Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 10:43 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 01:00 07. Feb 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
Myslím, že současní bossáaci jsou daleko lepší, než ti předchozí....

V podstatě ano.

Quote:
Asi vím, co nalk myslel ..... Boss by měl mít velkou disciplínu, ale měl by jít srazit..... atd.... Ale musela by to bt opravdu klika.

Přesně takto.

Reply with quote  

PostPosted: 01:05 07. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Krysak wrote:
Myslím, že současní bossáaci jsou daleko lepší, než ti předchozí....

V podstatě ano.

Quote:
Asi vím, co nalk myslel ..... Boss by měl mít velkou disciplínu, ale měl by jít srazit..... atd.... Ale musela by to bt opravdu klika.

Přesně takto.

Zastávám názoru že boss je více než npc a určitě by srazit jít neměl :!: :!: ..pak by postrádaly veškeré úpravy smysl :shock: .. a vážně, váš by to bavilo? Srazit bosse, dávát mu zákeřný atd? Vážně? Prosím další návrhy jak si usnadnit hru .. sem s nima .. :roll: :roll:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 01:09 07. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Mit šanci ho srazit ---- ma tolik zivotu ze ho polechtáš.... a Být nesrazitelný je rozdíl....

Reply with quote  

PostPosted: 01:17 07. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Krysak wrote:
Mit šanci ho srazit ---- ma tolik zivotu ze ho polechtáš.... a Být nesrazitelný je rozdíl....
Ovsem s tim ze bojovnik muze pokus o srazeni opakovat kazde kolo... Caryfuk ma nekolik (malo) pokusu (vic kouzel na medit nema). :)

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 01:21 07. Feb 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Pokud vím...
bossové se staví na určitý ideální rozsah lvlů, kdy by asi měli jít dát a kdy dají postavám určité zkušenosti. Na ST se mi stávalo, že jsem byl poprvé u bosse, ale už na tak vysokém lvlu, že jsem dostal zanedbatelné XP. Předpokládám tedy, že je to dokladem toho, že bosse je vhodné zabíjet na XP jen v určitém rozmezí lvlů, NT to má pokud vím stejně.

Nemělo by tedy být těžké, si pro skupinu lvlově podobných bossů sestavit jakási možná dosažitelná čísla pro postavy v daném rozmezí lvlů. Dle těch čísel pak vyhnat bez imek staty bossů natolik, aby to pro dané lvly bylo téměř totožné s imkou, jen by tam byla nějaká malá šance, že se to či ono haluzoidně povede.

Že je boss něco extra, a proto je třeba ho zaimkovat, neberu - nedává mi to RP smysl. Např. pokud potkám krysího krále na nízkém lvlu, tak mi asi savne kouzlo a nepůjde mi srazit. Ale pokud potkám krysího krále na 40ce, tak očekávám, že zemře jen na pouhý zlý pohled postavy, protože je to pořád jen krysa. Imky toto znemožňují.

Boss je to, co hlásá jeho popisek. Je to náčelník své rasy, matka nějakých potvor, či něco obdobného. Měl by tedy v rámci logiky mít či nemít stejné imky jako jeho rasa běžně má (nemrtvák bude mít samozřejmě pořád různorodé imky, ork bude prakticky bez imek). Samozřejmě jakožto nejelitnější zástupce své rasy bude něco extra, ale pořád nebude zázračně zcela na jiném polobožském lvlu.

Takže místo imunit vychytanější nastavení statistik. Pro ty správné lvly to může být risk, který může přinést nečekaný zisk. A pro vyšší lvl, který by tam náhodou zabloudil, to je o logice věci.

Reply with quote  

PostPosted: 01:23 07. Feb 2014 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Já bych se Nalka zastal, nejsem si jistý že chce ULEHCIT hru. Spíš mu, stejně jako mě, přijde nuda dívat se pět minut na bezzubýho bosse (= tank ho tankuje), kterak stojí a čeká, než mu tři DD okolo nasází těch 3+ k HP...fakt nuda.

První tah, ok. Druhý tah, ok. Ale desátý, dvacátý, kdy je všem lidem v partě jasný, že prostě bosse ubít je jen otázka pěti a více minut...je nuda.

Btw - a dávát bossovi zákeřňáky by jít mělo (až na nemrtváky). Jinak to akorát shazuje DEXaře a preferuje STR buildy.

Prostě když má boss "milion" HP, tak ať je aspoň "rychle" zabitelný. Pokud má bejt každej boss navíc tvrdej jak archilich (imky na všechno, včetně ele zranění), tak ať má zase desetinu stávajících HP.

P.S.
Prosba pro tvůrce spawnů - opravdu je nutné dávat potvory s instant killem do grup? Například bodak (ale platí to i pro "nemrtvý" rytíře a další co nečarují, ale spamují instant killy). Fakt jich musí být na hromadě několik?

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 01:33 07. Feb 2014 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Já si myslím že důležitá je logika věci, pokud je boss čaroděj tak mi příjde hloupé aby měl výcvik a nebo nešel srazit....

Reply with quote  

PostPosted: 01:34 07. Feb 2014 
Urozený
 ICQ  Profile

Já se tedy s bossama utkávám jen VELMI zřídka, ale vždycky se mi více líbila myšlenka "boss encounterů" více než myšlenka bossů. Místo jednomu hypersilnému NPC by hráči bojovali proti skupině nadprůměrně silných NPC s AI napsanou pro daný encounter.

Reply with quote  

PostPosted: 06:57 07. Feb 2014 
Ďábel
 Profile

Nebo naskriptovaný boss, u kterého se musí vědět, jak na něj (třeba každé páté kolo kolem sebe hodí hellball ;)

IC imky bossu samozřejmně nedávají smysl. Nicméně OOC ano. Pokud by slaboučcí bosíčci byly pro vyskoké levely na insta kill, znamenalo by to, že vysokému levelu hledajícím penízky by se na čas vyplatilo pufnout něco malého ještě víc, než se to vyplatí nyní. Takže by vysokej level ještě raději vyluxoval lowíkům bosse, na kterého by tak tak měli.

Takže chápu návrh z hlediska logiky světa, ale z hlediska logiky hry bych se spíš snažil high levely demotivovat od návštěv pro ně nízkejch bossíků, než se znažit aby jejich low-boss hunt byl pro ně příjemňoučštější.

Reply with quote  

PostPosted: 09:12 07. Feb 2014 
Velmistr
 Profile

Nalkanar wrote:
http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?p=223935#p223935
2) Absence alternativních nebojových výdělků
Balíky a sběr?

Reply with quote  

PostPosted: 09:17 07. Feb 2014 
Urozený
 ICQ  Profile

kokosak wrote:
Takže chápu návrh z hlediska logiky světa, ale z hlediska logiky hry bych se spíš snažil high levely demotivovat od návštěv pro ně nízkejch bossíků, než se znažit aby jejich low-boss hunt byl pro ně příjemňoučštější.

Například tím, že by se nastavil despawn bosse, pokud má postava moc vysoký lvl?

Reply with quote  

PostPosted: 09:51 07. Feb 2014 
Ďábel
 Profile

G-ladiator wrote:
Například tím, že by se nastavil despawn bosse, pokud má postava moc vysoký lvl?

...a jde sama

Reply with quote  

PostPosted: 09:52 07. Feb 2014 
Bůh
 Profile

G-ladiator wrote:
kokosak wrote:

To nevím, zda je dobré řešení, pak nebude mít bosse nikdo a budou brečet všichni.

A ještě by to někdo dělal schválně. :roll:

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

Reply with quote  

PostPosted: 10:00 07. Feb 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Já si myslím že důležitá je logika věci, pokud je boss čaroděj tak mi příjde hloupé aby měl výcvik a nebo nešel srazit....

Přesně tak.
edit nicméně pro odolnost bossů bych respektoval výcvik, ale ne imunitu

klobouk wrote:
Nalkanar wrote:
http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?p=223935#p223935
2) Absence alternativních nebojových výdělků
Balíky a sběr?

Třeba.

Reply with quote  

PostPosted: 10:10 07. Feb 2014 
Urozený
 ICQ  Profile

Puxina wrote:
To nevím, zda je dobré řešení, pak nebude mít bosse nikdo a budou brečet všichni.

A ještě by to někdo dělal schválně. :roll:

Myslel jsem to tak, že by se despawnoval v přítomnosti high-lvlu a když by přišel někdo se správným lvlem, tak by se naspawnoval. Nevím, jestli je to možné naskriptovat jestli to nebdue nějak moc zatěžovat server.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]