohledu vede trpaslik Tyrion a jeho hlasky - byt tahle postava ziva, tak si z jejiho stylu jak nekoho setrit mnohy MuDr. bere priklad do sluzby pres noc  ). * Libi se mi, jak plasticky jsou vylicene cesty postav za svymi tuzbami. At jiz prime prosekani si cesty ke svemu cili mecem nebo sekerou nebo intrikareni a pouzivani hlavy - vse jak v zivote zalezi na tom v cem je ta ktera postava lepsi. Samozrejme, ze nasledky toho jakou cestu si zvolili jsou pritomne - opet prekvapivy bonus oproti mnohym "fantasy soap operam". * Libi se mi i koncept magie - hlavne v tom, ze jsem zatim asi zadny nevypozoroval. Magie a kouzla jsou pritomny, ale zpocatku velmi, velmi zridka. Kdyz jsou kouzla pouzita, tak utajene a s chirurgickou presnosti. Zadne vykrikovani typu ja jsem mag me se bojte... Zadne magicke souboje houfu na sebe navzajem nastvanych magickych skol... Magie zde je, ale je tajemna a je otazkou zda ji vubec rozumi ti, co ji pouzivaji. Navic se za onu magii tvrde plati - povetsinou krvi. * Atmosfera sveta, provazanost a promyslenost oblasti, spojitost zemepisnych podminek se spojenectvimi nebo nepratelstvimi jednotlivych rodu/kmenu/osob. Zapoctena logistika (ano, i ta zde je!), taktika i strategie. Na zaver vec, u niz nevim zda za ni mam autora milovat nebo nenavidet: knihy jsou psany z pohledu spousty postav (opravdu spousty!). Ale ne za sebou. Autor s oblibou necha postavu X v situaci, kdy jako ctenar slintam a silham touhou vedet co se bude dit dal. Jenze autor pokracuje dalsich N stran licenim jinych postav. Coz cini cteni techto knih dosti narocnym: jak psychicky ("Aaaaa, uz zase, jak to k sakru dopadne?!?"), tak casove ("Jeste jednu kapitolku a uz si budu moci precist jak to dopadlo... Sakra, tak jeste jednu... K sakru, jsou ctyri hodiny rano!!!").
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 19:09 23. Aug 2011 |
|
|
pavad wrote: Nalkanar wrote: Koukám na Game of Thrones.. ... kniha je tak podstatně lepší, nebo v čem to je? Kniha je vyborna. Do te chvile nez jsem ji cetl jsem G.R.R.Martina povazoval za velmi dobreho psavce Sci-Fi. Po uchyceni dejem knihy jsem jej byl nucen zaradit do skatulky interne oznacene jako "bozske fantasy". A já si po kouknutí na knížky řekl přesně opačnou věc  kouká se na to hezky, ale číst je to nuda. Seriálové zpracování se mi moc líbí (knižní předloha nudí - to je poprvé co se mi tohle stalo).
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech Posted: 20:04 23. Aug 2011 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Blitz a Mechanik v hlavní roli Jason Statham,poslední dva co jsem viděl.Mrtě řež jako vždy,ale od něj nic jiného nejde čekat.Zatím každý kousek ve kterém hrál se mi líbil.
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|