|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Amber
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 23:06 23. Jun 2012 |
|
|
Kterak měli všichni štamgasti u Racka totálního draka 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 11:13 24. Jun 2012 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Balení hvězdic u překupníka a jejich popisek: vypadá to jako čerstvá nebo téměř čerstvě chycená ryba.
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 16:16 24. Jun 2012 |
|
|
Projdu peklem, zabiju bosse, o kterejch se mi ani nesnilo, objevím lokace, který jsem nikdy neviděl, přežiju neuvěřitelný situace, nahrabu ohromnou kořist, jsem kousíček od dalšího levelu... a nakonec mě zabijou dva dementní gorgoni, kterým padne 6x za sebou 20 na sražení. V tu chvíli jsem málem dostal infarkt.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 17:21 24. Jun 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
J.F.Payne wrote: Projdu peklem, zabiju bosse, o kterejch se mi ani nesnilo, objevím lokace, který jsem nikdy neviděl, přežiju neuvěřitelný situace, nahrabu ohromnou kořist, jsem kousíček od dalšího levelu... a nakonec mě zabijou dva dementní gorgoni, kterým padne 6x za sebou 20 na sražení. V tu chvíli jsem málem dostal infarkt. Pravděpodobnost 1:64 miliónům? To asi ani nemůžou být náhodné hody.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 17:35 24. Jun 2012 |
|
|
Aulus wrote: J.F.Payne wrote: Projdu peklem, zabiju bosse, o kterejch se mi ani nesnilo, objevím lokace, který jsem nikdy neviděl, přežiju neuvěřitelný situace, nahrabu ohromnou kořist, jsem kousíček od dalšího levelu... a nakonec mě zabijou dva dementní gorgoni, kterým padne 6x za sebou 20 na sražení. V tu chvíli jsem málem dostal infarkt. Pravděpodobnost 1:64 miliónům? To asi ani nemůžou být náhodné hody. Asi nejsou, v NWN není problém s frekvencí výskytu jednotlivých čísel (nejspíš jsou všechna čísla stejně častá), jako spíš jak často se opakují po sobě... když se opakuje pětkrát 11ka, tak neštěkne ani pes, ale u dvacítky to už vadí, no. EDIT: Ale s tou pravděpodobností uber, to je šance, že se to stane přesně v nějaký okamžik, který předem určíš.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 18:32 24. Jun 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Caehan wrote: EDIT: Ale s tou pravděpodobností uber, to je šance, že se to stane přesně v nějaký okamžik, který předem určíš. To není pravda. Je to použitelné pro jakoukoli pravděpodobnost opakování jakéhokoli jevu s 20ti možnostma (které jsou stejně pravděpodobné) 6x za sebou. Samozřejmě z toho pohledu, že se na to díváš "globálně". Jinak na každý nový pokus je samozřejmě stejná. Mimochodem moc nechápu, jak jsi myslel to, že s pravděpodobností problém není, jen s opakováním čísel. Mám to chápat tak, že padne číslo a to se použije do dalších 10ti činností? 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 21:14 24. Jun 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Attachments: |

terbee.jpg [ 14.5 KiB | Viewed 3000 times ]
|
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 00:53 25. Jun 2012 |
|
|
Prasokralik wrote: :D Switch?  ))
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 01:06 25. Jun 2012 |
|
|
Aulus wrote: Caehan wrote: EDIT: Ale s tou pravděpodobností uber, to je šance, že se to stane přesně v nějaký okamžik, který předem určíš. To není pravda. Je to použitelné pro jakoukoli pravděpodobnost opakování jakéhokoli jevu s 20ti možnostma (které jsou stejně pravděpodobné) 6x za sebou. Samozřejmě z toho pohledu, že se na to díváš "globálně". Jinak na každý nový pokus je samozřejmě stejná. Mimochodem moc nechápu, jak jsi myslel to, že s pravděpodobností problém není, jen s opakováním čísel. Mám to chápat tak, že padne číslo a to se použije do dalších 10ti činností?  No, je problém a je problém, problém to je, ale není nejspíš v náhodnosti čísel, jako spíš v tom, že tam nějakou dobu zůstávají a použijí se vícekrát... ale to je jen doměnka, nemm ponětí, jak ten RNG funguje. Ohledně toho, že co říkám není pravda - není pravda, že to není pravda.  Já mluvil o něčem úplně jiném - šlo mi o to, že šance 1:64000000 je to když si ukážu na nějaký hod a řeknu - tak, teď padne alespoň šest dvacítek po sobě (nebo třeba sekvence 1 - 16 - 4 - 7 - 18 - 10), ale šance, že se tohle pořadí padne někdy během dne nebo i celého roku, je o poznání větší.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 10:19 25. Jun 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Caehan wrote: Aulus wrote: Caehan wrote: EDIT: Ale s tou pravděpodobností uber, to je šance, že se to stane přesně v nějaký okamžik, který předem určíš. To není pravda. Je to použitelné pro jakoukoli pravděpodobnost opakování jakéhokoli jevu s 20ti možnostma (které jsou stejně pravděpodobné) 6x za sebou. Samozřejmě z toho pohledu, že se na to díváš "globálně". Jinak na každý nový pokus je samozřejmě stejná. Mimochodem moc nechápu, jak jsi myslel to, že s pravděpodobností problém není, jen s opakováním čísel. Mám to chápat tak, že padne číslo a to se použije do dalších 10ti činností?  No, je problém a je problém, problém to je, ale není nejspíš v náhodnosti čísel, jako spíš v tom, že tam nějakou dobu zůstávají a použijí se vícekrát... ale to je jen doměnka, nemm ponětí, jak ten RNG funguje. Ohledně toho, že co říkám není pravda - není pravda, že to není pravda.  Já mluvil o něčem úplně jiném - šlo mi o to, že šance 1:64000000 je to když si ukážu na nějaký hod a řeknu - tak, teď padne alespoň šest dvacítek po sobě (nebo třeba sekvence 1 - 16 - 4 - 7 - 18 - 10), ale šance, že se tohle pořadí padne někdy během dne nebo i celého roku, je o poznání větší. Ta šance je přesně počet_hodů-krát větší než oněch 1:64E+6.  Aulus: Když si vytvořiš vlastní modul, vytvořiš v něm skript, který generuje (a do logu vypisuje) náhodná čísla a log posléze zpracuješ, tak statistické parametry jsou poměrně košer. Tedy, byly cca před čtyřmi lety, když jsem se o tohle zajímal. Tzn. nwn generátor až tak špatný sám o sobě není. Bohužel, často jsme svědky toho "řetězení" hodů. Ve vlastním modulu jsem tuto skutečnost nebyl schopen systematicky indentifikovat , důvodem byla opravdu velmi nízká (=statisticky plus minus odpovídající) četnost.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 10:41 25. Jun 2012 |
|
|
Pánové neradi respektují dané téma co? Prosím píšte si tyhle diskuze do spamu a nebo do speciálního toppicu. Prosím adminy o přesunutí a případné smazání i mého textu  .
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 01:35 26. Jun 2012 |
|
|
Sice ne v herní, ale v té OOC rovině... Czepulda: taky se bojíš gramatiky, když je tu Amber a opravuješ co bys normálně neopravil? Molly: takovouhle hrubici fakt opravím kdykoliv, ale na některý kašlu Amber: hééj, já to slyším! a všechno si píšu PS: Někdy je to vtipné sledovat, jak se najednou hráči začínají opravovat... zvlášť, pokud byla první verze správně. Hlavně žádný stres. 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Diemo
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 08:22 26. Jun 2012 |
|
|
Drak na Karatský ceste............... 
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:07 27. Jun 2012 |
|
|
Diemo wrote: Drak na Karatský ceste...............  toho bych rád (z dálky) viděl 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 16:17 27. Jun 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Diemo wrote: Drak na Karatský ceste...............  toho bych rád (z dálky) viděl  Tak at ti ho Nalkanar vykouzlí 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|