Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:20 01. Aug 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Skyrim
PostPosted: 11:48 25. Mar 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Předchozí jsem nehrál, Bethesdu až tak nemiluju ;)

Reply with quote  

PostPosted: 12:29 25. Mar 2012 
Bůh
 Profile

N'wah!

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 12:31 25. Mar 2012 
Bůh
 Profile

Taky jsem předchozí TESy nehrál, ale skyrim se povedl

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 12:41 25. Mar 2012 
Bůh
 Profile

Image

Reply with quote  

PostPosted: 16:05 25. Mar 2012 
Bůh
 Profile

http://www.youtube.com/watch?v=no1fBQzVKQc&feature=g-vrec&context=G2ebe66bRVAAAAAAAAAg

jak nehrát skyrim

Reply with quote  

PostPosted: 23:52 07. Apr 2012 
Rytíř
 Profile

XŠevyX wrote:
Narazil jsem opět na chybu. V části hry, kdy se sejdou všichni významní lidi u stolu ve Vyšném (teď nevím jak je to dál kruci :D prostě tam, jak jsou Šedovousí) tak po rozhovorech se mi hra prostě jak kdyby lagne a všichni jen sedí a čumí na ostatní u stolu. Nejde se zdvihnout ze židle ani žádná jiná akce. Nevíte někdo co s tím .?

Ani ten load nepomohl... prostě se nakonec pohádají a je tucho.. Všichni sedí u stolu jako bez duše a nejde nic dělat (mluvit, stanout ze židle, pozabíjet je) prostě nic. nevím co s tím, nestalo se to někomu taky třeba .?

Reply with quote  

PostPosted: 02:47 08. Apr 2012 
Rytíř
 Profile

Tak problém vyřešen. Pomohlo jen neustále drcení tlačítka F5 a následné nahrávání pozic. (píšu to zde pro ty, kteří budou mít možná stejný problém)

Reply with quote  

PostPosted: 20:27 08. Jun 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tak jsem "dohrál" Skyrim - lvl 26, mág na destrukci s troškou restoration. No... zkrátka druhá hra od Bethesdy a řekl bych, že ti kluci neumí vytvořit dobré RPGčko.

Reply with quote  

PostPosted: 20:42 08. Jun 2012 
Bůh
 Profile

ve skyrimu jde o cestu, ne cíl

hnát se jako buvol za zabitím alduina umím taky, udělal jsem to na levelu 18 za nordku na obouručák ale pokud jsi neprozkoumal všechny možnosti co ta hra nabízí tak nevím co vykládáš o špatné hře, skyrim je jedno z nejlepších single rpg co jsem měl možnost hrát

Reply with quote  

PostPosted: 21:26 08. Jun 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Opinions. Gotta love them.

Řekl bych, že hodně záleží na tom, co od té hry, kdo čeká. Mě se taky Skyrim příliš nelíbí.

Reply with quote  

PostPosted: 21:28 08. Jun 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Já šel na to, co mě zajímalo...

Dokončení finálního questu bylo způsobeno tím, že poslední tři části questu se hrají v kuse, což jsem nechtěl. Nutno dodat, že hlavní dějová linka má své hezké momenty.
Dungy jsou všechny jen s jednou cestou. Vejdeš, projdeš, výjdeš. Střídají se tak čtyři druhy potvor (draugové, pavouci, banditi, falmor) občas doplněné o něco "místního" (v pár kouscích). Takže prolezení každé jeskyně mě nezaujalo. U dračích slov jsem postupoval tak jak u všeho a nezakládal si na sesbírání všech, takže v určitém momentu i toto přestalo být motivátorem k prolezení každého dungu.
Frakce - já ty hry hraju s tím, že hraju nějaké jednoduché RP postavy. Hrál jsem mága, takže cech zlodějů mě nezaujal. Cech válečníků také ne. Dark Brotherhood jsem vyvraždil (defakto jen průchod jedním dungem :D ). U mágů jsem začal na devítce a už na jedenáctce byl arcimágem. Sbírání masek dračích kněžích mě docela bavilo :)
Občanská válka - už počáteční výběr strany je trošku "vtipný" (přidat se k někomu kdo mi chtěl jen tak setnout hlavu? Kurva ne!). Dobytí Whiterunu je celkem epické, ale pak se to změní jen na vybíjení pevností, kde se akorát spawnují noví vojáčci. Nakonec finální bitva, která mi ale nepřišla o moc lepší než Whiterun, možná i horší.
Celkově mi nesedlo, jak si každý sedne na prdel z toho, že jsi Dovahkin a spamuje to questy. Dál pak jak hra spamuje questy a ty je nemůžeš zrušit. A když questy neřešíš, tak to nikoho netrápí. Co na tom, že ti Daedric poručil, abys našel kněze, nebo ti něco provede. Co na tom, že máš brzy dorazit k pevnosti a osvobodit zajatce. Času dost.
Dál jsou pak jednotlivé úkoly takové dosti "naivní". Nikdo tě nijak nepodrazí, nikdy tě neoklamou se zadáním. Prostě když někdo řekne, že tam ten je zlej, tak je fakt zlej. Kdo by to byl řekl, nuda. Snad jedinou výjimkou je (ne)zabití mistra Greybeards, nad kterým se dá nějak více hloubat.
Craft mě osobně moc nezajímal (můžu nad ním tvrdnout na TH :D ). Sbíral jsem některé unikátky (třeba Dawnbreaker vypadá hezky, to mě docela nutí k zamyšlení nad druhým hraním za nějakého bijce), kupoval domy a vyzdoboval je vybavením. To bylo docela zajímavé.

Zkrátka - je to hezký svět. Hezky to vypadá, je to i docela zaplněné. Boj byl zajímavý (leč absence krytu u dvou zbraní mi přišla na hlavu), magie byla obzvlášť chytlavá (ten pocit, že fakt ovlivňuju, co v který ruce cástí :) ). Problém vidím v RPG stránce - hlavní linie zní sice epicky, ale je svým způsobem dost jednoduše projitelná. Ostatní questy nepřekvapí - jdi tam, sežeň tohle/zabij tamtoho zloducha. Zvraty žádné (pokud nepočítáte s tím, že by sehnání něčeho mohla být jen příjemná procházka - samozřejmě, že po vás vždy něco jde). Občanská válka je taková nijaká a zásadně neovlivňuje hru, v klídku můžete questit pro šéfa nepřátelské frakce (a ačkoliv jindy každý ví, že jste dovahkin apod., tak teď nikdo neví, že bojujete za nepřátelskou stranu).

Systém fajn, mlácení potvor dokolečka jde, příběh a pořádné questy a děj se nedějí. Osobně bych Skyrim bral jako beta verzi světa a náčrtů dějových linií, který by měl někdo vzít a pořádně opříběhovat a oquestit.

Reply with quote  

PostPosted: 22:01 08. Jun 2012 
Bůh
 Profile

G-ladiator wrote:
Opinions. Gotta love them.

Řekl bych, že hodně záleží na tom, co od té hry, kdo čeká. Mě se taky Skyrim příliš nelíbí.

to je pravda, není to pro někoho kdo nemá rád volný svět a nelinární děj, narozdíl od rpg typu bladurs gate, které vodí hráče za ručičku po předem nalinkovaných cestách je skyrim naprosto volná záležitost. mám například charakter na levelu 60 aniž bych si vůbec ještě aktivoal dračí quest a draci se mi ve světě nevyskytují

svoboda volby uplně ve všem, což sebou samozřejmě nese neduhy ve formě slabší výpravy příběhu, ale tak je to v každé sandbox hře, od GTAček až po skyrim

Reply with quote  

PostPosted: 22:05 08. Jun 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

GTAčko aspoň obvykle zohledňovalo nějakou příslušnost k nějaké frakci atd., Mount & Blade je sandbox docela velký, ale taky dokáže počítat reputaci a dle toho nějak upravovat ty možnosti.

Jako není to úplně nejhorší hra, ale říkat tomu RPG mi příjde jako nadsázka, jelikož se tam RP moc neděje, jen tě lidi někam posílají atd.

EDIT: a v GTAčku se taky podvádělo, došlo k tomu, že tě někdo měl zabít, nebo se něco zesralo, sice v rámci scénáře a bez ovlivnění, ale aspoň něco.

Reply with quote  

PostPosted: 22:10 08. Jun 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Já šel na to, co mě zajímalo...

Dokončení finálního questu bylo způsobeno tím, že poslední tři části questu se hrají v kuse, což jsem nechtěl. Nutno dodat, že hlavní dějová linka má své hezké momenty.
Dungy jsou všechny jen s jednou cestou. Vejdeš, projdeš, výjdeš. Střídají se tak čtyři druhy potvor (draugové, pavouci, banditi, falmor) občas doplněné o něco "místního" (v pár kouscích). Takže prolezení každé jeskyně mě nezaujalo. U dračích slov jsem postupoval tak jak u všeho a nezakládal si na sesbírání všech, takže v určitém momentu i toto přestalo být motivátorem k prolezení každého dungu.
Frakce - já ty hry hraju s tím, že hraju nějaké jednoduché RP postavy. Hrál jsem mága, takže cech zlodějů mě nezaujal. Cech válečníků také ne. Dark Brotherhood jsem vyvraždil (defakto jen průchod jedním dungem :D ). U mágů jsem začal na devítce a už na jedenáctce byl arcimágem. Sbírání masek dračích kněžích mě docela bavilo :)
Občanská válka - už počáteční výběr strany je trošku "vtipný" (přidat se k někomu kdo mi chtěl jen tak setnout hlavu? Kurva ne!). Dobytí Whiterunu je celkem epické, ale pak se to změní jen na vybíjení pevností, kde se akorát spawnují noví vojáčci. Nakonec finální bitva, která mi ale nepřišla o moc lepší než Whiterun, možná i horší.
Celkově mi nesedlo, jak si každý sedne na prdel z toho, že jsi Dovahkin a spamuje to questy. Dál pak jak hra spamuje questy a ty je nemůžeš zrušit. A když questy neřešíš, tak to nikoho netrápí. Co na tom, že ti Daedric poručil, abys našel kněze, nebo ti něco provede. Co na tom, že máš brzy dorazit k pevnosti a osvobodit zajatce. Času dost.
Dál jsou pak jednotlivé úkoly takové dosti "naivní". Nikdo tě nijak nepodrazí, nikdy tě neoklamou se zadáním. Prostě když někdo řekne, že tam ten je zlej, tak je fakt zlej. Kdo by to byl řekl, nuda. Snad jedinou výjimkou je (ne)zabití mistra Greybeards, nad kterým se dá nějak více hloubat.
Craft mě osobně moc nezajímal (můžu nad ním tvrdnout na TH :D ). Sbíral jsem některé unikátky (třeba Dawnbreaker vypadá hezky, to mě docela nutí k zamyšlení nad druhým hraním za nějakého bijce), kupoval domy a vyzdoboval je vybavením. To bylo docela zajímavé.

Zkrátka - je to hezký svět. Hezky to vypadá, je to i docela zaplněné. Boj byl zajímavý (leč absence krytu u dvou zbraní mi přišla na hlavu), magie byla obzvlášť chytlavá (ten pocit, že fakt ovlivňuju, co v který ruce cástí :) ). Problém vidím v RPG stránce - hlavní linie zní sice epicky, ale je svým způsobem dost jednoduše projitelná. Ostatní questy nepřekvapí - jdi tam, sežeň tohle/zabij tamtoho zloducha. Zvraty žádné (pokud nepočítáte s tím, že by sehnání něčeho mohla být jen příjemná procházka - samozřejmě, že po vás vždy něco jde). Občanská válka je taková nijaká a zásadně neovlivňuje hru, v klídku můžete questit pro šéfa nepřátelské frakce (a ačkoliv jindy každý ví, že jste dovahkin apod., tak teď nikdo neví, že bojujete za nepřátelskou stranu).

Systém fajn, mlácení potvor dokolečka jde, příběh a pořádné questy a děj se nedějí. Osobně bych Skyrim bral jako beta verzi světa a náčrtů dějových linií, který by měl někdo vzít a pořádně opříběhovat a oquestit.

že tě nikdy nikdo nepodrazí s tím bych nesouhlasil, několik postav co hráli dvojí hru jsem už potkal a napálili mě ;)

A k těm domkům artefaktům a tak dále, skyrim je přístupný modifikacím. Já osobně jsem strávil asi 3 hodiny na netu hledáním pěkného domku a nakonec jsem si našel pěknou horskou chatku severozápadně od riftenu, tu si implementoval a v ní "bydlím" a jsem spokojený

modifikací jsou mraky a to přináší do hry uplně jiný rozměr. Co se mi nelíbilo jsem si upravil nějakou modifikací, například jsem si odstranil nutnost cpát do každého receptu na vaření sůl a rázem bylo lovení jelenů fajn a ty opečená stehna z nich se hodí a tak dál :)

a šušká se pořád o multiplayer modu a jestli vyjde, snad si to i na steamu koupím, protože s možnostmi otevřeného světa musí být mulťák jedna báseň

Reply with quote  

PostPosted: 22:22 08. Jun 2012 
Bůh
 Profile

ⓂⓊⓉⓁⒾⓅⓁⒶⓎⒺⓇ ⓈⓀⓎⓇⒾⓂ :shock:

SEM S TÍM ! ! !

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 144 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]