Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:58 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1562 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105  Next
Author Message
 Post subject: Re: World of Tanks
PostPosted: 07:55 28. Jun 2012 
Ďábel
 Profile

Něco pro srandu :D :D

Attachments:
gallery_4116_6_5951.jpg
gallery_4116_6_5951.jpg [ 170.29 KiB | Viewed 3202 times ]

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
Reply with quote  

PostPosted: 14:24 28. Jun 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Byť byl Ferda tankobijec pěkný nemotora, hrozně se mi ta příšera od Porsche líbí! Přidám pár zajímavostí...

"Obsluha nepřátelských protitankových děl utekla po několika neúčinných výstřelech na naše stroje (Ferdinandy)."

Zpráva velitele 656. schwere Panzerjäger Abteilung, Böhma ze dne 19. 7. 1943

Stroje Ferdinand ze 653. schwere Panzerjäger Abteilung zničily během období od Kurské ofenzívy do listopadu 1943 (do jejich stažení k přestavbě na verzi Elefant) celkem 582 sovětských tanků, 344 protitankových děl, 133 děl, 3 obrněné automobily a 3 letadla, zatímco jejich ztráty činily 13 strojů!

Maximální účinný dostřel kanonu byl 5,4 km. Zbraň dokázala ničit sovětské tanky na vzdálenost větší než 2000 metrů a u spojeneckých typů byla tato vzdálenost ještě větší.

A taky se mi líbí JagdTiger :D to je taky nechutná příšera

Síla čelního pancíře nástavby byla 250 milimetrů! Ostatní stěny byly potom silné 80 a strop 40 milimetrů. Čtvrtmetrová tloušťka čelního pancíře se dala srovnat pouze s pancéřováním bitevních lodí.

Kanon PaK 44 byl nejsilnější německou protitankovou zbraní celé války. Jagdtiger s ním dokázal ničit zejména spojenecké tanky na vzdálenosti, na které mu oni nemohly nijak ublížit. Jeho efektivní dostřel totiž činil více než 4000 metrů s průbojným střelivem a dokonce 8000 metrů s tříštivou municí.

Maximální rychlost stroje na silnici bývá udávána jako 38 km/h. Spotřeba potom činila 700 litrů na 100 km na silnici a až 1000 litrů v terénu.

Jeho čtvrt metru silný čelní pancíř nedokázal probít žádný nepřátelský stroj ani z nulové vzdálenosti zatímco Jagdtigeru na všechny střední tanky, jak sovětské tak spojenecké, stačilo už 3.500 metrů!

Zdroj: http://panzernet.net/

Asi si zas pořídím Hetzera a dokopu se aspon k tomu Ferdinandovi :)

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 09:51 02. Jul 2012 
Ďábel
 Profile

Hezké, ale zase moc neporovnávej reál a WoT. V reálu může být tank vychvalovaný a ve hře je to jinak. Na to vcelku doplatil T-34 a třeba Tiger (Ikdyž Tiger co tak sleduju není zase tak špatný jak někteří psali).
Na druhou stranu je fakt že Ferda ve WoT je drsný soupeř. Jen nesmíš používat svůj kamikadze styl a spíš se schovávat za zdi a do křoví a tak.

Jinak fajn zážitek ze hry, nikdy bych nevěřil, že s AMX 13 90 dostanu ocelovou zed. Ano stříleli do mě AMX12t, AMX 13 75 a další, ale i tak, ten můj pancíř je prostě slabý. :D

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.

Reply with quote  

PostPosted: 15:57 02. Jul 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Mě říkej že to nemám srovnávat :). Tiger P měl oproti realitě poloviční pancíř, Ve hře je spousta věcí vymyšlených! Některé kanony, věže... tu hru skutečně nelze pokládat za zdroj historických informací. Vemte si třeba Panthera a jeho nechutně dlouhý kanon (připomíná mi skoro dřevec). Takové dělo Panther nikdy neměl a co jsem četl tak ani žádné modifikace ho neměly.

Opravdu by se mi líbilo, kdyby existovala tanková simulace a opravdu se těším na WarThunder, který se o to zdá se pokusí (ted startují letadla, budou následovat tanky a lodě). Prý to hodlají všechno pak spojit v jednu hru a už se těším až mi bude na TS velitel tanků volat žádost o nálet Sturmoviků :).

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 21:21 02. Jul 2012 
Ďábel
 Profile

Au au nový tank sovětskách štíhačů SU-122-54 s podvozkem T-54.
To bude masakr :D

Image

Reply with quote  

PostPosted: 22:41 02. Jul 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Ve WoT maj nejspíše chybu, Bison totiž není to co ve hře. Bison totiž je označení pro Sturmpanzer 2! WoT "Bison" je Sturmpanzer 1.

Image

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 08:12 03. Jul 2012 
Urozený
 Profile

Ty z těch tanků budeš mít jednou trauma. :)

Reply with quote  

PostPosted: 08:44 03. Jul 2012 
Ďábel
 Profile

Missaku ty někdy řešíš, ale detaily. Jako by to nebylo jedno. Je to prostě Bison a je to. :)

Jinak to že WoT není simulace, ale arkáda se přece ví.

Víš jak těžké by bylo udělat přesně odpovídající simulaci? Ano pro fandy je to super, ale určitě by to nemělo tak širokou hráčskou základnu jak WoT, vzhledem k složitosti ovládání a tak dále.

Hry je třeba dělat jednoduché, příliš nenáročné na hardware, na prvním místě by měla být hratelnost. A dle mě tohle WoT splňuje.

Reply with quote  

PostPosted: 10:25 03. Jul 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

WoT je dobrá hra, která mě baví :), ale simulace by byla lepší :twisted: , aspon pro mě teda. Divil by jsi se Puxi, ale třeba takový WarThunder má už ted velkou základnu hráčů, desetitisíce betatesterů a další desetitisíce čekatelů. Oproti WoT ale nabízí jak simulaci, tak arkádu. Já osobně se nejvíce těším na mod popsaný níže, jediné co mě na něm trápí je Virtual Instructor, který je jak píší volitelný, ale doufám, že je to myšleno pro celou bitvu a ne pro jednotlivé hráče.

A to s tím Bisonem není detail! Probůh, to je jako by jsi napsal místo Tigera Leichtraktor. Jedná se prostě o úplně jiný stroj. Bison byl založen na podvozku Pz II, zatímco Sturmpanzer I ("Bison" ve WoT) na podvozku Pz I. Strmpz I je ona krabice co je na obrázku s tou KV 2, Bison je takovej ten nákladák, 3. tier německé arty, tedy Strmpz II. Zkusím jim do WoT napsat a uvidím co mi odpoví.

Mod pro Warthunder
Historical battles:The primary game mode, which allows players to gain in-game experience and unlock new content and gameplay features. Historicalbattlesoffer:
• Realistic physics that define the behavior of all objects, necessitating that all planes are subject to gravity, aerodynamics, and other factors;
• Individual flight models for every aircraft, created according to historically correct technical characteristics;
• Painstakingly reconstructed locations that represent the areas where the most crucial battles occurred during WWII;
• Theatres of war that define which planes, belonging to which countries, will face off in battle;
• Optional Virtual Instructor (designed to assist players in dealing with stalls and spins) and Mouse Aim system (an aircraft control mode that helps players of any skill level fly any plane simply and safely)

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 10:33 03. Jul 2012 
Ďábel
 Profile

Zase to tolik neprožívej missaku ;).

Reply with quote  

PostPosted: 10:54 03. Jul 2012 
Urozený
 Profile

-RoF- wrote:
Zase to tolik neprožívej missaku ;).

Nech ho nebo se nebudu mít čim bavit ráno u kafe.

Reply with quote  

PostPosted: 12:15 03. Jul 2012 
DM Thalie
 Profile

Je zřejmé, že WoT není žádnou HC simulací, na druhou stranu, nazívat ho arkádou (aspoň co si já pod tímhle výrazem představuju), je skoro až urážkou. Já osobně beru tuto hru jako velmi slušný mix mezi uvěřitelností a hratelností.
Co se týče věrohodnosti, tak u strojů, které skutečně vyjeli do boje, je ta úroveň víc než obstojná (nebudu se bavit o různých prototypech, už vůbec ne o tom co zůstalo jen na papíře), horší je to už s vybavením, které do nich lze ještě namontovat.
Třeba jako to extrémně dlouhé dělo u zmiňovaného Panthera (hádám, že se naráželo na 7,5 cm KwK 45 L/100, které bylo pokud vím také pouze ve stádiu plánování).
Pancéřování u Tigra (P) bylo však až 145 mm, takže tak drastický rozdíl (o celou polovinu) to zase nebyl (překládám, že těch 200mm si tvůrci přebrali z jeho stíhací verze Elefant).
Molly23 wrote:
... A to s tím Bisonem není detail! Probůh, to je jako by jsi napsal místo Tigera Leichtraktor. Jedná se prostě o úplně jiný stroj. Bison byl založen na podvozku Pz II, zatímco Sturmpanzer I ("Bison" ve WoT) na podvozku Pz I. Strmpz I je ona krabice co je na obrázku s tou KV 2, Bison je takovej ten nákladák, 3. tier německé arty, tedy Strmpz II. Zkusím jim do WoT napsat a uvidím co mi odpoví. ...

Mno, s tímhle bych byl docela opatrný :) . Ono s tím označováním Sturmpanzerů je to takové celé trochu ošemetné. V mnoha pramenech se uvádí Sturmpanzer I s "přezdívkou" Bison, stejně tak jako Sturmpanzer II (někde jsem viděl i označení Bison II). Někde na fóru WoT k tomu přímo byla diskuze, kde se naráželo na to co tu uvdíš ty, ale nějak to vychladlo, právě kvůli tomu co jsem tu zmiňoval výše.

Reply with quote  

PostPosted: 12:39 03. Jul 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

K pancíři Tigeru P...

"VK4501 (P), někdy též nazývaný Porsche Tiger, měl podvozek tvořený na každé straně šesti velkými pojezdovými koly celoocelového provedení, která byla zavěšena v párech. Vpředu se nalézalo kolo hnací, vzadu potom kolo napínací. Shora dosedal pás rovnou na pojezdová kola. Trup tanku byl tvořen svařenými rovnými pancéřovými deskami. Ta čelní byla silná 100 mm, boční a zadní potom 80 mm."

"Ferdinandy dosahovaly obrovské hmotnosti. Jenom nástavba posazená na originální podvozek vážila 15 tun. Její čelní stěna byla 200 milimetrů silná a boční stěny měly tloušťku 80 milimetrů. I na 100 milimetrů silné čelo podvozku byly přinýtovány dodatečné štíty o stejné tloušťce z nichž každý vážil 4500 kilogramů!"
(Elefant pak byla modernizovaná verze Ferdy (velitelská kopule, Zimmerit, kulomet MG 34 do čela stroje, širší pásy))

U těch sturmpanzerů fakt nevím, hledal jsem stroj pod heslem Bison SPG a když vyloučím odkazy na WoT tak mi to vyhazuje stroje Sturmpanzera I, II a dokonce i Grilla. Bison se těmto strojům možná říkalo právě proto, že používali stejnou zbran a to sIG 33 ráže 150mm.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 14:01 05. Jul 2012 
DM Thalie
 Profile

K pancíři Tigeru P, i když je pravda, že se tam nikde neuvádí jestli se jedná o čelní nebo jaké plátování. Kdysi dávno jsem ale narazil na popis Tigera (ne toho královského), který mě překvapil právě tím, že oproti klasickému Tigerovi měl čelní pancíř o poznání zesílen, což by celkem odpovídalo právě tomu s označením "(P)" (a ani bych se tomu nedivil, když se nejednalo o sériovou výrobu).

Jinak, snad se nepletu, ale Ferdinand vycházel právě z podvozku Tigera (P) (tudíž i jeho vylepšená verze Elefant).

Molly23 wrote:
... U těch sturmpanzerů fakt nevím, hledal jsem stroj pod heslem Bison SPG a když vyloučím odkazy na WoT tak mi to vyhazuje stroje Sturmpanzera I, II a dokonce i Grilla. Bison se těmto strojům možná říkalo právě proto, že používali stejnou zbran a to sIG 33 ráže 150mm.

Tohle vysvětlení by asi sedělo nejvíc.

Reply with quote  

PostPosted: 10:36 06. Jul 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Tiger P,nebo také VK4501 P je Porscheho (proto je tam to P) prototyp tigera, s kterým soutěžil proti firmě Henschel. Soutěžili už dříve na projektech menšího tanku, VK3001 P (Porsche) a VK3001 H (Henschel) (pokud by vás zajímal ještě třeba stroj VK3002 DB tak to je od Daimlera Benze). Porscheho Tiger neprošel armádními testy a tak se do armády zavedl Henschelův Tiger. Jenže chudák Porsche už stačil vyrobit 90 podvozků pro svého Tigera P. Armáda se rozhodna je tedy použít a vznikl stíhač tanků Ferdinand, pojmenován podle Ferdy Porscheho. Tiger P jako těžký tank, byl pouze prototyp a neúčastnil se bojů, Ferdinand už ano a právě ten měl zesílen čelní pancíř jak je psáno v citaci výše.

PS: Tohle mě trošku pobavilo :) tankisté nosili na uniformě lebky (všichni, ne jen Waffen SS) a k tomu měli na uniformě růžové doplnky. Lebky převzali od Pruských husarských pluků.

"Růžovou barvu coby svoji Waffenfarbe (barva zbraně) zdědilo tankové vojsko od motorizovaných přepravních jednotek. Těm byla růžová přidělena v rámci Reichswehru v roce 1919. V meziválečném období to byly právě jednotky motorizované přepravy, ze kterých se pod vedením Heinze Guderiana vyvinula německá Panzerwaffe a růžovou barvu převzala. Pro úplnost uveďme, že přepravním jednotkám poté byla přidělena barva světle modrá. Rozdělení barev jednotlivých druhů zbraní ovšem nebylo tak jednoduché jak by se mohlo zdát, o tom ale později."

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 1562 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]