Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:00 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 20:40 08. Jan 2013 
Velmistr
 Profile

Buď to nechat volně průchozí nebo pokud chcete aby to musel vždy otevřít povrchňan, pak to otevírat pomocí tlačítka jak bývá v hospodských pokojích u dveří s tím rozdílem, že když se jednou otevřou, tak se nezamknou.

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 20:46 08. Jan 2013 
Bůh
 Profile

zachy wrote:
Buď to nechat volně průchozí nebo pokud chcete aby to musel vždy otevřít povrchňan, pak to otevírat pomocí tlačítka jak bývá v hospodských pokojích u dveří s tím rozdílem, že když se jednou otevřou, tak se nezamknou.

Tady vůbec nejde o podtemňany... to dělaj povrchňani..

Reply with quote  

PostPosted: 21:03 08. Jan 2013 
Rytíř
 Profile

kucik wrote:
Ten důvod jsem už jednou psal. Aby nebylo možné dung procházet bez vybití potvor.

No na to jsem reagoval na 76 stránce (druhý příspěvek na stránce) následovně. Možná je moje argumentace chybná a někdo mi ji konečně vyvrátí:

Quote:
A co by tím ten dotyčný získal, pokud by ten dungeon ve skrytí/zaplížení prolezl? Pokud by se přesunul do dalšího patra bez zabití potvor a vybil až další patro, porušil by pravidla. Vybrat truhly taktéž nemůže, potvory bývají přímo u nich. Editace: u asabáků i třeba v kryptě na poušti jsou i dveře, co jsou zamčené a rozbitelné, tudíž není možné projít bez zrušení skrytí i tak.

Si vemte, že tam přijde nějaký nižší levl, vybije prvního bosse a klíček si vezme, zabolokuje tím cestu dolů pro ostatní. To je ta lepší verze. Horší verze je, když ti takhle někdo cíleně loguje jen pro ten klíček aniž by dolů hned šel. Mě to zrovna ideální nepřipadá.

Jediné co by mě napadlo jako rozumný důvod pro existenci klíčů a nerozbytných dveří je jak psal Rof snížit kolečkování, pak by ale měly být klíče ve většině dungeonů.

Reply with quote  

PostPosted: 21:48 08. Jan 2013 
Nováček
 Profile

Thurms napsal: A opravdu mi nejde o to, že mi někdo daný dungeon vybije. Jediné co má dle mého pohledu na vyšších levlech pro postavičku z výprav cenu jsou právě ty zmiňované expy (a samozřejmě z toho pramenící zábava).

Rori napsala: Ne, Thurmsovi šlo o to, že nám přijde jako prasárna, když někdo cíleně sbírá klíček aby mu náhodou někdo nezabil hlavního bosse než logne zbytek party. A opravdu nám nejde o expy nebo peníze.. jen člověka dost otráví, když třeba parta 6 lidí, průběžně rpících při bitvě přijede a po dvou dveřích se může otočit a jet pryč..Když se nám to stalo podruhé, tak jsme neměli chuť hrát cokoliv dál.

Každému jde koukám o něco jiného.

Mě zaráží, že to řešíte na foru stylem: nemůžeme se dostat do dungeonu, protože byl někdo rychlejší, zrušte ten systém, který tady nikomu do té doby nevadil, abychom to měli snazší

Druhá strana musí pro to, aby do daného dungeonu mohla přinést také určitý druh oběti. Navíc za nás mohu upřímně říci, že nám jde jak o xp, loot, tak i to ono zmiňované RP, když to není podle jistých zlých jazyků jako to vaše nadRP, tak mohu s klidným svědomím říci, že na tom pracujeme.

A další situace, která se zde stává, vy si nalogujete v 9:00, pustíte mor do pouště a další skupiny tam už mají taky smůlu, jak to mají řešit druzí než tím, že budou rychlejší?

Nestojím o odpovědi, protože mi to přijde ubohé až dětinské si stěžovat že někdo nám vzal hračku, vraťte nám ji jakýmkoliv způsobem, ale spíše bych byl rád, kdyby se nad tímto děním i druhá strana zamyslela.

Reply with quote  

PostPosted: 09:16 10. Jan 2013 
Bůh
 Profile

Robin 2 wrote:
Každému jde koukám o něco jiného.

Nejde. Jde jim o to samé, jen k tomu nepotřebujou bosse, ale stačí jim jen ty rychle spawnuté potvory

Robin 2 wrote:
Mě zaráží, že to řešíte na foru stylem: nemůžeme se dostat do dungeonu, protože byl někdo rychlejší, zrušte ten systém, který tady nikomu do té doby nevadil, abychom to měli snazší

Nevadí jim, že se tam někdo dostal předem, ale to, že zneužil systém k tomu, aby se tam jiný už nedostal

Robin 2 wrote:
A další situace, která se zde stává, vy si nalogujete v 9:00, pustíte mor do pouště a další skupiny tam už mají taky smůlu, jak to mají řešit druzí než tím, že budou rychlejší?

Budou mít to samé, jako by měli oni v opačném případě. Expy z potvor, zábavu i když bez finálního bosse (což je právě ten problém, který chce málokdo pochopit, že ne každý na loot chodí jen kvůli tomu bossovi vzádu :? )

Robin 2 wrote:
Nestojím o odpovědi

Sorry, ale na to se prostě nedá nereagovat (a to i přesto, že se v tomto považuju za nezaujatou osobu).

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 21:13 13. Jan 2013 
Urozený
 Profile

[výkřik do tmy]Že se celý týden snažím marně chytit DM kvůli IC záležitosti a pak se v neděli, během předem ohlášené hráčské akci začne bořit Karatha[/výkřik do tmy]

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 22:07 13. Jan 2013 
Bůh
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
[výkřik do tmy]Že se celý týden snažím marně chytit DM kvůli IC záležitosti a pak se v neděli, během předem ohlášené hráčské akci začne bořit Karatha[/výkřik do tmy]

Zase kdy jindy... takhle alespoň byli lidé ve hře. když se to stalo.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 22:30 13. Jan 2013 
Urozený
 Profile

Caehan wrote:
xxxMajkyxxx wrote:

Jak kdy jindy? Třeba v sobotu....třeba v pátek.....třeba potom, třeba před tím....třeba po domluvě: "Hele Majky sorry, potřebuju si něco odehrát. Nepočká to."? Třeba kdykoliv jindy?

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 22:32 13. Jan 2013 
Bůh
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
Caehan wrote:
xxxMajkyxxx wrote:

Jak kdy jindy? Třeba v sobotu....třeba v pátek.....třeba potom, třeba před tím....třeba po domluvě: "Hele Majky sorry, potřebuju si něco odehrát. Nepočká to."? Třeba kdykoliv jindy?
*krčí rameny* asi by to bylo bývalo lepší...

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 07:05 16. Jan 2013 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

K dungu asabi:

Poté, co jsem ten dung dělal, dlouho trvalo než ho lidé začali výrazněji chodit a také byl zamýšlen spíš jako dung, který se jde jednou za čas, než jako dung, o který se party perou. Prostě něco se od té doby změnilo. Kromě toho dung jako takový není dokončen (IC je to vidět na závalech).

Proč je v prvním patře klíč tak jak je:

1. je tím nastavena určitá cesta v tom dungu, což je důležité zejména při prvních průchodech a pokud sebou nemáš nikoho, kdo už to prošel x krát (uznávám, tento důvod již částečně klesl na významu)

2. IC důvody - obranné důvody + když si pročteš knížky tam a podíváš se jak se asabi mění, bude ti jasné (nebo se dá aspoň vytušit), jak to tam probíhá a co se tam děje - tedy dál těmi dveřmi nemohou (mimo zásobování a podobně) ani řadoví asabi, o tom kdo je připraven jít dál rozhoduje...

3. je fakt, že když jsem ten dung dělal, počítal jsem s tím a první testy tomu nasvědčovaly, že průchod bude na hodiny. A tedy že se to půjde klidně i na víc etap a tak to, že někdo dojde k prvnímu bossovi pro klíč a pak půjde parta už tou rychlejší cestou byla očekávaná odpověď hráčů už z toho důvodu, aby se to dalo projít v rozumném čase kvůli meditaci a spánku a podobně. Očividně to teď část part chodí podstatně rychleji, než jsme to v počátcích chodili my na tom +- 25. - 30. levelu.

Je podle mne umístění toho klíče v prvním patře vážný problém?

1. Hraju teď dlouhodobě v podtemnu a tak je to už pěkná doba, co jsem se mohl do tohoto dungu podívat. Takže nevím, jaká je aktuální, reálná situace.

2. U toho prvního bosse to bylo nastaveno tak, že člověk mohl získat 2 klíče. Tedy jeden na hned a druhý na později. Nevím, zda to tak ještě funguje.

3. Existuje způsob, jak si pořídit další klíč pro jinou cestu než tu přes první patro.

4. Už dlouho hledám čas, abych ten dung dokončil (nebo aspoň o něco posunul). V podstatě čekám, až ho budu moct sám procházet a testovat, protože už nemám DM účet, abych při tom mohl sledovat jiné. Pak možná přibudou další způsoby jak projít dál rychlejší a náročnější cestou, vhodné pro vyšší levely. Mimo jiné i proto, že tu ten problém zmiňujete a jako tvůrce se tak o něm mohu dozvědět. A za to vám děkuji.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 21:14 12. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Nemožnost zaplacení nájmu. PM jsem už poslal, i tak je to haluz. Jak je dlouho? Měsíc? Dva? Už trochu moc ne? Aspoň by ten uředník mohl stepovat před radnicí, když už musí být takové otravné zásahy do světa.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 22:25 12. Feb 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Už tam stojí.

Reply with quote  

PostPosted: 08:31 14. Feb 2013 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Zavalené průchody do podtemna.

Jsou zavaleny někdy od 13. března (a průchod přes Dorenský hvozd ještě dřív). Jako RP reakce v rámci questovního dění po útoku na Tarten mi to připadalo silně přestřelené, proti hratelnosti i proti rozumu. Jako trvalá úprava je to pro mne dlouhodobě otravné a odrazující od hry v podtemnu (a hry vůbec).

Před tím zavalením průchodů jsem na povrch z podtemna běžně probíhal v invisu skoro každou noc někdy od 5.-6. levelu. Zabil jsem si vůdce vlků, mravenčí královnu, královnu formianů a řadu dalších low level bossů, nasbíral pár bylinek a měl jsem radost, že se už od začátku vývoje postavy mohu utkat s povrchem (byť to bylo většinou o rychlé návštěvě Astharotha).

Pak došlo k zavalení průchodu přes železné doly, což už mi samo o sobě dost znepříjemnilo hru. Ten zával nebylo podtemnu umožněno odstranit po dost dlouhou dobu. Pak to náhle prokopal povrch, udělal výpravu do podtemna a zavalení bylo obnoveno tak, že se podtemno nedostane už ani k formianům (takže ještě horší situace, než po prvním závalu). A na průzkum toho závalu bylo uvedeno, že je to masivní zával, tuším stovky metrů chodeb (prostě ne, hráči to neodstraní).

Stále jsem ale se svými low až midle level postavami chodil do Krynu a na další místa. Na jeskynní medvědy, ohniváka, šéfa ledních medvědů, na šéfa Yetti, do majáku, a na spoustu dalších míst, které jsou zábavné, dělají povrch pestrým a kterých je v podtemnu velmi málo.

Se svou nejnovější postavou jsem se poprvé podíval na povrch v době, kdy byla schopna pozabíjet elitní elfí stráže u východu do prahvozdu. Do té doby bylo creepení otázka tupého kolečkování několika málo míst v podtemnu. Oproti povrchu tak pětinové až čtvrtinové možnosti na výběr. Navíc vše ve tmě, v ošklivé grafice podtemna, bez možnosti vycházet nahoru aspoň v noci, projít si povrchové dungy a zpestřovat si hru příležitostným CvC. Takže z hlediska hratelnosti velmi výrazný propad. Jedna z největších výhod Thalie - obří a pestrý svět, kdy téměř není nutno jít dvakrát do stejného dungu během prvních 20. levelů je prakticky pryč, pokud hrajete za podtemno.

I teď, když DM po dlouhé době zpřístupnili některé možnosti jak se dostat na povrch, je to stále v porovnání s původním stavem, kdy bylo mnoho přirozených rychlých cest přes pískovcové doly, přes klepetnatce, přes Dorenský hvozd a podobně o ničem. Má nejnovější postava je na epickém levelu a do Krynu se podívala pouze dvakrát - v rámci velkých výprav při bojích s pouštními psi a drakem.

Jednoduše pokud si budu chtít jen tak zajít na šéfa Yetti, v době, kdy mám obvyklou třeba hodinu, hodinu a půl času na hru, tak ta cesta je neúměrně dlouhá a otravná. Hratelné to samozřejmě je, ale celkově je to v porovnání s původním stavem prostě podstatně nudnější a otravnější nastavení.

Takže prosím DM: odstraňte ty závaly a dejte z cest, které jsou určené low a midle levelům pryč epická npc jako jsou drakobijci. Ne za další reál rok, až bude jiná mapa, ale teď, na této Thalii. Byl to od začátku hloupý nápad, stejně jako byla hloupá celá ta situace po útoku na Tarten. Dalo se to pochopit ještě jako jakýsi trest podtemnu (byť všichni tvrdili, že to trest není, že není důvod trestat a imho bylo na místě spíš odměňovat) a jakási questovní reakce k vybuzení aktivity hráčů. Už téměř rok reál to otravuje hru. A otravuje jí to zbytečně.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 09:33 14. Feb 2013 
Bůh
 Profile

LDamian wrote:

...jen zůstaň dole, ať je nahoře klid. Vybíračů bossů tu máme dost.

eee, teda jednoho, ale stačí na celý povrch :lol:

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 10:07 14. Feb 2013 
Mistr
 Profile

Barbar321 wrote:
LDamian wrote:

...jen zůstaň dole, ať je nahoře klid. Vybíračů bossů tu máme dost.

eee, teda jednoho, ale stačí na celý povrch :lol:

Zajímalo by mě, kdo by to měl být, ale tak o se vždy někdo najde. Narážky tohohle typu nejsou na místě, hlavně když ostatní nevidí, co hráč větši dělá se svou postavou. (jen podotýkám na fakta, samozřejmě se tu najdou hráči typu, zabij- posuň se dál a zabij ještě víc, na RP vůbec nehleď, což je dost smutné popravdě a s takovými nechci za svou žádnou postavu nic mít. Naopak beru na vědomí, že někdy není čas a jednorázově chce dotyčný přilehlá místa prosvištět, proti tomu nic nenamítám, každý to tak jistě čas od času udělá).

Co se týče zavalených průchodů, je pravda že to již trvá opravdu dlouho, přesto beru na vědomí v potaz historii, tedy reálie TH. Ono přeci jen období "krize" (války, možná hrozba, atd.) trvaly přece kolik let, než se vše uklidnilo.
Samotnému mně příjde trochu zavádějící fakt, že většina podtemnanů si nejvíce stěžovala ohledně prahvozdu, protože to je jediné místo, kde se dá expit po 20. lvlu. V podtemnu se přeci dá krásně dostat na spoustu míst pod epickým levelem a dotáhnout to tak na epic. Dungeony povrchu bych v tomto případě bral jako bonus.
Já bych na Vašem místě pořídil bagry a buldozery na odklizení a kdejakou techniku z dolovaní na probourání (typu golemové, démoni, atd.), ale to jest možné jen za pomoci DM, samo se to neodvalí a hádám, že králoství Redaan-Teru je s tí zcela jistě spokojeno z jistých důvodů. :)

(neberte to jako flame, čistě můj názor na věc)
Jinak přeji hodně štěstí s touto záležitostí.

Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]