Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:26 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Brum a Aonghas
PostPosted: 13:04 20. Dec 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Osobně by mě zajímalo, jak na to vlastně přišli. A nebo jestli vás někdo práskl ;).

Když už nám hlásilo několik hráčů nezávisle na sobě, že tihle dva bugují xp systém, tak už to smrdí.

-RoF- wrote:
Možná by bylo hlavně vůči hráčům dobré, přiznat se a omluvit se, ne? ;) Věřím že dost hráčů omluvu vezmou a zase tě v klidu přijmou no.

Proč se přiznat? Lepší je vymýšlet stále nové výmluvy a dělat hloupého.

Úsměvné například je, že údajně nemohli najít mistra, u něhož si dříve nahodili level, který daný mistr učí, ale na nahození dalšího levelu se zřejmě mistr přestěhoval nebo odjel na dovolenou.

wsweetjane wrote:
Také vím o postavě která nneměla nahozených asi 5 lvl a to z finančních důvodů - prostě na ně v té době neměla penize. O mě teda nejde, ale jistě vím že sme se tehdy bavili o tom že systém by měl xp přizpůsobit lvl i když není nahozený...v tom domění sem žila celou dobu.

Finanční důvody to rozhodně nebyly, protože dotyční nosili v inventáři milióny.

Ano, xp systém tak normálně fungoval, aby to nešlo takto obejít. Bral level postavy podle aktuálních xp, takže bylo jedno, zda je nahozený či nikoliv, ale Kucik se před pár měsíci hrabal v xp systému a zapomněl na to a pánové to začali vesele zneužívat ve svůj prospěch namísto nahlášení chyby a za chvíli na tom udělali 32. - 33. levely, nahozený měl jen 24. a jeli vesele dál. Samozřejmě kolečkovali furt dokola prahvozd, určitě ne kvůli expům... :wink: Rozhodně jim nepřišlo divné, že stále dostávají tuny xp.

O dobrých úmyslech hráče postavy Brum hovoří jeho série předchozích prohřešků.

PostPosted: 13:10 20. Dec 2011 
Šlechtic
 Profile

Tak mě tedy ukaž jak jsem toho zneužil?Nahodil jsem si snad ty lvl?když mam tolik xp navíc tak to nehraje žadnou roli nebo snad mám víc vlasů a tím sem lepší nebo nevim =) a ukaž mě prosím ty moje prohřešky teda to by mě hrozně zajímalo.díky

PostPosted: 13:15 20. Dec 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Koninho87 wrote:
Tak mě tedy ukaž jak jsem toho zneužil?Nahodil jsem si snad ty lvl?když mam tolik xp navíc tak to nehraje žadnou roli nebo snad mám víc vlasů a tím sem lepší nebo nevim =) a ukaž mě prosím ty moje prohřešky teda to by mě hrozně zajímalo.díky

V tom je právě daný bug, že sis ty levely nenahodil a dostával si stále stejné expy. Zřejmě jste čekali, až takhle uděláte levné expy a nahodíte naráz 40. level. Přestaň už prosím dělat ze sebe hlupáka a nedělej, že ti nepřišlo nic divného na tom, že dostáváš stále stejné xp za potvory jako na 24. úrovni, i když máš xp na 32. level.

Už se to těch výmluv začínáš zamotávat.

PostPosted: 13:16 20. Dec 2011 
Nováček
 Profile

Rejty wrote:

Proč se přiznat? Lepší je vymýšlet stále nové výmluvy a dělat hloupého.

[b]Já se přiznám, že třeba blbej jsem a protože jsem blbej až to bolí, tak se za to nestydím.[/b]

Úsměvné například je, že údajně nemohli najít mistra, u něhož si dříve nahodili level, který daný mistr učí, ale na nahození dalšího levelu se zřejmě mistr přestěhoval nebo odjel na dovolenou.

Sry, ale měl jsem nahozenýho jen Sorcerora a měl jsem v plánu tam cpát PM, jen jsem váhal kdy aby mi to vyšlo s epic. featama od sorcerora a kde to PM je nevím do teď.

Ano, xp systém tak normálně fungoval, aby to nešlo takto obejít. Bral level postavy podle aktuálních xp, takže bylo jedno, zda je nahozený či nikoliv, ale Kucik se před pár měsíci hrabal v xp systému a zapomněl na to a pánové to začali vesele zneužívat ve svůj prospěch namísto nahlášení chyby a za chvíli na tom udělali 32. - 33. levely, nahozený měl jen 24. a jeli vesele dál. Samozřejmě kolečkovali furt dokola prahvozd, určitě ne kvůli expům... :wink: Rozhodně jim nepřišlo divné, že stále dostávají tuny xp.

Nám tak xp asi trhaly prdel

O dobrých úmyslech hráče postavy Brum hovoří jeho série předchozích prohřešků.

Tady jsi měl asi na mysli mě.

Hmpf citace

Last edited by MukYanJong on 13:18 20. Dec 2011, edited 2 times in total.

PostPosted: 13:17 20. Dec 2011 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Koninho87 wrote:

V tom je právě daný bug, že sis ty levely nenahodil a dostával si stále stejné expy. Zřejmě jste čekali, až takhle uděláte levné expy a nahodíte naráz 40. level. Přestaň už prosím dělat ze sebe hlupáka a nedělej, že ti nepřišlo nic divného na tom, že dostáváš stále stejné xp za potvory jako na 24. úrovni, i když máš xp na 32. level.

Už se to těch výmluv začínáš zamotávat.

Nahodil jsem si ten lvl?chytil jsi mě snad při tom za ruku?nevim o tom že bych si šel nahazovat ty lvl.a jinak mě prosimtě řekni ty moje prohřešky =)

PostPosted: 13:26 20. Dec 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Ještě před deseti minutama jsem si myslel že tihle jsou naprosto nevinní, ted už si to po jejich příspěvcích nemyslím....

PostPosted: 13:26 20. Dec 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Koninho87 wrote:
Nahodil jsem si ten lvl?chytil jsi mě snad při tom za ruku?nevim o tom že bych si šel nahazovat ty lvl.a jinak mě prosimtě řekni ty moje prohřešky =)

Už jsem ti to napsal několikrát. Každý normální člověk pochopí podstatu daného prohřešku. Ještě jednou pro nechápavé:

NENAHLÁŠENÍ CHYBY V XP SYSTÉMU A JEJÍ ZNEUŽÍVÁNÍ

- Konkrétní chyba: Při nenahození levelu dostává postava stále stejné xp jako na předchozím levelu, který má nahozený, ač má xp na nahození levelu daleko vyššího.

- Prohřešek: Nenahlášení této chyby a její zneužívání k expení, o čemž hovoří to, že dané postavy měly nahozený 24. level a naexpily zkušenosti na 32. - 33. level.

Znovu se opakovat už nebudu. A ano, viděl jsem vás (nejen já, i ostatní DM) opakovaně expit s nenahozenými levely v prahvozdu a jinde.

PostPosted: 13:30 20. Dec 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
- Konkrétní chyba: Při nenahození levelu dostává postava stále stejné xp jako na předchozím levelu, který má nahozený, ač má xp na level daleko vyšší.

Sorry že tě cituju, ale zajímalo by mě, jak má hráč vědět kolik má dostatávat na lvlu který ještě nikdy předtím nedosáhl.
Mě by osobně nepřišlo divné že dostávám od lvlu 24 v prahvozdu pořád stejné xp, myslel bych si že to tak je udělaný protože nejsou xp oblasti pro vyšší lvly.....

PostPosted: 13:30 20. Dec 2011 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Koninho87 wrote:

Už jsem ti to napsal několikrát. Každý normální člověk pochopí podstatu daného prohřešku. Ještě jednou pro nechápavé:

NENAHLÁŠENÍ CHYBY V XP SYSTÉMU A JEJÍ ZNEUŽÍVÁNÍ

- Konkrétní chyba: Při nenahození levelu dostává postava stále stejné xp jako na předchozím levelu, který má nahozený, ač má xp na nahození levelu daleko vyššího.

- Prohřešek: Nenahlášení této chyby a její zneužívání k expení, o čemž hovoří to, že dané postavy měly nahozený 24. level a naexpily zkušenosti na 32. - 33. level.

Znovu se opakovat už nebudu. A ano, viděl jsem vás (nejen já, i ostatní DM) opakovaně expit s nenahozenými levely v prahvozdu a jinde.

a teď mě ještě vysvětli pro mě jako méně chápavého jaký to má vlil na tu postavu když je furt na 24.lvl??Kdybych si náhodou ty lvl nahazoval neřeknu ani popel ale ja ty expy nijak nezneužil.

PostPosted: 13:33 20. Dec 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Sorry že tě cituju, ale zajímalo by mě, jak má hráč vědět kolik má dostatávat na lvlu který ještě nikdy předtím nedosáhl.
Mě by osobně nepřišlo divné že dostávám od lvlu 24 v prahvozdu pořád stejné xp, myslel bych si že to tak je udělaný protože nejsou xp oblasti pro vyšší lvly.....

Logicky má dostávat méně xp než na předchozích level. To si snad každý domyslí, když tomu tam bylo na předchozích levelech. Navíc probíraní hráči zde nemají první postavy a s těmi minulými dosáhli už vysokých levelů.

PostPosted: 13:33 20. Dec 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Aha v tom případě, jasní bugeři jak facka.

PostPosted: 13:38 20. Dec 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Koninho87 wrote:
a teď mě ještě vysvětli pro mě jako méně chápavého jaký to má vlil na tu postavu když je furt na 24.lvl??Kdybych si náhodou ty lvl nahazoval neřeknu ani popel ale ja ty expy nijak nezneužil.

Přečti si můj příspěvěk laskavě ještě jednou.

Expy jste bohudík (bohužel pro vás) nestihli zneužít, stihli jste jen zneužít chybu v xp systému k jejich získání. Pomocí bugu jste získali xp, které byste neměli nezneužíváním xp systému šanci získat. Pro nechápavé se to dá vysvětlit ještě jako "obohatit se porušením pravidel nebo zneužitím bugu". To je jako kdybych nabugoval milióny zlatých a tvrdil jsem, že jsem se ničím neprovinil, protože jsem je přece (ještě) nepoužil.

PostPosted: 13:39 20. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Pro všechny: dříve systém fungoval na základě skutečného počtu XP, čili bug tam nebyl. Proto i když někdo chodil s nenahozeným levelem, byla to jeho věc a nic se nedělo. V souvislosti z úpravami XP za ECL subras došlo k (nechtěné) změně, čili vznikl bug. Jinými slovy do hry se dostala možnost získávat XP jako na aktuálním levelu stále dokola. Bug je ve hře cca 3-4 týdny, což je přesně doba, za niž byl vyexpen Brum. Hráči patrně využili tzv. "skokovou variantu" - díky své znalosti světa a obtížnosti a výnosu z creepu postoupili na tzv. "výhodnou úroveň", na níž je zisk XP nejoptimálnější. Tuto projížděli tak dlouho, dokud neměli dost XP k postupu na další výhodnou úroveň. Zbavili se tak potíží s postupem přes levely, které jsou méně creepově výhodné, čímž svůj XP postup razantně akcelerovali. Každému musí být na první pohled jasné, že se jedná o bug, nadto bug velký a zcela zjevně nezamýšlený, neboť nikdy tak systém nefungoval. Na místě je okamžité nahlášení, nikoli zatajení a zneužívání. Je to podvod na všech poctivých hráčích, kteří své postavy expili běžným způsobem.

Hráčem s předchozími prohřešky byl samozřejmě míněn Scrappy, nikoli Koninho. Dle toho byly i diferencovány tresty.

PostPosted: 13:39 20. Dec 2011 
Velmistr
 Profile

Ehm, ja len môžem vlastnoručne potvrdiť, že MukYanJong mal vskutku s tým buildom problémy, lebo sme sa o tom viac krát rozprávali (môžem pohľadať odložené logy, možno to ešte aj nájdem) a vskutku stále polemizovali, či ísť čistého sorcerora alebo aj PM .. a potom sme aj predebatúvavali, ako to IC zakryť, hrať a pod ... hlavne aj preto to viem, bo som jeho postavu ako PM chcela využiť na autoQ, čo hráme ;) len je pravda, že som ho zahlcovala buildami, aby sa mi na ne pozeral a vždy ich uprednostnil pred urobením svojho ;)
to je ale len môj pohľad na vec a moja skúsenosť. Do hlavy ostatných nevidím, len komentujem, s čím som sa ja stretla

PS: a ja osobne pri nenahodení tých lvl som si absolútne nevšimla, že sú rovnaké XP .. prosto som to brala, že také sú a hotovo :D

Ja osobne nechápem, prečo sa najprv hráči neupozornili a prípadne sa im fakt tie XP nestrhli ... veď sa to tak vždy robilo O.o aj ja dávnejšie, keď som šla v "zneužití OOC" povedzme po mrtveho kamaráta, alebo s koňom cez jaskyňu a pod, tak ma vždy DMs najprv upozornili a nie mi dávali hneď kill a zabíjali koňa ...

PostPosted: 13:44 20. Dec 2011 
Nováček
 ICQ  Profile

To co tady čtu tak mi stačí a vidim, že jde o bugovaní (i když na serveru sem velmi krátce). Jelikož jsem byl ve vedení serveru některý MMORPG tak můžu říct, že někteří hráči jsou schopni neuvěřitelných věcí s ještě neuvěřitelnějšími výmluvami. Jachyro nemohu s tebou souhlasit, že měli být hráči nejdříve upozorněni podle toho všeho to velmi dobře věděli a pozor teď je to nejdůležitější slovo "vědomě" toho zneužívali a to opakovaně.

Edit: Jde o to, že ty jsi si toho právě nevšimla ale oni ano a využili toho.

Last edited by Acros on 13:45 20. Dec 2011, edited 1 time in total.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]