|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 08:17 04. Jul 2011 |
|
|
Měl bych jeden dotaz a nechce se mi kvůli toho zakládat novy topic. Zajímalo by mně, proč nemůžou postavy se zlým přesvědčením používat svaté symboly některých bohů. U Juany a třeba Dei-Ananga to chápu, ale třeba Morus,Thal? Tohle by měli být neutrální bohové ne? A tudíž když je můžou vyznávat "dobré" charaktery, tak by stejnou možnost měli mít i ty "zlé". Díky za odpověď.
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 08:25 04. Jul 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 11:50 04. Jul 2011 |
|
|
Já moc nechápu to omezení ani u těch obrácených přesvědčení, protože to zabraňuje krásné hře, kdy se může kněz zlého boha vydávat za kněze boha dobrého a páchat tak značné škody 
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 12:45 04. Jul 2011 |
|
|
To celkem chápu, že asi kněžka Juany nebude skrze lebku posvěcenou Zeirem, zavěšenou na krku, povolávat nemrtvé 
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 12:58 04. Jul 2011 |
|
|
Grunt na to přišel. Je to obdobné jako že dnešní evangelický kněží neběhají po městě s taškami plnými woodoo panenek a naopak nějakej satanistickej papaláš nepobíhá s obrázkem panny Marie nebo ukřižovaným kristem... Pokud někdo chce "hrát si na vychcánka" kterej káže vodu a pije víno, tedy hodnýho kněze roznášejícího zlo a zkázu (či naopak), tak nevidím důvod proč do toho tahat symboly jednotlivých božstev a když už nic tak ať bušej UMD... (časté pro rogue - tedy i špehy a infiltrátory kde koho napadne)
Snažíme se podporovat archetypálnost postav, tedy dobrej kněz je dobrej kněz, zlej zase zlej, neutrál je kupodivu neutrál... Nevidím důvod proč podporovat opačný přístup ke hře. Chápu že PGčka utřou a jejich zákoně dobrý klerik si toho náčelníka kostlivců nevyvolá, ale bohužel...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 13:57 04. Jul 2011 |
|
|
Já to myslel tak proč symboly dobrých bohů jsou pro: dobrý+neutrální symboly neutrálních jsou pro: dobrý + neutrální symboly zlých: pro zlé...
Například nechápu proč by zlá postava nemohl používat symboly od Thala, Moruse... atd..
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:02 04. Jul 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
No jen tak čistě teoreticky mi příjde, že reálie stanovují, že zlo stojí samo, proti zbytku (tzn. i proti neutrálům). Thal se zlo snažil jakž takž uvěznit a zabránit tomu, aby mohli nějak více zasahovat do světa, takže aby jeho symboly nosil někdo zlý, to asi ne. Lilith a Morus mají víceméně svět činit "veselejším" místem (to že je Lilith poněkud nevypočitatelná potvora, to je detail), kdežto zlo ho asi veselejším neučiní.
_________________ .
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:28 04. Jul 2011 |
|
|
tak ono záleží na úhlu pohledu co je veselé a co ne  Ale jinak poměrně rozumná odpověď...
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:33 04. Jul 2011 |
|
 |
Rytíř |
|
|
ale zeir prece podle realii je i zlej a i dobrej ted by mohly jeho knezi nosit ruzne symboli 
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 15:12 04. Jul 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Naopak ještě to zpřísnit. Pěkně symboly neutrálních bohů jen pro neutrály a symboly dobrých jen pro dobré. To je můj názor. Co si má co nějakej Dei Ananagův papaláš používat hůlky určené pro Azharovo druidy? Pche
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 15:51 04. Jul 2011 |
|
|
Taky řešení.. ale ať je to fér
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:28 04. Jul 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Zrovna u symbolů mne nikdy ani nenapdalo použít jinej než boha, kterého mám napsaného v u své postavy. Použít jiného mi přišlo proti logice - síla ze symbolu je jakýmsi hromosvodem jeho moci. I když lze předpokládat, že víra v Juanu nevylučuje použití jejího blízkého boha, ae i tak mi přišlo prostě logické tam netahat jiné, a že se mi některé zlounské líbily.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 18:05 04. Jul 2011 |
|
|
Nemyslím že by to teď bylo nastaveno nějak špatně. Pokud se mýlím, prosím uveďte nějaký do očí bijící příklad. Pokud bude iniciativa hráčů v tomto směru velká, tak namísto použití dobrý/neutrál/zlý zaměníme za panteon bohů a bude klid, pak každej klerda bude používat jen co je jeho...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 19:35 04. Jul 2011 |
|
|
Pokud symboly mají nějaké konkrétní schopnosti svázané s daným bohem, pak samozřejěm omezení chápu. Symboly jsem ve hře neviděl a ty, se kterými jsem se setkal na jiných serverech byly vesměs jen !na ozdobu" (a u těch bych žádné omezení nedával). Na UMD jsem zapomněl, to je pravda - rogue ani bard není moje preferovaná classa  Nějak nevidím spojistost s archetypálními psotavami a nemožností užívat předměty.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 19:42 04. Jul 2011 |
|
|
Já to myslel tak, že nechápu proč muže například Thalův symbol používat dobrá a neutrální postava ale zlá ne. Pokud je to tak, že holt Thal a jiní neutrální bohové mají podstatně blíže k dobru (což moc nechápu), než ke zlu a proto jej nemohou zlé postavy používat a je to takto ve světě pevně zakotveno, tak pak ok 
|
|
Top |
|