Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:49 17. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zařazení kouzla škole
PostPosted: 16:34 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Woxa wrote:
Kdo, nebo co rozsoudí dva hádající se mágy? Systémově kouzla fungují oběma, bez ohledu na to, jak velké nesmysly plácají. Nikdo a nic, protože není jasně dáno, jak magie funguje. A jak všichni víme, argumentování selským rozumem mnohdy nepomáhá. Jasně sepsané instrukce už ano.

Schopnost argumentace. Množství příznivců. Prostě jako s každou teorií.

Reply with quote  

PostPosted: 16:47 19. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
*překladá* Drahý Woxo, vymysli si jakoukoli wolovinu :mrgreen: , sežeň aspoň dva kamarády a ovládni svět! :lol: :lol: :lol:

to Jon: Mícháš neustále IC a OOC. Postavy nemusí vědět nic, hráči by ale rámec nad kterým magie funguje vědět měli (pro vymýšlení charakteru - aspoň já osobně bych bez OOC znalosti jak magie funguje RP mága, tj. arkánového čaroděje nezakládal). Naopak pro založení prskavky (zaklínače) je informace o magii minoritní.

Ty a kucik (a další) si nemyslíte, že by WB měl sělit jak funguje Arkánová magie KaTo, Woxa, Nalk (a další) si to myslíme. Tady je spor. Dohoda momentálně nemožná 8) .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 16:51 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Já nechápu, co víc byste chtěli, než to, co je v reáliích.

Reply with quote  

PostPosted: 16:52 19. Feb 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:

To bude veselé, když přijde nějaká trolící banda (v početní převaze) s nějakou ujetou teorií.
A hlavně teda s takovou, se pak z magie stává spíš náboženství než věda.

Jako jo, něco na tom je, ale není tu žádná možnost praktického ověření.

hmm... Kato mě předběhl :)

Reply with quote  

PostPosted: 16:53 19. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Woxa wrote:
J.F.Payne wrote:
Ale nechápu, proč by měl být dopodrobna znám postavám.

Postavy to nutně znát nemusí, ale hráči by měli (alespoň základně). Protože jinak nejsi schopen bez DX za zadkem hrát mága a bádat. Bez DX si klidně hodinu můžeš hvězdičkovat co chceš, ale ničeho se nedobereš, protože nemáš žádné podklady, zpětnou vazbu atd.

A v tomhle vidim právě jádro pudla, protože jakmile víš jako hráč, jak to má fungovat, tak se zpravidla s postavou k tomuto budeš jen přibližovat. Prostě pořád tě bude ovlivňovat to, že máš tu OOC informaci.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 17:01 19. Feb 2013 
Urozený
 Profile

A tohle je jedna z věcí, proč jsem nechtěl založit mága na Thalii. (asi před měsícem jsem ho založil jen tak trochu for fun, abych pomohl kámošce, takže víceméně OOC postava i když promyšlená a odpovídající RP náležitostem, ale bádání nad něčím bych s tím nehrál a vyhejbal se jakýmkoliv otázkám na toto téma)

K témě featů klidných, spontálních, urychlených kouzel a čarozpytu:

Jelikož tohle existuje tak se domnívám že podstatná část magie se odehrává uvnitř čarodějeovo hlavy (pochody myšlenek, zvýšený tep, co by nemagiče zabil... what ever). Každé kouzlo když se začíná sesílat, má své prvotní projevy a výsledné projevy, které jsou vždy stejné a nejde o žádné gesta, kruhy v obylí nebo implantáty v mozkové tkáni návštěvníka...
Dle mého se jedná o neurčité magické projevy, které je postava znalá čarozpytu schopna rozpoznat.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 17:14 19. Feb 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
A v tomhle vidim právě jádro pudla, protože jakmile víš jako hráč, jak to má fungovat, tak se zpravidla s postavou k tomuto budeš jen přibližovat. Prostě pořád tě bude ovlivňovat to, že máš tu OOC informaci.

Určitě, to už je o soudnosti a schopnostech hráče. Dobrý hráč odehraje i různé neúspěchy atd... a hlavně bude mít prostor něco vůbec odehrávat.

Jenže když nevím co a jak, musím si kvůli každému experimentu sehnat "někoho přes reálie" (nebo OOC cestou ždímat jiné mágy - a ono by se to dělo), tak prostě moc nevybádám. Na časovkách budu klidně lvl 15, ale znalosti nebudou odpovídat ani levelu prvnímu.

Nebo tu někdo věří, že pokud to bude utajované, tak to nikdo svým RL kámošům u piva rozkecávat nebude?

Jak chceš hrát uvěřitelně kováře, když ani jako hráč nevíš nic o kovářství? Jak chceš uvěřitelně zahrát hraničáře, když nevíš nic o přírodě? Tady máš výhodu, že to lze vyčíst všude možně a alespoň základ má reál a Thalie tak nějak stejný.

S mágem je to jinak, protože na Thálce je pozadí magie "tajné" a tedy zbývá loterie s vlastní tvorbou nebo "vykrádáním" jiných systémů. Jak moc jsem mimo zjistím až při nějakém střetu s DX/vzdělaným mágem atd...

Reply with quote  

PostPosted: 17:16 19. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

innfra wrote:
...se jedná o neurčité magické projevy, které je postava znalá čarozpytu schopna rozpoznat.
Určitě, protože k poznání sesílaných kouzel ti systémově stačí nabufovat čarozpyt. Nepotřebuješ mít nadání pro čarování.
Prostě to jak se ve finále čaruje je dané pro všechny stejně. Prostě to železo z rudy musíš vyrobit jedině tak, že ho smícháš s "uhlím, vápnem" a proženeš to žárem. A tohle musí dělat každý. Nějaký vaření čaje a vydávání to za tvorbu železa neobstojí. Čarozpty jasně říká - kdo míchá rudu a uhlí, ten dělá železo. Na čajíčky v tom systém nenechává mezeru.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 17:19 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Woxa wrote:
Jenže když nevím co a jak, musím si kvůli každému experimentu sehnat "někoho přes reálie" (nebo OOC cestou ždímat jiné mágy - a ono by se to dělo), tak prostě moc nevybádám. Na časovkách budu klidně lvl 15, ale znalosti nebudou odpovídat ani levelu prvnímu.

Proč bys kvůli každému uprdnutí sháněl někoho přes reálie?
A jasně, přesvědčivost hry mága je vždy velkým dílem na inteligenci hráče. Zatímco leckterej mág umí zahrát leda *moudře se pousměje a promne vous* a sešle pět devítkovejch kouzel v řadě, chytře hranej mág na prvním levelu, co umí tak leda magickou střelu, může působit lepším dojmem - ale o tom se tu diskuze nevede.

Co víc chcete o magii vědět než to, co je v reáliích? Pokud to nechcete zas tak moc řešit, počítejte s tím, že tedy existujou nějaké grimoáry, ze kterých se mágové učí kouzla nazpaměť. Pokud to řešit chcete, rozviňte kolidně vlastní teorii, nebo se IC optejte jiných mágů.

Reply with quote  

PostPosted: 17:20 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

KaTo wrote:
Prostě to jak se ve finále čaruje je dané pro všechny stejně. Prostě to železo z rudy musíš vyrobit jedině tak, že ho smícháš s "uhlím, vápnem" a proženeš to žárem. A tohle musí dělat každý. Nějaký vaření čaje a vydávání to za tvorbu železa neobstojí. Čarozpty jasně říká - kdo míchá rudu a uhlí, ten dělá železo. Na čajíčky v tom systém nenechává mezeru.

Magie není železo, sakra už. Nedělej z věci, která může bejt tajemná, nejasná, záhadná, atraktivní, arkánní, ideální pro rozvíjení fantazie, kuchařku s jasně danejma postupama.

Reply with quote  

PostPosted: 17:23 19. Feb 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Pro mágy to je kuchařka. :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 17:27 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

To máš pravdu, Nalku. Může být.

Reply with quote  

PostPosted: 17:37 19. Feb 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

J.F.Payne wrote:
Proč bys kvůli každému uprdnutí sháněl někoho přes reálie?

Protože když bádám např ve fyzice, tak si vezmu zdroj, dva provázky a žárovku. Žárovku připojím přes provázky ke zdroji a zjistím, že nesvítí. Zjistil jsem, že materiál provázku je nevodivý, provázek je nevodivý. Vezmu něco jiného, zase si začnu hrát a ejhle, žárovka svítí a jako bonus se mi můj nový vodič zahřívá. Nyní mám jasno v tom, co vodí a nevodí, navíc třeba zjistím, že některé vodiče se mi zahřívají a mohu teoretizovat dále.

Když tvořím teorii o magii, tak bych si třeba také rád tu a tam ověřil, zda je moje teorie správná. Pokud jsou podklady veřejně dostupné, tak si je nastuduji a kolem experimentu mohu udělat AQ (bez asistence někoho přes reálie). Pokud ovšem podklady veřejně dostupné nejsou, tak už musím schánět někoho přes reálie, aby mi buď řekl co a jak a nebo se mnou experiment odehrál.

Lze se učit u jiných mágů, ale jak postupovat v případě kdy shard nabízí úplnou volnost a jejich teorie se mi jako hráči zdají nesmyslné, neuvěřitelné? Já bych za někým takovým svého mága asi učit neposlal. Nebo mohu mít i jiné důvody (klidně i IC) proč si chci bádat sám, ve svém kutlochu.

Budu si dejme tomu rok tvořit nějaký magický systém, bude se mi zdát uvěřitelný, budu na něm fungovat a tak si na něm i jednoho dne vymyslím nějaké nestandartní kouzlo a to budu chtít s pomocí DX využít. A ejhle, odbouchnu se, protože moje teorie má nějakou zásadní trhlinu (nebo je tam prostě něco, co se onomu DX nepozdávalo). Tu trhlinu jsem klidně mohl mít ošetřenou, kdybych si například dříve Xkrát ukradl nějaké DX na experimenty s kdejakým uprdnutím.

Reply with quote  

PostPosted: 17:39 19. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Woxa wrote:
Určitě, to už je o soudnosti a schopnostech hráče. Dobrý hráč odehraje i různé neúspěchy atd... a hlavně bude mít prostor něco vůbec odehrávat.

Nebo tu někdo věří, že pokud to bude utajované, tak to nikdo svým RL kámošům u piva rozkecávat nebude?

Jak chceš hrát uvěřitelně kováře, když ani jako hráč nevíš nic o kovářství? Jak chceš uvěřitelně zahrát hraničáře, když nevíš nic o přírodě? Tady máš výhodu, že to lze vyčíst všude možně a alespoň základ má reál a Thalie tak nějak stejný.

S mágem je to jinak, protože na Thálce je pozadí magie "tajné" a tedy zbývá loterie s vlastní tvorbou nebo "vykrádáním" jiných systémů. Jak moc jsem mimo zjistím až při nějakém střetu s DX/vzdělaným mágem atd...

Právěže není tajné. Jen není přesně do detailů specifikované. A já tu právě lobuju za to, aby nebylo jedno tajné závazné vysvětlování magie.

Já prostě nevidím důvod, aby každý nepřišel s něčím svým, a když to nebude úplně padlé na hlavu, tak není důvod to shazovat. To je to celé, co tu řešim. Nechci omezovat něco, když nevidim pádný důvod to omezovat.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 17:48 19. Feb 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Woxa wrote:
...

Využij toho, že tu nějak funguje kraft (alchymie, očarování), nějak tu fungují kouzla. Logicky z toho vyvodíš všechno, co potřebuješ k tvoření experimentů. Jasně, pokud chceš vymyslet hvězdnou bránu, asi DM potřebovat budeš. Pokud chceš prostřednictvím postavy svého mága popsat podstatu magických jevů Thalie, nebrání ti vůbec nic - a bohatě si vystačíš s infem, které už v reáliích je.

Příklad: Pro experiment s tělem a nekromancií taky DM nepotřebuješ. Máš kouzlo, víš co dělá, ale nemusí to vědět tvůj mág. Provede, třeba podle kuchařky Necropotence Magna, jistej rituál, a stvoří nemrtvýho. Může to popsat. Pro něj je to novinka, ověření toho, že stará kuchařka funguje. Může se zamyslet proč, a jak. A nepotřebuješ k tomu NIKOHO. Takhle se dá vyhrát s každým kouzlem.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]