Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 02:35 01. Nov 2024

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 13:55 04. Dec 2014 
Velmistr
 Profile

Zeerit wrote:
Ty jednozónové jeskyně jsou super, lvlení low postav je mnohem větší zábava od té doby. Společně s přidáním pouště se dá postava vylevlovat 1-20 teď mnohem pohodlněji.

a už funguje proměna ?

Reply with quote  

PostPosted: 13:57 04. Dec 2014 
Ďábel
 Profile

Aby zazněl pohled trochu z jiné strany. Naprostou většinu XP je pro moje postavy z časovek, takže xp za moby mě nemusí přímo trápit... ale vidím kolem sebe víc než dost postav, co "shání partu". Protože nejenom, že potřebují někoho s odpovědným buildem, potřebují i aby dotyčný byl zhruba stejného levelu. Nižší level se dá vzít do dungu jednou, aby se mu to ukázalo, pak je jakákoli asistence kontraproduktivní.

Z mého osobního (zdůrazňuji) pohledu nemá v tomto stavu smysl chodit do dungu na expy. Má smysl do něj chodit pro suroviny na craft, případně solově pro výdělek.

Reply with quote  

PostPosted: 14:26 04. Dec 2014 
Urozený
 Profile

rosnicka wrote:
a už funguje proměna ?

Ne, u druida toho je vícero co je potřeba opravit aby to odpovídalo tomu co je v mechanice a hádám, že až se tak stane, tak to uvidíme v novinkách a bude relvl party.

Reply with quote  

PostPosted: 14:51 04. Dec 2014 
Obyvatel
 Profile

kokosak wrote:
Z mého osobního (zdůrazňuji) pohledu nemá v tomto stavu smysl chodit do dungu na expy. Má smysl do něj chodit pro suroviny na craft, případně solově pro výdělek.

Ten výdělek s tím souvisí. Mě třeba nebaví zabíjet low bosse a před ním low mobby (za které nejsou právě ani ty zkušenosti), abych si něco vydělala sama.

Proto jsem právě myslela ty "lehčí dungy" - pro postavu by to byla výzva, ale ne nezvládnutelná, měla fajn zkušenosti (a hráč by věděl, že se někam posouvá) a ještě by si vydělala tolik, aby si poplatila lektvary, co vypila, šípy, co vystřílela a možná by jí něco málo zbylo a našetřila si postupně na lepší výbavu. Trvalo by jí to dýl, nebyla by milionář, ale v pohodě by fungovala a bavila se. (Ale hlavně by to byla možnost, aby nikdo nemusel chodit zabíjet bosse lowíkům)

"Těžší dungy" - vyžadovaná parta, ale za to by tam byl postup o něco rychlejší a odměna na konci by za tu námahu stála - např. právě výbava, mnohem více peněz, třeba i suroviny do craftu - to už by záleželo na tvůrcích.

Umožnilo by to hru sólo, když není zrovna co jiného dělat nebo prostě na ní jen má hráč chuť i by to stále podporovalo tvorbu party, protože odměna by byla hodně lákavá a sám by to tam nikdo na svém lvl nezvládl. Také je to jen můj názor a můj pohled na věc :)

Moje <3 https://youtu.be/EugpuiJFfKo

Reply with quote  

PostPosted: 15:01 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tohle právě plní ta zvířecí doupata, jestli to někdo nezvládá ani tam, tak to asi bohužel...

Reply with quote  

PostPosted: 15:25 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Rejty wrote:
Hraní na low levelech se dost zjednodušilo, navíc přibylo dost dungeonů typu doupě nějaký zvířat, tam rozhodně parta o 4 postavách vyžadována není, časem to přibude i pro vyšší úrovně.

Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li pod toto spadá třeba doupě wyvern, klepetnatců a nebo skogrovských štírů. Osobně si nedokážu představit, aby tam šla postava sama na lvl tomuto dungu odpovídající a přežila tam. Takže zatím je to tak, že buď ve velké partě a nebo sólo na mnohem vyšším lvl, ale s odměnou 1 exp/ potvoru.
Já nepotřebuju pro postavu nějaké statisíce expů denně, ale na druhou stranu vyjít si na lov, mlátit se 2 hodiny s potvorama a výsledný zisk 500exp? Přitom to ani tak není žádná klikačka, pořád se musím soustředit, pořád využívat lékárny, dovednosti atd. Pokud potvora postavu skoro rozsápe a postava jen tak tak přežije, 1exp asi nebude ta pravá odměna. Však ne nadarmo platí "co nás nezabije, to nás posílí". Ale při 100+k exp na lvl opravdu 1 exp za posílení moc neberu.

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 15:40 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Barbar321 wrote:
Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li pod toto spadá třeba doupě wyvern, klepetnatců a nebo skogrovských štírů. Osobně si nedokážu představit, aby tam šla postava sama na lvl tomuto dungu odpovídající a přežila tam. Takže zatím je to tak, že buď ve velké partě a nebo sólo na mnohem vyšším lvl, ale s odměnou 1 exp/ potvoru.
Já nepotřebuju pro postavu nějaké statisíce expů denně, ale na druhou stranu vyjít si na lov, mlátit se 2 hodiny s potvorama a výsledný zisk 500exp? Přitom to ani tak není žádná klikačka, pořád se musím soustředit, pořád využívat lékárny, dovednosti atd. Pokud potvora postavu skoro rozsápe a postava jen tak tak přežije, 1exp asi nebude ta pravá odměna. Však ne nadarmo platí "co nás nezabije, to nás posílí". Ale při 100+k exp na lvl opravdu 1 exp za posílení moc neberu.

Tak jestli považuješ klepetnatce, vyverny a zelené štíry za low dung o jedné lokaci... tak nevím co odpovědět.

Už nevím jak vysvětlit to, že se musí na epických úrovních upravit xp systém.

Reply with quote  

PostPosted: 15:45 04. Dec 2014 
Obyvatel
 Profile

Jen jsem chtěla ještě jednou podotknout, že vše souvisí se vším :) S lowíkem jsem spokojená a s vyšším lvl si budu muset počkat, ale určitě to nakonec bude stát za to :D

Moje <3 https://youtu.be/EugpuiJFfKo

Reply with quote  

PostPosted: 15:46 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

kokosak wrote:

Souhlasim. Do dungu take jdu pouze pro penize - jednou za cas. Jdu pouze do dungu ktere znam - i tak je tam vazne riziko moznych potizi (Mr. Lag a Mr. vsevedoouci AI).

Niareta wrote:
... konkrétní případ – mého přítele. Stejně jako já má rád kombinaci hraní role a zabíjení potvor. Když se přihlásí, obejde město, zjistí, že je prázdné. Jde zabít jezevce – ale ouha, jezevec zabil jeho. Na vyšší úrovni ho jezevec sice nezabil, ale on zabil jen jezevce a dostal 1exp, což ho samo nebavilo. Parta se mu shání těžko, má méně času, takže lidé, s kterými chvíli někam chodil, mu po pár dnech utekli, že pro svůj nízký lvl už s nimi nemohl (nepřežil by a měl by podobně jak za jezevce, co zabil sám). Nezbývalo než vrátit se zpět do města a hledat někoho na rp – když nenašel -> odhlášení a v jeho případě i odrazení od hraní na měsíc, aby se to za měsíc opět opakovalo.
Jsem rad ze tu Nazyia uvedla priklad zoufaleho hledani interakce i nekoho jineho - protoze doposud kdyz jsem napsal neco podobneho tomu co vykreslila, tak mi bylo objasneno ze je to "protoze fujflink". Tedy, predpokladam ze ten pritel Nazyii nehraje fujflink postavu. ;)

Objevovani lokaci postrada smyslu kvuli vyse uvedene dvojici lagu a AI: tezko neco objevovat stylem, kdy musim vybit vsechny mobky v pruchozi lokaci, na to vsak spotrebuji 1/4 az 1/3 vsech namemorovanych kouzel (u vyssich kruhu klidne polovinu), ztratim na tom pul hodinu cas (s kontextem ze kouzla na postave nevydrzi vecne), za kazdeho moba ziskam obcas i 1 xp a vlastne se o lokaci dal uz musim vracet protoze je nutno pocitat s respawnem mobu (nedej boze ze jde o dungeon se selhanim kouzla protoze podtemno 20%).

Vysledek je takovy ze misto nwn hraji nezalidnene The Sims: vetsinu casu zkousim nekde potkat nejakou (jakoukoli!) postavu s kterou jde alespon prohodit rec. Nejcasteji narazim na kokosauv vytvor, s kterym rec prohodit ani nejde. :) (1)

Ono ve vysledku to nakonec vypada ze jsem vlastne poradal IC deni pribehu jen kvuli tomu abych vyzebral na chvili nejakou pozornost jine(ho) PC a k tomu par casovek. Tohle smerovani me poburuje, takovyto styl zebrani (o pozornost) opravdu nedavam.

Ono to moje "oblibene kolecko" je hostinec Kel, mesto Kel, lodi do Karathy, projiti Karathy - a odlog. O vic se nema smysl starat. Takovychto kolecek jsem uz udelal nepocitane s identickym vysledkem: nelze potkat nikoho.

(1) Zduraznuji ze nejde o problem hrac-hrac, lec o me vnimaji jim hrane postavy, ktera leze na nervy postave i hraci.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 15:55 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Rejty wrote:

Tak jestli považuješ klepetnatce, vyverny a zelené štíry za low dung o jedné lokaci... tak nevím co odpovědět.

Už nevím jak vysvětlit to, že se musí na epických úrovních upravit xp systém.

V pořádku, to je to, co jsem chtěl vědět tj. že je opravdu v plánu úprava xp systému pro epiky. Budou pak aspoň místa, kam se vyplatí chodit sólo, bude tam přijatelný risk a zároveň i odpovídající zisk

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 16:00 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Když někdo udělá nová doupata v toolu, tak je klidně zaspawnuju a dám do světa, ať je to i pro vyšší levely.

Reply with quote  

PostPosted: 16:08 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Rejty wrote:
Když někdo udělá nová doupata v toolu, tak je klidně zaspawnuju a dám do světa, ať je to i pro vyšší levely.
Boze, hlavne ne dalsi dungeony...

Neresite jimi hlavni potize.

Precti si, Rejty, prosim znovu co tu psal strucne KaTo, co jsem po cislove strane napsal podrobneji ja, co odsouhlasili zatim vsichni co se tu objevili. Precti si stiznosti na "vsevedouci AI". Pochybujes-li o tom, kdokoli Ti muze ukazat jak vsevedouci je, idealni dungeon na to je brouci dungeon u zapadni brany v Kel-A-Hazru. Plizic v neviditelnosti a s rychlosti je ve chvilce zasypan ohnivymi koulemy cilenymi presne na oblast kde se pohybuje (totez udelaji NPC s plosnymi dispely ci utocymi dechy)....

Tohle jsou problem ktery IMHO ovlivnuji cely shard, od nejnizsiho po nejvyssi uroven. Jim nepomuze pridani eN plus prvniho dungeonu na expeni...

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 16:10 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Wyverny jsou urcite OK, dali jsme je ve dvou na jeden haste i s bossem.....

Reply with quote  

PostPosted: 16:14 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Podle mne by dungy pro epiky nemely byt nikdy na solo. Alespon na dva lidi. Na to jsou stavající dungy kaliborovné. neznám jediný, který by nebyl kompletne otestován a projit partou dvou max tří lidí.

Problem je jinde - vybava s craftem a XP system. Dungy jsou dobre vyladěné.

Reply with quote  

PostPosted: 16:19 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

pavad wrote:
Boze, hlavne ne dalsi dungeony...

Neresite jimi hlavni potize.

Precti si, Rejty, prosim znovu co tu psal strucne KaTo, co jsem po cislove strane napsal podrobneji ja, co odsouhlasili zatim vsichni co se tu objevili. Precti si stiznosti na "vsevedouci AI". Pochybujes-li o tom, kdokoli Ti muze ukazat jak vsevedouci je, idealni dungeon na to je brouci dungeon u zapadni brany v Kel-A-Hazru. Plizic v neviditelnosti a s rychlosti je ve chvilce zasypan ohnivymi koulemy cilenymi presne na oblast kde se pohybuje (totez udelaji NPC s plosnymi dispely ci utocymi dechy)....

Tohle jsou problem ktery IMHO ovlivnuji cely shard, od nejnizsiho po nejvyssi uroven. Jim nepomuze pridani eN plus prvniho dungeonu na expeni...

Já tím nechci řešit hlavní potíže, jen lze přidělat menší dungy, aby je šlo dát i sólo a nezabralo to tolik času.

Tak navrhni konkrétní úpravy AI a případně je pak zadej do skriptu, pokud budou schváleny.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]