Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:10 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Těžba v timestopu
PostPosted: 14:04 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

No kdo tu hned navrhoval všecky prasárny jako zcela běžný postup, že? 8)

Reply with quote  

PostPosted: 14:12 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Je třeba se dívat i dopředu a nebýt jen naivní. S historií hráčů zde na thalii a všemi různými omezeními které se díky nim udělala bych se nedivil. Až by tým povolil kutání v TS, že by to hned takto někdo udělal.
Ach ta tvoje naivita...

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 14:13 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

[quote="Nalkanar"][/quote]

Nebyl by jsi na tom líp, kdyby ses neptal a prostě si těžil podle svého?

Holt, kdo se moc ptá, moc se dozví :cry:

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 14:17 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

To by ale podle Bruciho porušoval pravidla přeci :biggrin:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 14:19 21. Aug 2012 
DM Thalie
 ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
To by ale podle Bruciho porušoval pravidla přeci :biggrin:

JO? :D Tak když to řikáš, tak to tak asi bude... :|

QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.

"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith

DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA

Reply with quote  

PostPosted: 14:21 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

dark: Pravidla ohledně přechodů apod. jsou jasná, takže nemám důvod to rozebírat a soustředím se na jiné části hovoru. Ale prasič holt prasení musí vytahovat. Takže tak.

Barbar: nejspíše, ale radši si ověřím, jaký je k dané věci přístup dle pravidel (která určuje tým a která nejsou sepsaná do každého bodu), než abych porušil pravidla. Kolem Timestopu bývají pořád nějaké nejasnosti, takže jsem si to chtěl ověřit, zda se to smí nebo nesmí. Zatím jediný směrodatný příspěvek v diskuzi je to, že kucik by to povolil.

Zbytek je jen diskutování o ničem, kde drow argumentuje tím, jak by prasil. A jiní zase řeší srovnávání s vybíjením bossů bez vybití dungu, což jsem se snažil objasnit jaké v tom vidím rozdíly. Kdybych neviděl zásadní rozdíl mezi materiálem a bossem, tak se neptám a automaticky předpokládám, že se to nemůže.

Reply with quote  

PostPosted: 14:27 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Čistě teoreticky když nad tím ted přemýšlím, tak nemohu přijít na nic co by bylo porušením pravidla tím, že přejdu přechod, a za ním odlognu, když mě nepronásleduje žádné npc.
A o to ti přeci Nalku de ne? Hodit Timestop a vykutat rudu, aniž by ostatní npc na tebe reagovat nemohli.

Chápu to tedy dobře tak, že když si ten dung nedokážeš vymlátit (tak jako to dělá většina), tak se snažíš přijít na cokoliv jak bys to obešel a přes prasárničku si nakutal meteor?

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 14:31 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Kdybych neviděl zásadní rozdíl mezi materiálem a bossem, tak se neptám a automaticky předpokládám, že se to nemůže.

Jenže v tom rozdíl bohužel není.

Pokad to nevíš, tak zabitím bosse získáš trofej, což je materiál.
Zde se bavíme o rudě, což je taky materiál.

Omezení kdy se probíhalo v invisu/gs na konec dungu a zabíjeli se bossové se udělal kvůli materiálu.
A kvůli tomu že to byla prasárna (což je i tento tvůj případ)
(protože zabitím bosse si bud získal peníze a nebo top material - například kůži gorily - na top výrobek ve krejčovině)
Zde se bavíme o top materiálu v plátněřině/kovařině.

Ach Nalku .. Nalku Nalku Nalku ...

Ty v tom vidíš rozdíly ? :shock:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 14:40 21. Aug 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Počkat, takže vždycky když jdu do dungu s cílem těžit suroviny, musím ho vymlátit celej i s bossem, a pak teprve těžit? Nevím, jak to je u meteoru, ale ke spoustě ložisek se dá dostat i bez zabití bosse...

Podle mě, pokud je někdo (mocnej mág/zaklínač) schopen pomocí timestopu těžit jakoukoliv surovinu, proč ne?
Možná trochu hapruje logika (těžení by "v reálu" trvalo déle), ale přecijen je to pořád hra. Kromě toho, to náhodný trvání timestopu může být dost zrádný, takže je tam dle mě pro mága stále citelné riziko.

Jinak projití dungu v GS/invisu a následné zabití jen bosse je prasárna numero uno, o tom žádná.

Reply with quote  

PostPosted: 14:44 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tak naposledy, jelikož na tebe nemá cenu reagovat. EDIT: příspěvek je určen pro darkvisiona samozřejmě

Odejitím přes přechod a odlog naprosto rušíš možnost reagovat. Timestop vydrží náhodnou dobu, povrchňanovi třeba v tom podtemnu (a nutno dodat, že mě to zajímá nejen pro podtemno) se nemusí vždy podařit, takže to není už vůbec samozřejmé, že na něj NPC nezareagují. Pokud nevidíš rozdíl, tak se nemůžeme bavit.

Rozdíl mezi trofejí a materiálem vidím v ceně a dalším zpracování. Kolik trofejí z bossů musíš využít dále v craftu, abys z nich získal něco hodnotného a vydělal na tom výrazné peníze? Snad akorát tu gorilu. Oproti tomu různé rudy musíš vždy pak zpracovat a doba zpracování zařídí, že se mezitím nemůžeš obohatit nějakou další metodou. Je možná jistá spolupráce mezi postavami, ale tam pak musí docházet k adekvátní výměně zboží za peníze apod. jinak jde o supportění, což je opět proti pravidlům.
Navíc jak jsem poznamenal, pokud hráči dodržují pravidla, tak příjdou, vyberou jen část z celkově maximálně získatelného materiálu a zase odejdou daleko předaleko. Pokud budu u každého případu počítat s tím, že se nedodržují ani jasně daná pravidla, tak to pak rovnou můžeme přestat logovat, protože nás taky někdo může jen tak sejmout před NPC stráží apod. a hra ztrácí jakýkoliv smysl a řád.

Reply with quote  

PostPosted: 14:58 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Jinak projití dungu v GS/invisu a následné zabití jen bosse je prasárna numero uno, o tom žádná.

Jinak projití dungu v GS/invisu a následné jen nakutání suroviny prasárna není?

V čem je ten rozdíl?
Zabiješ bosse (expů už moc nemáš) ale za to máš prachy.
Nakutáš top surovinu - máš top surovinu, itemy +5 (+6) - to se ti zdá méně jak nějakých blbých 70tisíc? :shock:

Nechápu o čem se tu ještě bavíme, je to prasárna jako každá jiná :!:

edit to Nalk:
Nezlob se na mě ale ty z TS skočíš do invisu/gs a tím už vytvoříš situaci že ty npc na tebe reagovat moci nebudou.
Přejdeš přechod a odlogneš, nebo přejdeš přechod a budeš tam hodinu stát a pokad se neukáže ve hře dm, který by ti tam ty npc naházelo, tak se tam neukážou - ukaž mi laskavě rozdíl v tom, ať tak či onak, prostě nebudeš nijak ovlivněn, takže nevidím porušení pravidel.

Samozřejmě kdyby tě npc pronásledovalo, tys přeskočil přechod a odlogl, tak to je jiná - ale o tom se tu vůbec nebavíme.

edit2: Další věc je ta že ty tu chceš na něčem vydělávat.
Buď mám rudu meteoru (potřebuji dvě) a udělám si +5 věc od plátnéře/kováře či šperkaře.
A nebo mám kůži (například gorily) a udělám si +5 věc z ošacení či od plátnéře.

Ať tak či onak je to top věc.
Zakázání vybíjení dungů stylem proběhnout k bossovi až nakonec a toho zničit bylo právě díky tomu že se nevybíjel dung a danej člověk na konci získal "materiál" . Buď si získal prachy a nebo surovinu na top craft.
Zmínil jsem gorilu, pže zrovna kolem ní bylo na povrchu nejvíce povyku a pokad se nepletu díky tomu pak udělalo toto omezení. Asi tak jako se udělali imky bossákům, pže se jich využívalo ke kydlení ostatních či k ovládnutí a následném nechání zabití a slíznutí smetany v podobě trofeje.

Pořád mi to přijde stejné jako se vyhnout boji v daném dungu za cílem získat top surovinu.

Tak jako Meteor i taková blbá kůže se musí dále zpracovat. Pořád je to craftový materiál. A pokad nejdeš po něm ale jdeš po penezích tak je to imho to samé.
Za chvíli se tu bude řešit zda je košér proběhnout k bossákovi, zakástit TimeStop, zničit truhly, sebrat loot a odběhnout.

Omg.
Jeslti v tom nevidíš prasárnu tak prostě Nalku sorry, ale není ti pomoci .. a mě nazývej pak prasákem ... .. :?: :!: :?:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 17:06 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Podle mě, pokud je někdo (mocnej mág/zaklínač) schopen pomocí timestopu těžit jakoukoliv surovinu, proč ne?

Promiň, ale musím souhlasit s Darkem. Podle mě je to jedna a ta samá věc. Protože právě i ten mocný mág/zaklínač se pomocí kouzel mohl dostat k bossovi a tam ho sejmou. Taky "jen" využíval svých schopností.

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 17:11 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

to Nalk: v jednom velmi podstatném ti musím dát za pravdu. Nejduležitější příspěvek je, že v tom Kucík nevidí problém. Zbytek našich příspěvků už v tom případě jsou jen plky o ničem.

Takže dokud Kucíka v tomto nepřesvědčíme, využívej své výsady a získávej tímto způsobem rudu :)

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 17:25 21. Aug 2012 
Měšťan
 Profile

smazáno

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 21. Aug 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Barbar: No, tak podívej se. Odjakživa je několik způsobů, jak nad monstry "zvítězit". Můžeš je zabít (většina charakterů na Thalii), nechat je zabít (méně častá varianta) nebo se střetu vyhnout a obejít je, aniž by tě zpozorovala (zloděj, SD, mág...).

Pokud je postava schopná dojít si pro suroviny bez toho, aby si jí monstra všimla, proč jí to nepovolit? Stále je to dost husarský kousek.

Jinak bych určitě nesrovnával suroviny z ložisek a suroviny z bossů - jsou to prostě jiné věci, nehledě na to, jaké výrobky z nich můžeš udělat. Je jasné, že někoho musíš zabít, abys z něj stáhl kůži. Žádné ložisko meteoru ale zabíjet nemusíš :)) Kromě toho, hlavní odměnou za zabití bosse bývají do jisté doby spíše expy, než trofej. Za těžbu meteoru žádné expy nejsou.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]