Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:27 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Next
Author Message
 Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte?
PostPosted: 15:17 24. Aug 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Prasokralik wrote:

Ooo u toho budu onanovat blahem :))

Reply with quote  

PostPosted: 16:16 24. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Anebj ak vykrást tanec s vlky a udělat z toho badass trailer http://www.youtube.com/watch?v=pc6JfDHO9-E

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 00:09 30. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Limbo rip

Reply with quote  

PostPosted: 12:43 31. Aug 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

McPixel :D pixelová adaptace na McGyvera!

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 16:13 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Dwarf Fortress... už to tu někdo zmiňoval, pořád tu hru moc neumím hrát, ale ta propracovanost mě vždycky dostává...

...teď zkouším založit nějaké osady na místech s podzemní vodou a učím se, jak se přes ní dostat a případně ji i využít bez toho, ze se mi zatopí půlka pevnosti a s ní i mí dělníci, dokonce jsem se ubránil prvnímu skřetímu obléhání, i když to byl jen jeden větší oddíl.

To jsou takové ty drobné radosti, co vám udělají den...

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 17:20 31. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Caehan wrote:
Dwarf Fortress... už to tu někdo zmiňoval, pořád tu hru moc neumím hrát, ale ta propracovanost mě vždycky dostává...

...teď zkouším založit nějaké osady na místech s podzemní vodou a učím se, jak se přes ní dostat a případně ji i využít bez toho, ze se mi zatopí půlka pevnosti a s ní i mí dělníci, dokonce jsem se ubránil prvnímu skřetímu obléhání, i když to byl jen jeden větší oddíl.

To jsou takové ty drobné radosti, co vám udělají den...

Není jednoduchý se poprat s oblastí, kde je aquafier. Čerpadla nepomáhají, voda prosakuje moc rychle. Ale jde to vyřešit řízeným sesuvem horních vrstev, tím ti vznikne tunel a konečně se tak můžeš dostat ke kameni a nerostům. Na wiki máš nějaký tipy, jak se s tím poprat, ale experimentování je základem DF ;).

Reply with quote  

PostPosted: 17:21 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Good lidi, to jdu hned zkusit, díkas za tip :wink:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 17:29 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Desmond wrote:
Není jednoduchý se poprat s oblastí, kde je aquafier. Čerpadla nepomáhají, voda prosakuje moc rychle. Ale jde to vyřešit řízeným sesuvem horních vrstev, tím ti vznikne tunel a konečně se tak můžeš dostat ke kameni a nerostům. Na wiki máš nějaký tipy, jak se s tím poprat, ale experimentování je základem DF ;).

Já používal "metodu dvou štěrbin" a mohu vřele doporučit, tam se čerpadla využít dají - jen se nesmí chybovat, jak se to podařilo mně - prokopal jsem se pěti vrstvama aquiferu, abych pak udělal začátečnickou chybu a začal kopat tunely hned pod ním... utopili se mi tři dělníci :D

Pak jsem se na to vykašlal a založil jinou pevnost, nemělo cenu prokopávat se těma pěti vrstvama znovu někde o kus dál.

Co bylo ale skvělé a co bych se rád naučil lépe jsou i jiná využití - měl jsem podzemní vody hned několik vrstev, tak se mi podařilo vykopat jednu vrstvu a použít druhou na jako jímku, takže z toho vznikla taková vana, ve které se neustále obnovovala čistá voda a myla všechny procházející trpaslíky od vší té krve... a že jí bylo. :biggrin:

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 17:42 31. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

No vida, o tomhle způsobu nevím. Když jsem DF hrával dřiv, tak se vše řešilo závaly (závaly jsou cool, akorát pod závalem vždy zařval nějaký trpaslík). Tohle je mnohem elegantnější a né tak náročný řešení.

Těm co neznají Dwarf Fortress doporučují přečíst ságu pevnosti Boatmurdered.

Královsky jsem se u toho bavil.

Pokud by se nás sešlo víc, také bychom se mohli domluvit na společném hraní. Tj. každý by odehrál jeden rok a pak předal pevnost dalšímu. Z každýho roku by se udělal zápis po vzoru Boatmurdered a jiných bloodline story.

DF je super, ale pořád nemůžu rozdejchat nový systém "vojenství". Předtím se mi zdál být přehlednější.

Reply with quote  

PostPosted: 17:54 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

No, moje poslední pevnost byla zároveň moje první, která přežila nájezd skřetů, měl jsem tři oddíly (jeden měl bronzová kladiva a kyrysy, dva oddíly měly kožené zbroje a kuše) a byl jsem rád, že jsem rád, takže o nějaké hlubší znalosti armády u mě nemůže být ani řeč.

Vím, že mají teď různé příkazy jako "tenhle měsíc braň tohle místo", "tenhle hlídkuj tady", "tenhle trénuj" a tak podobně, ale zatím jsem je používal jenom přímo pomocí příkazu přes (s)quad menu a stačilo to... i když takhle mi to asi nevystačí věčně.

Komunitní pevnost by byla fajn, když se sejde dost hráčů, jsem pro všema deseti.

EDIT: A když jsme u ság, Matul Remrit/Bravemule je také zajímavá sága, mají k ní i dvě animovaná videa, o kterých vím. [1] [2] (ta videa neobsahují záběry přímo ze hry, ale z programu Stonesense, který zobrazuje pevnosti ve 3D)

ZANEPRÁZDNĚN

Last edited by Caehan on 18:13 31. Aug 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:01 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Caehan wrote:
Desmond wrote:

Já používal "metodu dvou štěrbin" a mohu vřele doporučit, tam se čerpadla využít dají - jen se nesmí chybovat, jak se to podařilo mně - prokopal jsem se pěti vrstvama aquiferu, abych pak udělal začátečnickou chybu a začal kopat tunely hned pod ním... utopili se mi tři dělníci :D

Pak jsem se na to vykašlal a založil jinou pevnost, nemělo cenu prokopávat se těma pěti vrstvama znovu někde o kus dál.

Co bylo ale skvělé a co bych se rád naučil lépe jsou i jiná využití - měl jsem podzemní vody hned několik vrstev, tak se mi podařilo vykopat jednu vrstvu a použít druhou na jako jímku, takže z toho vznikla taková vana, ve které se neustále obnovovala čistá voda a myla všechny procházející trpaslíky od vší té krve... a že jí bylo. :biggrin:
Muzes take jit po zile rudy - ta vodu nevede jako ty "vodo-vodive" materialy.

Ale rychlost pumpovani vody zavisi na trpaslikovi. Jak na jeho fyzickych atributech (vydrz, sila), tak na jeho skillu cerpani. Pokud nejsou uplni zacatecnici a rachiticka stvoreni, tak 1 pumpa zivena jednim trpaslikem je schopna cerpat 2 objemove jednotky zaplavovane diry (tzn. diru 1x2). Tzn. 1 je rampa dolu, 2 objem vykutas a poslel zastavet zdi. Pokud je stavec zdi dost naskillovany, tak to zvladne postavit pomerne rychle.

Nu a pokud nemate dost namakane trpasliky, tak povazte, ze nemusite mit pumpy na trpaslici pohon. Muzete pumpovat vodu vodou - sekce Mechanizmy -> vodni kolo nebo vetrne kolo. Voda funguje jiste, vitr na nekterych mapach ne. Ale vodni mlyn ma vykonovy ekvivalent tusim 9 trpasliku... :D

Jinak na tema trpaslici pevnost vam jiste rad poreferuje Fryn. Toho uz jsem do tehle hry namocil dost. :D

edit: Ona vodni elektrarna se posleze da pouzit jako zdroj pro "trap repeatery" - to pak trpaslicek zatahne v teple trpaslici jidelny za kliku, a u upijeni pivniho moku nasloucha tlumenym zvukum, ktere doprovazeji mnohonasobne seznamovani se vnistrnosti goblinich najezdniku s nachystanymi ostepy, ktere pravidelne vyjizdeji z podlahy... :D Trpaslici pevnost opravdu pobavi. ;)

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Last edited by pavad on 18:05 31. Aug 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:02 31. Aug 2012 
Bůh
 Profile

zlatá terarie

Reply with quote  

PostPosted: 08:12 02. Sep 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Black Mesa Source

Reply with quote  

PostPosted: 17:45 02. Sep 2012 
DM Thalie
 Profile

pavad wrote:
...Jinak na tema trpaslici pevnost vam jiste rad poreferuje Fryn. Toho uz jsem do tehle hry namocil dost. :D ...

No, když už jsem si myslel, že mám většinu zákonitostí této hry v malíčku, tak jsem dostal takovou kopu nových informací, že jsem velmi rychle pochopil, že je toho ještě stále dost co objevovat. Teď mám s Dwarf Fortress pauzu, ale jinak je to neuvěřitelně komplexní a krásně propracovaná hra (ne zrovna po grafické stránce :) , ale v tom její hlavní síla není).

G-ladiator wrote:
Tak na tuhle věc čekám už pěkně dlouho.

Reply with quote  

PostPosted: 21:23 02. Sep 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Fryn wrote:
G-ladiator wrote:
Tak na tuhle věc čekám už pěkně dlouho.

Ono si ještě počkáš. Za těch 12 vyjde pouze "1. část", protože ještě nemají hotový Xen (a Deathmatch), ty vyjdou později.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 1144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]