|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 13:53 05. Apr 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Theogil - tak jako... nestěžuju si, peněz mám dost, abych vše co potřebuji uživil a mohl se tvářit jako "bohatý" měšťan. Výbavu apod. mám, prostě prachy mi nedělají starosti vůbec. Ale vím, že tu jsou lidi, co jsou podstatně bohatší, kteří nemusí třeba dvě hodiny čumět v dílně na výrobek  což jim občas závidím  Nemluvě o těch extrémech, které rozdávají dary karathským chrámům po milionech. Rozhodně jako crafter se uživím víc než dobře.
_________________ .
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 14:02 05. Apr 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: Realita craftu je taková, že na začátku možná máš jen 3% zisku při tréninku, ale později, jak začneš dělat kvalitný výrobky, tak máš peněz dost. Netuším, kde jsi vzal to, že dobří crafteři mají zisk 3% za výrobek - to je blbost anebo výmluva nějakého supportera. Já si rozhodně z craftu žiju skvěle a to mi bylo kolikrát řečeno, že mám nízké ceny (tedy párkrát i to, že mám vysoké ceny, ale to bylo od blbečků, kteří si nevšimli, že craft se upravil od stavu před rokem nebo dvěma a vše nyní stojí jaksi o něco více).
Můj pohled, má zkušenost se odlišuje : Když vemu top výrobek, náklady se pohybují někde kolem 190.000 (plátneřina např), real práce 4hodiny (ted nevím jestli i se sehnáním surovin či bez - už si nepamatuju), výrobek když prodám, tak mám pocit že do 250k dostanu, ale myslím že daleko méně. Když to srovnám s jinačíma činnostma na Thalie, které se dají provozovat, tak craft není dobrý na výdělek. Např za 4hodiny si jen díky lootu můžeš vydělat XY tisíc (u mě to je až 300.000a více)
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 14:06 05. Apr 2012 |
|
|
Jsem šperkař, to nejsložitější, o co je zájem, není úplně nejsložitější craftově. Výroba trvá 2 hodiny (a odhadem tak hodina a půl za získání materiálů, které ale stačí provádět jednou za delší čas). A za ten výrobek za dvě hodiny už pod 200 měšců neklesám, takže mi to do jisté míry příjde srovnatelné. Rozdíl je v tom, že já udělám třeba jen jednu zakázku za den = 200 měšců zisku a pak třeba den dva nic a pak zase něco takhle většího, kdežto creeper pojede dungy a udělá si těch tvých 200-300 měšců jen za kolečko, které může opakovat častěji, než já prodej. Ale prostě s penězma tak jak je mám a občas doživím creepem, žiju úplně v pohodě a to v rámci RP ještě neživím jen sebe.  EDIT: vyžiju v pohodě neznamená samozřejmě "patří to k nejlepším způsobům vydělávání".
_________________ .
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 14:22 05. Apr 2012 |
|
|
Jasný to chápu a beru. Ono v tomhle je taky rozdíl co se týče povrch/podtemno. V podtemnu hraje méně hráčů a tvoříte jistou rodinu, proto jsou tam ceny jinačí. Na povrchu je sice větší počet hráčů, jisté koalice tam taky mohou býti, ale cena tam je zas vyšší. A jak říkáš jednou za tři dny když máš čistej zisk 200k. A pozor, to se bavime o TOP. Tak já získam za tři dny i5x více.
Proč to vše říkám, chci tím poukázat že craft není moc výdělečnej.
V tomto případě samozřejmě výdělek 200k je krásné číslo. Ale bavíme se o TOP. Kdybychom sjeli na čísla +4,+3,+2 tak se pohybujeme vo dost níže.
Nehledě na to, že výrobky +2od pc, jen v nákladech, jsou dražší než výrobky +2 od npc.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 14:24 05. Apr 2012 |
|
|
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 14:29 05. Apr 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Za lvly 22-31 jsem dal přes 2 miliony minimálně  takže třeba toto... dark: máš pravdu.. hlavně na povrchu je i cena větší, protože chodit do podtemna je "rizikový" příplatek do ceny výrobku
_________________ .
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: úprava kraftů Posted: 07:15 06. Apr 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: Za lvly 22-31 jsem dal přes 2 miliony minimálně  takže třeba toto... Tak to pak chápu, že když je u popisku u dílen napsáno, že vás za malý poplatek nechá v dílnách správce dělat a poplatek činí 10 měšců, jsou to pro vás opravdu malé poplatky 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|