|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
drake127
|
Post subject: Možnost změnit popisek postavy Posted: 14:49 31. May 2011 |
|
|
Chtěl bych se optat, jak se stavíte k možnosti, aby si hráči měli možnost měnit popis své postavy.
Sám jsem na tuto možnost navyknutý z Eq (kde tedy ani není možnost jinak popsat měnící se výstroj postavy), kde je úprava popisu využívána na různé změny střednědobého rázu (typicky zranění, současný vzhled, image). Proti tomu stojí názor, že popisek postavy je zde současně jedna z mála možností, jak konzistentně identifikovat postavu.
Využili byste takovou featuru? Zneužili byste takovou featuru?
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:01 31. May 2011 |
|
|
Já bych ho rozhodně uvítal; čas plyne rychle a postavy stárnou, ne každá zůstane mladá navždy  ) (A taky jsem na tuhle featuru navyklý). Stejně tak bych velmi uvítal možnost změny portrétu. Nevím, jak to bylo na EQ technicky uděláno, ale snad případně pomůže, že se obě možnosti daly změnit pomocí "příkazového řádku" (jako je tady /pc sit, například).
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:21 31. May 2011 |
|
|
Jojo, také bych to uvítal, krom zvyku je tu také to, že hraju poměrně mladou postavu a rád bych, aby se to postupem času nějak měnilo. Nějak nevidím důvod, proč takovou možnost zneužívat - je to snadno odhalitelné a těžko někdo obhájí, proč je z jeho dvou a půl metrového statného chlapa přes noc vetchý stařík, co sotva stojí na nohou.
Změna portrétu není pro mě tak důležitá změna popisku, ale je to velmi pěkná věc, která určitě má svoje využití.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:37 31. May 2011 |
|
|
Nevidím moc důvod proč takovou věc zavádět. Nejlepší popisek je nejkratší. (můj osobní názor) "Vysoký statný a po zuby ozbrojený muž" "Drow menšího vzrůstu, značně vychrtlý" "Obtloustlý usměvavý půlčík" "Statný po pivu vonící trpaslík"
Takovéto popisky, oproti dlouhosáhlým nesmyslům které občas u někoho nacházím, jsou stálé a neměnné. Plně charakterizují PC a to je primární úkol popisku.
Takhle by pořád jen klikali na "oko" a zjišťovali jestli jejich "kámoš" ztloustl, vyrostl, změnil náladu nebo účes. Pokud se na postavě má časem projevit něco podstatnějšího co by stálo za uvedení do popisku, (přišel o ruku, oko..., nosí uniformu gardisty, stal se depresivním od pohledu) pak každý může ve hře požádat DM s prosbou o úpravu popisku.
Nějak nevidím v této navrhované featuře přínos... jen častější odklikávání "oka" namísto emotování.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:41 31. May 2011 |
|
|
No, dovolil bych si nesouhlasit. Třeba ten vysoký, statný a po zuby ozbrojený muž se někde může objevit bez svého arzenálu. "Zhruba pětadvacetiletý mladík" se za rok reálu změní ve "zhruba třicetiletého muže". Styl oblékání se může měnit; stejně jako případné maskování, výstroj, výzbroj, která je mnohdy dosti důležitá.
Samozřejmě taky preferuji kratší popisky, které lze přečíst za pár sekund a bez scrollování. S klikáním na očko bych to neviděl tak dramaticky.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:52 31. May 2011 |
|
|
Já vidím přínos v tom, že právě hráč nebude muset emotovat svůj vzhled pokaždé, když potká někoho nového. Ani nemůžu souhlasit s tím, že by jednovětné popisky plně charakterizovali postavu. Ale chápu, že se nikomu nechce číst kdovíkolik odstavců popisku, ale o to v téhle featuře nejde - jde právě o to umožnit změnu popisku bez DM, protože myslím, že mají spoustu věcí na práci i bez toho a budu raději (a myslím, že nejsem sám), když se budou věnovat něčemu, co by se dalo dát zařídit i bez nich.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 15:54 31. May 2011 |
|
|
Pak koneckonců proč ne, je to stejně featura od PC pro PC, na nic systémově důležitého to vliv nemá. A pokud to někomu v něčem pomůže v čemkoliv?... Kdo z vás to nascriptuje?
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:04 31. May 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Nejde o tu pracnost. Jak už jsem Drakovi, je to záležitost tak na hoďku. Jde mi především o to, že popis postavy je prakticky jediná její IC identifikace.
Popis by měl obsahovat základní vzhledová atributy, které se budou jen těžko měnit. Postava je hubená, tlustá, vysoká, zakrslá, přičmoudlá nebo albín... Pokud se něco z toho změní, nevidím problém poprosit DM, aby to do popisu přidalo. (To je samozřejmě na DM)
Jestli je po zuby ozbrojený, nebo beze zbraně - to je přece okamžitý stav, který nemá co dělat v popisu, stačí si na sobě zviditelnit zbraně. Oblečení, výstroj - opět proč budeš dávat do popisu, co máš na sobě, když je to na první pohled vidět?
Jednoduše nepovažuju za dobrý nápad, aby šlo snadno a kdykoliv úplně změnit vzhled postavy.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:12 31. May 2011 |
|
|
Pokud to pro DM není problém (zatím ještě nevím, jak často jsou DM ve hře a jak moc mají čas na podobné věci), pak to samozřejmě není potřeba. K tomu popisu oblečení - ono ne každá věc se promítá do toho, jak postava vypadá - veškeré prsteny, amulety, ozdoby a další dodatečné vybavení, které by na postavě vidět být mělo, vidět není. Ale je pravda, že tyhle často měnící se věci by se daly vcelku bez obtíží emotovat.
Bahňák: Myslel jsem, že forum "Nápady, připomínky" je místo, kde člověk může týmu podat nápad nebo připomínku bez schopnosti danou věc vytvořit/nascriptovat.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:15 31. May 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
To je sice pravda, ale pokud to dotyční navrhne, nascriptuje a otestuje, je nápad ještě vítanější 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
drake127
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:20 31. May 2011 |
|
|
kucik wrote: To je sice pravda, ale pokud to dotyční navrhne, nascriptuje a otestuje, je nápad ještě vítanější  Nešťouchej.  Ty prsteny a amulety jsou pro naše parádivky dobrý argument ... a ty krásné páskové střevíčky...
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:21 31. May 2011 |
|
|
K čemu je nápad, který nemá kdo naskriptovat / udělat?
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:24 31. May 2011 |
|
|
Tak to bezpochyby Ten Bahňákův příspěvek na mě působí dojmem, že to ve hře bude jen když si to sami uděláme, ale to bude asi způsobené textovou komunikací. ad Rejty: Tak jistě, že moc k něčemu není do doby, než se někdo, kdo to dokáže najde, ale podle mě by podmínka možnosti něco navrhnout neměla být schopnost danou věc vytvořit.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:28 31. May 2011 |
|
|
Rejty wrote: K čemu je nápad, který nemá kdo naskriptovat / udělat? Ale on má, on má *kouká významně na Drakea*. Jen to chce dostatečně pevný bič, protože po měsící třískání se už dost ošoupe Nicméně, lektore, to by pro tebe byla otázka.. kdo to tu psal, hoďky? A rovnou k tomu přihoď možnost měnit portréty:) P.S. Jsem pro měnění popisku, rozhodně. Osobně nevidím přínosný popis v "vysoký dvacetiletý muž", protože mě jako ženskou zajímá jaké má vlasy, oči, jaké je jeho poznávací znamení a co prostě je vidět na první pohled. Každý řádek v popisu ušetří tunu hvězdiček a postava se prostě mění. Stárne, tloustne, přichází o oko, mění styl oblečení, maskuje se.... kdo to měnit nechce, nemusí, kdo to nesleduje, nemění..
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
Last edited by Braenn on 16:36 31. May 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 16:31 31. May 2011 |
|
|
Buď jak buď, argument s jediným identifikačním znakem postavy selhává ve cvhíli, když má někdo pole popisku úplně nevyplněné, nebo má popisek nijak nepopisující vzhled postavy ("Jsem potulnej bojovník co nic nedělá zadarmo") a nebo, a to ještě hůř, je tam "Podědil jsi po svých elfích rodičích..." - alespoň podle mě.
|
|
Top |
|