|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Dragon Soul
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 03:19 29. Jun 2014 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
kucik wrote: Dragon Soul wrote: Lekce první. Cokoliv napíšou místní rozumbradové ber s rezervou, než se nad tím zasměješ. No tak se omlouvám, ale když si to člověk přečte, opravdu to děsí, já do dneška nechápu hráče kteří sou si schopni spočítat do detailů na kterém levelu přesně co hodí nebo nehodí oporti konkrétním povolání v rámci nejlepších dosažitelných výsledků a to se opravdu snažim do té matematiky nwn proniknout co to dá...Má to celé být opravdu jenom o tomhle? Jako opravdu to nemyslim zle, ale je fakt že typ hráčů "nolifer" jak jeden "kolega" nedávno nazval má víc než jasnou převahu a svět mu nahrává....
|
|
Top |
|
Goran
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 10:50 29. Jun 2014 |
|
|
Dragon Soul wrote: kucik wrote: Dragon Soul wrote: Lekce první. Cokoliv napíšou místní rozumbradové ber s rezervou, než se nad tím zasměješ. No tak se omlouvám, ale když si to člověk přečte, opravdu to děsí, já do dneška nechápu hráče kteří sou si schopni spočítat do detailů na kterém levelu přesně co hodí nebo nehodí oporti konkrétním povolání v rámci nejlepších dosažitelných výsledků a to se opravdu snažim do té matematiky nwn proniknout co to dá...Má to celé být opravdu jenom o tomhle? Jako opravdu to nemyslim zle, ale je fakt že typ hráčů "nolifer" jak jeden "kolega" nedávno nazval má víc než jasnou převahu a svět mu nahrává.... Tak ono jde hlavně o to, že celá řada hráčů nadřadí systémové výhody, RP výhodám a realističnosti postavy. Jenže řekněme si upřímně, kolik z nás pochválilo například hráče Pasqvila, za to, že hrál realistickou postavu s nevýhodami, slabinami, takovou která měla do hrdiny bez bázně a hany velice daleko a dělala svět zajímavější a uvěřitelnější. Málokdo má na to hrát postavu oslabenou záměrně, kterou lze přechytračit, ovlivnit, a na závislosti, touhy či jiné věci dostat. Větišnově je zájem spíše o to dělat prototypy nezničitelných PB, chytré, krásné, po všech stránkách dokonalé. Teď nemyslím, že by hráči nutně museli dohrávat do extrémy staty, to někdy při tvorbě charakteru není vyhovující, ovšem udělat uvěřitelnou postavu s výhody, a zároveň slabinami je dle mého nedoceněné úmění. Čest vyjímkám.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:49 29. Jun 2014 |
|
|
Kdo je Pasqvil?
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 18:31 29. Jun 2014 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Bahnak wrote: Kdo je Pasqvil? zkomolenina jména Pavadovi postavy
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 20:55 29. Jun 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Goran wrote: ... kolik z nás pochválilo ... Hrac Gorana zacal, zda se, chlastat tak jak Goran samotny!  Prober se. Zaprve jsem nikdy nebyl prubirskym kamenem eRPe. Zadruhe o pochvaly jsem nestal (a nestojim). Chces-li vsak moci mermo zminovat hodne dobre hranou postavu, i se svymi slabostmi, zmin Johnova "ctihodneho Ctihodneho".
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 21:25 29. Jun 2014 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Takhle se reaguje na pochvalu!
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:40 30. Jun 2014 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Goran wrote: Tak ono jde hlavně o to, že celá řada hráčů nadřadí systémové výhody, RP výhodám a realističnosti postavy. Jenže řekněme si upřímně, kolik z nás pochválilo například hráče Pasqvila, za to, že hrál realistickou postavu s nevýhodami, slabinami, takovou která měla do hrdiny bez bázně a hany velice daleko a dělala svět zajímavější a uvěřitelnější. Málokdo má na to hrát postavu oslabenou záměrně, kterou lze přechytračit, ovlivnit, a na závislosti, touhy či jiné věci dostat. Větišnově je zájem spíše o to dělat prototypy nezničitelných PB, chytré, krásné, po všech stránkách dokonalé. Teď nemyslím, že by hráči nutně museli dohrávat do extrémy staty, to někdy při tvorbě charakteru není vyhovující, ovšem udělat uvěřitelnou postavu s výhody, a zároveň slabinami je dle mého nedoceněné úmění. Čest vyjímkám. Mě třeba takové postavy baví hrát. Jedna moje postava byla půl roku naprosto nepoužitelná k vytvoření zápletky pro jiné postavy. Jestli byly dobře nebo špatně zahrané nevím. To musí říct ostatní, jestli je bavila. Zastávám ale názor, že by postava měla nějak bavit jak hráče, tak i ostatní. Pokud je z ní hráč tak akorát zpruzenej a ostatní to cítí podobně, tak prostě nechápu proč jí hrát dál. Snad krom nějaké emo touhy po sebetrýzni. Ad build. Neprojel jsem v současném nastavení zas moc classů, ale pořád si myslím, že většina věcí jde stavět relativně intuitivně. Já to tak zatím dělal vždy a jen málokdy byla postava nějak nehratelně slabá. A pořád je tu pár lidí, kteří jsou schopni poradit, jak postavy poskládat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:55 30. Jun 2014 |
|
|
kucik wrote: Ad build. Neprojel jsem v současném nastavení zas moc classů, ale pořád si myslím, že většina věcí jde stavět relativně intuitivně. Já to tak zatím dělal vždy a jen málokdy byla postava nějak nehratelně slabá. A pořád je tu pár lidí, kteří jsou schopni poradit, jak postavy poskládat. To sice jo... přecijen je to NWN a člověk by se musel joo snažit aby vytvořil něco absolutně nehratelnýho... ale nemění to nic na tom, že obtížnost serveru je nastavená příliš vysoko. IMHO.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:00 30. Jun 2014 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
J.F.Payne wrote: To sice jo... přecijen je to NWN a člověk by se musel joo snažit aby vytvořil něco absolutně nehratelnýho... ale nemění to nic na tom, že obtížnost serveru je nastavená příliš vysoko. IMHO. Obtížnost v jakym smyslu? Vydělávání peněz, rychlost expení, nebo něco jinýho?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:14 30. Jun 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
kucik wrote: J.F.Payne wrote: To sice jo... přecijen je to NWN a člověk by se musel joo snažit aby vytvořil něco absolutně nehratelnýho... ale nemění to nic na tom, že obtížnost serveru je nastavená příliš vysoko. IMHO. Obtížnost v jakym smyslu? Vydělávání peněz, rychlost expení, nebo něco jinýho? Nevim jak ted. PIsi o situaci z pred 3 mesicu: - Vydelavani penez jakz takz slo - jen to bylo nedustojne (proste jako hrac jsem neprekousl ze musim jit s 12+ lvl postavou na mravenci kralovnu lvl lvl 1-7 abych ziskal prachy). - Rychlost expeni: tu jsem pozoroval jako prakticky nulovou (tusim 10k xp za mesic a pul prakticky denniho hrani). Kdyz odhlednu od ostatnich veci - tak moznost "dustojneho PvE boje" mi chybela (coz bylo spolecne pro onu nulovou schopnost expeni). Mohu svou postavu vydavat za super-maga, lec kdyz dojde na lamani chleba tak sama musi pred NPC co jsou oceneni xp jako "bezna vyzva" prchnout (tzn to co dava alespon 15 xp). Jde o velmi trpkou pilulku ke skousnuti kdyz pak vidis jine postavy, ktere se prosekaji skrz NPC ocenene za 80+ xp...
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Infra
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:15 30. Jun 2014 |
|
|
Dobrodruh VS Krysa Dobrodruh útočí -> *Miss* Krysa útočí -> *Hit* 5 Dobrodruh útočí -> *Miss* Krysa útočí -> *Hit* 2 Dobrodruh -> *upadá do stínových zranění*
Edit: Ad peníze... nevim jak teď, ale dřív tu alespoň byla možnost otrhat jabka/hrušky ze stromu a prodat hostinskému , aby měla postava alespoň na pokoj. Bez použití vizitky mi průzkum bojem a nastavení cen u dlouhána připadá dost přehnaná. BTW stále tam jsou lektvary dražší než jinde na shardu. A nemluvě o záležitosti směny itemů zpět, na to bych mohl vypsat celej topic do chyb *wall*
Sakra proč ty chyby potkám vždycky já? To jsem jedinej kdo to musí hlásit? *jde hledat správnej topik*
_________________ Valghloth - "Darkness from the dark."
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:28 30. Jun 2014 |
|
|
kucik wrote: Obtížnost v jakym smyslu? Vydělávání peněz, rychlost expení, nebo něco jinýho? Hlavně obtížnost NPC a dungeonů. Kdo nemá maxované *volně doplň AC / AB / savy...* neškrtne si. Stejně tak obtížnost DC u odstraňování pastí a podobně. Tak, jak je to nastavené teď, předpokládá, že všichni budou maxovat - což je špatně. Vydělávání je v pořádku, od balíků se situace hodně zlepšila... stejně by to chtělo i další možnosti typu "systémový Rp plat". Epxení je taky relativně v pořádku, i když stále vyžaduje neustálé kolečkování dungů.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:34 30. Jun 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
J.F.Payne wrote: kucik wrote: Obtížnost v jakym smyslu? Vydělávání peněz, rychlost expení, nebo něco jinýho? ...Kdo nemá maxované *volně doplň AC / AB / savy...* neškrtne si. Stejně tak obtížnost DC u odstraňování pastí a podobně. Tak, jak je to nastavené teď, předpokládá, že všichni budou maxovat - což je špatně. Tohle jsem zminoval uz x-krat. Stavajici nastavani nedela rozdil mezi maxovanym cross-class skillem a vubec zadnou hodnotou v onom skillu. Protoze aby byl vyuzitelny, tak potrebujete maxovany class-skill a vybavu k tomu. Proto stale tvrdim ze na NT investice do cross-class skillu jako by nebyla. A cim vyssi uroven postavy, tim mene je takova investice vyuzitelna. Nekdy jsem na tohle tema i zpracovaval (a zde an foru zverejnoval) graf jak moc rychle "pada" vyuzitelnost cross-class skillu postavy.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:36 30. Jun 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Expení časovkama se náhodou značně zlepšilo, obzvláště když nejsi samotář.
Jinak souhlasím, ač zatím s dungy nebyl problém v probíjení.
_________________ .
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 17:39 30. Jun 2014 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
J.F.Payne wrote: ...tak obtížnost DC u odstraňování pastí a podobně. Tak, jak je to nastavené teď, předpokládá, že všichni budou maxovat - což je špatně. ... Z pozice pasťaře pěkně prosím je v pořádku, že DC pastí je nastavené na maxlé staty zloděje. Svého času to bylo někde přepísklé (např. banditi) - tj. zloděj musel být nejen maxlý, ale specknutý TH novými featy, aby si škrtnul. Nicméně dung se po oznámení "přesílení" opravil. Jinak nutnost maxování AB/AC/save není tak jednoznačná, že je to špatně. Jak pak chceš zařídit, aby dungy byly "výzva" pro partu a ne farma pro solo creepera? I když je pravda, že DC na instakilly jsou místy chuťovky  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|