Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 09:09 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Relevel
PostPosted: 17:21 14. Sep 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Aulus wrote:
Shaman88 wrote:
Osobně bych byl raději kdyby existoval komplexní systém odměňování a tuto možnost zakomponovat do něj.

To je dobrý nápad. :) Vymyslíme ho?

Mnoho zahraničních světů používá systém odměnování (někdo tomu říká coiny, někdo dreamcoiny, někdo RP pointy)
V zásadě jde o to, že hráč za odměnu nedostává xp, ale tuto ooc měnu....
A hráč si pak sám může zvolit za co chce tyto body utratit a kdy. A to podle ceníku, který je předem daný.
Třeba zda chce:
- převést na xp
- převést na gp
- vyrobit nějaký speciální předmět (rp)
- vzít nějakou omezenou subrasu
- použít relevel
atd.... (těch služeb co DM může nabídnout je mnoho)

A nebo si hráč třeba našetří 1000 bodů a pak si požádá o něco specifického.. třeba možnost postavit něco ve světě.... a tým pak nemusí řešit zda to má cenu protože ty body pak jasně vypovídájí o tom kolik toho hráč pro svět dělá...

Na české NWN scéně se tohle ale moc neřeší....

Reply with quote  

PostPosted: 17:31 14. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Bahnak wrote:
Aulusi, Aulusi, šiješ si na sebe bič.

Jinak souhlas se Shamanem, pokud už kdy řešit rlvl, tak pouze na technické úrovni bez nutného zásahu DM.
DM má být ve hře proto, aby si hrál své příběhy a bavil se stejně jako mi háči. Pokud se DM nebude bavit tak dříve nebo později sám odejde - stokráte potvrzený fakt. A každá takováto "technická zdržovačka" je prostě jako hřebík do rakve.
Osobně už jen proto jsem momentálně zásadně proti relevlům, build-maker si může stáhnout každý a napsat si to do texťáku, případně ani hrát špatně udělanej build na RP servru není nijak out.

Asi máš pravdu s tím, že by to možná bylo časem otravné, ale pokud by tam byla nějaká podmínka, na které musí každý zapracovat, nebyla by to lavina požadavků.

Je pravda, že build maker si může stáhnout každý (asi by měl být v souborech ke stažení jako povinná výbava), ale ne každý může postavu se špatným buildem jenom tak odkopnout a začít znova. Navíc ne každého baví hrát za postavu chcípáčka, s kterým na 30 levelu pomalu nemůže ani vkročit do Prahvozdu jenom proto, že to byla jeho první postava. Out to možná není, ale taková postava pak leckoho otráví, když s ní musí jen sedět u Racka.

Shaman: To zní dobře, problém bych spíš viděl v tom, za co by se ty "coiny" dávaly? Je tu něco jiného než lokace a popis postavy s příběhem, co se dá nezaujatě ohodnotit?

Jen tak namátkou mě napadá:
- rozepsání příběhů z reálií
- pomoc se scriptováním
- dobrý nápad, který se využije ke zlepšení hry na serveru

Reply with quote  

PostPosted: 17:40 14. Sep 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Dávají se místo všech odměn od DM. Při questech, za dobré hraní atd...

Reply with quote  

PostPosted: 17:43 14. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Je to zajímavý systém, ale je otázka, jestli by vedení týmu nebylo proti. Navíc, jak by bylo těžké to zavést?

Reply with quote  

PostPosted: 18:12 14. Sep 2012 
Velmistr
 Profile

A co hráči jako jsem já? Minimálně čtvrtině hráčů bych mohla dělat mámu.
1. Jsem běžný uživatel pc a tudíž neumím dělat lokace - vlastně o tom vůbec nic nevím.
2. Neumím anglicky a tak si nemůžu stáhnout nějakého pomocníka na výrobu postavy. Syn mi pořád pomáhat nebude když o hře nemá ani páru
Spíš bych se přikláněla k tomu povolit relevel jednou za život postavy. Ale tohle je pouze můj názor i když vypadám jako dement který nemá co dělat u mašiny které skoro nerozumí .

Reply with quote  

PostPosted: 18:19 14. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

rosnicka wrote:
1. Jsem běžný uživatel pc a tudíž neumím dělat lokace - vlastně o tom vůbec nic nevím.
2. Neumím anglicky a tak si nemůžu stáhnout nějakého pomocníka na výrobu postavy. Syn mi pořád pomáhat nebude když o hře nemá ani páru
Spíš bych se přikláněla k tomu povolit relevel jednou za život postavy. Ale tohle je pouze můj názor i když vypadám jako dement který nemá co dělat u mašiny které skoro nerozumí .

Tohle chápu no, každý si se systémem tykat nemůže a ani s toolsetem. Ještě bych měl návrh povolit relevel jednou za rok pro hráče, ale to by asi neprošlo, nevím.

Reply with quote  

PostPosted: 18:30 14. Sep 2012 
Velmistr
 Profile

Když ono to bude co hráč to názor.

Reply with quote  

PostPosted: 19:36 14. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Asi tak.
Najdeš lidi co ti poděkují, pak takové co to budou brát jako každodenní samozřejmost a určitě i pár takových, co této lukrativní nabídky využije k nějaké nekalosti.
Jinak co si pamatuji, byl jeden build-maker (tedy pomocník pro tvorbu postavy) i ryze Thalijský - Halls of Thalia.
Fungovaly v něm i subrasy. Třeba někdo ze starých vlků pošle i odkaz, já ho nemám, osobně používám http://nwvault.ign.com/View.php?view=mo ... il&id=3704
Sice si musím dopočítat subrasy a zohlednit itemy, ale jinak bez zádrhelu. Bohužel v angličtině.

Jinak k tomu sezení u racka na 30.levlu - ono se na 30tém levlu stejně nevyplatí dělat nic jiného než sbírat časovky, tak je to vlastně fuk.
Postava se epickou na RP serveru nestává díky vymláceným dungům, ale RP hrou s ostatními. Asi je dojeb že si neprojede těžké dungy, ale zabíjení příšerek přece není všechno o co na Thalii běží. I když je to věc názoru, každého baví něco jiného...

Reply with quote  

PostPosted: 20:11 14. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Bahnak wrote:
Jinak k tomu sezení u racka na 30.levlu - ono se na 30tém levlu stejně nevyplatí dělat nic jiného než sbírat časovky, tak je to vlastně fuk.
Postava se epickou na RP serveru nestává díky vymláceným dungům, ale RP hrou s ostatními. Asi je dojeb že si neprojede těžké dungy, ale zabíjení příšerek přece není všechno o co na Thalii běží. I když je to věc názoru, každého baví něco jiného...

Díky za příspěvky. :)

Jinak máš s tím expením pravdu. Spíš jde o to, že se jde občas někam na výpravu a tam je trochu potřeba, aby postava něco ustála. O CvC ani nemluvím. I zaryté hráče písmáky, kteří většinu doby tráví u Racka, protože je to prostě baví, občas chytne slina a chtějí si zabojovat s něčím silnějším, protože o tom to nwn taky přecejen trochu je. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 00:03 15. Sep 2012 
Urozený
 Profile

rosnicka wrote:

Tak tohle je přesně i můj případ. :oops:

Co povolit úpravu dovednosti/odbornosti po dosažení maximální úrovně postavy, třeba formou speciální lekce u svého učitele? Ale asi by to bylo příliš složité naprogramovat, nemám o tom vůbec ponětí, jak moc složité by to bylo, ale nejspíš moc. :roll:

Reply with quote  

PostPosted: 09:40 15. Sep 2012 
Ďábel
 Profile

Mé dodatky a názory ;).

Quote:
- prohlubují se rozdíly v síle postav mezi "znalci systému" a ostatními bez ohledu na jejich herní schopnosti

Znalci systému do toho investovali svůj čas a píli. A každý ale opravdu každý má stejnou možnost si nastudovat systémové věci v NWN. Stačí testovací moduly, číst NWNWIKI a tak dále. Přece ted už se dají celé stránky přeložit z angliny do češtiny, je to sice kostrbatý překlad, ale lepší jak nic.
A každý hráč, který tomu nerozumí se může zeptat toho zkušenějšího. Jistě se najde někdo ochotný zkušený, který mu jistě rád poradí.

Quote:
- první postava nováčka je téměř vždy dobrá jen tak na "testování", což přímo odporuje RP hře (např. už se někde uchytí, IC má závazky a povinnosti,, ale je po systémové stránce nehratelná)
- thalijské úpravy nejsou uceleně sepsány a mnoho hráčů se tak nevyhne chybám i přes znalosti systému nwn

Klidně zkusím sepsat změny a úpravy Thalie do trošku lepší formy :wink:
Ale první postava je testovací všude, na každém modulu.

Quote:
- anomálie v porovnání mezi IC schopnostmi a postavením postavy a její skutečnou silou (kdejaký vandrák si podá slavného hrdinu)

Tohle bych asi neřešil. Proč? Hrdina sice je, ale i hrdinu může porazit někdo jiný, neznámý. Já na tom nevidím nic špatné.

Quote:
- relevel by byl odměnou za práci navíc místo zkušeností - například za udělání schválené lokace
- omezení počtu relevelů na hráče a nebo s jejich stoupajícím množství ztížit podmínky (první - 1 lokace, druhý - 2 lokace, atd.)

Asi bych zkloubil jak lokace tak i IC dění, zapojení se do dění ve světě a podobně.
Ale upřímně odměnovat relvlem za tohle, mi nepříjde moc dobré.

Quote:
- relevely by byly posuzovány tak, že by hráč napsal do tabulky postavu před a po změně a odpovědné DM (klidně to vezmu na sebe) by je muselo schválit - zabránění nemístným změnám, které hráč IC dostatečně nevysvětlí (např. včera ještě ani neuzvedl velký meč a v boji maximálně střílel z luku a druhý den seká hlavy obrům svou osvalenou rukou)

Okecat se dá téměř cokoliv a šikovný hráč ti okecá tak, že ty uvěříš i blbosti. ;) Jen to prostě zaobalí do hromady ho... tedy keců.

Quote:
- relevelovaná postava by musela dodržet vybraná povolání

Tohle je samozřemost. :wink:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 09:54 15. Sep 2012 
Ďábel
 ICQ  Profile

Whoa, a bude se moct paladin buildovat, třeba jen s Tormem? Využitelnost mýho buildu by se zvedla asi o 300% :twisted:

Ale teď vážně - dokáže mi někdo ve zkratce vysvětlit, proč vlastně ten relevel tak nutně potřebujeme?

Reply with quote  

PostPosted: 10:03 15. Sep 2012 
Urozený
 Profile

Paladin se da dobre postavit bez Torma :P . Jemu chybi spis tumblovanej unikar.

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 10:16 15. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

J.F.Payne wrote:
Ale teď vážně - dokáže mi někdo ve zkratce vysvětlit, proč vlastně ten relevel tak nutně potřebujeme?

Podívej se na první příspěvek diskuze, tam jsem to zkusil popsat. Ale jak už jsem pochopil podle ohlasů, asi ho většina hráčů nepotřebuje, takže bavit se o tom dál je asi zbytečné.

Reply with quote  

PostPosted: 10:24 15. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

-RoF- wrote:
Mé dodatky a názory ;).

Quote:
- prohlubují se rozdíly v síle postav mezi "znalci systému" a ostatními bez ohledu na jejich herní schopnosti

Znalci systému do toho investovali svůj čas a píli. A každý ale opravdu každý má stejnou možnost si nastudovat systémové věci v NWN. Stačí testovací moduly, číst NWNWIKI a tak dále. Přece ted už se dají celé stránky přeložit z angliny do češtiny, je to sice kostrbatý překlad, ale lepší jak nic.
A každý hráč, který tomu nerozumí se může zeptat toho zkušenějšího. Jistě se najde někdo ochotný zkušený, který mu jistě rád poradí.

Tu možnost má každý, ale stále si myslím, že by to na RP světě nemělo rozhodovat. A pokud je první postava testovací, asi by se to taky mělo někde napsat, aby to její hráč náhodou nebral vážně a neudělal si s ní nějaké IC závazky. To pak dokáže řádně otrávit, když víš, že buď přijdeš o skvěle rozehraný charakter a nebo budeš hrát pořád chcípáčka, s kterým nemůžeš z Karathy vystrčit nos.

Trochu mi to zavání tímhle: "Já zblbnutý build nemám a jsem spokojený. Ostatní mají smůlu, protože jsou hrozně neschopní a nezaslouží si mít to co já." Připadá mi to trošičku sobecké. :wink:

Zbytek co jsi napsal beru. A díky za konstruktivní kritiku. :)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]