|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:30 18. Dec 2012 |
|
|
A kolik z těch perma smrtí bylo DM vynucených?
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:33 18. Dec 2012 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
J.F.Payne wrote: A kolik z těch perma smrtí bylo DM vynucených? Tak otázka nezněla ne? 3 byly volby co vím 2 nevim jak se staly
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:35 18. Dec 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:37 18. Dec 2012 |
|
|
Prasokralik wrote: Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché. No, oba se z toho v ty zmíněný chvíle mohli ještě v pohodě dostat... kdyby hráči těch postav chtěli. Ale principielně.... se dá říct, že svou volbou vědomě přijali riziko, že jim něco vážného hrozí.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:39 18. Dec 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Prasokralik wrote: Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché. Upřesnil bych to "zvolil" na "vystavil se nebezpečí". 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:40 18. Dec 2012 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
Permky sou prostě správný, sice nejsou nic hezkýho, ale kdyby nebyla jejich "hrozba" tak by každá postava mohla jít a bejt drzá na ambita či na kohokoliv, kdyby hráč věděl, že se nemůže nic stát.
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:43 18. Dec 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Aulus wrote: Prasokralik wrote: Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché. Upřesnil bych to "zvolil" na "vystavil se nebezpečí".  Ale houby. Azhael už má taky permku. Jen k němu ještě nedorazila.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:58 18. Dec 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Ohledne Laiseho, tam si myslím, že měl minimálně několik možností jak se tomu vyhnout. Osobně si myslím, že diky epickému vnímaní světa daného jedince zasaženého hrou na jiném serveru, došlo k poruše racionálního vnímání následků svých činnů. Následkem toho byla permka, ale osobně bych to nazval spíše sebevraždou. Osoba, která sedne na koně a rozjede se proti vlaku s kopím bude taky nazývána sebevrahem a magorem, nikoliv hrdinou.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 17:33 18. Dec 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Co se permky týče, tak mi vadí obsazení Bhardrilu, případně neexistence jiné cesty mezi Karathským královstvím a Prahvozdem. Bhardril se sice dá projít s DM, ale ne každý to zvládne. A tím pádem nemají hledané osoby moc jak zmizet z království. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 17:40 18. Dec 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Prasokralik wrote: Aulus wrote: Prasokralik wrote: Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché. Upřesnil bych to "zvolil" na "vystavil se nebezpečí".  Ale houby. Azhael už má taky permku. Jen k němu ještě nedorazila. Stejne jako Johannes. 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 18:22 18. Dec 2012 |
|
|
Nazdar lidi, tak jsem zpět, práce už mě nebaví. Naprosto správně bylo uvedeno, že jsem neodpověděl na dotazy oponentů a tak tak alespoň ve zkratce učiním. Vybral jsem ty, které jsem teď zpětně očima vyhledal. Jsou to: Jak dlouho ho nechat vraždit? Reakce na vraha na náměstí? IC logika? Řešení probíraného tématu. Rozdíl pvrch podtemno v přístupu k rasám/povoláním atd.. Kompetence a funkce DM? Než začnu s jednotlivými body, rád bych se omluvil Aulovi a J.F.. Po rozboru dané problematiky s Kucikem jsem musel uznat, že mé výrazové prostředky nebyly košér. Takže tu veřejnou omluvu vezmu ze široka a zakončím ji neústupným postojem sebe sama. První příspěvek co jsem napsal byl myšlen naprosto vážně, nicméně se objevil na špatném místě, tj. v žádném případě to neměl být a nebyl útok na jakékoli DM a jakoukoli reálnou právě probíhající událost. Jak J.F. správně podotkl do nedávna jsem o tom nevěděl nic a nyní vím jen pár základních bodů získaných OOC cestou (anichž bych o ně žádal). Jednalo se čistě o vyjádření mého osobního názoru a v jistých ohledech nejen mého k problematice pernamentní smrti. Můj vyhraněný názor na permasmrt z rukou DM má svůj reálný základ, nicméně jak Kucik správně podotkl, lidé o které šlo a kteří byli strůjci toho zážitku tu dávno nejsou a s dnešním DM teamem to nemá nic společného, bylo tedy nefér to vytahovat a užít jak část argumentace, protože málokdo ví o co šlo. Takže pánové, pokud to bylo bráno jako osobní útok pak se omlouvám - nebylo to tak v žádném případě myšleno, nicméně na permasmrt z rukou DM a můj osobní názor na toto téma to vliv nemá a nemění se. Nadále to považuji (teď použiji trošku kulantnější výrazivo) za velmi zlou a špatnou věc. Jedu teď domů a budu pokračovat od tamtud po jednotlivých bodech. P.S. Děkuji opětovně Kucikovi za morální korekturu.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 20:08 18. Dec 2012 |
|
|
Pajule wrote: Desmond, Elenë, Werdigo (nebo jak to měl), Bers, pak nějakej drowák měl myslim permku... Yoshi Ahwar Mochazi hm ale byli to usvědčení vrazi
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 20:29 18. Dec 2012 |
|
|
Jak dlouho ho nechat vraždit? Záleží na herní situaci, Bers, Azík, drowové, duergaři (i povrchňané v podtemnu) vraždí a vraždili velmi dlouho, zmíněny byly vraždy v Ivory nebo třeba i Karathě, to je dle mého proti pravidlů pokud to budeme brát jako bezdůvodné zabíjení NPC a PC, tam je na místě trest (ban, stržení lvl, atd..). Hraní zlouna jako charakteru a zabíjení mimo město, pak ho nechat přesně do té doby než ho jiné PC nebo skupina nechytne a neoplatí mu stejnou mincí - postih 5% je dostatečnou motivační složkou. Pokud je jedná o PK pak opět jsou porušena pravidla a měl by následovat trest. Reakce na vraha chodícího po náměstí? Jak se tam ten vrah dostane? Kdo ví že je daná postava vrah? Strážní nejen u bran mívali skrip na odhalování hledaných, nutili příchozí odložit kápi či helmu, pokud je tedy daná postava onačena systémem (myšleno DM) jako vrah (stejné to je u zlodějů) neměl by se, při funkčnosti tohoto opatření, tento vrah vůbec dostat mezi obyčejný lid a pokud dostane, mělo by jít o velmi riskantní podnik. A ano i já párkrát vykrvácel před branou, když mě straže poslali k zemi. IC logika? Těžká otázka, jaká je IC logika zabití a ožívení když to provede NPC, drow. Já nevím, já v tom logiku nehledám, hledám v tom pouze hru a zábavu. Řešení? Znovu zpřístupnit město pro tyto charaktery či ostrovy, lodě pořád ještě jsou i se svou pirátskou posádkou, potom by bylo vcelku jednoduché někoho vyhnat do exilu, zakázat mu přístup do království a udělit mu status odpadlíka (například úpravou frakce). Poslední dvě věci si nechám zase na zítra, přeci jen mě dostihla práce a to co jsem chtěl nechat na zítřek. Takže pokračování zítra.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 23:17 18. Dec 2012 |
|
|
Krysak wrote: Ohledne Laiseho, tam si myslím, že měl minimálně několik možností jak se tomu vyhnout. Osobně si myslím, že diky epickému vnímaní světa daného jedince zasaženého hrou na jiném serveru, došlo k poruše racionálního vnímání následků svých činnů. Následkem toho byla permka, ale osobně bych to nazval spíše sebevraždou. Osoba, která sedne na koně a rozjede se proti vlaku s kopím bude taky nazývána sebevrahem a magorem, nikoliv hrdinou. jenom doplním, že kdyby to bylo jen na Laisem, tak by se z toho s největší pravděpodobností dostal. Ale dorazily ho jiné postavy, které ho, ve snaze mu pomoct, pěkně potopily 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Koninho87
|
Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí? Posted: 16:20 19. Dec 2012 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
a nejvetší borec s kapucou Homer jí taky vyfasoval  měsíc u drowů ve vězení a pak příjde nahoru a je nahoře ve vězení  ani slunce neviděl  Kdo neví tak to byl chudak s těžkým cepem  V mém případě se tomu snažily DM vyhnout,ale bohužel už to bylo zamotaný tak že to nešlo.
|
|
Top |
|