Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:35 19. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 19:24 27. Oct 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Já tu wisdom tak nějak dodržuju, ale také právě narážím na problém toho navyšování - necpal bych pak body při lvl upu do ničeho jiného.
Nicméně ten popis, co uvádíš u odolnosti a moudrosti uvádíš poněkud chybně, protože tenhle extrém je až u vlastnosti s hodnotou cca 6. A je třeba si uvědomit, že pokud nemáte rasový postih, tak se na tu 6 přirozeným způsobem nedostanete.

Reply with quote  

PostPosted: 19:34 27. Oct 2011 
Šlechtic
 Profile

Informace jsem získal opravdu z webu Thalie, je pravda, že každej ty informace muže chápat trošku jinak. Nicméně jde především o tu myšlenku, kdy se tu dost často řeší chování postav dle jejich charismy, která je navíc systemově penalizována. Řekl bych, že není kladen stejný důraz na chování postav podle jejich ostatních vlastností, které se v rámci PB také dost často nastavují na minimální hodnoty.

Reply with quote  

PostPosted: 19:50 27. Oct 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

S věkem se moudrost "zvyšuje", ale dejme tomu jiným směrem, než že by se z prosťáčka stával mudrc (i když se to taky může stát, nebude to typický příklad).

Ukažme si to na příkladu.

Máme vesnického prosťáčka s moudrostí 8 nebo 9. Od rána do večera robotí, sílu a konstituci má slušnou, mohl by se i naučit číst, kdyby byl čas a učitel... ale co, otec nechce o nějakém čtení ani slyšet. "Jsi syn sedláka, budeš sedlák!" povídá a tak jde čas.
Náš prosťáček ve svých sedmnácti letech na otázku kolem procházejícího dobrodruha "Hola, chlape, komu patří tahle zem?" odpoví tak asi "Nó, páne, přece barónovi, co má za humnama hrad..."
Náš prosťáček může být dost pověrčivý. "Ej, třikrát si před tou čarodějnicí vodplivnout a pomodlit se k Thalovi proti uřknutí! Tfuj, tfuj, tfuj!"
Náš prosťáček neřeší žádnou filosofii, vzdělání (i když mu inteligence nechybí). Dobře rozumí pluhu, obilí a kravám.
Když rozbil hubu baronovu arogantnímu synku v hospodě, dostal padesát ran karabáčem a půlrok šatlavy. Kdyby byl moudřejší, stáhne ocas.

Život jde dál a prosťáček "zmoudří". Je mu kolem padesátky, hotový vesnický kmet. Za svůj dlouhý život nasbíral už mnoho zkušeností, a ačkoliv je jeho moudrost stále v hodnotě 8-9, je to znát.

"Hola, chlape, komu patří tahle zem?" - "Ech, bejvávalo, páne, že tydle léna patřily baronu z Tancarville, jenže ten umřel bezdětnej, když jeho jedinej syn skonal nešťastnou náhodou na lovu... a potom, co si baron z Kopaniny vzal vdovu po starým barónovi, řiká tadle zem pane zas jemu..." Náš prosťáček získá přehled alespoň o základním a pro něj podstatném politickém dění - ví, komu platit daně a odvádět desátky, víc ho ale vůbec nezajímá.
"Co to děláš, mladej? Nevíš, že plivance proti uřknutí nepomáhaj? Marš do kuchyně, pro česnek, a ukousni kus, to na tebe žádná vědma nevyzraje..." Náš prosťáček se některých pověr drží a některé už opustil. Nikdy ale příliš nehloubal nad jejich smyslem. To, že je používá, vychází ze zvyku a z tradice.
Náš prosťáček rozumí pluhu, obilí a kravám ve svém věku jako málokdo. Třeba bude nejlepší ze sedláků v okolí. No, a taky navíc rozumí pálení samohonky.
Z toho, že kdysi rozbil mladému šlechtici hubu, se poučil. Získal zkušenost, zkrotnul, a co vyšel ze šatlavy, radši všem šlechticům s úklonou klidil cestu.

Takhle bych to nějak viděl :) Jinými slovy, zkušenosti, které postava nabere, by určitě měly být vidět - na druhou stranu moudrost zvyšovat netřeba k tomu, aby se "nemoudrá" postava chovala alespoň trochu zkušeněji. Za léta bude mít prostě o něco větší rozhled v oblasti, ze které pochází, nebo v činnosti, které se věnuje.

Ztřešťěnost, prudkost a přesvědčení, že potřeba plánu je maření volným časem, se určitě změní. Každý se začne chovat tak, aby přežil, pokud je to možné, a bez bolesti - i ten největší hlupák.
Co se ale s nízkou moudrostí a věkem nemění, bude asi hlubší zájem o svět, duchovno, filosofii, politiku...

Reply with quote  

PostPosted: 20:28 27. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

Ve starym dobrym ejdýčku z věkem stoupala int a wis. A klesaly con a str.

BTW ano, mnozí hrají nízkou wisdom (a int), ačkoli třeba jejich postava má 17 ;)

Reply with quote  

PostPosted: 20:30 27. Oct 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

kokosak wrote:
Ve starym dobrym ejdýčku z věkem stoupala int a wis. A klesaly con a str.

To by se tady přestali hrát fighteři a začali hrát staří mágové, druidi, klerici... Thalie by hned byla plná důchodců :)))

Reply with quote  

PostPosted: 20:46 30. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

Nevypisování jistých IC událostí na forum povrchu.
Opravdu by se hodil dopic, co se kde děje, kde by se psalo vše.

Páč DM něco tvoří a podstatné info pro hráče nedají. Pak to vypadá tak, že DM nemají zájem, aby se hráči zapojovali do jistého dění a tím jim kazili a nebo narušovali nalinkovaný příběh.
Hráč se pak na poslední chvíli dozví co se děje a prd s tím něco udělá.

Jestli teda máte zájem, aby se hráči zapojovali do IC, tak jim dejte šanci.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 20:56 30. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Vadí mi, když si hráči sdělují OOC kanály IC informace, které jejich postava nemá jak vědět. Takže někde proběhne děj, minutu nato naběhne RoF s postavou a začne do toho šťourat co kdy kde a proč, protože mu někdo poslal tell nebo jinak OOC kontaktoval. A na nástěnku se věci dostávají s jistým zpožděním, až je písaři sepíší atd. Arie byla na radnici přesně minutu poté co skončil soud, o kterém neměla jak vědět.

Reply with quote  

PostPosted: 20:58 30. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

DenGrasse wrote:
Vadí mi, když si hráči sdělují OOC kanály IC informace, které jejich postava nemá jak vědět. Takže někde proběhne děj, minutu nato naběhne RoF s postavou a začne do toho šťourat co kdy kde a proč, protože mu někdo poslal tell nebo jinak OOC kontaktoval. A na nástěnku se věci dostávají s jistým zpožděním, až je písaři sepíší atd. Arie byla na radnici přesně minutu poté co skončil soud, o kterém neměla jak vědět.

Milý vážený já nezneužívám OOC, já logl s Arii, páč jsem se chtěl stráže zeptat a zrovna jsem potkal postavu, která řekla něco víc.
Takže než začneš křivě obvinovat, prověř si skutečnost, děkuji.

S tou nástěnkou, co vím tak daná postava byla ve vězení dýl a nějak se tam musela dostat, takže jistě nějaké info muselo proklouznout od stráže, dál přesně ve stylu "co se kde povídá".

Chcete po hráčích, aby respektovali NPC jako reagující postavy světa, tak to respektujte i jako DM.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 21:02 30. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

A kterou postavu jsi potkal že to věděla? Věděly to jen tři postavy a ty byly ve vězení. Ale asi to byla, jako u tebe obvykle, jen náhoda.

To "prověř si ssutečnosti" myslíš hádám jako výsměch, že? Jako že si mám prověřit kdo ti jak poslal zprávu tellem nebo mimo hru?

Usuzuju z tohoco vidím ve hře. Pokud to tak není, omlouvám se.

Nic to ovšem neměmí na tom, že mi to vadí, když to někdo dělá.

Reply with quote  

PostPosted: 22:07 30. Oct 2011 
Bůh
 Profile

teď uplně mimo co e děje/neděje ..řeší/neřeší. Thalije mi vždy přišla dost svobodná a teď mi často připomíná Eq..kam se poděla ta Thalijská pohoda? :/ vadí mi že nejsou žádné pidimidi Q pro radost na pár hodin, ale obr mega epické(nebo aspoň mi to tak příjde), na druhou stranu je pravda teď se objevil někdo(mám za to,že kokosák) kdo se nenápadně vetře do hry tak, že to potěší a při tom z toho není nic epického obr(třebas myšky v dílně)

tím mimochodem nechci napadat DMka, přece jen sou to taky jen lidi, ale je fakt, narazit v dnešní době na příjemný NPC je teda věda

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

PostPosted: 22:21 30. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

RoFa se v tomto případě musím zastat, skutečně měl informace od postavy, která byla i za tímto účelem vypuštěna.

Pidimidikvesty jsou, ale spíš je střílím pro jednotlivce a holt se zatím na moc lidí nedostalo. Sem jen jedno Dmko a to ještě navíc v záběhu. Takže prosím o trpělivost (i když na druhou stranu sem prej strašně příšernej, tak nevim, jestli je o co stát :D)

Reply with quote  

PostPosted: 00:33 01. Nov 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Pajule wrote:
teď uplně mimo co e děje/neděje ..řeší/neřeší. Thalije mi vždy přišla dost svobodná a teď mi často připomíná Eq..kam se poděla ta Thalijská pohoda? :/ vadí mi že nejsou žádné pidimidi Q pro radost na pár hodin, ale obr mega epické(nebo aspoň mi to tak příjde), na druhou stranu je pravda teď se objevil někdo(mám za to,že kokosák) kdo se nenápadně vetře do hry tak, že to potěší a při tom z toho není nic epického obr(třebas myšky v dílně)

tím mimochodem nechci napadat DMka, přece jen sou to taky jen lidi, ale je fakt, narazit v dnešní době na příjemný NPC je teda věda

Ja ti reknu, cim to je. Nechodi se na srazy! Protoze lidi, ktery si aspon trochu osobne pokecaj vedi, co od druhyho cekat a jsou lip schopny si porozumet. Taky si vsimni, ze vsechny flejmy jsou zpravidla (dark je vyjimka) kolem lidi, ktery nikdy nikdo v Plzni nevidel :P

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 00:36 01. Nov 2011 
Velmistr
 Profile

Plne súhlasím s Kucikom :mrgreen: j to po zraze úúúplne o inom ... ani Sendys mi už dokonca nenadáva s práva sa slušne :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 01:47 01. Nov 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

Mně na Thalii vadí Bahňák (abych dostál jeho prorocké vizi, na tomhle místě měla být nějaká menší urážka, ale to si jako předseda MSSKAA nemůžu dovolit), protože všem vyzradil pravdu o našem vlezdoprdeleckým spolku a o tom, že se dá DM lehko uplatit! Teď to budou dělat všichni a náš Mocný Spolek Slizkých a Kluzkých Análních Alpinistů (paladinsko-drowí koalice, absolutně uzavřená pro nové adepty našeho řiťoplazeckého řemesla) ztratí svůj nebetyčný, gigantický a monstrózní vliv. Nebudeme dále protěžovaní a asi budeme muset z Thalie odejít, jako to někteří z nás museli udělat na EQ!

Pro KaTa smajlík, radši :D

Reply with quote  

PostPosted: 01:55 01. Nov 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Běžte si spamovat jinam holoto!

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]