|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:21 24. May 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
J.F.Payne wrote: klobouk wrote: ... Hrdinové ze severských ság nebo fantasy knih taky vítězili nad svýma nepřátelema silou, lstí nebo chytrostí, ale nikdy tak, že by si něco vyřvali na fóru. co ty víš? 
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:22 24. May 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: J.F.Payne wrote: Shaman88 wrote: V těhle hrách není RP. Já nepsal že RP je zbytečné, psal jsem že IC vývoj světa vůbec nehledí na to že se jedná o hru a jak to hráče bude bavit, řeší jen to aby to bylo "historicky" správně. Já to chápu. Chtěl jsem ale poukázat na to, že jsou i hráči, které tohle "historicky správné" řešení baví a rozvíjejí ho. Pokud ti vyhovuje to že vývoj může mít za následek naprostá znechucení jiných hráčů, i když by nemusel mít, tak nemá smysl vlastně o ničem diskutovat. To Krysak: Povrch nezkrachuje, zatímco podtemno máš zjevně jen pod známým kouskem povrchu, tak povrch thalie je jen tisícina povrchu celého světa. Pokud jim dojdou prachy, jakože určitě nedojdou - tak se objeví nějakej královskej bratranec Parodiel z nějakého neznámého království a doveze karavanu zlatých ciher a drahokamů... a budete v čudu. Parodiel by způsobil hyperinflaci a skončil zlynčován davem.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:30 24. May 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
kucik wrote: Krysak wrote: *nevěřícně kroutí hlavou* 1. GM specializoané na podtemno nemá bohužel čas, taky věnovat se těm pár hráčům, když má nahoře spoustu zajímavějších věcí..... a pro více lidí
Tohle je pravda jen z poloviny. Ano, DM napsal, že nemá čas, ale: 1. Napsal to předevčírem. Do té doby, pokud můžu soudit z fora, se vás snažil rozhejbat seč mohl. 2. Řekl, že kdykoliv budete chtít něco odehrát, čas si udělá. Krysak wrote: Mám se koukat, jak mi kamarádi odcházejí, protože se něco udělalo ne uplně štastně a vina se hází na ty co to neudělali? *poklepal si hlavou na čelo* Na koho se ta vina hází? Prosím vysvětlit. 1. Desmond i my mámeobjektivní povinnosti, maí přednsot. ted je to 22 dní od iposlední interakce. Během té doby dle mých znalostí nemel Des čas a objektivně ani já ne. 2. na základě časové nemožnosti se skoro sejít jsem poprosil o odvalení ještě jednoho vchodu, dozveděl jsem se že ne. OK. Skoda, že to šlo zavalit za 5 minut, aleodvalení je mnohamesíční záležitost. 3. hází se to na všechny dole, přestože za to objketivne mohla určitá skupina dole a pak hádka mezi GM s reciprocitami od DG. Mně ten stav nevadil, já se nahoru dostal, když jsem chtěl! Cílem bylo spíš nastavit svět trošku líp než je.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:37 24. May 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Krysak wrote: Mně ten stav nevadil, já se nahoru dostal, když jsem chtěl! Cílem bylo spíš nastavit svět trošku líp než je. Ok, beru, že se vám hraje špatně, nebaví vás to, atd. Tím, že ale budete akorát nadávat na to, že je zavalený tam ten a tam ten průchod, ničeho nedosáhnete. Pokud chcete něco OOC měnit (předpokládám, že nemluvíš jen za sebe), napište koncept toho, jak by to podle vás mělo fungovat. Vaše představa o tom, jak by byl svět nastavený "lépe" totiž pro většinu hráčů být "lépe" nemusí. Napiš třeba v bodech, jaká bys viděl základní východiska pro lepší hru a ostatní napíší, jak to vidí o ni. Třeba se něco změní, když tým i ostatní hráči uvidí, že máte jasnou a dobrou představu.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
Last edited by Aulus on 12:38 24. May 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:38 24. May 2012 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
Krysak wrote: 2. na základě časové nemožnosti se skoro sejít jsem poprosil o odvalení ještě jednoho vchodu, dozveděl jsem se že ne. OK. Skoda, že to šlo zavalit za 5 minut, aleodvalení je mnohamesíční záležitost.
Za 1. Jak můžeš vědět jak dlouho se vchody zavalovali? Za 2. V tvé realitě trvá odstřelit strop jeskyně stejně dlouho jako následný zával odstranit? Zajímavé...
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:43 24. May 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Krysak wrote: kucik wrote: Krysak wrote: *nevěřícně kroutí hlavou* 1. GM specializoané na podtemno nemá bohužel čas, taky věnovat se těm pár hráčům, když má nahoře spoustu zajímavějších věcí..... a pro více lidí
Tohle je pravda jen z poloviny. Ano, DM napsal, že nemá čas, ale: 1. Napsal to předevčírem. Do té doby, pokud můžu soudit z fora, se vás snažil rozhejbat seč mohl. 2. Řekl, že kdykoliv budete chtít něco odehrát, čas si udělá. Krysak wrote: Mám se koukat, jak mi kamarádi odcházejí, protože se něco udělalo ne uplně štastně a vina se hází na ty co to neudělali? *poklepal si hlavou na čelo* Na koho se ta vina hází? Prosím vysvětlit. 1. Desmond i my mámeobjektivní povinnosti, maí přednsot. ted je to 22 dní od iposlední interakce. Během té doby dle mých znalostí nemel Des čas a objektivně ani já ne. 2. na základě časové nemožnosti se skoro sejít jsem poprosil o odvalení ještě jednoho vchodu, dozveděl jsem se že ne. OK. Skoda, že to šlo zavalit za 5 minut, aleodvalení je mnohamesíční záležitost. 3. hází se to na všechny dole, přestože za to objketivne mohla určitá skupina dole a pak hádka mezi GM s reciprocitami od DG. Mně ten stav nevadil, já se nahoru dostal, když jsem chtěl! Cílem bylo spíš nastavit svět trošku líp než je. 1. Ano, povinosti mají všichni. O pár příspěvků výš mi to vyznívá, že DM nemá čas i kdybysme chtěli a proto to nejde. Proto jsem reagoval. 2. Zavalení rozhodně netrvalo pět minut a stalo se to na základě událostí ve hře. Je zde jakási představa, že i odvalení by měla předcházet nějaká herní činnost. 3. Kdo to hází na všechny dole?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 12:51 24. May 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: J.F.Payne wrote: Pokud vám přijdou reálie nehratelný, proč nejdete radši hrát WOWko nebo Lineage? Tam se moc nemusíte zatěžovat se zbytečnou RP omáčkou. V těhle hrách není RP. Já nepsal že RP je zbytečné, psal jsem že IC vývoj světa vůbec nehledí na to že se jedná o hru a jak to hráče bude bavit, řeší jen to aby to bylo "historicky" správně. V případě WoW není pravda, že by tam RP nebylo. Viz http://www.czechdream.cz/. V L2 se dřív RP také hrálo. (Mohu doložit několik tisíc screenshotů.)//edit: Upřesnění formulace
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
Last edited by davidsoft on 13:20 24. May 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 13:11 24. May 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
No pokud se dá teď chodit dolů z těch vchodů, které jsou skutečně blokované gardou/trpaslíkama, tak je potřeba akorát opravit závaly/barikády, aby to bylo neprůchodné a zase se tam nebude moct chodit (víceméně, ono jsou i nezasypané vchody nějaké).  A bude klid 
_________________ .
|
|
Top |
|
Koninho87
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 13:19 24. May 2012 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Nalkanar wrote: No pokud se dá teď chodit dolů z těch vchodů, které jsou skutečně blokované gardou/trpaslíkama, tak je potřeba akorát opravit závaly/barikády, aby to bylo neprůchodné a zase se tam nebude moct chodit (víceméně, ono jsou i nezasypané vchody nějaké).  A bude klid  Musíš pro to něco IC udělat a né to napsat jen na foru přece =)
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 13:41 24. May 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Tak Ali to klidně pohřbí, tak jak dříve jistý jiný vchod. Když za to bude stejná odměna, nebo větší 
_________________ .
|
|
Top |
|
Miking
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 14:20 24. May 2012 |
|
 |
Poutník |
|
|
Koukám co jsem rozpoutal za lavinu. Já nechci nijak ničit stávající příběhy. Zavalené a hlídané průchody dávájí mnoho možností jak rozvíjet příběh jak na povrchu, tak v podtemnu. Chápu, že závaly a hlídky se musí odstranit IC cestou a taky, že to zabere nějaký čas. Ale než se tak stane, chci mít ve hře co dělat. Není možný aby hlídali pořád stejně ostražitě 24 hodin v kuse, po celé měsíce. Kor trpaslíci, tomu nevěřím, že jsou tak cvičení  Protože těžko můžu nějak intrikařit, či navazovat kontakty s kýmkoliv, když jsem na serveru sám. Nechci aby byla Thálie tvořena dvěma servery, jako je to teďka, ale jedním společným. Mě jde jen o to, aby když se naloguju se svou drowkou a v podtemnu nikdo není, s kým bych si mohl povídat, chci mít prostě možnost dostat se tam, kde hráči jsou. Lovit npcečka už mě tolik nebavi, stejnak mě taky každej den zabijou. Samozdřejmě to můžu řešit jako ostatní hráči a přesunout se na povrch legálně s novou postavou, ale raději bych zkusil ještě chvilku podržet podtemno. Píšu čistě sobecky a sem si toho vědom, chci mít prostě možnost, dostat k ostatním hráčům, protože v podtemnu, fakt už nikdo nehraje. Trochu se tam crepí, trochu craftí a hodně lotí. Ale jinak nic. (to mě taky baví, když je s kým) Že umřu mi bylo jasný, ale čekal sem to od hráčů, ne kritikem za 250 hned u přechodu od trpaslíka. Proto prosím, aby se jen kousilineček posunuli dozadu,abych měl možnost manévrovat se svou postavičkou.
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 14:29 24. May 2012 |
|
|
Mám pro tebe odvážný návrh, zkoušel jsi.... neběhat? Protože ja tam zkoušel jít s neviditelným npc drowem a pokud nevystřeliš jak poplašena srna.. (což bys neměl když lezeš na povrch očekaval bych ostražitost) tak si jich musíš všimnout zavčas 
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 14:33 24. May 2012 |
|
|
Co vlastně hráč povrchu musí splnit, aby si mohl založit postavu drowa? Myslím, že tohle je docela dobrá příležitost, kdy si to zopakovat. Já si úplně jistý nejsem.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 14:35 24. May 2012 |
|
|
Caehan wrote: Co vlastně hráč povrchu musí splnit, aby si mohl založit postavu drowa? Myslím, že tohle je docela dobrá příležitost, kdy si to zopakovat. Já si úplně jistý nejsem. pokud je mi známo tak vůbec nic... kromě toho že přestaneš hrát na povrchu tedy
|
|
Top |
|
harlequin_ichtyosis
|
Post subject: Re: Strážící trpaslíci na cestě brání v průchodu nepřátelské fra Posted: 14:37 24. May 2012 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Já bych měl taky návrh. Vzhledem k tomu, že hlídači podzemních vchodů jsou legální strážci, pak by dolů měli pouštět zase jen legální strážce, což krom té bandy paladinů, co vím, nikdo jiný není. Proto navrhuju změnít hlídačům frakci, aby "zadrželi" nebo alespoň násilím zpacifikovali průchozí postavy - případne kolaboranty, podtemnácké špehy a informátory, aneb co jíného jsou v očích zákona ti otrhaní dobrodruzi.
Last edited by harlequin_ichtyosis on 14:45 24. May 2012, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|