Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:35 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 17:26 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Osobně mi přišli použitelní jen čtyři summoni z rozsahu 7.-9. kruhu. Zbytek má obvykle mizerné staty, především malé AC (velká část potvor má prostě 18-25, což není úměrné lvlu). Boostění je fajn, ale v Prahvozdu obstojí opravdu máloco.

EDIT:Jak to řešit? Upravil bych vyvolávací spell/knihu tak, aby se od určitých lvlů otevřeli lepší summoni se statama úměrnýma nastavení creepu na serveru.

Moje řeč.

viz můj první příspěvek na toto téma

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 17:30 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Hele, a boostíte si ty povolaný potvory, nebo očekáváte, že je vyvoláte a budou to maséři numero uno?

Tak i pro tebe. Nepotřebuju Killera numero uno. Když bych si mohl zvolit, tak bych chtěl nějakej kus pohybujícího se šrotu s útokem 0 a obranou 60. Nic nezabije, ale on nebude taky hned tuhej. Byl bych s tím spokojený a měl mazlíka :)

Takhle ale tyto summoni nejsou úměrný s nastavením Thalie. Umlátí je i pár základních potvor (jak již bylo řečeno výše)

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 17:44 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Souhlasím s Nalkem - od levelu cca 25 by měli přijít nějací další summoni, protože ti stávající už přestávají dostačovat. Nicméně nesouhlasím pouze s tvým tvrzením, že všichni dosavadní jsou tak na úrovni postavy na 10. levelu a nic si s nimi nedáš. Rozhodně to není pravda. Jde o jejich správné využití.

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Souhlasím s Nalkem - od levelu cca 25 by měli přijít nějací další summoni, protože ti stávající už přestávají dostačovat. Nicméně nesouhlasím pouze s tvým tvrzením, že všichni dosavadní jsou tak na úrovni postavy na 10. levelu a nic si s nimi nedáš. Rozhodně to není pravda. Jde o jejich správné využití.

Promiň, ale už podruhé ti píšu, že obracíš smysl toho, co jsem napsal. Netvrdím, že dosavadní summoni jsou na úrovni postavy na 10-té úrovni, ale že dostávají na hubu od potvor, které se dají zabíjet postavou na desáté úrovni.

To je opravdu značný rozdíl

Taky tu obhajuju problém někoho úplně jiného. Má strategie v rovině summonů neleží. Chtěl jsem ho jen jako malý doprovod, aby nebyla nuda. Proto jsem psal, že bych klidně i summona, který má 0 na útok a hodně na obranu (čímž by podle logiky NWN nebyl ani cílem nepřátelských útoků)

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 18:42 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Asi takto - na 6. kruhu máte svázání plání, se kterým mág může začít kosit první dungeony a teoreticky jich takhle může kosit víc, než i jiná povolání (aspoň dle mého pozorování). Od 7. kruhu má pak přístup ke všem summonům z kouzel "Vyvolej bytost". K tomu pak přibývá Silnější svázání plání, Brána a Černý meč.

Problémy - summon žere dost XP, hlavně tuším u bossů je schopný vám hodně vzít, takže to chce vychytat taktiku - umlať na téměř mrtev a pak to ubij vlastními spelly.
A hlavně - po 17./18. lvlu už nejsou další summoni (ti epičtí moc nevydrží a vesměs mi příjde, že jejich užití leží v oblasti CvC) a nijak se nezlepšují.

Jak Aulus píše, že gorily jdou jen na dva štíťáky - to je velice ideální situace, kterou jsem ještě sám nezažil :D

Co se nastavení TH a party týče...
Tak nějak všichni mimo mágů potřebují k sólování boosty a imky z kouzel. Toho můžou docílit lektvary. Mágové naopak potřebují něco, co to bude mlátit za ně, čehož se od určité úrovně nedá rozumně docílit (imky na mysl a vysoké savy vesměs eliminují likvidaci čistě pomocí spellů). To vede imho k nerovnováze, díky které jsou mágové na nejnižších příčkách creeperského (potravního) řetězce.

Tak... a teď si jen počkáme, jak nám dark řekne, že nic o mágách nevíme, on ví všecko, je bůh a chodil tam a tam.

Reply with quote  

PostPosted: 18:56 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Barbar321 wrote:
Promiň, ale už podruhé ti píšu, že obracíš smysl toho, co jsem napsal. Netvrdím, že dosavadní summoni jsou na úrovni postavy na 10-té úrovni, ale že dostávají na hubu od potvor, které se dají zabíjet postavou na desáté úrovni.

To je opravdu značný rozdíl

Nemůžu s tebou souhlasit. Pokud jsi schopen s postavou na 10. úrovni někoho zabít (ještě jak naznačuješ, tak více exemplářů potvory na jednou), je to (zpravidla) příšera pro 10. úroveň nebo nižší. A pokud ta příšera může zápas s postavou na takové úrovni prohrát, nemůžeš o ní říct, že je silnější než postava. Spíš naopak - je slabší. Takže je ještě pod úrovní postavy na 10. levelu. Takže žádné obrácení smyslu v tom prosím nehledej. Jen jsem jinými slovy napsal to, co jsi předtím napsal ty.

Reply with quote  

PostPosted: 18:59 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nalkanar wrote:
Co se nastavení TH a party týče...
Tak nějak všichni mimo mágů potřebují k sólování boosty a imky z kouzel. Toho můžou docílit lektvary. Mágové naopak potřebují něco, co to bude mlátit za ně, čehož se od určité úrovně nedá rozumně docílit (imky na mysl a vysoké savy vesměs eliminují likvidaci čistě pomocí spellů). To vede imho k nerovnováze, díky které jsou mágové na nejnižších příčkách creeperského (potravního) řetězce.

S tímhle plně souhlasím. Ale týká se to až vysokých levelů a (minimálně) do 20. jsou summoni dost dobře použitelní.

A co se týká těch štíťáků - dva jsou asi fakt málo, to jsem přehnal. Ale 3 by už stačit mohli.

Reply with quote  

PostPosted: 19:04 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Posílení summonů musí byt součástí vetšího konceptu. Mám zaklínače a jsem hodne spokojený. Nejdeu na summony, zvykl jsem si , že musím byt v partě.

Cílem této hry je online kooperace ne online solování mága a jeho summona. Pokud změny, musi byt v ramci širšího konceptu. Ty by měly napříjklad zahrnovat i to, že by musely být přidány nové lvl, které by zvýhodnovaly čisté buildy maga / zaklínače oproti RDD, PM paskvilům.

PS: jedinou základní chybu vidím v tom, že je se summonem strasně málo xp. Postih by nemel být 2/3 ale třeba 20%.

Last edited by Krysak on 19:12 13. Nov 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 19:09 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jo, to jsem zapomněl napsat. Souhlasím s tím, že mágové jsou vůči mlátičkám oslabení.

Ale řešil bych to oslabením alchymie a jen pozvolným přidáním summonů. Jak už jsem psal výše (nebo ve vedlejším topicu) - skupinová hra je prioritou.

Reply with quote  

PostPosted: 19:10 13. Nov 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

*dívá se co píše Barbar* ...
*dívá se co píše Auauaulus* ...wtf? Barbar ti píše, že sumona od mága lvl mága lvl 20 ( :?: ), tj. 1-9 kruh si konkrétní NPC (které barbar nepochopitelně tají 8) ) roznesou na kopytech takovým stylem, že si ani neškrtne. Jakékoli jiné povolání si ty samé příšery na lvlu 10 sóluje.
Zdá se mu to jako nepoměr.
A teď mu odpověz na otázku, zda je to v pořádku :lol: a přestaň ho tahat za fusekli a za slovíčko. :wall:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 19:16 13. Nov 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

KaTo wrote:
*dívá se co píše Barbar* ...
*dívá se co píše Auauaulus* ...wtf? Barbar ti píše, že sumona od mága lvl mága lvl 20 ( :?: ), tj. 1-9 kruh si konkrétní NPC (které barbar nepochopitelně tají 8) ) roznesou na kopytech takovým stylem, že si ani neškrtne. Jakékoli jiné povolání si ty samé příšery na lvlu 10 sóluje.
Zdá se mu to jako nepoměr.
A teď mu odpověz na otázku, zda je to v pořádku :lol: a přestaň ho tahat za fusekli a za slovíčko. :wall:

Jde o to, že to podle mě není pravda, to je celé.

Reply with quote  

PostPosted: 19:57 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Já myslím že je to pravda. To co napsal KaTo. Do puntíku.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 20:19 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Aulus wrote:
Nemůžu s tebou souhlasit. Pokud jsi schopen s postavou na 10. úrovni někoho zabít (ještě jak naznačuješ, tak více exemplářů potvory na jednou), je to (zpravidla) příšera pro 10. úroveň nebo nižší. A pokud ta příšera může zápas s postavou na takové úrovni prohrát, nemůžeš o ní říct, že je silnější než postava. Spíš naopak - je slabší. Takže je ještě pod úrovní postavy na 10. levelu. Takže žádné obrácení smyslu v tom prosím nehledej. Jen jsem jinými slovy napsal to, co jsi předtím napsal ty.

Já to vzdávám. Skoro všichni se schodují na tom, že summoni jsou slabý a nevyvážení, ale přesto všichni bojují za zachování stávajícího stavu.

Opakuju znova, že mě osobně je to buřt. Já mám mixlou socku a jsem s ní spokojený. Nehodí se sice do CxC, ale má dost způsobů, jak hrát (i solovat).

Důvod, proč jsem rozvířil tuto debatu znova do detailů popisovat nechci. Prostě jsem si po dlouhé době zkusil vyvolat mazlíčka jen tak pro efekt a ne pro účel a viděl jsem, jak snadno tu přijde k úhoně (konkrétní příklad byl mantikora vs 4x mrchožrout - mantikora prohrála, štítovec vs gamara - štítovec vyhrál jen díky lektvarům li) Procházel jsem základní lokace s různými summony. Snažil jsem se přijít na to, co který umí, protože jsem je nepoužíval. Budu ale tvrdit, že s tou minimální obranou je zraní prakticky vše (neřkuli na pro ně smrtelné zákeřné útoky, které mají i obyčejní skřeti)

Změní se něco na tom, když pro tebe udělám seriozní průzkum s konkrétními summony v konkrétních lokalitách? Obávám se, že ne. Byla by to zbytečná práce, takže raději budu svůj volný čas trávit efektivněji a bez nervů.

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 20:20 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Nevím, jak summoni ale černý meč katastrof... popřípadně prý modron.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 20:26 13. Nov 2012 
Bůh
 Profile

Caehan wrote:
Nevím, jak summoni ale černý meč katastrof... popřípadně prý modron.

uff, vyzkušel jsi ho? Víš, že při něm nemůžeš dělat vůbec nic? Víš, že jeho životnost je omezena na kola?

Ale přesto je černý meč fajn a s kvalitou (či spíš nekvalitou) summonů se opravdu nedá srovnat.
Summon obrana 18 :shock: černý meč nějakých 45 (už jsem ho dlouho nepoužil, tak bohužel nevím přesně). Mimoto má černý meč dost slušné odolnosti.

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]