|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 14:14 12. Oct 2011 |
|
|
* vyhláška je opatřena městskou pečetí *
Na vědomost všemu lidu říše se dává, že v uplynulých dnech byli na soudě rychtářském a soudě zemském království odsouzeny tyto osoby:
Pešek zvaný Čihadlo, osedlý v královském městě Karathě, k vypálení cejchu a utětí pravé ruky za krádeže na městském tržišti.
Jerzek Brzno, poddaný Železné pěsti, k oběšení za krk dokud nezemře, pro rejtarství a násilnictví na cestách v království.
Jan Juštěk z Podolce, stavu zemanského, ke stětí mečem, pro urážku říšského majestátu, neb tasil meč na soudě zemském.
Dragan Zlatovous, Khordaimského lidu, osedlý v hlavním městě, k pokutě 10 000 kop grešlí karathských a stání na pranýři po 3 dny, pro nactiutrhání šlechtice.
Nož, Marlena a Vidan, osoby potulné bez domovského práva, k vypálení cejchu, mrskání bičem po 100 ranách a vyhnání z království, pro nekalé obchody, pokoutné čáry a šálení poctivých měšťanů.
Krabín Kostka, měšťan karathský, k pokutě 5 000 kop za to, že zboží své Cechu řádně nepřiznal a berni královskou neodevzdal.
Jošt Symbula, měšťan tartenský, k pokutě 1 000 kop grešlí za urážku, kterou jeho žena Cimila počastovala ctnostnou pekařskou vdovu.
Modřín Habula, lidu Azhari, osedlý v Doubkově, k oběšení za krk dokud nezemře, pro fedrování rejtara a lupiče Brzna a dávání zpráv o kupeckých cestách.
Alfehen Lesonol, z lidu Lothianil, glejtovník Alwarielský, k zabavení všeho majetku a vypovězení z hranic říše pro výtržnosti a neplechu, jíž tropil v královském městě.
Cymlyg, půlork příslušný Murgondu, k upálení zaživa za veřejné uctívání temného božstva orků.
podepsán Jan Ocimbur, písař královského města Karathy
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 21:24 23. Oct 2011 |
|
|
POPLACH POPLACH! Po celém městě bily zvony a ozval se i roh Pouštních psů. Brány se uzavřely a ulice vylidnily a stráže projevují ostražitost.
Slyšeli jste to? *Jde od okna k oknu* Prý někdo přepadl hlídku na severní cestě! Drow? Kdepak, nějakej z těch okřídlenejch co se tu potulujou. Jojo, červenej. Já jim nikdy nevěřila, už je čas, aby si na ně někdo došlápnul. Jo meno? Meno prej nevěděj, ale popis maj jinak slušnej. Prej mu ale moc neviděli do ksichtu, tak nevim.....
_________________ PUF!
Last edited by kokosak on 13:05 24. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 22:37 23. Oct 2011 |
|
|
* zpráva nese znak Karathského království *
Nechť je rozšířena mezi vším lidem říše Karathské, že soud zemský jménem lorda zemského správce, prohlašuje tímto uprchlého zločince, polodrakona známého pod jménem Laise, za psance dle zákonů říše Karathské, neb se provinil vražedným útokem na představitele říše.
Dotyčný Laise jest krve dračí, s plně vyvinutými křídly a hrubýma velkýma rukama.
Kdokoli zmíněného drakoniana zahlédne, má povinnost přispěti dle svých sil k jeho dopadení, ať již jeho vlastní rukou stihne, či o jeho pobytu zprávu podá spravedlnosti, či pánu dotyčného území. Kdo nařízení tohoto neuposlechne, bude sám jak psanec odpadlý a zrádce věrolomný stíhán mocí královskou, jeho majetek zabaven a on sám na hrdle ztrestán.
Též kdo jakoukoli vědomost o zvycích, způsobech či jiných důležitých zjištěních, které by k dopadení drakoniana vésti mohly, vládne, nechť ji okamžitě sdělí představiteli spravedlnosti říšské. Kdo tak neučiní, ačkoli tak učiniti měl, bude jako psanec a vyvrhel stíhán a na hrdle potrestán.
Kdo přinese informaci, vedoucí k dopadení dotyčného vraha, polodrakona Laiseho, obdrží odměnu ne méně než 250 000 grešlí karathských. Kdo pak sám jeho hlavu přinese, či jiný důkaz o jeho smrti, obdrží nádavkem ještě 100 000 grešlí.
Ve jménu říše a lorda zemského správce Trusius, secretarius regens et pronotarius et viceiudex imperii major
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 12:59 24. Oct 2011 |
|
|
* zpráva nese znak města Karathy *
Šlechetný Vilém z Lomnice, rychtář karathský a soudce nižší zemský, dává na vědomí lidu obecnému, že jest vypsán Jímací list na ženu z rasy Lothianil, jménem Meldariel Sarco. Dotyčná jest postavy útlé a velmi světlých, možná i bílých vlasů; údajně pochází z Alwarielu.
Dotyčná je podezřelá se styků s psancem Laisem, hledaným vrahem a má patrně povědomost o zločinu jeho, v kterémžto mohla i nějakou roli hráti. Proto jest nařízeno rychtářem karathským jmenovanou frišně zadržeti a doručiti ji do šatlavy městské, kde na výslech rychtářem vyčká.
Bude-li dotyčná klásti odpor při zatčení, jest povoleno použíti sílu až k smrti, stejně jako proti každému, kdo by jako třetí odpor zatčení kladl.
Dále město Karatha vyslovuje dík měšťance Arii z krve dračí, za její pomoc v identifikaci hledaného zločince.
podepsán písař města Karathy Jan Ocimbur
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 21:32 29. Oct 2011 |
|
|
* vyhláška je opatřena městskou pečetí * Tímto je předvolán na radnici k podání vysvětlení kapitán Abhal-Mhusal Šchplouch a pan Alexandr, muž rodu lidského, světlé pleti i vlasů, chodící v s lukem zeleném. Nechť se oba dostaví ve vlastním zájmu co nejdříve.
*podepsán* Místopísař Vendelín, zvaný Pečlivý
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 13:33 03. Nov 2011 |
|
|
* vyhláška je opatřena městskou pečetí *
Na vědomost lidu obecnému se dává, že hledaný psanec, drakonian Laise, byl přiveden do rukou zákona a trest nad ním vyřčený zemským soudem pro vraždu vojáka říše byl vykonán. Bylť lámán v kole odzdola nahoru, oběšen za krk dokud nezemřel a jeho pozůstatky beze cti v louhu rozpuštěny a na hnojiště vylity, neb řádného pohřbu ve vysvěcené půdě bylo mu odepřeno. Majetek jeho propadl státu.
Meldariel Sarco z Alwarielu, z lidu Lothianil, stavu potulného, shledána vinou z urážky říšského majestátu, pobuřování a výtržnictví, odsouzena na soudě rychtářském ke 100 ranám bičem, 3 dnům stání na pranýři a měsíci nucených prací u říšského vojska; z milosti zákona, neb pomohla přivésti stíhaného psance Laiseho do rukou zákona, byla jí udělena milost a trest zmírněn na 50 ran bičem a jeden den stání na pranýři.
Lina Arna, stavu potulného, shledána nevinnou fedrováním psance Laiseho a osvobozena.
Obě jmenované však, pro kontakt s drowy a nebezpečí nákazy Temnotou, byly do rukou inkvizice svěřeny, by na nich exorcismy provedeny byly. Jakmile se tak stane, zaplatí pokladně města Karathy a Svatého Officia náklady za vyšetřování, věznění a exorcismy, každá ve výši 100 000 grešlí karathských. Poté (a po odpykání trestu) budou propuštěny.
podepsán Jan Ocimbur, písař města Karathy
|
|
Top |
|
Maya
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 20:46 15. Dec 2011 |
|
|
*Obnova kašny v chrámové čtvrti!*
*V Chrámové čtvrti v Karathě se to v těchto dnech hemží dělníky. Opravuje se kašna uprostřed zmíněné čtvrti.
Chrámu Dei-Ananga, spravující právě tuto kašnu, a nejen jemu byl údajně udělen nevídaně vysoký finanční obnos od neznámého dobrodince jež si přál zůstat nejmenován.
O identitě dárce se jen šeptá mezi akolyty. Povídá se o bojovém knězi s andělskými křídly. Mnozí si historky přikrášlují, ale základ zůstává stejný.*
--------------------------- Povídá se, že Tom Ohyzda nabízí pěkných pár grešlí a dva sudy nejlepšího vína za pírko aasimara. Může to být fajn příležitost, ale jak říkají zlé jazyky: "není to žádná sranda chlape, získat to pírko, nedá se utrhnout" Pouštní psi jsou obzvláště podráždění a šiřitele těchto zpráv velice rádi profackují, bez zjevných důvodů. Jen Thalví, co způsobilo tuto averzi...
_________________ _______________________________________________ "Dejte muži volnou ruku - a najdete ji někde na sobě." - Mae Westová
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 15:00 19. Jan 2012 |
|
|
* zpráva nese znak Církve Světla *
Na vědomí všemu lidu se dává, že odpadlý mág, nekromant a spříseženec Temnoty, známý jako Limndul Odpadlík, byl rukou spravedlnosti dostižen a na hrdle ztrestán a temná kouzla jeho mu nebyla nic platná proti planoucímu hněvu Světla, jakož i mocnosti Temné, jimž svou duši zaprodal, nespasily bídný život jeho.
Nechť je známo všem, kdož s Temnotou pokoutně obcují, že hněv Světla jest velký a neúprosný a není úkrytu před ním!
Chvalme pána Dei-Ananga, ochránce říše a též Milosrdnou paní! Haleluja!
Wistramus miles, SISOEE Namirus archidiaconus, SCKEE
----------------------------
* na ulici se povídá *
Prý ho dopadli nějací dobrodruzi.... Kdepak, to byla sama paní Lior či její družina... Slyšel jsem, že ten Limndul vynalezl očarovávní pomocí duší. Taky jsem to slyšel.. Církev proti tomu dlouho brojila... teď to asi zkusí zakázat...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 10:55 27. Jan 2012 |
|
|
* zpráva nese znak města Karathy *
Na vědomost se dává, že přísežní města Karathy hledají kumštýře všeho druhu, bardy, kejklíře, pěvce, žongléry a tanečníky, jakož i další osoby cechu artistického pro veřejná vystoupení po dobu oslav, jež pro přijetí vznešeného a chrabrého prince Doriela jsouť chystány.
Kdo má za to, že jeho um jest hoden toho býti předveden měšťanstvu, šlechtě i hostu vzácnému, nechť podá zprávu na radnici karathskou, k rukám místopísaře Vendelína Žmolky.
Rada přísežných města Karathy
podepsán písař města Karathy Jan Ocimbur
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 17:32 06. Feb 2012 |
|
|
Po Karathě se zvyšuje tempo příprav na oslavy spojené s příjezdem prince Doriela. Do města se sjíždějí hudebníci, artisté a žongléři, jakož i kupci, hledající příležitost k obchodu.
Radnice dala na tržiště instalovat další stánky. Po dobu trhů si je prý kdokoli může najmout a nabízet v nich své zboží.
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 22:02 07. Feb 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Karatha je již nádherně vyzdobena a mezi občany se povídá, že u rybářské osady se utábořili kejklíři a cirkusáci a přivezli s sebou i pár zajímavých tvorů.
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 18:34 13. Feb 2012 |
|
|
Už je to tady!
Město opouští jízdní jednotka královské gardy v čele se samotným hrabětem Equitasem. Prý má tvořit čestnou stráž prince Doriela a doprovodit jej do Karathy!
Příjezde vzácného hosta se čeká již dnes!
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 21:28 13. Feb 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Princ Doriel přijel do města! doprovázen elfími vojáky a jízdou hraběte Ferdinanda Equitase. Průvod prošel východní branou na náměstí prince přivítal oficiálně Baron Taberna a samotný hrabě který poté prince doprovodil do paláce kde se měl setkat s Lordem kancléřem Ambitem.
Sláva princi Dorielovi!! Sláva Lordu Ambitovi!! Zvolávali přihlížející...
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 13:20 06. Mar 2012 |
|
|
* Konec Tartenu? *
Městečko Tarten postihla zlá rána v podobě nájezdu Podtemna. K tragédii přispělo, že velká část místních obranných sil byla odvelena na pomoc Dornovu útočišti a dále oslabena neznámou nákazou. Spekuluje se i o tom, že nákazu způsobil nějaký zrádce či pomahač v řadách místních. Rovněž konstrukce brány prý byla oslabena zevnitř.
Dohadů je mnoho a nikdo neví co bude dál. Většina budov lehla popelem, naštěstí dolům se katastrofa vyhnula. Mnoho obyvtael bylo odvlečeno do hlubin Podtemna.
Říšský kancléř lord Ambit již vyslal vojsko Železné pěsti, tedy Ostrockou sotni, na místo přepadu. Doprovází ji Pouštní psi, jejichž zvědi mají za úkol najít stopy Podtemňanů.
Princ Doriel Alwarielský, jež je v Karathě hostem, prohlásil, že útok jej zasáhl stejně jako kohokoli jiného v království. Na památku mrtvých bude na jeho náklady sloužena velká mše. Dále vyhlásil odměnu 100 000 karathských grešlí na hlavu každého drowa, která bude přinesena a odevzdána úřadům (//OOC: pouze za hlavu hráčských postav, nikoli NPC). Jeho zvědové a hraničáři mají nařízeno připojit se k říšským silám a pomoci skoncovat s drowskými přepady. Za ohlášení místa vstupu do Podtemna bude vyplacena odměna 100 000 grešlí. Z rozkazu správce Ambita mají být všechny známé vstupy zasypány.
Současně bylo nařízeno rychtáři karathskému a úřadu Svatého Officia, aby zesílili pátrání po všech kacířích, odpadlících a možných spojencích Podtemna v říši. Kdokoli podezřelý má býti vyslýchán právem útrpným.
Ježto prosákly zprávy, že k útoku bylo použito mocného magického stvoření, navrhl princ Doriel, aby byl do říše pozván nejpřednější z Rady Starších, legendární Eruntáro Mël, dle obecného mínění nejmocnější žijící mág Redaan-Teru. Princ přislíbil, že se osobně zasadí, aby tento velectěný elf přijel a poskytl své síly k obraně říše.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Zprávy z Karathy Posted: 17:00 13. Mar 2012 |
|
|
*šušká se na ulicích *
Do města prý, bez ohlášení, formalit a ovací, dorazil veleslavný elfí mág a člen Rady starších, Eruntáro Mël. Prý koná nyní dlouhé porady se správcem Ambitem, princem Dorielem a dvorními mágy ohledně situace v království.
Očekává se, jak přispěje k válečnému úsilí Karathy.
|
|
Top |
|