Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:36 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 14:26 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
....
Jako příklad bych klidně použil často citovanou úpravu hůlek. Představa že bych si založil postavu a vyexpil bych ji na epický lvl a celá postava by byla jen o použití hůlek - a pak by přišla úprava která by mou postavu po stránce její síly ve světě naprosto znehodnotila a já neměl žádnou možnost pro změnu.... resp. z mé postavy by se rázem stala velmi slabá postava bez jakéhokoli mého přičinění, a bez možnosti si svou postavu změnit, velmi vážně bych uvažoval o změně herního světa.

Ano, i tak by se to dalo řešit, ale podle mě je lepší problémům předejít, než je řešit dodatečně relevelem. A ono je to s těmi hůlkami změna obojího charakteru - zamezí to zneužívání, ale hlavně to také vyrovnalo zloděje ostatním postavám, protože s epic hůlkami z něj byl vlastně čaroděj se všemi zlodějskými bonusy - tomu říkám práce na vyrovnanosti povolání :wink: .

Reply with quote  

PostPosted: 14:34 11. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Tohle je už ale věc názorů. Nicméně nikdo není ve vývoji naprosto objektivní, takže se do takových návrhů přenášejí vlastní zkušenosti. Co je pro jednoho dokonalý balanc je pro druhého nehratelný unbalanc.
Například já bych ti mohl ted oponovat že UMD (použití magický předmětů) je jedna ze základních schopností zloděje. Oproti tomu síla čaroděje není v kouzlech jako takových, ale hlavní silou čaroděje je obrovská paleta kouzel, rychlost sesílání a hlavně schopnost protikouzla.
Tím chci říct je lepší je mít připravený systém(třeba systém relevlů) pro případy velmi velkých změn, než snaha těmto situacím předcházet, což je ve výsledku téměř nereálné.

Reply with quote  

PostPosted: 14:41 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
...

Máš určitě pravdu, že určitě nejde předcházet všemu, protože hráči jsou různí. Relevel za účelem doladění minoritních změn je podle mě dobrá věc, ale změna celého konceptu (třeba z mága na kněze a hned na epic) už podle mého tak v pořádku není.
Já osobně bych byl za relevel rád, ale pokud se toho zneužívá, tak se prostě nedá nic dělat, hrát se dá i s oslabenou postavou (pokud jak teda ty říkáš, nejede celá jen na jedné věci).
A můj názor na to, co jsi teď uvedl v rozdílech povolání mi přijde velmi důležitý v CvC, s kterým jsem měl zatím tu čest jen v aréně, takže moc zkušeností ode mě nečekej :wink: .
Díky za názory, zamyslím se nad tím.

Reply with quote  

PostPosted: 17:15 11. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Shaman88 wrote:
Tohle je už ale věc názorů. Nicméně nikdo není ve vývoji naprosto objektivní, takže se do takových návrhů přenášejí vlastní zkušenosti. Co je pro jednoho dokonalý balanc je pro druhého nehratelný unbalanc.
Například já bych ti mohl ted oponovat že UMD (použití magický předmětů) je jedna ze základních schopností zloděje. Oproti tomu síla čaroděje není v kouzlech jako takových, ale hlavní silou čaroděje je obrovská paleta kouzel, rychlost sesílání a hlavně schopnost protikouzla.
Tím chci říct je lepší je mít připravený systém(třeba systém relevlů) pro případy velmi velkých změn, než snaha těmto situacím předcházet, což je ve výsledku téměř nereálné.

Relevel? Jsi upad ne? Relevel je naprosto proti RP věc, která zlikviduje veškerou snahu o roleplaying ap roto se to zrušilo... I kdyby jsi byl bojovník a zrušili se všechny zbroje a zbraně, relevel zkrátka nebude, protože je ne er pé

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 17:23 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Prasokralik wrote:
Relevel? Jsi upad ne? Relevel je naprosto proti RP věc, která zlikviduje veškerou snahu o roleplaying ap roto se to zrušilo... I kdyby jsi byl bojovník a zrušili se všechny zbroje a zbraně, relevel zkrátka nebude, protože je ne er pé

Stop flame, make love!

a když už to nejde jinak :

--> http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewforum.php?f=17 <--

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Rozhodně by bylo jedině dobře, kdyby se změny sepsaly pořádně.

Myslím, že Shamanovi se to nelíbí ze subjektivního hlediska, kdy on jakožto bývalé pomocné WB a jako člověk, který se v buildech a NWN vyzná, ví spoustu věcí, které se obecně neví, čímž získává výhodu nad ostatními a asi se mu takové výhody nechce vzdát. Jistě "Vědění je moc" (pan Slanina), ale bylo by opravdu férové a vůči nováčkům zvlášť, kdyby byl pořádný seznam, nikdo nemusel zmršit dvě tři postavy, než by vše vychytal apod.

Navíc pro některé z nás, není nová postava jen otázkou pár kliknutí, ale zamyšlení se, vymyšlení příběhu, charakteru, zakončení předchozí postavy apod. a o to víc je takový seznam důležitý.

Hůlky - samozřejmě dnešní hůlky jsou trapárna všech trapáren. Namísto likvidace možnosti získání důležitých buffů od hůlkaře, což bylo to, co likvidovalo party, se i zlikvidovala fajn možnost pro mága doplňovat své síly dle potřeby sadou útočných kouzel - možná slabších, ale sem tam šikovných (+ občasné RP vychytávečky, čímž se těšte na divadelní hru Morusova stánku).

Reply with quote  

PostPosted: 18:34 11. Apr 2012 
Mistr
 Profile

Nalkanar wrote:
Rozhodně by bylo jedině dobře, kdyby se změny sepsaly pořádně.

Myslím, že Shamanovi se to nelíbí ze subjektivního hlediska, kdy on jakožto bývalé pomocné WB a jako člověk, který se v buildech a NWN vyzná, ví spoustu věcí, které se obecně neví, čímž získává výhodu nad ostatními a asi se mu takové výhody nechce vzdát. Jistě "Vědění je moc" (pan Slanina), ale bylo by opravdu férové a vůči nováčkům zvlášť, kdyby byl pořádný seznam, nikdo nemusel zmršit dvě tři postavy, než by vše vychytal apod.

Navíc pro některé z nás, není nová postava jen otázkou pár kliknutí, ale zamyšlení se, vymyšlení příběhu, charakteru, zakončení předchozí postavy apod. a o to víc je takový seznam důležitý.

Hůlky - samozřejmě dnešní hůlky jsou trapárna všech trapáren. Namísto likvidace možnosti získání důležitých buffů od hůlkaře, což bylo to, co likvidovalo party, se i zlikvidovala fajn možnost pro mága doplňovat své síly dle potřeby sadou útočných kouzel - možná slabších, ale sem tam šikovných (+ občasné RP vychytávečky, čímž se těšte na divadelní hru Morusova stánku).

Naprosto souhlasím, také mě zamrzelo, když jsem volil špatně featy v rámci CEPových zbraní, o kterých jsem si myslel, že byli od počátku vývoje NWN jeho součástí. Mé začátky zde byly dost komplikované a mylně jsem si tehdy myslel, že znám systém, jenže opak byl pravdou (ne, že bych ho teď znal detalině úplně).
Špatná volba vedla k tomu, že jsem volil namísto jednoručního zaměření na zbraň.. obouruční. Vůbec by mě nenapadlo, že v dané kategorii bude nějaký rozdíl. Klerik bez štítu... pokud to není powerbuild, je prakticky nepoužitelný(což ovšem má postava není ani zdaleka a snažím se ji ještě teď zachránit, jak se dá).

Pokoušel jsem se domluvit jen na úpravě dvou featů (ohledně zaměření na zbraň) a nebylo mi to umožněno, z toho vyplynulo následující: postavě jsem nechal odebrat zkušenosti a rozhodně ne málo (cca 4 lvly po epicu) až na 23 level. Proto bych také už jen z principu pro nováčky uvítal aspoň jednu povolenou změnu za život postavy, byť jen napatrnou.

Někdo by se nad tím mohl vážně zamyslet, přece jen investovaný čas by se mohl zůročit lépe v podobě zábávné hry a ne jen doháněním ztracených xp a obdobných věcí ( berte na vědomí vše, co pak postava musí znovu získat v rámci hry). :wall:

Rozhodně není můj styl jen běhat sem a tam a shánět, nahánět víc xp a nové věci, aby byla má postava nejlepší. Ikdyž si to někteří možná myslí, jenže nevidí do všeho, co hráč v danou chvíli právě dělá *pokrčí rameny*
Přesto se tu takových spousta najde a jejich IC komunikace je pod bodem mrazu, ať už hrají hodnou či zlou postavu, mohli by začít trochu uvažovat (rozhodně to nejsou nový hráči). Ono pak docela zamrzí, když se ani neozvou po tellu a člověk si pak udělá ucelený názor na všechny jeho postavy a nemá chuť s někým takovým dál hrát.

Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.

Reply with quote  

PostPosted: 19:11 11. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Nalkanare tak jsem to nemyslel.
Spíš si myslím že je nereálné to celé sepsat, ono je snadné říct že se to má sepsat - horší je už vymyslet jakou formou. Celkově si myslím že snadnější je natvrdo založit třeba na foru topic kde se ti co to neznají mohou ptát jak na věci týkající se mechaniky tak přímo na stavbu postav... je to méně pracné...
Musel bys sepsat detailně všechno o povoláních, pak úpravy na thalii, a to velmi obsáhle... musel bys do toho zahrnout craft a v podstatě všechny systémy co na Thalii existují... prostě něco jako nwnwiki ale přímo pro thalii.
To už je snadnější napsat průvodce buildování na thalii... aby si každý mohl postavit silný build, a výsledek by byl stejný.

Reply with quote  

PostPosted: 19:45 11. Apr 2012 
Šlechtic
 Profile

A já si naopak myslím, že to sepsat lze a není to takovej problém, samozřejmě chápu, že když se ty změny nezapisujou léta, tak najednou je toho pak hodně. To že si byl v týmu a vyjadřuješ se tímto způsobem ve mně budí obavu, že už sami nevíte co vše a jakým způsobem jste tu upravili. Minimálně na serveru kde se poměrně pomalu expí a není relevel, by měl hráč dostat dostatek informací na to, aby měl možnost postavit si postavičku takovou, jakou si představuje a ne aby zjistil po týdnech hraní, že drcení jezevců je navždy nad jeho síly. Z těch informací co jsou na webu půlka neplatí, druhá půlka buguje a třetí půlka už dávno neni pravda. To neni rejp jen informace pro ty, kteří by se jimi chtěli řídit, aby je brali s velkou rezervou.

Reply with quote  

PostPosted: 20:03 11. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Zajimavé a kdo by to měl podle vás sepsat?
Jen pro zajímavost.

Reply with quote  

PostPosted: 20:52 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Zajimavé a kdo by to měl podle vás sepsat?
Jen pro zajímavost.

Nemyslíme to sepsat všechno hned a vše, ale když někdo na něco narazí, tak to zapíše do jednoho topicu. A tak se postupně nakupí většina toho důležitého. Drobnosti nikoho až tak zajímat nebudou, ale když se to týká změn v kouzlech a featech, tak jde o víc.

EDIT: Na relevelu nevidím nic až tak antiRP, když se dělají jen malé změny náhradou za zbytečnosti. Samozřejmě je něco jiného, když vám postava bývalého mrštného zloděje začne běhat v plátovce, ale například zaměření na povolávání je zbytečné vyplýtvání featu, které na hře postavy nic nezmění.

Reply with quote  

PostPosted: 21:32 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Dle mě by to mělo být sepsané od WB/DM detailně. Pokud tomu tak není, tak by to mohl i sepsat nějaký zkušený hráč (pokud WB/DM nemůžou kvůli svému vytížení), s tím že by mu případně WB zkontrolovalo, zda nezapomněl na něco. Vysbíral by to z topiců a vlastní zkušenosti, možná by se mu dalo pár test postav, které by se mu pak smazali, apod.?

Reply with quote  

PostPosted: 22:22 11. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Jak by jste nastavili mechanismus, komu relvl povolit a komu ne? jaká by byla hranice, co je možné změnit?

Příklady:
1, Vezmu si snaze expitelný build, pak požadam o relvl na něco, co bych nikdy nevyjel
2, Nudím se, je ten artík je super, chce to změnu hej GM, pojd sem dam si jeden relvl odted zadnej dlouhej mec pojedu na scimitar.
3, Hodil jsem si malo na životy *luskl prsty* hej gm dal jsem si posledni lvl spatne šup.

Systém jak je nastavený je korektní pro všechny, cokoliv jiného bude méně spravedlivé.
Mam dojem, že ted je relvl za 1/2 celkových xp. To je přeci v pořádku. Zase se vás nikdo neptá na to proč. Cena má být vysoká.

Reply with quote  

PostPosted: 22:27 11. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Já mám zas dojem, že žádná 1/2 ale naprostá nemožnost relevelu ;) kterou vyhlásil rejty krátce po demolici umd

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 22:30 11. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Prasokralik wrote:
Já mám zas dojem, že žádná 1/2 ale naprostá nemožnost relevelu ;) kterou vyhlásil rejty krátce po demolici umd
Tak a do tý doby byl re-lvl maximálně do desátého lvlu :wink: (třeba z třicítky :mrgreen: ).

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]