|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Bonusová kouzla Posted: 13:41 28. Nov 2012 |
|
|
Měl bych jednu vážnou výtku. Problém je jen v tom, že nemám tušení, jestli to jde opravit. Jistě víte, že kouzlící postavy dostávají mimo levelu také bonusové kouzla (počet možných sesílatelných/zapamatovatelných kouzel za den) v závislosti na hlavní vlastnosti dané postavy (např. čím inteligentnější kouzelník tím vyšší počet bonusových kouzel). A teď problém (který jsem dříve ani řešit nemusel a ani netušil, že něco takového existuje). Zvednu u své postavy vlastnost předměty. Namedituju. Mám o bonusové kouzla víc. Sundám předměty, o bonusové kouzla přijdu (to je správně). Když zase zpět ty předměty nasadím, tak ta bonusová kouzla zpět nezískám nezískám (což bych taky ještě považoval za správné), ale když je sundám, tak přijdu o DALŠÍ kouzla. Zkusil jsem to znova v aréně a během chvilky nasazování a sundavání předmětů jsem přišel o VŠECHNY kouzla, aniž bych jediné seslal.
Dá se s tím něco dělat? (chytráci s radama typu, ať předměty nesundávám a nepřehazuji, nechť si svou jistě cenou radu raději nechají pro sebe).
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 13:45 28. Nov 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Je to udělané naschvál, aby sji takhle nechytračil
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 13:51 28. Nov 2012 |
|
|
Krysak wrote: Je to udělané naschvál, aby sji takhle nechytračil Není to chytračení. Jen by to prostě mělo zůstávat na minimu vlastnosti, na které se dostaneš. Rozhodně nejít na nulu VŠECH kouzel. To je přece blbost, ne? Když vypiješ lektvar, tak jsi dočasně chytřejší. Budiž. Přestane fungovat, tak se hned z tebe nestane blábolající červ, ale vrátíš se na původní hodnotu vlastnosti, jakou jsi měl před jeho vypitím (i s kouzly, které jsi předtím znal). Jenže právě i tímto způsobem přicházíš stále dokolečka o kouzla, takže touto praktikou po zrušení účinku lekvaru z tebe membl je.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 13:53 28. Nov 2012 |
|
|
Dalo by se to obejít kdyby před odpočinkem se nahodil buff +12 do všech statů na kouzla - tzn. moudrost, inteligence, charisma. A po dončení spánku by se tyto buffy zase sebraly...
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:12 28. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Dalo by se to obejít kdyby před odpočinkem se nahodil buff +12 do všech statů na kouzla - tzn. moudrost, inteligence, charisma. A po dončení spánku by se tyto buffy zase sebraly... Tohle je v pořádku, však jsem to psal. Problém je v tom, že to bere pořád dokola a to správné není. Ten další pokles už by tam být neměl. Prostě by jsi se měl dostat zpět na kouzla, která odpovídají tvé minimální hranici kouzel + bonusová kouzla z vlastnosti, na kterou jsi se nejníž dostal (pochopitelně beru bez kouzlení). tj. příklad. Kouzelník na 20-té úrovni,mám vlastnost 12, u které nedostanu kouzlo 2 úrovně. Takže standardně mám 4 kouzla. Teď tedy zvednu o 12 vlastnost, namedituju a mám jich 6 (v pořádku). Předměty sundám, mám zase zpět 4 (v pořádku), předměty nasadím mám pořád 4 (v pořádku, protože jsem se už dostal na minimální hodnotu vlastnosti 12, takže počet kouzel a bonus z vlastnosti 4+0), předměty sundám a mám už jen 2 (špatně, měly by zůstat pořád 4, protože je to počet kouzel garantovaných minimální vlastností), předměty znova nasadím, opět mám jen 2 a když je znova sundám, jsem bez kouzel, aniiž bych cokoliv zakouzlil. Přitom bych měl mít právě ty 4 kouzla od minimální vlastnosti.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:15 28. Nov 2012 |
|
|
No, to je nevhoda bardů a zaklínačů - čaroděj tyhle problémy nemá.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:18 28. Nov 2012 |
|
|
To barbar321: To co jsem ti napsal je řešení toho co ti píšeš.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:20 28. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: To barbar321: To co jsem ti napsal je řešení toho co ti píšeš. Bohužel není, protože se dostaneš právě jen na možnost jednoho přehození a to je, jako když toho vůbec nevyužiješ 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:23 28. Nov 2012 |
|
|
Já se nebavím o hráčském nahození ale o to že by to tak šlo upravit v rámci systému meditace. Tzn. před meditací bys dostal +12 a po meditaci by ti to shodilo. Nebavím se o dočasném efektu ale o trvalém efektu na dobu určitou 
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:26 28. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Já se nebavím o hráčském nahození ale o to že by to tak šlo upravit v rámci systému meditace. Tzn. před meditací bys dostal +12 a po meditaci by ti to shodilo. Nebavím se o dočasném efektu ale o trvalém efektu na dobu určitou  Tak to je asi na mě moc. Trvalý efekt na dobu určitou? Jsem trochu mimo 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:28 28. Nov 2012 |
|
|
Uáá bavím se o tom že to jde opravit skriptovaním. Trvalý efekt funguje jinak než dočasný.. resp. možná by stačil supernatural dočasný efekt. Důležité je aby ta vlastnost byla nahozená i v kritické sekci volání systémového skriptu pro odpočinek.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 14:37 28. Nov 2012 |
|
|
Shaman88 wrote: Uáá bavím se o tom že to jde opravit skriptovaním. Trvalý efekt funguje jinak než dočasný.. resp. možná by stačil supernatural dočasný efekt. Důležité je aby ta vlastnost byla nahozená i v kritické sekci volání systémového skriptu pro odpočinek. Tak promiň, že skriptování je pro mě ještě něco horšího než nadávka. Otázkou tedy zůstane, jestli bude nějaká ochota to zkusit změnit 
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Bonusová kouzla Posted: 08:23 29. Nov 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Shaman88 wrote: Uáá bavím se o tom že to jde opravit skriptovaním. Trvalý efekt funguje jinak než dočasný.. resp. možná by stačil supernatural dočasný efekt. Důležité je aby ta vlastnost byla nahozená i v kritické sekci volání systémového skriptu pro odpočinek. Tak promiň, že skriptování je pro mě ještě něco horšího než nadávka. Otázkou tedy zůstane, jestli bude nějaká ochota to zkusit změnit  Chápu těm sjriptování je skoro tak děsivé jako zubař. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|