Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:33 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Máte zájem o netradiční povolání?
Ano 33%  33%  [ 13 ]
Občas by se to hodilo 15%  15%  [ 6 ]
Ani ne 20%  20%  [ 8 ]
Ne 28%  28%  [ 11 ]
Nevím 5%  5%  [ 2 ]
Total votes : 40
Author Message
 Post subject: Re: Anketa : povolání
PostPosted: 14:06 07. Dec 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

davidsoft wrote:
Takže na otázku "chci větší variabilitu podobných povolání ve hře" se dá odpovědět jen "ne", protože nevidím nic, co tu variabilitu omezuje, kromě reálií - a proti těm nepůjde ani systém. Jediná překážka je ochota a schopnost sehrávat RP. A to je na každém.Záměrem návodů tak, jak si je představuji, by mělo být právě překonání určité "neschopnosti hrát RP". Uvedu příklad: Záměrem příručky o hraní druida by bylo umožnit rozumně hrát za druida na Thalii hráči, který strom viděl párkrát v životě a zvířata jedině v zoologické zahradě. Takovému hráči prostě chybí zkušenosti a znalosti o daných jevech, a pokud se spolehne jen na svou intuici, bude hrát nesmysly a věci, které budou v rozporu s reáliemi.

Jo, a vem si, jak to dopadlo, když si jsme si naposled dovolili dát jako vzor, nikoli povinnost, jistou příručku přímo od AD&D. :))
A obávám se, že tam kde je překážkou ochota a schopnost hraní RP, tam ani tisíc příruček nepomůže, protože kde není vůle, nejsou činy. A naopak!
]Líbilo by se mi, kdyby existovaly na foru sepsané ucelené reáílie k povoláním, která mají/můžou mít svůj základ v nějakém vzoru/řádu fungujícího NPC uskupení, ať jsou to Rytíři úsvitu, Shardonští druidi, Dornovi hraničáři, nějaký cech zlodějů, Azuroví mágové a já nevím, co ještě. A hráč by mohl, ale nemusel hrát v souladu s nimi. Inspirovat se, nebo alespoň vědět, že to dělá jinak, než je zvykem.
Ovšem představa námahy a času s tím spojeného, s předvídanou dávkou reakcí, které by automaticky následovaly na foru? Šel bys do toho?

Reply with quote  

PostPosted: 15:03 07. Dec 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Když to bude podané skutečně jen jako doporučení a ne "jediný správný smysl toho slova", tak proč ne. (zas a opět :wall: )

Jen by mě zajímalo, co by hráče bez vztahu k přírodě, zvířatům nebo tak něčemu, táhlo k hraní druida?

Reply with quote  

PostPosted: 15:09 07. Dec 2011 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Jen by mě zajímalo, co by hráče bez vztahu k přírodě, zvířatům nebo tak něčemu, táhlo k hraní druida?

PB? :oops:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 15:09 07. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Nalkanar wrote:
...Jen by mě zajímalo, co by hráče bez vztahu k přírodě, zvířatům nebo tak něčemu, táhlo k hraní druida?
Na Thálii...třeba Dragon shape? :lol: :lol: :lol:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 19:55 07. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

Tož heleĎ dá se považovat Platina za vzácný kov?

https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “
Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.

Reply with quote  

PostPosted: 20:00 07. Dec 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

Braenn wrote:
davidsoft wrote:
Takže na otázku "chci větší variabilitu podobných povolání ve hře" se dá odpovědět jen "ne", protože nevidím nic, co tu variabilitu omezuje, kromě reálií - a proti těm nepůjde ani systém. Jediná překážka je ochota a schopnost sehrávat RP. A to je na každém.Záměrem návodů tak, jak si je představuji, by mělo být právě překonání určité "neschopnosti hrát RP". Uvedu příklad: Záměrem příručky o hraní druida by bylo umožnit rozumně hrát za druida na Thalii hráči, který strom viděl párkrát v životě a zvířata jedině v zoologické zahradě. Takovému hráči prostě chybí zkušenosti a znalosti o daných jevech, a pokud se spolehne jen na svou intuici, bude hrát nesmysly a věci, které budou v rozporu s reáliemi.

Jo, a vem si, jak to dopadlo, když si jsme si naposled dovolili dát jako vzor, nikoli povinnost, jistou příručku přímo od AD&D. :))
A obávám se, že tam kde je překážkou ochota a schopnost hraní RP, tam ani tisíc příruček nepomůže, protože kde není vůle, nejsou činy. A naopak!
]Líbilo by se mi, kdyby existovaly na foru sepsané ucelené reáílie k povoláním, která mají/můžou mít svůj základ v nějakém vzoru/řádu fungujícího NPC uskupení, ať jsou to Rytíři úsvitu, Shardonští druidi, Dornovi hraničáři, nějaký cech zlodějů, Azuroví mágové a já nevím, co ještě. A hráč by mohl, ale nemusel hrát v souladu s nimi. Inspirovat se, nebo alespoň vědět, že to dělá jinak, než je zvykem.
Ovšem představa námahy a času s tím spojeného, s předvídanou dávkou reakcí, které by automaticky následovaly na foru? Šel bys do toho?
Čas na to nemám, a i kdybych jej měl, mám už přichystané jiné projekty. (OT: Slibuji, že až to bude, dočkáte se nějakého screenshotu v Galerii.)

Jinak souhlasím, že tam, kde není ochota, je příručka zbytečná.

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 23:46 26. Dec 2011 
Obyvatel
 Profile

Hele tak když už někdo dáAno mohli byste sem napsat o co tak máte zájem? :) díky

https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “
Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.

Reply with quote  

PostPosted: 23:57 26. Dec 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

O otroka, sluhu, podkoního, malíře (ale jedině pokud bude skutečně kreslit), servírky v hospodách, prostitutky, gigolové, maséři, básníci (skládání básní na zakázku), nosič, poslíček.... uuuf no určo bych ještě něco vymyslel

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 01:07 27. Dec 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Zvaž, co je tvoje postava ochotná dělat a ptej se IC těch prachatých :lol: :roll: ;)

Reply with quote  

PostPosted: 01:10 27. Dec 2011 
Nováček
 Profile

Molly23 wrote:
O otroka, sluhu, podkoního, malíře (ale jedině pokud bude skutečně kreslit), servírky v hospodách, prostitutky, gigolové, maséři, básníci (skládání básní na zakázku), nosič, poslíček.... uuuf no určo bych ještě něco vymyslel

Nejkrásnější na těhlech povolání je, že člověku stačí * * * * hvězdičky, aby se mohl takto uplatnit a nepotřebuje nějaký systém jako při normálních řemeslech, které už ve hře jsou.

Reply with quote  

PostPosted: 22:32 06. Apr 2012 
Šlechtic
 Profile

Braenn wrote:
Jo, a vem si, jak to dopadlo, když si jsme si naposled dovolili dát jako vzor, nikoli povinnost, jistou příručku přímo od AD&D. :)) A obávám se, že tam kde je překážkou ochota a schopnost hraní RP, tam ani tisíc příruček nepomůže, protože kde není vůle, nejsou činy. A naopak!
Líbilo by se mi, kdyby existovaly na foru sepsané ucelené reáílie k povoláním, která mají/můžou mít svůj základ v nějakém vzoru/řádu fungujícího NPC uskupení, ať jsou to Rytíři úsvitu, Shardonští druidi, Dornovi hraničáři, nějaký cech zlodějů, Azuroví mágové a já nevím, co ještě. A hráč by mohl, ale nemusel hrát v souladu s nimi. Inspirovat se, nebo alespoň vědět, že to dělá jinak, než je zvykem.

Pod to bych se klidně podepsala, něco podobného by se mi taky líbilo. Kdesi u WoW rp serveru tuším něco takového měli (info k povoláním) a myslím, že (hlavně začínajícím) hráčům by vůbec neškodilo mít alespoň představu o tom, co hrát. Když pomyslím na to, že někteří klidně sehrají elfského mága, který nadává, pobíhá a chová se jak křupan... jistě, to je extrém, ale ne každý prostě ví jak na to. Zmínění druidové nejen, že chrání přírodu, ale mají s ní vztah, který se dá přirovnat k rodinnému poutu. Pro ně jsou lesy rodiče a zvířata bratři a sestry (mám docela hluboký vztah k přírodě tak to dokážu pochopit :wink: ). Zloději můžou mít svůj zlodějský kodex, to se mi líbilo ve filmu... tuším Dračí doupě, nakonec ho porušili, ale o to nejde :mrgreen: Stejně tak se spoustou jiných povolání se táhnou nějaké předpokládané vzorce chování, ať iž podle nějaké organizace nebo z přirozenosti osob, které k onomu určitému povolání tíhnou. Klidně bych se do takového projektu i sama zapojila, reakcí hráčů se nebojím :D Zvlášť kdyby šlo jen o to doporučení, ne zákon. Komu se to nelíbí, inu, nemusí se tím hned řídit. Tedy se dobrovolně nabízím :D
A co se týče alternativních povolání, myslím, že nejsou třeba. Kdo chce hrát básníka vezme barda a zaměří se na básně, kdo chce být horník, vezme si povolání na sílu a kutá. Možná bych brala jedno spešl povolání zvané obyčejný člověk/elf/trp,... Neuměl by to se zbraněmi, jen třeba s kosou a neměl by žádné spešl schopnosti. Pak by to nesvádělo k tomu od původního záměru být farmářem sklouznout k běhání po dungeonech :)

Gabriel Grym - šikovný po tatínkovi, hodný po mamince, většinou někde v Kelu
Valindra - bardka ze Sluneční říše

Reply with quote  

PostPosted: 23:54 06. Apr 2012 
Bůh
 Profile

Molly23 wrote:

to mi připomíná deník vilmy

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 07:05 07. Apr 2012 
Šlechtic
 WWW  Profile

Kathermara wrote:
Možná bych brala jedno spešl povolání zvané obyčejný člověk/elf/trp,... Neuměl by to se zbraněmi, jen třeba s kosou a neměl by žádné spešl schopnosti. Pak by to nesvádělo k tomu od původního záměru být farmářem sklouznout k běhání po dungeonech :)
Souhlasím. Povolání "Obyčejný člověk" mi po celou dobu mého hraní na Thalii velmi chybělo. V NWN toto povolání standardně existuje, ale je k dispozici jen pro NPC. Dovolit jej i hráčským postavám by po technické stránce neměl být problém.

Spíš vidím problém v různých názvech povolání podle rasy. Správně by se mělo patrně jmenovat asi "Obyčejný humanoid". Najít společné pojmenování pro bytosti všech mluvících ras je zajímavé téma k zamyšlení, kterým se lidé zabývali již dávno před dobou počítačovou (např. slovo hnau).

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 07:29 07. Apr 2012 
Urozený
 ICQ  Profile

Ono stačí nebrat slovo člověk ve významu příslušník lidské rasy, a vnímat ho s významem příslušník společnosti případně osoba nebo jedinec.
Případně přeložit z anglického commoner na prosťáček a je to vyřešené :))

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 07. Apr 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Mně by se líbilo, kdyby to povolání "obyčejný člověk" nešlo s ničím buildovat a dělalo craft rychleji.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]