Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:15 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: GS versus modrý ioun
PostPosted: 23:22 23. Dec 2012 
Ďábel
 Profile

Barbar321 wrote:
Toto bohužel nedokážu rozlišit, protože netuším, zda-li efekty, které vidí ve hře hráč při vypití lektvaru vidí i samotná postava. Pokud ano, pozná to i moje postava (pár jich vypila také a vyrábí je jakbysmet)

Ale to ti přece musí být jasné, ne? Vždyť to, co vidíš na obrazovce na RP serveru vůbec nic neznamená. Nebo tak něco si aspoň tvrdil. A kdo to kdy viděl, aby mělo vypití flašky nějakej viditelnej efekt, no ne?

PostPosted: 23:36 23. Dec 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Barbar321 wrote:
Co řešíme? Na přímý dotaz jsem dostal přímou odpověď. Prohlídnout GSko nejde jen čistě teoreticky, pokud jsou oba v GSku (vyjádření Auluse i Kucíka na foru dotazů na mechaniku hry).

=====================================================================
Barbar321
Předmět příspěvku: Re: Par dotazu novacka
OdeslatNapsal: 08:04 29. Srp 2012

Dá se na Thalii prokouknout lepší útočiště (GSko)? Ptám se z důvodu, že pravdivé vidění je tu osekané a nefunguje na 100% dle singlu.

(upřímně nevím, jestli jde GSko prohlídnout aspoň v tom singlu)

Aulus

Klasickym pravdivym videnim nejde. Ale tzv. draci pravdive videni to dokaze. To ale lze ziskat jen promenami v nektere potvory. :)

kucik

Ještě se dělala úprava, kdy by se teoreticky mohli vidět navzájem ti co jsou v GS.
========================================================================

Pokud dostanu tyto informace, proč se mám na RP serveru zabývat OOC informací ohledně GSka?

Super příspěvek, bohužel se krapet netýká tématu. Ptal ses - jde prohlédnout GS? A dostala se ti správná a přesná odpověď. Tedy odpověď, jak když někoho v GS nevidíš, docílit toho, abys ho viděl. Tedy jak prohlédnout to skrytí.

Jenže tys nebyl nebyl skryt, tys nebyl v GS s odporem. Tys ho prostě zapomněl zapnout, byl jsi viděn, a tudíž žádné zjišťování toho, jak tě prohlédnout nebylo třeba. Prostě jsi byl vidět. Pech, ale stoprocentně tvá chyba. A stejně tak jsi byl předtím v tom GS viděn, jak sesíláš timestop, viz další odstavec. Takže mě teď spíš zajímá, proč jsi ten odpor nedal - neznalost systému, chyba hráče... nebo cokoli - jen k tomu bude třeba přihlédnout, ale viděn jsi byl.

A jak se psalo výše, ohledně zastavení času... systém to nastavuje pěkně. Zastavení času funguje od chvíle, kdy funguje, a efekt je vidět už během sesílání, kdy ještě čas nestojí. Klidně si to s někým vyzkoušej, půlku efektu uvidíš, a pak teprve ti to zamrzne. Takže ano, jde vidět i sesílání Timestopu.

Stejně tak jsou vidět efekty kouzel a lektvarů. Dokonce jsem to na minulém srazu řešila snad s Rejtym nebo Shamanem v klubovně.... na EQ ty grafické efekty nad postavou ve většině kouzel vypli, a mě zajímalo, proč to nevypnou i zde - nu, a odpověď byla ve stylu, že je cílem, aby to šlo vidět, a šlo poznat, kdo je čím naboostěný. Chápu z toho snad dobře, že zase platí - systém má v tomto přednost.

PostPosted: 12:14 24. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Mě by zajímalo toto:

Postava je v Gs - tedy jak říkáte, v jiné sféře, že?
Pokad v jiné sféře sešle timestop - jak to že zastaví čas ve sféře normální? :shock:
Jak to mám pak zahrát po IC stránce? :shock:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 12:15 24. Dec 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
Mě by zajímalo toto:

Pokad v jiné sféře sešle timestop - jak to že zastaví čas ve sféře normální? :shock:

Po skončení timestopu GSko bugne, takže to ber, že si z tý sféry vypadnul :-D

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

PostPosted: 12:25 24. Dec 2012 
Bůh
 Profile

-darkvision- wrote:
Mě by zajímalo toto:

Timestop můžeš vnímat i jinak - jako takový lepší haste - jeho působnost na jedinou lokaci je (podle mě) spíš chyba systému.

(Na druhou stranu i v pravidlech pen&paper najdeš sféry, které se "překrývají", jde vidět (s kouzlem) z jedné do druhé, kouzla seslaná v jedné částečně působí i v druhé a čas v nich plyne stějně - jmenovitě třeba Prima Material a Etheral, o jejichž obdobách je tu nejspíš dokonce řeč, takže by nevadilo, kdyby půspbil timestop jen lokálně, to dělá koneckonců haste také, svým způsobem, jen ne pořád na stejnou osobu, ale pořád na stejnou lokaci)

Že čas plyne v GS i mimo něj stejně rychle je snad zřejmé, když dva sesílají - jeden v GS a mimo něj, oba sesílají stejně rychle, takže nutně i čas plyne v obou sférách stejně rychle. Když se pak "urychlíš" v GS time stopem, nutně předeběhneš i ty mimo něj.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Last edited by Caehan on 12:38 24. Dec 2012, edited 4 times in total.

PostPosted: 12:26 24. Dec 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
Mě by zajímalo toto:

Napůl. Teda to klasické je, že je napůl tady, napůl jinde, čímž nemůže být viděn (pokud to dělá, jak má), ale může částečně ovlivňovat náš svět a procházet jím.

Správně by mělo GS při jakémkoli kouzle nebo manipulaci třeba s truhlou atd vyhodit, a být to kouzlo čistě únikové. Ale jelikož jeho druhé jméno je bug (hlavně po úpravách), je nutné ho prostě brát takové, jaké je.

Caehan - timestop nemůžeš brát jako haste, ani jako "něco jako" haste:) Už jen školou, do které je zařazen. Prosě ovlivňuje čas jen v prostoru kolem mága.

PostPosted: 12:30 24. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Braenn wrote:
Caehan - timestop nemůžeš brát jako haste, ani jako "něco jako" haste:) Už jen školou, do které je zařazen. Prosě ovlivňuje čas jen v prostoru kolem mága.

Jako že oba patří do školy proměn a proto nemají nic společného?

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

PostPosted: 14:15 24. Dec 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Caehan wrote:
Braenn wrote:

Jako že oba patří do školy proměn a proto nemají nic společného?

:D Mea culpa, nevím proč jsem měla zafixovaný, že to patří do věštění. Díky!

PostPosted: 14:18 24. Dec 2012 
Urozený
 Profile

Vážně? Sakra ale tohle mi už připadá jako pojíždění nesystémáka systemákem :roll:

Relevantní:

Takže abych si ujasnil pár věcí, založil jsem si na modulku postavičku mága na 20 lvl a vzal si GS a TS:
Seslal jsem GS a posléze TS. TS postavičku nevyhodilo z GS.
Tedy postavu v GS, za předpokladu, že byl nastaven řádně odpor, nemohlo být vidět při seslání TS.

A k odporům dodám asi tohle: Byla tam kupa NPC, jak si nastavit odpor k NPC? :mrgreen:

Irelevantní:

Myslím si, že tohle je hon na čarodejnici, která si jen dala práci s naklikáním odporů u PC v lokaci a nepředpokládala, že na popravu přijede někdo s 30ti a více minutovým zpožděním.
Taky si myslím, že prostě chcete někoho vidět za to co se stalo viset, což se mi vzhledem k tomu, že to vychází z ooc (chyby systému o které každý systemák ví) což se mi vůbec nelíbí. Toť můj názor.
Nedivím se Johanovi, že to předal dál, protože to raděj nechce s postavou řešit jako já s Kath jsme nechtěli řešit jistou OOC záležitost a dost nás naštvalo, že nám ji vnutil.
Teď se tu můžem dohadovat o kravinách, ale myslím si, že to nemá žádnej význam. IC se věci staly a jsou jaké jsou.
Raději bych rozumně shrnul, co se pokazilo a získal z toho nějaké relevantní informace do budoucna. Ať z toho vyplyne jasně ponaučení. Klidně to strčit do nějakého topiku s názvem systémové eventuality, aneb co musíte při RP znát.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 14:20 24. Dec 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

innfra wrote:
A k odporům dodám asi tohle: Byla tam kupa NPC, jak si nastavit odpor k NPC? :mrgreen:

Požádat DM, aby ti přehodilo frakci? :D

Johannes předal šetření dál. Ryuovi. To aby bylo jasné, komu na foru nadávat - mně.
Soud bude mít na starosti někdo jiný, takže bude možná vhodné množné číslo.

Přes GS vidět bylo, protože dotyčný neměl nastavený odpor. Tečka.
Pokud plánuješ nějaké flamy nad budoucí potenciální nespravedlností, doporučuji využít Vánočních svátků a dopředu si je připravit, ať to má nějakou úroveň.

PostPosted: 14:31 26. Dec 2012 
Velmistr
 Profile

innfra wrote:
Myslím si, že tohle je hon na čarodejnici, která si jen dala práci s naklikáním odporů u PC v lokaci a nepředpokládala, že na popravu přijede někdo s 30ti a více minutovým zpožděním.
Taky si myslím, že prostě chcete někoho vidět za to co se stalo viset, což se mi vzhledem k tomu, že to vychází z ooc (chyby systému o které každý systemák ví) což se mi vůbec nelíbí. Toť můj názor.

Ty jsi jak děravý dubový sud. Něco do něj řekneš, on ti to ozvěnou zopakuje, ale pak jaksi vše hned vyletí dírou pryč. O co ti jde? Jsi hluchej, nevěříš nám, nebo prudíš?

Povídali jsme ti snad všichni, že ooc infa máme spoustu (bohužel i někdy takového, které nechceme) a vždycky řešíme, jak to hrát tak, aby postavy nebyly slepé blbé, ale abychom nemuseli nikoho nutně stíhat. Nechceme nikoho vidět viset za to, co se stalo, ale nechceme hrát limonádu, chceme, aby hra měla úroveň. A taky chceme, aby eviláci byli dobře připraveni. V CvC ti taky systém nic neodpustí. Uděláš chybu, jsi mrtvej. Tady uděláš chybu a půlka postav na to nějak reaguje a brát zpátky, co se stalo, lze (a snáz, než někoho v CvC přemluvit, aby tě oživil, postavil, kde tě zabil a dali jste si to znova), ale nikoho to nebaví hrát.
Reaguju a snažím se to vyvrátit, protože se špatně hraje s hráči, o kterých si myslíš, že hrají blbě, z ooc důvodů po tobě jdou a máš k nim nedůvěru. Raději to dokazuju ve hře, než na foru, protože je to asi tak 100x účinější, ale když to nestačí...

A proč tu argumentuješ něčím, co bylo vyvráceno Majkym už v půlce diskuze: /pc dislike před akcí?
A pak něčím, co je bezpředmětné? Na chybu ti reagovali PC, ne NPC.

PostPosted: 15:01 26. Dec 2012 
Urozený
 Profile

*zakroutí hlavou* K podstatnému:

IC dění asi těžko ovlivníš na fóru, pokud to není nějaký RP topik, jako dění v domě.

Ano /pc dislike řeší daný problém, ale nechápu smysl tvého tvrzení. Z toho co jsem přečetl jsem usoudil, že barbar naklikal odpory jednotlivě ručně, jen postavám v lokaci. A jelikož nemáme stroj času, tak asi těžko v týhle situaci něco vrátíš zpátky :)
Stejně by to dopadlo i v situaci, kdyby v 7.00 nahodil dislike a neohlídal nově logující se lidi...

S těmi NPC jsem si rýpnul do systému. Protože systémově tě NPC člověka v GS vidí :twisted:

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 18:54 28. Dec 2012 
Rytíř
 ICQ  Profile

Co kdyby si všichni hráči nastavili /pc autodislike ?
Podělá se tím něco?

[color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi
http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4

PostPosted: 16:14 29. Dec 2012 
Bůh
 Profile

Mě se třeba nelíbí jak to tady řešíte. Je super, že teď celý server ooc ví, kdo že to vlastně Finneana pustil.

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 02:35 03. Jan 2013 
Bůh
 Profile

Barbar321 wrote:
KaTo wrote:
Barbar321 wrote:
...protože GSko buglo?
Já to nezkoušel, zkoušeli to jiní a byla z toho plodná diskuze na foru.

Za to já to mám z vlastních zkušeností, že to nejde i když ho vidíš

Ja mama dokonce zkusenost, ze na tebe z GSka muze utocit a ty na nej ne... a vidis ho :wink:

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]