Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 03:32 16. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 482 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zprávy z Karathy
PostPosted: 15:49 28. Sep 2009 
Velmistr
 Profile

Poprava zloducha

V Karathe znova vládne vzrušenie. Všade sa povráva, že onedlho bude poprava nejakého indivídua, ktoré sa pokúsilo zavraždiť dvoch cnostných paladínov od rytierov úsvitu a ešte aj svedok pri tom bol. Taká drzosť! Všade sa všetci tešia, jak uvidia jedného z tých, ktorí strpčujú život počestným občanom, odvisnúť na šibeničnom vrchu. Samozrejme ozvalo sa aj niekoľko hlasom, ktoré kričali o nevinnosti daného muža, na ktorého vraj naopak armáda vztýčila prvá ruku a neprávom.

//poprava sa uskutoční dnes, 28.9. o 18:00 na popravčom vrchu pod karathským cintorínom

Reply with quote  

PostPosted: 11:17 01. Oct 2009 
Bůh
 Profile

Odměna:

Na vědomost se dává, že člen Azurové věže a rytířů úsvitu se dopustil porušení zákona nevážnějšího. Napadl tři neviné obyvatele Karathského království, trest pro něj je trestem smrti. Jelikož je však mág mocný a stále na útěku, byla na jeho hlavu vypsána odměna v hodnotě 100 000 zlatých.

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 13:31 04. Oct 2009 
Bůh
 Profile

Napadení v dilně!

Dva trpaslíci zmlátili dívku v Karathských dillnách. Jejich popis neni určitý, však je to hanba a nestoudnost. Hrdí trpaslíci zmlátili ženu, to neni dobrá vyzitka pro Khar-Durn.

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 11:43 06. Oct 2009 
Bůh
 Profile

Napadení v dilně II

Po vyšetření události se ukázalo, že napadená nebyla žena, nýbrž muž s dlouhými vlasy. Khar-Durnští trpaslíci jsou timto lehce ospravedlněni, ale stále se důvod konfliktu nezná.

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 09:35 15. Oct 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Zatykač

Stejně jako v Ivory je i v hlavním městě vyhlášeno pátrání po dvou osobách, kteří se dopustili zostudnění, neuposlechnutí, a útoku na vojáka Karathské armády.
Jde o ženu, jménem Isabell. Dlouhé černé vlasy. Na stehně má tetování podobné draku. Nosí u sebe čarodějoskou hůl a nápadně velký batoh s mnoha oblečením. Modré oči.
A o muže, jménem Adrias. Černé vlasy, vedoucí ke krku. Knírek, spojený se bradkou, vedoucí až k uším. Modré oči. Zbroj na rameni s ostny.
Popis těchto dvou osob byl předán všem strážím u bran Karathy.

Reply with quote  

PostPosted: 20:30 18. Oct 2009 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Velký jezdecký závod baronky Canisové.

Zvláště kolem karathské šlechtické čtvrti rozkřikují hlasatelé následující upozornění:

"Slyšte, slyšte a slyšte!

Ku příležitosti 685. výročí slavného vítězství spojeneckých armád nad orky u Karathských polí vámi a všemi milovaná baronka Canisiová vyhlásila jezdecké klání, které však nestaví na hrubých a neomalených úderech dřevcem, nýbrž na zručnosti a mapznalectví. Když arcibystrý předek naší baronky, Lehir Canis zvaný Vlčák, po boku věrných čelil hordám orků, volil stejnou taktiku jako vlčí smečka a protivníka dobře volenými obchvaty uštval. Závod budiž toho připomenutím, pročež účastníci budou mít za úkol na svém oři procválat dráhu duchem podobnou té Lehirově. Závodu též bude účasten a váhu mu bude dodávat uhnilý tesák Gordulův, který si rodina Canisiů schraňuje po staletí od těch dob, kdy jí byl udělen panovníkem za odměnu.

Pravidla pro všechny, kdož se nahlásí, jsou následující...

1, Účastnit se může kdokoliv jenž je vlastníkem koně nebo poníka
2, Všichni závodníci se shromáždí na startu a to za farmami na cestě z Karathy do Ivory
3, Na staru se dozvíte umístění prvního kontrolního bodu
4, Každý závodník si vduchu sám rozhodne kudy je to podle něj nejvýhodnější a nejrychlejší a na startovní povel všichni vyrazí
5, Kontrolním bodem bude stolek , na kterém bude věc jako důkaz návštěvy bodu a navíc informace o dalším místě kam se vydat
6, Kdo projede všechny body , přiveze důkazy a přijede první do cíle bude vítěz
7, Soutěžící smějí používat magii , zbraně , lektvary atd...na svoji ochranu.

Nechť se zájemci dostaví do paláce.....

Vítěz bude prohlášen Nejlepším jezdcem Karathského království , obdrží trofej a bude odměněn !

// Start závodu je v sobotu 24.10.2009 v 19:00...příjďte včas. Přihlášky prosím do IC sekce pod topic : Velký jezdecký závod

" Za každý zločin musí být někdo potrestán. Je-li to pachatel , tím lépe. "
Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku

Reply with quote  

PostPosted: 12:24 22. Oct 2009 
Velmistr
 Profile

Nový členovia VI. roty

V Karathe v hostinci sa živo diskutuje o tom, ako prednedávnom vyšlo niekoľko členov VI. roty do prístavu na loď. To by nebolo nič zvláštneho, keby sa deň nato nevracali a jeden z vojakov, okrídlenec Fallion, nemal pred sebou posadenú podporučíčku Meynolds a ostatní dvaja, očividne paladínovia, držali na rukách uzlíky s plačúcimi deťmi. Štamgasti ale i návštevníci hostinca uzatvárajú stávky, či šla žena k elfom, aby porodila, alebo sa to udialo rovno niekde uprostred výpravy na tých potvorských elfích banditov, ktorí sú známi až tu v Karathe.
Rovnako sa znova rozprúdila diskusia, ktorá skončila hádkou a to o tom, či je okrídlenec stále členom roty, alebo nie.

Reply with quote  

PostPosted: 15:25 22. Oct 2009 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Velký jezdecký závod baronky Canisové.

Přípravy na závod jsou v plném proudu...nikdo z poutníků jistě nepřehlédl jak už se postoupilo se stavbou startu a tribun...

Ze strany pořadatelů je velký zájmem o zkušené servírky...a co proslýchá...paní baronka platí za dobrou práci velmi dobře!

Reply with quote  

PostPosted: 23:08 24. Oct 2009 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Velký jezdecký závod baronky Canisové

Už se to ví už se to všude povídá....

Nejlepším jezdcem Krathského království je Fallion !! Dokončil závod v úžasném čase čtyř hodin a byl osobně odměněn paní baronku Jezdeckým náhrdelníkem.

Jako druhý dorazil do cíle překavpivě půlork Grombo...pravděpodobně ho vedl napůl zvířecí instinkt...jako doměnu dostal 50 tisíc a prý si směl podat ruku s baronkou !!!

No a první trojici jezdců uzavírá Esuliamus ... za svůj výkon si vysloužila odměna 25 tisíc.

Na dalších místech skončili postupně : Miawil , paladin Artorius , bard Viktorius a jako poslední Nimue...chudinka sice dojela jako pátá , ale zapoměla jeden kontrolní kámen.

Paní baronka se vyjádřila velmi pochvalně o kvalitě jezdců a jejich koní a dokonce uvažuje o dalším ročníku jezdeckého závodu...

Reply with quote  

PostPosted: 19:18 29. Oct 2009 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Turnaj o Šampióna Karathské arény

Městem se šíří sportovní novinka ... Ti jenž umějí číst si ji přečetli na nástěnkách a těm tupějším text letáku přečetli a nebo obsah vyprávěli...

Na vylepených letácích je takovýto text:

Spolek přátel Karathské arény dává na vědomí, že 20.3.1506 Karathského času pořádá volné soubojové klání. Zároveň zahajuje hry o "Šampiona Arény".

Více informací se dozvíte přímo na vývěsní tabuli arény.

Zaslechnutý rozhovor v hostinci :

" Ti šíkám ...*bouchne korbelem do stolu*... že se na tuty pšíjde podívat i někdo vod šlechty... "
" Nooo...by nebylo špatný se blýsknout před šlechtou a dostat fajn práci u dvora...! "
" Ši piš a kdyby se tam dokonce voběvila i Canišová...tak si klidně nechám vyražit i žuba... ta totiš vodměňuje podle statešnosti a vodvahy a né podle nablýškanejch štítů ..."
" Tak to ty seš vyřízenej...a nemáš šanci od ní něco dostat "
" To si jako myslíš že sem šrab a nemám vodvahu ? *pokouší se místo korbele nahmatat meč u pasu* "
" Spíš jde vo to , že ti bylo přes šedestát a zuby už nemáš žádný...."

// turnaj bude v sobotu 30.10. v 16:00//

Reply with quote  

PostPosted: 13:00 12. Nov 2009 
DM Thalie
 ICQ  Profile

Soud s čarodějem Carcorathem

V městě to hučí jak ve včelým úlu tou velkou novinou... Na Karathském kolbišti bude souzen čaroděj !! A to dokonce člen Azurové věže !!

U Modrého racka :

"Poslouchej na ten soud se musíme jít mrknout..."
"Musíme ? Proč musíme ?"
"No prej se bude soudit nějkou novou metodou nebo co..."
"No to mě moc nevzrušuje...mě spíš zajímá kde se takový čaroděj bude popravovat..."
"Ty si ale morbidní..., vždyť ho ještě ani nesoudili a ty už chceš vidět useklou hlavu a podobný hnus"
"Ale ... mě nejde vo jeho popravu , mě jde vo to , že tam kde prej zemře čaroděj vyroste mocná bylinka..."
"No a na co ty potřebuješ bylinky ?"
"Si asi neviděl mojí ženu co ? Bez bylinek už mi to s ní nejde..."

// soud proběhne v neděli 15.11.2009 , začátek je od 18:00 na Karathském kolbišti

Reply with quote  

PostPosted: 18:56 13. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Soud s čarodějem Carcarothem

//na nástěnce visí výnos opatřený pečetí města Karathy
//stejnou zprávu rozhlašuje vyvolávač na náměstí

Na vědomost všemu lidu karathskému se dává, že jsou hledány osoby, které mohou vydat svědectví ve prospěch i k tíži čaroděje Carcarotha Bensepha. Kdokoliv zná bližší okolnosti jeho činů, nebo čaroděje samého, nechť předstoupí před soudní stolici a vydá svědectví o nich. Svědkové, kteří chtějí přednést své svědectví, nechť se přihlásí u vrchního písaře Jana Ocimbura, kteréhokoli úředníka radnice karathské nebo přímo během konání soudu.

*podepsán Jan Ocimbur, vrchní písař karathský*
*dole visí velká pečeť města Karathy*

//pokud chcete svědčit, zašlete mi PM s obsahem vaší výpovědi

Reply with quote  

PostPosted: 22:30 15. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Soud s čarodějem Carcarothem

//na nástěnce visí výnos opatřený pečetí města Karathy
//stejnou zprávu rozhlašuje vyvolávač na náměstí

Na vědomost všemu lidu karathskému se dává, že čaroděj Carcaroth Benseph byl na soudu královského rychtáře karathského Viléma, svobodného pána z Lomnice, shledán vinným z dezerce a napadení královského důstojníka, jakož i těžkého zranění tří občanů karathských. Taktéž pobyt v Podtemnu během exilu a příprava zcizení knihy v majetku baronky Canisiové mu byly přičteny k tíži. Soud zkonstatoval, že jeho zločiny mohou být trestány na hrdle, avšak vzhledem k velkým zásluhám o město a království v dřívější době, jakož i přímluvě mnoha počestných měšťanů, byl trest změněn na těžké pokání, zabavení části majetku a nahrazení škody a výdajů postiženým.

*podepsán Jan Ocimbur, vrchní písař karathský*
*dole visí velká pečeť města Karathy*

Reply with quote  

PostPosted: 16:29 16. Nov 2009 
Bůh
 Profile

Odměna za dopadení zločinky

*všude tam kde platí Karathské zákony jsou lístečky s tímhle textem*
Město Karatha vyplatí 10 tisíc zlatých tomu, kdo dopadne zločinku jménem Tariel Reynolt a dovede ji nejbližšímu vykonavateli pořádku. A 5 tisíc měšců tomu, kdo podá informace vykonavatelům pořádku, vedoucí k přímému dopadení.
Dopustila se zločinu nejvyššímu a to vraždě jedné osoby. Dále se !!spolčovala se sekerníkem Berserkem a jeho drowí bandou!!

Jde o ženu-puldračici, dříve vyráběla v Karathských dílnách šperky.

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 00:59 19. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

*na nástěnce visí v úředních oznámeních pergamen*

Na vědomost lidu karathskému se dává, že Jeho Veličenstvo lord Lambert IV., regent karathský, jakož i královská rada zemská, ustavují tímto ctného služebníka svého Viléma z rodu z Lomnice, erbu bílé labutě, královským rychtářem karathským s pravomocí dbát práva a pořádku v královském městě Karatha, jakož i stíhat, soudit a na hrdle trestat všechny zločiny proti právu a pořádku, spáchané na jeho území.
Zároveň stanovují, aby právo jeho omezeno nebylo hradbami královského města, jest mu výslovně dáno stíhat zločince i mimo území hlavního města po celé zemi karathské.
Dále jest mu postoupeno zemské právo soudní nižší, aby svému poslání a úřadu dostáti mohl.
Z jeho práva jsou výslovně vyňaty pouze osoby vysoce urozené, nebo z jiných důvodů vyjmuté, zemskému právu vyššímu podléhající, jmenovitě držitelé nižšího práva zemského, osoby stavu duchovního vysokého svěcení církve Vznešeného světla, radní městské rady a členové rady královské, jakož i osoby z práva nižšího výslovně vyňaté, výsadami nebo privileji obdařené.
Pod soud jeho tedy spadají osoby stavu měšťanského i stavu poddanského, leda by pravomoci jiného soudce práva nižšího náležely a na jeho državách činy své spáchaly a právo nad nimi mu nebylo postoupeno, a rovněž osoby nižšího stavu šlechtického mimo držitelů soudního práva nižšího.

Na rozkaz Jeho Veličenstva lorda regenta a rady království Ambit, lord kancléř a první rádce trůnu.

z pověření konšelů a místodržícího města Karathy opsal dle listiny královské městský písař Jan Ocimbur

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 482 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]