Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:30 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zas ty expy
PostPosted: 16:22 04. Feb 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Kdyz uz jsme u toho, tak xp ztrata za smrt se odecita od bojovych xp.

PostPosted: 16:23 04. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

human_wreck wrote:
Máš pravdu Dariene, ale co RP hráčům vadí na tom, že si někdo půl dne huntí expy po lese a běhá u toho s pochodní? Ať si běhají. Všichni nějaké to dekórum ve měste zahrají a nikoho neomezují.

Celkově si myslím, že kdyby se vrátil bezpoměrový expsystém a všichni by slavnostně přísahali, že se nebudou dívat na levely ostatních hráčů v P listu, tak by byl klid.

Vadí na tom to, viz můj příspěvek výše, že ti, co rychle nacreepují postavu pak zneužívají své síly, začnou jako "až pak" hrát RP a velmi často RP agresivní, mocichtivé a drsňácké, které RP hrající good aligned postavu rozsekne mečem ve dví a ovládne situaci, město či provincii... to je ten problém.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 16:24 04. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
Kdyz uz jsme u toho, tak xp ztrata za smrt se odecita od bojovych xp.

Aha, takže když bych teoreticky nezabil ani veverku a všechno to nahnal časem, tak nepřijdu o nic? Tak to je dost dobrá zpráva. A má to teda logiku - zkušenosti ze zabíjení - smrt - odečte se ze zkušeností za zabíjení... docela dobrý z mýho pohledu.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 16:27 04. Feb 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Darien: ad kandelábrie a buildy - to není o rp toho světa, ale o jeho systémové vyváženosti. To, zda budu nebo nebudu mít build nemusí nutně souviset s tím, zda hraju nebo nehraju rp. Respektive i super build se dá zahrát rp a i úplně slabá postava totálně ooc. Určitý vztah tam možná je, ale ne nepřímá úměra typu - čím silnější build, tím horší rp hráč.

To, že tu nemůžeš zkombinovat monka a klerika není proto, že by monk/klerik nebyl rp. Naopak, hodí se to k sobě. Je to o tom, že kombinací s monkem vznikají často příliš silné postavy oproti ostatním.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 16:29 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Darien wrote:
Vadí na tom to, viz můj příspěvek výše, že ti, co rychle nacreepují postavu pak zneužívají své síly, začnou jako "až pak" hrát RP a velmi často RP agresivní, mocichtivé a drsňácké, které RP hrající good aligned postavu rozsekne mečem ve dví a ovládne situaci, město či provincii... to je ten problém.

Raději bych viděl, kdyby se taci hráči později trestali, než toto ... a ani bych neřekl, že tady na Thalii s tím byly nějaké výrazné problémy. Přijde mi to, jako vrtání do něčeho, co funguje.

PostPosted: 16:33 04. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

Darien wrote:

hezky napsáno, souhlasim :)

PostPosted: 16:34 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

human_wreck wrote:
Máš pravdu Dariene, ale co RP hráčům vadí na tom, že si někdo půl dne huntí expy po lese a běhá u toho s pochodní? Ať si běhají. Všichni nějaké to dekórum ve měste zahrají a nikoho neomezují.

Celkově si myslím, že kdyby se vrátil bezpoměrový expsystém a všichni by slavnostně přísahali, že se nebudou dívat na levely ostatních hráčů v P listu, tak by byl klid.

Ted si to uplne vystih... "Všichni nějaké to dekórum ve městě zahrají". Odpuste mi to slovo, ale to je totální sračka. Bud hraju v roleplay svete, nebo hraju v powergaming svete. Pokud si zvolim RP svet, tak bych se podle toho mel chovat.

PostPosted: 16:34 04. Feb 2008 
Urozený
 Profile

Darien wrote:
Theofile, já bych byl nerad, aby to vyznělo, že tě někam posílám:))))))))) Sám jsem alergický na hlášky typu - tak tu nehraj, i když po řadě pokusů o změnu stylu jsem to na Kandelábrii sám vzdal.

Jen jsem se zamýšlel nad tím, že některé servery jsou otevřené všem typům hráčů, jako třeba právě Kandelábrie, kde pak ale RP hráči trpí pocitem frustrace, a některé se snaží zavádět systémové restrikce, aby si jejich tvůrci udrželi svoji představu světa.

Kandelábrie je bohužel příkladem toho, kam se to dovede, když se spoléhá na to, že hráči budou mít cosi jako sebereflexi. Jenže oni ji nemají. Vždy se najde dost těch, kteří se skrze hru potřebují realizovat a prosadit jako ti největší machři. Kdybyste viděli ty powerplayerské buildy, které vznikaly na Kandošce, tak byste valili oči. Navíc to je jak sněhová koule - kvůli idiotům, co si vytvořili zabijácké PW buildy, jsme si pak třeba v RP guildě Strážci Kandaháru museli udělat taky nadupané buildy, abychom město vůbec ubránili, protože každého RP hrajícího strážného tam rozmázl kde jaký kretén sekyrou nebo kouzlem o zeď.

Určité jiné řešení nabídne K2, kde si budeš hned na začátku volit, jestli chceš expovat na NPC nebo mít expy za čas ve hře. Otázka je spíš to, jestli se i tak tyhle dvě skupiny dokáží zapojit do vytváření RP světa. Ono vyšlechtit si za 14 dní maxikillera na 33 levelu je prostě zhůvěřilost..

Ale já to neberu jako by nás chtěl vyhazovat, jen jsem nastínit čim někteří z nás prochází a co je kam táhne a kde je co drží. Vážně mi to tu přijde jako nejhezčí svět, super realizační team a báječní lidé kolem, jen mi prostě bude chvilku trvat než se s některýma novinkama srovnám no ... prostě každej to bere jinak, jinak ho to zatěžuje a jinak se s novotami srovnává ... to mi připomíná, že už se skoro dva roky pokoušíme bábičku naučit ovládat telefon (mobilní) a ona ne a ne to skousnout a nejradě by měla zase zpátky takovej ten vytáčecí a aby telefoní čísla měli jen 6 číslic. :lol:

PostPosted: 16:38 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

jiromir wrote:
Ted si to uplne vystih... "Všichni nějaké to dekórum ve městě zahrají". Odpuste mi to slovo, ale to je totální sračka. Bud hraju v roleplay svete, nebo hraju v powergaming svete. Pokud si zvolim RP svet, tak bych se podle toho mel chovat.

Chci tím říct, že tenhle server by mohl být něco mezi HCRP a Powerplay. Dekórum je dekórum a mnohdy vypadá lépe, než hra člověka, který by o sobě řekl že je RP hráč.

PostPosted: 16:40 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

human_wreck wrote:
Darien wrote:

Raději bych viděl, kdyby se taci hráči později trestali, než toto ... a ani bych neřekl, že tady na Thalii s tím byly nějaké výrazné problémy. Přijde mi to, jako vrtání do něčeho, co funguje.

nefunguje. Huntiči maj tu zasadni vlastnost, ze pokud uz zacnou "hrat RP" tak hrajou pány Dokonalý (teda kromě jizvy na tváři, protože maj nízkou charismu) a machrujou na ty nebožáky který nemaj tolik xp ani zlatejch a jeste k tomu maj skutecne hrany nejaky spatny vlastnosti, nemoci, problemy... A takovy jsou a budou pokud ti, kteri uz ted maj nahuntěnej strop bojovejch xp, zacnou dostavat nejaky dalsi tim, ze se ten strop zase zvedne. Kdyby tu exisatovala dostatecna hracska kultura, tak by se tyhle systemy vubec zavadet nemusely...bohuzel neni. (viz Daanriho vcerejsi (nocni) prispevek Spravani hracu ve hre (je to taky ve flames)..

PostPosted: 16:44 04. Feb 2008 
Urozený
 Profile

jiromir wrote:
human_wreck wrote:

A nedají si říct a nedají ... kde jsi prosím vyčetl, že Thalie je HCRP server, soudíš nás a neznáš nás. Ale fajn, nezapomeň tedy 2x denně chodit na velkou, vždy si po tom běž umýt ruce, po každém třetím pivu skoč na malou, ráno vstaň a jdi pracovat, protože nezaměstnaní si nemohou dovolit celý den se někde vykecával a chlemtat u toho pití, dále bych prosil pravidelnou stravu tak 3y denně a pořádnou .. ne žádný jabka a hrušky, pravidelně zapíjet ... celou noc spát .... mám pokračovat? Snažil jsem se ti to podat rozumně, ale kdo ti sakra dal právo diktovat nám jak hrát, jaké RP je správné a jaké ne ... dej nám prosím manuál, rádi se poučíme.

// ... zase mě bere nerv, tak promiňte .... jedu domů tak za 2 hodinky se zase sem kouknu, slibuji budu osprchovaný, budu pít kávu a budu mít o dost lepší náladu :lol: //

PostPosted: 16:46 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

human_wreck wrote:
jiromir wrote:

Chci tím říct, že tenhle server by mohl být něco mezi HCRP a Powerplay. Dekórum je dekórum a mnohdy vypadá lépe, než hra člověka, který by o sobě řekl že je RP hráč.

Me se rozlisovani mezi RP a HCRP uprimne moc nezamlouvá. HCRP je podle me to, kdyz se postava chodí vyčůrat, vykakat, nosí v invu jen tolik predmetu, kolik by skutecne byla schopna utahnout atd... Je kravina rikat RP tomu, ze hraju jako na Kandelábrii akorát nemam nazev postavy Hustec666 a ve meste nekoho pozdravim nebo se zasmeju, pripadne se *křivě kouknu na trpaslíka*

mno...jdu zas pocitat a uvidime jak to dopadne. Ja doufam ze huntiči si pomalu prevyknou a zacne je rp bavit vic, nez jenom huntit a ze se nebudou dal zlehcovat antihuntici systemy..

PostPosted: 16:50 04. Feb 2008 
Poutník
 Profile

Ja se jen vratim k tomu chcipani. Fascinuje me ze kdys nekdo vickrat umre tak ho hned snizujete tim ze nabiha mezi presilu a tak. Muj ork ma iq 10 a tak nenabiha mezi presilu a nebije vsechno hlava nehlava. Ale obcas chcipnes proste na blby hody nebo ze se snazis odlakat potvoru vod jinyho cloveka v parte aby nechcip a tak dale.

Ale hlavne ja se jen ptal jestli nemam chybu v postve s tema expama.

Jinak naprosto sou hlasim s Theofilem a Human wreckem v pohledu na hrani.

Ps. na kandelabii sem skousel par dni hrat a opravdu bych tam nikoho neposilal ani za trest a nemyslim si ze by to tu skoncilo stejne, jak bylo videt na stary Tahlii.

A mily jiromire toho ceho se bojis jako vyuzivani prevahy levelu mezi hraci stejne nezabranis zadnyma omezenima. bohuzel.

PostPosted: 16:51 04. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Smrt a ztrata xp:

Pro upresneni. Smrti prijdes o xp at uz jsi je ziskal jakkoliv.
Smrt se ale zohlednuje na bojovych xp tak, ze onen proklinany pomer posune smerem k tem casovym xp.

Pokud jsi nekde zurive mlatil, pak umrel a dostavas za potvory min, tak.
1. Bud jsi i pres smrt ve vyraznem zisku.
2. Nebo mlatis porad ty same potvory a min za ne mas proste proto, ze mlacenim toho sameho dokola se ziskavas zkusenosti pomaleji.

Theogil: A kdo tu pouziva pojem HCRP?
Promin ale RP, Role Play, neboli hrani role, pro me znamena, ze hrajes postavu stale. Ne jen kdyz se zrovna zastavis ve sprintu mezi dungama.
Evidentne to vnimame proste kazdej uplne jinak, ale asi je pravda, ze vynucovat to proste nejde. Kdo nechce hrat, stejne nebude. Navic ted, kdyz se na ty sprinty na povrchu nemusim koukat, tak uz me to tolik netizi. Jsem holt sobec.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 16:52 04. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

jiromir wrote:
nefunguje...atd

Buď mám štěstí na hráče, nebo vidím svět přes růžové brýle. Hlavně chci, abych se mohl ve hře s někým potkat. S člověkem, kterej chodí mastit zrůdy se aspoň potkám v hospodě, protože tam jde propít výdělek. Ovšem postava RP hráče třeba onemocní a pak jí 14 dní neuvidím ač je loglá, protože aktivně emotuje bolesti nahoře v pokoji. :cry: :lol:

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]