|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:23 16. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Aulus wrote: A ono to, že nad tím jen "spal" a toleroval to, není pravda? Co tedy Kája udělal pro naši zemi pozitivního? Proti komu se ve věci korupce a rozkrádání kdy postavil? Víte o nějakém takovém případu? Já vím pouze o takových, kdy sám řekl, že to nemá rád, ale toleruje. A to podle mě rozhodně není správný přístup. Pokud mám náhodně něco vypíchnout, tak třeba založení československého dokumentačního střediska po roce '68 a jeho darování národnímu muzeu po '89. Jak se stavěl proti korupci? Například se postavil proti Čunkovi, dokud prý nebude objasněn původ jeho majetku (který si pak nechal zjistit).
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:26 16. Jan 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
kokosak wrote: Katíčku můj... A pakže se neschodneme. Btw - trocha odlehčení: kokosak: Katíčku můj, proč je Zeman prezident? Proč jsi musel zvolit zrovna jeho? KaTo: Na co si zase stěžuješ? kokosak: Je to nejneoblíbenější člověk v politice. Dyť si musel sám organizovat i svoje vlastní volby předsedy strany. KaTo: A koho bys tady rád viděl? kokosak: Kohokoliv! Bobošíkovou, Japonce… Dokonce i s Darth Maulem by byla větší psina než s Zemanem. Já vim, že to byl šílenej potetovanej učitel, ale aspoň bysme si mohli zatrsat! P.S. Originální znění scénky: David Lister: Holly, proč je Rimmer hologram? Proč jsi musel přivolat zpátky zrovna jeho? Holly: Na co si zase stěžuješ? David Lister: Je to nejneoblíbenější člověk na palubě. Dyť si musel sám organizovat i svoje vlastní oslavy narozenin. Holly: A koho bys tady rád viděl? David Lister: Kohokoliv! Chena, Petersona… Dokonce i s Göringem by byla větší psina než s Rimmerem. Já vim, že to byl šílenej transvestita, ale aspoň bysme si mohli zatrsat!
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:27 16. Jan 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
kucik wrote: Pokud mám náhodně něco vypíchnout, tak třeba založení československého dokumentačního střediska z vlastní kapsy po roce '68 a jeho darování národnímu muzeu po '89. Jak se stavěl proti korupci? Například se postavil proti Čunkovi, dokud prý nebude objasněn původ jeho majetku (který si pak na vlastní nechal zjistit). ... a Čunka tím z větší části vyhrabal z jeho korupční kaše. To považuji spíš za úkaz toho, jak se u nás myjí ruce, ne za krok proti korupci.  EDIT: O té první věci, se přiznám, mnoho nevím.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:32 16. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: Je sice fajn, že je ti celkem jedno, co si s tím církev udělá, ale je dobré se zamyslet nad tím, jestli tahle "prodejnost majetku" nebyla hlavní motivací schválení toho zákona tak jak je teď. Protože pokud byla, pak je logické, že dost velká část peněz z prodaných nemovitostí se obratem dostane ztpět do kapes těch, kteří schválení toho zákona podpořili. A to je jasný úkaz korupce, nebo ne? Říkáš, že pokud bude korupce, tak to pak bude korupce. To jsou ty nepodložený špekulace a dohadování, který se z principu nedá vyvrátit, protože není ničím podložený. Peníze z prodaných nemovitostí se dostanou do ruky církvi. Pokud by se prodalo hluboce pod tržní cenou, pak by to bylo špatně. Ale osobně si myslím, že Vatikán s prachama umí zacházet sakra dobře  Aulus wrote: Když jsme u fondů, tak se dostaváme k dalšímu bodu a tím je důchovka. Už ta sama o sobě ukazuje na to, jaké trendy hýbou s představiteli vlády. Vzpomeňme na kuponovku... Jsi moc kryptický. Nevím, co se snažíš říct. Trend stárnoucí generace a hrozícího kolapsu důchodovýho systému je jasnej každýmu, co umí počty ze základní školy, stejně jako to, že se s tím NĚCO musí dělat. Nevím, jestli to, co je teď na stole je to pravý. Ale ještě sem nikoho neviděl, že by navrhnul něco smysluplnějšího. Aulus wrote: A co bylo kdysi knížecí knížeti a královské králi?  Nebudeme mystifikovat, ale zdá se mi, že kdybychom měli zpětně vracet vše, co v nějaké době někomu patřilo, tak budeme hledat potomky nějakého keltského kmene... Je to samozřejmě přehnané a rozhodně neříkám, že by se církvím nemělo nic vrátit. Ale to, jak je ten zákon postaven, mi přijde nesprávné a doplatí na to ve výsledku každý občan téhle republiky. Ummmm... ten výrok není o navracení majetku, to je o odluce církve a státu. Církev by se měla starat sama o sebe a nečekat, že něco dostane od někoho jinýho, než svejch oveček. Za tímto účelem měla církve statky. Ty jí byly odebrány. Teď se jí vracejí nikoli proto, aby měla prachy, ale aby se o to stát už nemusel starat. Aulus wrote: Stačí si jen uvědomit, že církve dostali (dostanou?) peněžně přibližně tolik, aby zaplatily všechny své hodnostáře do konce života a ještě opravily velkou část staveb. Opravdu si myslíte, že se ty peníze takhle rozdělí, když je bude spravovat najednou jen vedení oněch církví? Opravdu nic neskončí v kapsách soukromých osob? Stačí si uvědomit, že taková katolická církev neměří dopady svejch činů jen do konce volebního období, ale že má na mysli delší časovej horizont  Aulus wrote: A ono to, že nad tím jen "spal" a toleroval to, není pravda? Co tedy Kája udělal pro naši zemi pozitivního? Proti komu se ve věci korupce a rozkrádání kdy postavil? Víte o nějakém takovém případu? Ach ta paměť! Z důvodu lenosti si půjčím wiki. Ani tam si se neobtěžoval podívat při své "rešerši" pro podklad svých názorů: Wiki o Kadlovi wrote: Značnou pozornost vyvolalo jeho rozhodnutí opustit vládu v případě, že v ní bude nadále působit vicepremiér Jiří Čunek, aniž by vysvětlil původ svého majetku v souvislosti s obviněním z korupce, které vyšetřovala policie. Proto si Schwarzenberg u americké detektivní agentury Kroll objednal audit finančního hospodaření rodiny Jiřího Čunka, jehož výsledky zveřejnil v červenci 2008.[32] Protože audit nepřinesl důkazy korupčních obvinění, Schwarzenberg se rozhodl ve vládě po Čunkově boku setrvat. Aulus wrote: V tomto souhlasím s kucikem. Nejde o samotné restituce, ale o jejich provedení. Protože to považuji za chybné a korupci-napomáhající. Církve by samozřejmě něco dostat měly, ale tolik peněz v takové míře najednou a nejasně ohraničené majetky - nezlobte se, ale tohle mi vážně připadá buď jako hodně naivní krok a nebo jako drze vystavěný tunel. Bohužel. Já mám k těm restitucím taky výhrady. Třeba to, že majetek dostanou i církve, který o něj nepřišly.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:38 16. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: ... a Čunka tím z větší části vyhrabal z jeho korupční kaše. To považuji spíš za úkaz toho, jak se u nás myjí ruce, ne za krok proti korupci.  Víš, když vidíš jen to, co vidět chceš a všechno si upravuješ tak, aby ti do toho tvého obrázku zapadalo, tak to pak budeš mít pravdu vždy a ve všem. Třeba v tom, že sem mimozemšťan, který má strašně vysoký technický možnosti, takže se mi úspěšně daří předstírat, že nejsem. A čím víc budeš pátrat a zjišťovat, tím víc se ti bude potvrzovat tvoje domněnka, že musím výt opravdu velice fikaný a technicky zdatný. A když mi provedeš vivisekci, tak pak budeš smekat kloubouk v obdivu nad tím, že jsem pro udržení své fasády byl ochotný umřít za strašlivých muk, místo abych tě sežehnul lejzrem, který jsem měl ve své kosmické lodi posunuté do jiného plánu hned vedle.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:48 16. Jan 2013 |
|
|
Aule, přečti si o Karlovi alespoň tu blbou wikipedii, prosím. Pak se nebudeš ptát, co Karel kdy udělal. Prezidenství navíc není za zásluhy. Chceš mít na hradě někoho, s kým budeš častěji souhlasit, než říkat si "to je ale blbec".
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:52 16. Jan 2013 |
|
|
Já tam chci sebe! Bych se aspoň pořádně prospal.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:54 16. Jan 2013 |
|
|
Cockosuck na hrad!  )
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 16:57 16. Jan 2013 |
|
|
Suckocock? 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:06 16. Jan 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Debaty o sexuální orientaci nějakého amíka Cock'o'Sucka sem nepleť, Jone.
_________________ .
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:09 16. Jan 2013 |
|
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:15 16. Jan 2013 |
|
|
klobouk wrote: Aule, přečti si o Karlovi alespoň tu blbou wikipedii, prosím. Pak se nebudeš ptát, co Karel kdy udělal. Prezidenství navíc není za zásluhy. Chceš mít na hradě někoho, s kým budeš častěji souhlasit, než říkat si "to je ale blbec". Jenže já s ním nesouhlasím. Nesouhlasím s tím, že církevní restituce jsou v pořádku. Nesouhlasím s tím, že důchodovka je v pořádku. Nechci mít za prezidenta člověka, který byl místopředsedou vlády, která schválila tak protiústavní a antimorální věc, jako je "Klausova" amnesie. A musel bych se za sebe stydět, kdybych šel dobrovolně volit člověka, který věděl o mnohačetné korupci, ale nikoho kvůli ní nežaloval a jednoho z "tvůrců" této korupce dokonce toleroval ve straně, které dělal předsedu, jako svou pravou ruku. Můžete říct, že například s amnestí nesouhlasil - pokud je to ale pravda, proč proti ní nevystoupil a nenapadl ji? Je to přeci jeho právo, pokud je místopředseda vlády, která je za ni zodpovědná. Pokud se schvalovala bez něj, není to v pořádku a měl proti tomu tedy protestovat. A nebo alespoň dát symbolicky najevo nesouhlas odchodem z funkce. Podle mě jde o člověka, který se naučil v politice proplouvat tak, aby se sám nezšpinil natolik, aby ho za to lidi vinili. Špinavé ruce ale má, protože přihlížet trestnému činu, nic proti němu nedělat a ještě obhajovat jeho pachatele, je téměř stejně trestuhodné, jako ho provádět. Tak to aspoň vidím já. A opravdu se nebudu stavět za prezidenta, který bude jen přihlížet a mávat nad tím rukou. Tím neříkám, že by Kája v minulosti nic dobrého neudělal. Nicméně je to (bohužel) minulost a v posledních letech se z aktivního člověka, který (aspoň podle dohledatelných činů) bojoval za lidská práva, rozvoj kultury a podobně, stala jen spící princezna, která nechává druhé dělat, co se jim zlíbí a sám se tváří tak, že je mu to jedno.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:28 16. Jan 2013 |
|
|
kokosak wrote: Aulus wrote: ... a Čunka tím z větší části vyhrabal z jeho korupční kaše. To považuji spíš za úkaz toho, jak se u nás myjí ruce, ne za krok proti korupci.  Víš, když vidíš jen to, co vidět chceš a všechno si upravuješ tak, aby ti do toho tvého obrázku zapadalo, tak to pak budeš mít pravdu vždy a ve všem. Třeba v tom, že sem mimozemšťan, který má strašně vysoký technický možnosti, takže se mi úspěšně daří předstírat, že nejsem. A čím víc budeš pátrat a zjišťovat, tím víc se ti bude potvrzovat tvoje domněnka, že musím výt opravdu velice fikaný a technicky zdatný. A když mi provedeš vivisekci, tak pak budeš smekat kloubouk v obdivu nad tím, že jsem pro udržení své fasády byl ochotný umřít za strašlivých muk, místo abych tě sežehnul lejzrem, který jsem měl ve své kosmické lodi posunuté do jiného plánu hned vedle. A nějaké argumenty, které by vyvrátily mou tezi by nebyly?  Je sice hezké, že shodíš můj názor analýzou mého myšlení, ale taky by bylo dobré napsat, proč to děláš. Pokud je mi známo, tak na Čunka existovaly nahrávky a další materiál, které vypovídaly o tom, že v kauze nějak zapletený je. Těch náhod a osob s tím spojených bylo prostě až moc, to snad sám uznáš. A taky převracení kauzy tam a zpět a hledání, jak z toho vybruslit. Nebo si myslíš, že bylo opravdu všechno v pohodě?
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:29 16. Jan 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Aulus wrote: ....Jenže já s ním nesouhlasím...... Pod tohle se podepíšu. Přesně řečené.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Volby Posted: 17:54 16. Jan 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
add kokos a KaTo vs kokos a Aulus: Jen jestli my tu pane kokos nekážeme vodu a nepijeme víno. S jedním diskuze né, protože...atd., ale sám s druhým diskuzi jooo, ačkoli dělám v ní dělám to co prvnímu vyčítám. Btw - doplním to hlášku z RedDwarfa: Code: Diskutujeme o tom, *doplňjméno*! Co je tohle, když ne diskuse - dieselová lokomotiva? K té wikině, jedna trollí rešerše  : 1 ) nejasnost s restitucemi, kdy část "českého" majetku dostal zpátky doslova o prasečí chlup. //Ne že bych tomu sporu rozumněl. Očividně se jednalo o nějaké prasečí právnické kličky. Btw - vyhrálo to rakouské prase nad mixem českým a československým právnickým prasetem. (prase = kódové označení sbírky zákonů) 2 ) Hehe, je tam nepřímé spojení Karla s Milošem. Karlovi kšefty přebrala výrobna Milošova likéru  //epické trollí propojení 3 ) švindl s obcházením karantény s rybami //by mě zajímalo, zda ta "prohibice" byla ušitá bouda (ne nutně na Karla), přefouklá bublina, opravdové ohrožení zdraví či něco jiného 4 ) drobné, dvojité "zakolísání" při získávání dotací na rybníky //skoro mi ho je líto bo se tím "částečně" živím, tak vím, že taková věc je hned 5 ) dlouhou dobu majitel Respektu, než ho z dluhů vysekal Bakala //Karel a jeho lidi pak z hrůzou od Bakaly utekli  . Respekt se mimojiné podílel na potopení Grosse = záslužná činnost, která by se dala přičíst Karlovi. Škoda že podobně nepotopil i Kalouska  . 6 ) politik projdivší několika stranami  ve stylu, všude byl, všechno věděl, ale nikdy nepověděl ( tohle mu mám osobně za zlý) 7 ) knižní filantrop a "kamarád" ( nevidímcosekolemměděje,hlavněkdyžsemajírádi ) Havla 8 ) římskokatolický věřící //bodejť by nepodporoval restituce Zeman vedle něj je chudá příbuzná ( chata na Vysočině se holt s panstvím v Rakousech hůř srovnává) s mnohem "pestřejší" minulostí, kdy se mu snažili přišít ledacos. Ovšem ze všeho toho "ledacos" vyklouzl (stejně jako Kalousek...že by příští kandidát na prezidenta  ?  ). *listuje* 1 ) byl proti rozpadu česko-slovenska //to má k dobru 2 ) opoziční smlouva //za to ho čerti snědí 3 ) akce Lidový dům, která málem stála oranžády krk //aneb sám sobě sám do vlastních řad 4 ) akce Bamberk + akce Olovo //obojí neprokázáno 5 ) potencionální šance na nadhled na normální lidi, díky pobytu na "chatičce" na Vysočině //i když...je neprůkazné, zda je profesionální politik vůbec schopen lidského pohledu na svět //osobní život bych sem netahal, snad jen perlička - oba tam mají něco co není tak úplně "římskokatolické"  = rozvod
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|