Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:36 19. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Prekupnik v cechu obchodniku v Karathe
PostPosted: 18:02 16. May 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Fakt je že plivník a ghoulí játra, kdyby šly stackovat.... to by se v tom dalo i hejbat.
Nastavit výkup bejlí jen po 50-ti kusech by taky nešlo??? Něco jako podmínka aby to kramář vůbec viděl?

Reply with quote  

PostPosted: 09:57 17. May 2012 
Urozený
 Profile

Tak to nějak hezky shrneme co bych si přál a co by asi mohlo fungovat:
1) vytvoření duplicitního překupníka se stropem 200 položek
2) strop 200 položek zafixovat "natvrdo" - hláška obchodníka - "poslouchej hejhulo, mám plný krám, přijď až něco prodám"
3) rozdělení překupníků na a) suroviny a výrobní sortiment a b) hotové výrobky a věci z pokladů
4) u každého obchodníka bude mít postava limit předmětů, které může prodat (např. zmíněných 10)
5) pokusit se najít štočkovatelné ikony pro všechny alchymistické ingredience, nastavit strop štočkování na 20
6) nákup/prodej alchymistických ingrediencí povolit pouze pro celé štočky
7) možnost PC stáhnout své nabídky z obchodů bez postihu (popřípadě s drobným poplatkem) - hláška obchodníka - vrať mi všechny mé nabídnuté věci
8) po 30 dnech reál snížit cenu prodávané věci na 1/2 (pokud si někdo aktivně hlídá své nabídky nemůže se to stát - ochrana proti ukončeným postavám a hráčům, kteří odešli)
9) po 60 dnech reál propadá automaticky věc městu Karhata bez náhrady (pokud si někdo aktivně hlídá své nabídky nemůže se to stát - ochrana proti ukončeným postavám a hráčům, kteří odešli)

Co si od toho slibuji:
- zpřehlednění obchodních nabídek, vždy je vidět vše co obchodník nabízí (nejsou žádné věci za oponou)
- ochrana před neaktivními hráči, kteří zaplní místo a odejdou
- kontrola cen a prodejnosti s ohledem na poptávku a nabídku
- vytvoření nástroje, pomocí kterého lze řídit svoje obchodní činnosti

Dotaz na Kucika - je to vůbec reálné a schůdné?
Dotaz na ostatní - co vy na to?

Reply with quote  

PostPosted: 10:45 17. May 2012 
WB Thalie
 Profile

Theogil I wrote:
5) pokusit se najít štočkovatelné ikony pro všechny alchymistické ingredience, nastavit strop štočkování na 20

Podle mne je 20 málo. Klidně bych nechal padesát.

Theogil I wrote:
7) možnost PC stáhnout své nabídky z obchodů bez postihu (popřípadě s drobným poplatkem) - hláška obchodníka - vrať mi všechny mé nabídnuté věci

Bez postihu? Nic se nezmění, budou pořád zkoušet "super" ceny. Pokud si to bude chtít někdo vybrat nechal bych ho zaplatit 50% prodejní ceny. -> Viz další body

Theogil I wrote:
8) po 30 dnech reál snížit cenu prodávané věci na 1/2 (pokud si někdo aktivně hlídá své nabídky nemůže se to stát - ochrana proti ukončeným postavám a hráčům, kteří odešli)

Ano ale dal bych to po 14 real dnech -> Viz bod výše pokud dá nějakou cenu tak za 2 týdny se mu to sníží o 50% a pokud si to bude chtít vykoupit po těch 2 týdnech vybrat tak si to vlastně ten kdo to dal k prodeji může odkoupit za 25% původní ceny.

Theogil I wrote:
9) po 60 dnech reál propadá automaticky věc městu Karhata bez náhrady (pokud si někdo aktivně hlídá své nabídky nemůže se to stát - ochrana proti ukončeným postavám a hráčům, kteří odešli)

Klidně bych byl i pro 21 real dní. 60 dnů je až moc dlouhá doba. Vem si, že tam někdo nacpe 20 peří plivníka a pak to tam zůstane 60 dnů.........ehm. (samozřejmě stackovaná peří plivníka by bylo nejlepší)

Se zbytkem návrhů souhlasím.

Edgar - Zahrabán v knihách

Reply with quote  

PostPosted: 11:33 17. May 2012 
Urozený
 Profile

Paulus wrote:
Podle mne je 20 málo. Klidně bych nechal padesát.

Vysvětlení: nu dal jsem 20, protože na nízkých lvl nasbírat třeba 20 peří plivníka, 20 jater, či třeba 20 heřmánků je časově dostatečně náročné a přitom ne nepřiměřeně zdlouhavé a nezábavné, stejně tak bylinky a trofeje něco váží a štočky po padesáti by dle mého byly neúměrně zatěžující, s postavou mám nyní sílu 14 (což není úplně nejméně, jsou na tom i hůře jak já) nostnost 116 lb. zatížení běžnými věcmi 86 lb., to bych těch 50 moc neunesl a zbytečně by to distancovalo některé charaktery.

Bez postihu? Nic se nezmění, budou pořád zkoušet "super" ceny. Pokud si to bude chtít někdo vybrat nechal bych ho zaplatit 50% prodejní ceny. -> Viz další body

Vysvětlení: to bych velmi nerad, už tak, že má řemeslník ve výrobku spoustu peněz a tím pádem nechce dělat k překupníkovi je hodně demotivující, představa, že když se něco nepovede prodat prodělám na tom kaťata je děsivá, krom toho ti co budou nastřelovat vlastní výrobky moc, ti nebudou prodávat, mají jen např. 10 pozic u obchodníka, když se budu chovat jako hňup tak to neprodám a jednou za čas budu muset všechno sebrat a případně dát znovu

Ano ale dal bych to po 14 real dnech -> Viz bod výše pokud dá nějakou cenu tak za 2 týdny se mu to sníží o 50% a pokud si to bude chtít vykoupit po těch 2 týdnech vybrat tak si to vlastně ten kdo to dal k prodeji může odkoupit za 25% původní ceny.

Tohle je určitě k velké diskuzi, já si např. podle zákona musím vybrat 14 dní dovolené v kuse, pokud pojedu s rodinou do zahraničí tak se můžu také vrátit a splakat nad výdělkem, snažil jsem se být v návrhu hodně tolerantní a prohráčský.

Klidně bych byl i pro 21 real dní. 60 dnů je až moc dlouhá doba. Vem si, že tam někdo nacpe 20 peří plivníka a pak to tam zůstane 60 dnů.........ehm. (samozřejmě stackovaná peří plivníka by bylo nejlepší)

Viz. odpověď výše - je to na rozbor a debatu, to bezesporu.

Se zbytkem návrhů souhlasím.

Reply with quote  

PostPosted: 12:11 17. May 2012 
WB Thalie
 Profile

Theogil I wrote:
[color=#FF8000]Vysvětlení: to bych velmi nerad, už tak, že má řemeslník ve výrobku spoustu peněz a tím pádem nechce dělat k překupníkovi je hodně demotivující, představa, že když se něco nepovede prodat prodělám na tom kaťata je děsivá, krom toho ti co budou nastřelovat vlastní výrobky moc, ti nebudou prodávat, mají jen např. 10 pozic u obchodníka, když se budu chovat jako hňup tak to neprodám a jednou za čas budu muset všechno sebrat a případně dát znovu

No já a já jsme právě spíš proto "tlačit hráče" aby se chodili ptát do dílen. Umím dělat to a to ,nepotřebuje někdo něco? Jak prodělat kaťata? Co tak koukám k překupníkovi tak drtivá většina věcí je z dropu popřípadě tam někdo šoupne starou zbroj když navlékne novou. Navíc určité procento výdělku to je pokud to prodáš nahoře obchodníkovi navíc jsem se setkal a znovu ve velké míře s reakcemi řemeslníků, že když už něco mají tak to mají v trezoru "na skladě" a nedávají to nahoru.

Ovšem chápu kam tím míříš. Tak pokud by už se zavedli dva obchodníci tak snad by nebyl o moc větší problém nastavit u toho na zbroje a zbraně(+třeba šperky), kde se očekává delší doba prodeje dšlší časové období a u spotřebních věcí (bylinky, dřevo a pod) dát podstatně kratší. Ruku na srdce pokud k někomu "jen tak" šoupneš nějaké byliny a dřevo a je to tam třeba IC měsíc dva tak velmi pochybuji, že by to po takové době bylo použitelné.

Edgar - Zahrabán v knihách

Reply with quote  

PostPosted: 09:50 18. May 2012 
Urozený
 Profile

Paulus wrote:
No já a já jsme právě spíš proto "tlačit hráče" aby se chodili ptát do dílen. Umím dělat to a to ,nepotřebuje někdo něco? Jak prodělat kaťata? Co tak koukám k překupníkovi tak drtivá většina věcí je z dropu popřípadě tam někdo šoupne starou zbroj když navlékne novou. Navíc určité procento výdělku to je pokud to prodáš nahoře obchodníkovi navíc jsem se setkal a znovu ve velké míře s reakcemi řemeslníků, že když už něco mají tak to mají v trezoru "na skladě" a nedávají to nahoru.

V pohledu na tuto problematiku se nejspíše neshodneme. Mám nejspíše nasazený jiný druh brýlí než ty. :) Já třeba k překupníkovi chodím pravidelně a pokud se mi u něj něco líbí tak si to koupím. Nedávno jsem pořídil moc hezký plášť za +- 8 900,-zl.. K delšímu hraní se dostano většinou v sobotu a v neděli ráno (6:00 - 9:00) a to ve hře moc hráčů není, craftera by člověk pohledal. Co se týče držení věcí "na skladě" je spíše na místě otázka proč tomu tak je? Pokusím se odpovědět podle nejlepšího vědomí a svědomí. Každý řemeslník si přeje na výrobku něco vydělat, minimalizovat riziko ztráty atd.. A teď se podíváme na nastavený model. K výrobě kvalitních věcí je třeba velký kapitál, který si mohou dolvolit nechat ležet u překupníka jen bohatí ( a ti už zase obchodovat tímto způsobem nemají většinou zapotřebí). Výroba spotřebního zboží nižší kvality je u spousty výrobků nerentabilní oproti výrobkům z obchodů (šperky, textil). Takže pokud chci vyrábět musím tam dát něco co klienta naláká, tj. něco co nesežene nebo co je levnější než jinde, přidat si k tomu marži a být pořád ještě pro zákazníka zajímavý a nakonec ještě nad mnou stanovenou cenu si překupník nerazí svou marži, čímž se nezřídka kdy stává produkt neprodejný. Nedivím se tedy, že u překupníka jsou většinou věci z pokladů, protože na tom ještě lze oproti prodeji NPC vydělat. U alchymistického zboží zase vidím problém v popisku lektvarů, jednou jsem viděl 10 ks. nějakých dobrot u překupníka, stály 10 000,-zl., zda je to dobrá či špatná cena nedokéžu posoudit, protože nemám tušení k čemu to je a za 10 000,-zl. to zkoušet nebudu. Přesto třeba nerozumím, proč se lektvary přes překupníka neprodávají, já bych tam třeba neviditelnosti po 5 ks. uvítal. Je to opět o nerentabilitě po přirážce překupníkem? Je třeba to napsat, jinak se to team nedoví a nemůže na to reagovat.

Ovšem chápu kam tím míříš. Tak pokud by už se zavedli dva obchodníci tak snad by nebyl o moc větší problém nastavit u toho na zbroje a zbraně(+třeba šperky), kde se očekává delší doba prodeje dšlší časové období a u spotřebních věcí (bylinky, dřevo a pod) dát podstatně kratší. Ruku na srdce pokud k někomu "jen tak" šoupneš nějaké byliny a dřevo a je to tam třeba IC měsíc dva tak velmi pochybuji, že by to po takové době bylo použitelné.

Tady souhlasím, klidně to může být tak, že koncové výrobky budou mít benevolentnější režim nez suroviny u druhého překupníka a zní to vcelku logicky. Otázkou zůstává, jak náročné by to bylo na udělání, ale to by nám nejspíše řekl Kucik.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]